Tesla Model 3 afgeleverd met opmerkelijke fout

Auteur: , 92 Reacties

Je zou denken dat ze nu toch wel beter opletten in Californië.

Model 3

Het gaat immers nog niet grandioos met de afleveringen van de nieuwe Model 3. Kwam er eerst een verloren achterbumper in het nieuws, vandaag is het een Model 3 met een kleurafwijking.

De klant had zijn exemplaar in het wit besteld met een wit interieur. De auto kwam inderdaad in het wit, maar slechts deels met een wit interieur. Eén deurpaneel in het interieur was namelijk bruin. Hoe dit door de kwaliteitscontrole heeft kunnen komen is onduidelijk. Je zou verwachten dat dit wel opvalt… De klant was het in elk geval wél opgevallen. Op Twitter werd deze foto gedeeld, met een oproepje voor de pers. Met de deuren open is te zien dat de ene kant wel keurig wit is en de andere kant donkerbruin.

Het gaat hier om de duurdere Tesla Model 3 Performance met een prijskaartje van 78.000 dollar. Of het nu een Tesla, een BMW of een Mercedes betreft: dit is een serieuze kwaliteitsfout die gewoon niet voor mag komen. Naast het feit dat de Model 3 bij de fabriek wordt gecontroleerd, krijgt de auto ook een eindinspectie bij de levering. Niemand van Tesla had door dat er iets mis was met deze Model 3.

Tesla92 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dit lijkt me redelijk simpel op te lossen, als ze er per ongeluk een V8 ingelepeld hadden was het lastiger geweest.
@kobus1967: In dat geval zou een bloemetje op z’n plaats zijn.
@kobus1967: inderdaad. Deurpaneel er af nieuwe er op in de juiste kleur. 5 minuten werk. Storm in een glas water ;) tuurlijk wel slordig als je 78k neerlegd
@kevin82: ook als je 2k neerlegd
@kobus1967: als ze dat hadden gedaan, zal je niemand horen klagen. Lekkere lage bijtelling en minder belasting, maar wel een brute V8!!
De Kia picanto van mijn achterbuurvrouw had een volledig gespiegeld interieur. Was ook een foutje. Zal ik de foto’s eens opzoeken of is dat niet zo interessant als een deurpaneel bij een Tesla?
@JanJansen: ik zeg interessanter!
@JanJansen: Stoelen tegen het dak aan gemonteerd?
@JanJansen: De stoelen tegen het dak aan gemonteerd?
@mennok: dashboard zat in de kofferbak
@JanJansen: ik kreeg laatst een gespiegelde hamburger. Foutje is menselijk
@JanJansen: kom maar op met die foto’s.
Ik geloof er niks van.
@JanJansen: had ze een engelse suto gekocht?
Directeur van de bedrijf waar ik werk had ooit een gloednieuwe cl63 AMG besteld. Het werdt afgeleverd met 1 verkeerd stuk hout in de interieur. Iedereen is een mens, dingen kunnen gebeuren.
@mercmax: *het bedrijf, *het interieur
@posthumus: *werd
@posthumus: misschien niet Nederlandstalig?
@sntial: Dan kan hij/zij het toch zien als tips.. voor een volgende keer.
@mercmax: Duitsers maken geen fouten..
Joegoslaven daarentegen..
@desjonnies: Duitsers zijn fout.
@desjonnies: Joegoslaven bestaan niet meer
Hoe dit door de kwaliteitscontrole is gekomen? Heel simpel, niet elke auto wordt gecontroleerd. Het gaat namelijk op steekproef, is bij andere merken net zo goed het geval. Bij mijn zwager werd zijn Passat geleverd volledig in alcantara ipv stof. Kan elk merk overkomen.
@jack_abarth: zwager blij!
@jack_abarth: Bij Volkswagen maken ze het met het verwisselen van onderdelen in de productie sowieso heel erg bont:

Zo kreeg de buurvrouw ooit haar gloednieuwe Polo afgeleverd:

