Tesla heeft ons keihard voorgelogen

Auteur: , 35 Reacties

Besodemieterd en bedrogen.

Pinokkio

Tesla-adepten hoeven nooit naar Six Flags, want elke dag is voor hen toch al een rollercoaster. Vanochtend werd bekend dat de Amerikaanse EV-pionier weer ruim 400 miljoen verbrand heeft afgelopen kwartaal. Maar nu blijkt dat ze ons ook nog eens wat op de mouw gespeld te hebben. Schande! Fake news! Klikbeet! Tesla claimt namelijk dat de Amerikaanse verkopen van de Tesla Model 3 die van alle andere auto’s in zijn segment samen overschaduwen. Insideevs klom echter in de getallen om deze claim bloot te stellen aan de truth-o-meter. Wat blijkt? Tesla draait en liegt.

Zoals we eerder al schreven zette Tesla in Q2 wereldwijd 77.634 Model 3s af. De Amerikaanse markt is daarin erg belangrijk voor Tesla, want GoodCarBadCar schat dat van deze units er zo’n 44.550 ‘thuis bleven’. Daarmee is de Model 3 daadwerkelijk veruit de best verkochte auto in zijn klasse. Maar desalniettemin is Tesla’s boude claim een tikje overdreven. Onderstaand vind je namelijk de verkoopcijfers in Q2 van de andere auto’s die GoodCarBadCar indeelt in dezelfde klasse als de Model 3. Zoals je ziet telt het totaal op naar meer dan 44.550, waarbij Mercedes en BMW traditioneel flink meer verkopen voor hun rekening nemen dan de rest.

q2-sales

De claim klopt in die zin dus niet, maar je kan op basis hiervan alsnog zeggen dat de Model 3 wel goed verkoopt. Is het dan slechts een klein leugentje om bestwil van Tesla? Mwah. Ten eerste staan sommige auto’s die je ook in het premium D-segment kan indelen nog niet in bovenstaande lijst (A5, 4-serie). Ten tweede geeft de Amerikaanse markt voor het globale plaatje een vertekend beeld. Dus ook als je de feiten ‘wat ruimer’ wil zien, is het nog steeds een brutale claim. Foei, Elon.35 reacties

Dacht dat de Lexus IS het wel beter deed….
@amersfoorter: Vrij logisch, de huidige IS is al redelijk oud (2013), heeft dacht ik wel een kleine refresh gehad.
Maar het is al bekend dat er een nieuwe komt, en de teasers zien er goed uit. Kan me voorstellen dat mensen daarop wachten.
@dees: heb je daar goeie scoops van? Heb ooit kleine ES gezien maar begreep dat er wellicht geen opvolger zou komen ivm de komst van, de horror, de UX?
Ok… kom nog eens terug met een “Tesla heeft ons keihard voorgelogen” als iemand een sjoemeldiesel onder de achterbank van z’n Model 3 vindt.
een sjoemeldiesel achter de achterbank bij een Tesla heb ik nog niet gelezen maar een modificatie met H2O wel genaamd de Hesla met 2 keer zoveel range.

Maar het allerlaatste nieuws is dat Tesla werkt met een sjoemelhamster.

En daar maak ik me toch wel een beetje druk over ;)

https://www.facebook.com/groups/392521278044577/permalink/401518990478139?sfns=mo
Als je pak hem beet 4 keer zo veel auto’s verkoopt als de nummer 2 kun je wat mij betreft met droge ogen stellen dat je hun verkopen overschaduwt.
@vaakbenjetebang: okay, jij mag onze aandeelhoudersvergadering presenteren! (rent weg) 😉
@drdre1: Deal! Lijkt me wel lachen. Beetje zwammen, beetje mensen voor de gek houden… helemaal mijn ding!
@vaakbenjetebang: idd vaakbenjetebange !
Als je we dus maar genoeg ‘concurrenten’ met de haren er bij sleept klopt de claim niet meer.
Ik vind het een flinke verkoop prestatie.
Ben benieuwd wat de Nederlandse verkoopcijfers worden van de Model 3 dit jaar.
@hehe: ik ook, zie ze opeens heel veel rijden.
Gaaaaap.
Zal Tesla met “alle andere auto’s in zijn segment” electro auto’s bedoelen?
Over klik beet gesproken, lekker bezig jaapiyo.
@dirkv: als dat zo is, dan is het helemaal klikbeet van Tesla…
@jaapiyo: Sjezus wat een waardeloze titel Jaap. Begint echt Dumpert niveau aan te nemen.
@laptom: dank!
Hangt toch alleen maar van je interpretatie af? Ze overschaduwen iedere ander. Niemand die zegt dat je ze bij elkaar op moet tellen. Iets met spijkers en laag water……..
@archiebald: In het artikel mist dat Tesla heeft geclaimd dat ze alle verkopen gecombineerd overschaduwen. Staat niet in dit artikel, wel in die van insideevs.com. Scherp opgemerkt, blijft alsnog een puike prestatie.
@archiebald: of iets met komkommers…
Goed nieuws: ruim 2300 Gulia’s
@lekkerlinksrijden: Giulia’s dus
@lekkerlinksrijden: Ga toch eens lekker naar rechts man, linksplakker!
Toch mooi dat die Giulia best wat klanten weet te vinden.
Of ging daar het artikel niet over?
ik heb het lijstje drie keer bekeken. Ik dacht: Hier mis ik iets kennelijk? Tesla heeft namelijk gewoon gelijk….
@frank2b: het stond eerst niet heel duidelijk in het artikel, maar Tesla beweerde dus dat ze de verkopen van alle concurrenten SAMEN overtroffen.
In ander schokkend nieuws; het was warm vandaag
Net terug uit Italië, weinig Tesla’s gezien daar ook weinig exotisch spul, maar wel heel veel Jeep, Alfa, Fiat en Lancia.
PHEV’s zijn ook schaars daar.
Ze hebben wel afwijkende uitvoeringen daar, de meeste hebben namelijk geen richtingaanwijzers.
@kobus1967: ook geen Teslarossa’s?
@kobus1967: richtingaanwijzers hebben ze hier in nl tegenwoordig toch ook vrijwel niet meer?
Zoooww ..
Die halen eind 2014 niet ..
Oeh @Jaapiyo: en het warmterecord verbroken en twee artikeltjes over elektrische auto’s en/of Tesla.
Zo zal je je vast voelen: https://www.youtube.com/watch?v=InVxBYVDdCs
Ik vraag me af wie de grote geldschieters van Tesla zijn. Die Musk blijft de miljarden maar verbranden. Het is wel hoog tijd dat de fiscale bevoordeling van dit met hysterie omgeven product heel snel stopt.
@kempenaer: een merk als Tesla laten ze niet failliet gaan…als dat failliet gaat is het een grote domper op de elektrificatie en ze willen ons dit net in de strot rammen.
&yaapiyo, als je zo’n hekel hebt aan tesla houd dan op om over dit merk te posten.. na 3 regels even gekeken of ik de auteur kon bedenken…

De enige die hier klikbeet is ben jij!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).