Tesla klaagt ex-medewerker aan voor 167 miljoen dollar

Auteur: , 26 Reacties

De 'saboteur' komt er niet zo gemakkelijk vanaf.

Tesla klaagt ex-medewerker aan voor 167 miljoen dollar

Afgelopen zomer maakte de Amerikaanse autofabrikant Tesla bekend dat een ex-medewerker de boel aan het besodemieteren was. Deze saboteur of klokkenluider heeft nu een enorme aanklacht aan zijn broek hangen. Martin Tripp, zoals de ex-medewerker heet, deelde bedrijfsinformatie met derde partijen en maakte valse beschuldigingen jegens Tesla tegenover journalisten.

In de aanklacht van Tesla staat opgesteld staat Tripp ‘gigabytes’ aan informatie heeft gestolen. De autobouwer zegt 167 miljoen dollar bedrijfsschade te hebben geleden en wil dat Tripp dit bedrag gaat ophoesten. Robert D. Mitchell, advocaat, omschrijft de aanklacht van Tesla als absurd. Meissner Associates vertegenwoordigde Tripp voorheen, maar op dit moment heeft de klokkenluider helemaal geen advocaat.

Het is dan ook maar de vraag hoe Tripp zich straks gaat verdedigen tegenover de rechter in deze zaak. Mocht de rechter meegaan in de eis van Tesla, dan heeft de ex-medewerker nog een serieus probleem ook. Tripp was proces engineer bij Tesla, maar verdiende daar geen miljoenen mee. Waar hij 167 miljoen dollar moet vandaan toveren is nog maar de vraag. Het is afwachten wanneer de zaak zich gaat voordoen bij de rechter, mocht het daadwerkelijk zover komen. (via CNBC)26 reacties

Well played Elon, well played. Dit soort personen wil je niet in je onderneming hebben.
@s2khonda: als je het vorige artikel leest lijkt het alsof hij zich verzette tegen problemen die niet door de beugel konden. Bij geen gehoor intern koos hij voor de schandpaal… Slechte zaak.. Maar de ernst van zijn info bepaalt wie hier (moreel) het meest verkeerd zat. Geen idee of “chroom6” op Teslas gesmeerd werd of dat er andere ontoelaatbare zaken aan de orde waren. Beter kun je dan geen klokkenluider zijn, maar zelf vertrekken.. Of de authorities verkiezen boven de schandpaal.. Nu heeft hij het er naar gemaakt, maar wellicht had hij wel een punt.
@goodvibrations: klokkenluider zijn betekent niet dat je informatie jat en het met andere bedrijven deelt(of aan andere bedrijven verkoopt). Ik noem dat een ordinaire dief, want buiten het feit dat hij die info jat, probeert hij Tesla ook nog eens kapot te maken.


Kapot maken die Tripp!!
@momo: als dat zo is eens… Maar waar las je dat?
Mss bij de mensen (concurrentie) aan wie hij de info heeft verkocht? Hij zal ongetwijfeld een deal proberen te maken om z’n eigen hachje te redden en het proces een nwe wending te geven..
Dit is natuurlijk een symbolisch bedrag om af te schrikken. Maar ik denk dat meneer Tripp wel een klein probleempje heeft.
@crepito: weinig symbolisch aan, zo’n bedrag. USD 1.- zou een symbolisch bedrag zijn
@tievdz: 1$ schrikt niet af natuurlijk.
@tievdz: Hoewel het bijna niet voorkomt kan een symbolisch bedrag natuurlijk ook gewoon een hoog bedrag zijn.
@crepito: het is symbolisch hoog. Misschien iets te maken met andere rechtzaken die lopen. Als deze medewerker veroordeeld wordt kan dat verzachtend of leiden tot het winnen in andere rechtzaken. Je vraagt niet dit soort bedragen om af te schrikken. Meestal zit ergens een reden achter. Ben benieuwd waar dat nestje addertjes verstopt zit🔍
Als het allemaal echt waar is dan geef ik Tesla groot gelijk. Hij mag dan misschien geen miljoenen verdiend hebben bij Tesla maar zulke informatie is wel miljoenen waard. Wie weet wat deze meneer aan dollars heeft binnen geharkt voor de gedeelde informatie.
@evdw: de reden dat deze meneer is gaan klokkenluiden is omdat er dingen op de werkvloer gebeurde die niet door de beugel konden en intern geen gehoor aan werd gegeven. Dan is de vraag wat weegt zwaarder in de rechtbank: de werkvloer of het lekken van informatie. Als er echt rare dingen gebeuren (lees gezondheidsbedreigend of discriminatie op wat voor manier dan ook) dan kan het zomaar zijn dat hij wordt vrijgesproken en tesla dat bedrag mag ophoesten…
Wel stom dat het kennelijk zo makkelijk was zoveel data te stelen. Ik kan nog geen jpeg op een usb kaartje zetten of IT can het zien.
@sketcher: zien en blokkeren is iets anders natuurlijk. Tegen dat ze het gezien hebben ben je misschien al lang in Ibiza ^_^
@sketcher: maar kun je wel een foto maken van je beeldscherm?
@sketcher: Niet iedereen werkt bij de AIVD.
@evdw: Ik ook niet, werk zelf ook in de auto-industrie en hier zijn gewoon manieren voor om dit te voorkomen.
@sketcher: Uiteraard zijn die er anders kon o.a. de AIVD dit niet toepassen.
Bizar bedrag dat zeker. Maar wat verwacht je dan ook? Ik bedoel als je dergelijke info lekt dan kan een kleuter de gevolgen toch wel bedenken?
Stel nou dat iemand anders dit heeft gedaan op zijn bedrijfslogin? ID diefstal komt oversl voor dus kan binnen een groot bedrijf ook. Zit er nu iemand op de Bahamas de kokosnoten uit de boom te lachen
Dan heb je wel een bad Tripp aan eraan overgehouden..
Nu móet hij die info wel voor veel geld gaan verkopen… voor minstens $167mln iig
Laat me eraan denken dat ik, als ik ooit voor een rechter sta, dat ik dan een advocaat pak uit het Autoblog-juristen-forum.
Mijn god zeg.
@loserboi932: hahahaha, dat is altijd natuurlijk dat alles en iedereen het beter weet dan de professionals
@loserboi932: er zijn hier inderdaad een paar goeie aanwezig, misschien krijg je dan nog korting ook!
Tripp-ex … mistakes happen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).