https://goo.gl/images/XHBRNw
@moveyourmind: sterk 😂👍🏽
@moveyourmind: Laat je je vrouw een keer achter de configurator plaatsnemen, krijg je dit…
@jack_abarth: Volgens mij wordt er bij Tesla geen 1 auto gecontrolleerd.
@jack_abarth: Inderdaad, collega van mij had bij BMW twee stoelenachter ipv een achterbank besteld. Je raadt het al, er zat gewoon een achterbank in gemonteerd. Dit passen ze dus bij BMW doorleuk niet meer aan. Je mag dan de auto weigeren en een nieuwe bestellen, en vervolgens dus weer maanden wachten. Daarnaast hadden ze ook nog eens niet de juiste velgen gemonteerd, die werden uiteindelijk toch nog vervangen.
@hiostu: lijkt me sterk dat iemand dat accepteert… prima, weiger ‘m wel en bestel een nieuwe. Alleen niet bij BMW dan.
@ar156sw: ja lijkt me ook. In dit geval ging het.om een leaseauto en de leasemaatschappij zegt in zo’n geval dat je de auto moet accepteren, want de andere auto loopt uit het contract. Wellicht dat het bij de collega ook nog had te maken met een 20% bijtelling auto ging die misschien na het nieuwe jaar geen 20% meer was.
Een foutje kan overal gebeuren. Zo kreeg ik bij Jetcars een auto mee waar ik zonder pech mee thuis ben gekomen!
78000 dollar, ik zou toch weten wat ander mooi speelgoed te kiezen met een deftige afwerking voor die prijs ze
Two-tone interieur. Ik zeg:laat maar zitten
Gelukkig zit het in de achterdeuren.
Kijk je er als bestuurder niet de hele tijd tegen aan.
Zal ook geen ‘prio hoog’ krijgen bij Tesla denk ik.
@bertorelli: zijn volgens mij de voordeuren. Zo niet dan zijn de spiegels ook op een bijzondere manier gemonteerd
@2wheeler: Als je echt heel goed kijkt zie je dat de voordeuren ook open staan.
@2wheeler: Ik begon al te twijfelen (te weinig koffie)
Maar het zijn toch echt de achterdeuren.
Voordeuren lopen nooit zo schuin af.
@bertorelli: @viezefreddyw nu zie ik het! Maandagochtend he…
Gelukkig zit het in de achterdeuren.
Kijk je er als bestuurder niet de hele tijd tegen aan.
Zal ook geen ‘prio hoog’ krijgen bij Tesla denk ik.

Zou het zo laten, wordt nog een verzamelaars object zo. ;-)
Tesla, kwaliteit….. nuff said! :)
@Visje66: What did nuff said?
Slordig en onnodig, maar zoals gezegd niet heel erg.
Ik vraag me dan werkelijk af hoe het is met de rest van de bouwkwaliteit.
@jarnobakker: daar zat ik ook aan te denken, doen ze wel een laatste controle en steekproefsgewijs tussendoor. Voor je het weet zitten er verkeerde zuigerveren in
@lekkerlinksrijden: maat van mij werkt bij Tesla Tilburg en doet daar de eind controlles. Hij staat er nog iedere dag van te kijken hoeveel er afgekeurd worden en hoeveel twijfelgevallen er zijn. Je koopt dus echt troep..
@kennone: twijfelgevallen vind ik vreemd. Het eindproduct is goed of niet. Bij twijfel is het niet goed, dus moet dat product terug
@kennone: De kwaliteitsstandaarden hier in NL zijn ook een stuk hoger dan in de US of A. Als je ziet wat er aan logistiek komt kijken om de juiste onderdelen op de juiste tijd op de juiste plaats te hebben verbaasd het me dat dit niet vaker voorkomt (of het wordt bij andere merken juist wél bij de (eind)inspectie eruit gevist).
@kennone: bij welke fabrikant werkte hij hiervoor dan? Of komt hij gelijk vanaf school? Ik heb namelijk nog nooit een Tesla eigenaar gehoord waarbij er geen aandachtspunt was, meestal meerdere.
Een schraapveermodificatie is lastiger op te lossen.
@monsieurleloure: gewoon geen VAG product kopen
@kennone: die invulling kan iedereen geven 😜
De oplossing als jij een bruin interieur wilt en je vrouw een wit. Alle fabrikanten zouden dit moeten aanbieden!
Kan gebeuren. Ik heb ook Audi’s met fouten uit de fabriek zien komen.
Gevolg van de legalisering van marihuana in Californië.
@alfapeter: ugh….
En ergens wordt er nu een Model 3 afgeleverd met een bruin interieur waarbij de rechterachterdeur voorzien is van een wit paneel..
Ik vind de schaduw van de achterklep anders ook aardig lelijk afgewerkt. Lijkt net alsof de klep er eigenlijk ook niet op hoort.
Ben ik dan de enige die de Model 3 echt moddervet vind. Heerlijk als dagelijks vervoermiddel. Voor in het weekend kun je er dan iets met “ouderwetse” ottomotor naast hebben.

