Te koop: Ferrari FXX met krabbel van Michael Schumacher

Auteur: , 32 Reacties

Ferrari FXX nummer 29/30 staat in de etalage, naast de brute circuitpower krijgt de koper als kers op de taart een door Michael Schumacher gesigneerde 'motor'kap.

Deze FXX was het een-na-laatste exemplaar dat uit de Heilige Hallen van Maranello rolde, nummer 30 was voor Schumi, in het zwart. Deze unit is rood met een vleugje wit, net zoals het exemplaar dat in Nederland te koop staat. Mocht je er in Nederland dus niet helemaal uitkomen met de dealer, dan kan je het altijd nog op dit exemplaar proberen.

Op 26 september gaat de voorloper van de FXX K in Berlijn onder de hamer, het bieden begint bij 1 miljoen euro. Het zal ons benieuwen of hij daadwerkelijk verkocht wordt.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Moddervet
Heerlijke wagen. Maar ik neem aan dat je bij dit bedrag niet meer alle ondersteuning en racemogelijkheden van Ferrari krijgt?
Dan zou ik liever voor de nieuwe FXX K gaan, krijg je voor dik 2,2 miljoen tenminste ook nog wat speeltijd.
@trustmeiamanengineer: Ik weet niet of dat per definitie slecht hoeft te zijn. Zonder ondersteuning van Ferrari zijn neem ik aan de door Ferrari opgelegde restricties ook weg. Dus dat betekent dat je hem overal en altijd mag rijden en niet alleen op Ferrari events en dat anderen dan jij er ook in mogen rijden, als jij dat prettig vind.
@tom_hanekamp: het probleem is geloof ik dat deze auto niet gehomologeerd is voor rijden op de openbare weg. Dat maakt de mogelijkheden om te rijden waar je wilt al een heeeeeeeeel erg stuk kleiner. Even los van het feit dat wij ons hier verder niet druk over hoeven te maken ;-)
@roppp: op een trailertje naar de ring scheuren zit er met een nieuwe niet in
@roppp: Klopt helemaal, op de openbare weg ga je deze niet tegenkomen. Dat gezegd, het maakt wel wat verschil of je elk circuit en elke trackday kunt bezoeken waar men auto’s zonder kenteken toestaat of dat je enkel op die speciale door Ferrari geregelde events en onder hun voorwaarden mag rijden.
@tom_hanekamp: Dat elk circuit en elke trackday bezoeken zal ook vies tegen vallen! In Nederland kan je zelden tot nooit rijden! De grens legt op 89 tot 92 dBa daar kom je hiermee niet uit de voeten….
@ronnys: conclusie: leuk voor in de woonkamer
@trustmeiamanengineer: ik zou ook voor de FFX K gaan, zoals deze https://www.youtube.com/watch?v=-7TzZGMbyLA
Krijg je hem goedkoper omdat een tagger de motorkap verziekt heeft?
@norge:
That’ll buff out.
Natuurlijk wordt ie verkocht
Deze wordt vast verkocht. Is al bekend wat het exemplaar ongeveer moet kosten en of ie er nog staat?
@phaeton: het bieden begint bij 1 miljoen euro…
@norge @michiel Gloeiende edit knop, waar blijf je. Ik bedoel met de tweede zin in het Nederland te koop staande exemplaar.
@phaeton: ik vrees dat die edit knop altijd een droom zal blijven! maar het is een zeer goede vraag hoe het met dat exemplaar in Nederland staat!
@phaeton: En weer een fout. In het = het in. Need coffee.
@phaeton: Ik weet niet of hij verkocht is maar weet wel dat hij al een tijd lang niet bij de showroom staat (helaas).
@phaeton: lees jij de tekst wel eens?? tip: lees de laatste alinea
Raceversie van een topmodel van Ferrari, zeer kleine oplage, krabbel van een fameuze coureur erop. Als dit geen honderdmiljoenmiljard oplevert in de huidige markt is de bubbel gebarsten.
Mag je er nu wel mee rijden zonder de permissie van ferrari?
@agera: Ja nog steeds. Lijkt me gaaf om eens te zien zo’n race dag van ferrari
@clarkson: Vorige week reden ze op Spa, en ik ben een dagje geweest. Vrije toegang en je kon op veel plekken komen, pits en gedeelte van paddock waren wel afgesloten. Heb een van deze FXX-en in het wild gezien, en ze zijn bizar !!
Mooie foto’s van een heerlijk kavel. Grappig hoe ie er redelijk subtiel en beschaafd uitziet, nu een aantal jaartjes verder…
Wat gaaf zeg!
Óf hij verkocht wordt? Ik denk dat hij zo weg is
http://youtu.be/YivBjrwO7u8

Heerlijk
@alfablog: geweldig!!!! Ook wel opvallend hoe breed zo’n F40 is.
Die video’s van de 599XX en FXX op Monza zijn altijd fantastisch, daar komt het geluid beter in naar voren.
Een van de, als niet de, vetste Ferrari’s ooit gebouwd
Tja, das een heleboel geld voor een auto.
Zit er in die flightcases het gereedschap/materiaal om hem te kunnen starten/rijden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).