OT: Boeiend, lossen ze vast op bij de dealer.
@hectorjenks: hopelijk voor de eigenaar niet met een wachttijd van paar maanden
@dakarbemo: Ja, dat zou echt heel erg onoverkomelijk zijn.
Ach, ik ken ook verhalen waarbij Alfa’s uit de fabriek kwamen met leren stoelen voorin en een achterbank met stoffen bekleding…
@dizono: dat was een reguliere optie!
@dinozo mijn vader kreeg ooit een nieuwe Austin geleverd met een mijlenteller, met radio maar zonder speakers en zonder slot in het rechterportier. Volgens de dealer viel het allemaal wel mee want de deuren konden bijv wel gewoon zonder kieren worden gesloten.
Voor we allemaal Tesla gaan bekritiseren (terrecht overigens) dit is niet lang geleden ook bij een BMW gebeurt.
Dus ergens anders rijd een Tesla rond met een witte deur in plaats van bruin. Ben benieuwd of die ook nog boven water komt 😁
Bij BMW E92 werd al eens het verschil tussen 330d en 335d ‘vergeten’. Een 335d motor met een 330d badge achterop. Denk niet dat ze dat nog riskeren na de sjoemelschandelen.
Er rijd nu nog een Tesla 3
met 3 bruine panelen en 1 witte… misschien kunnen ze ruilen.
Of een gevalletje: laat ons er eens een foutje in steken, dat geeft gratis reclame op Twitter en elke autoblog ter wereld..
@esprit_de_flandre: Ja precies, zoals Starbucks medewerkers ook áltijd ‘per ongeluk’ je naam verkeerd op de beker schrijven. Want: haha lol hihi zo schrijf je mijn naam helemaal nie, gauw foto op InstaBookChat! En voilá,
#gratisreclamevoorstarbucks
Toch beter dan mijn nieuwe auto die kwam als 3-deurs ipv 5-deurs. Verkoper was behoorlijk in paniek daarna 😂
@besto: Haha had ik ook een Focus met 5 deuren besteld haal ik hem op heeft ie er 3. Die verkoper nog tegen mij maar dat is toch makkelijke dan heb je een grotere instap en het ziet er hipper uit… Ach hij kon het proberen :)
Verbazingwekkend dat dit soort foutjes kunnen voorkomen zoals in de reactie gelezen. Alle onderdelen tegenwoordig 24/7 volgbaar matchend met vin en “just in time”
Voor aankoop van mijn auto heb ik zeker een uur lang alles bekeken gecontroleerd en onderzocht, toch kwam ik er 2 maanden later pas achter dat ik 1 blauwe en 1 zwarte spiegel heb.. simpele dingen kan je zo keer op keer over het hoofd zien
Opvallend dat bij de aanschaf van een Tesla opeens de acceptatie-lat lager ligt, als het om het aspect kwaliteit gaat. Die dingen worden blind besteld, blijkbaar prevaleert de hype.
Ach, bij Ford komt zoiets ook gewoon voor. Mijn overbuurman had een nieuwe Focus. 1 zijde met stoffen zwarte bekleding en de andere zijde met leer bekleed. Overigens kwamen ze er pas na 1,5maand achter:)
Bij porsche zouden ze zeggen dat het weer een speciale uitvoering is en daarom zeldzaam, dat doen ze bij de 911 ook steeds als er iets gewijzigd is.
Een bruin interieur bestaat niet voor de 3. Enkel zwart of wit.
Slordig foutje maar gebeurt overal wel eens. Maar dit is nieuws, want Tesla.
Ik ben zelf ook vrij matig afgeleverd…
@davelepeef: omdat je matig zegt verwacht ik bruin met een klein stukje wit. Ipv het voordeel andersom :)
Dat zal Toyota niet snel overkomen.
ik bestelde eens 2 kenteken platen op een klassieke auto die ik ook als trouwauto gebruik. Een paar jaar nadat ik ze gemonteerd had nam een pasgetrouwd stel contact met me op : We bekeken de trouwfoto’s: weet je dat je 2 verschillende kentekens hebt ? En ja hoor, bij de ene stond er een zes op , bij de andere een 8, nooit gemerkt.
Toen ik de kop las hoopte ik stiekem dat ze er een ontiegelijk lekker dik dieselblok in hadden geknikkerd.. maar helaas.
via Android app
@sjeemsbond: meer herrie, meer kosten per km, minder power en meer onderhoud. Waarom?!
@stfu: meer range en sneller bijtanken
Zero emissions, many mistakes and failures.
Ach, een toenmalige collega heeft begin jaren ‘90 eens twee werkorders verwisseld en in de verkeerde auto een gat in het dak gemept voor een Webasto Topslider.
Eigen schuld! Moet je maar niet zo’n zoutloze saaie schijt tesla kopen!
Viel me laatst op dat er meerdere rondrijden die de chroomstrips rond de ramen niet op elkaar hebben aansluiten
Dit noem ik nou nog eens een Limited Edition!
Geinig. Maakt de auto uniek. Leuk als de excuus brief bij het onderhoudsboekje wordt bewaard. En alle ff een afdrukje van alle websites die dit als ‘nieuws’ brengen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).