Tesla Model 3 schendt zijn neus

Auteur: , 33 Reacties

En dus zijn aangezicht.

Nu de Tesla Model 3 eindelijk in enorme aantallen van de productielijn afrolt, was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat de eerste exemplaren zouden crashen. Alle actieve veiligheidsmaatregelen ten spijt gebeurt dat immers ook met Tesla’s nog weleens.

De primeur voor (zover we weten) de eerste klapper gaat naar iemand die zich ‘Model3guy’ noemt op Instagram. Tsja, het jezelf identificeren met je auto, we zien het vaker bij Tesla-adepten. Wat dat betreft heeft het merk zéker het stokje overgenomen van Mercedes, BMW, Alfa Romeo, Volvo en zelfs Audi. Enfin, Model3guy was een van de eersten die zijn grubby mitts in een Model 3 zette en nu is hij er met het crashen dus ook vroeg bij.

De foto’s suggereren dat de Model 3 in glibberige omstandigheden de greppel in is gegleden, waarbij deze tot stilstand kwam in/tegen een rotsige berm. Veel meer dan wat bumperschade lijkt het hele voorval niet opgeleverd te hebben. We weten echter dat schadeherstel in het verleden weleens langer duurde dan gewenst bij Tesla’s. Doch de maatregelen die de fabrikant op dit vlak getroffen heeft, lijken in het geval van Model3guy te werken. Hij krijgt zijn auto binnenkort weer terug:

Crashed my Model 3 a while ago and I am excited to get it back next week! Thankful we were going slow and no one got hurt. Woopsy! #itsonlyafleshwound #fail #tesla #teslamodel3 #model3

In de tussentijd claimt een minstens net zo grote Tesla fan een hert aangereden te hebben met zijn Model 3. Heb je met die auto’s die niemand aan hoort komen natuurlijk. Twitteraar Happy_Chair plaatste onderstaande foto van zijn Model 3 na de zware aanrijding op Twitter met de bijgaande tekst:

Model3-hert

Thank you @elonmusk and @Tesla for designing a well-built, safe vehicle. We struck a good sized deer in our #Model3 at 45 mph and everyone was well protected. The damage is illustrated below. We have full confidence in Model 3!

Hashtag #ElonMuskRules. Enkele humorpantalonnen vragen zich echter af of het toevallig een opblaasbaar hert was dat Happy_Chair geraakt heeft met zijn auto. Enfin, laten we in ieder geval hopen dat ‘je Tesla Model 3 crashen’ niet het nieuwe ‘je nieuwe iPhone op de grond gooien’ wordt op YouGram en dergelijke.33 reacties

Gewoon een vette Amerikaan die op de (motor)kap heeft gezeten. Deer my ass.
Hahah een hert tuurlijk😂
@bmwfreak038: hij zal zelf wel een vliegend hertje hebben genomen
Dat van die hert denkt hij maar, die neus zag er al zo uit toen hij van de band rolde
@hehe: Die?
D’n dieje

(misschien toch even tekst teruglezen voor het versturen)
Een konijn in een Rudolf kostuum waarschijnlijk.
Artikeltjes overtikken met een negatieve ondertoon, lekker bezig…..

https://electrek.co/2017/12/29/tesla-model-3-crashes/
@amg65: Misschoen moet je het concept “journalistiek” eens checken. NOS gebruikt diverse bronnen, zo ook RTL. Elk medium hanteert deze methode. Het is ondoenlijk om alleen maar eigen content te ontwikkelen en te publiceren. Voor grotere media (zoals AB) is het prettig om je te kunnen baseren op andere bronnen. Daarnaast: NOS publiceert veel aangepaste artikelen van het ANP. Een beetje editen, eventueel wat bronnen bellen en klaar is het artikel. Jouw zure azijnreactie geeft duidelijk weer dat je geen kaas hebt gegeten van media. Hulde voor AB dat ze bronnen gebruiken en er zelf een mooie, leuke, grappige of choquerende draai aan geven. Het hebben van een eigen smoel is namelijk pas echt een USP.
@vonklausenburg: Dikke sn!kkel. Dat alle grote media het doen wil niet zeggen dat t oké is. Lemming
@connielingus: Inhoudelijk, goed bezig!
@vonklausenburg: Beter geen inhoud dan ondoordachte kopieerkwats.
@vonklausenburg: Perfect, maar dan ook echt perfect verwoord. Hulde.
@viezefreddyw: Waarvoor dank, waarde heer Freddy! (Fijne jaarwisseling en gefeliciteerd met je eretitel hier op AB!)
@vonklausenburg: Haha thanks ouwe. Jij ook een fijne jaarwisseling gewenst.

Hoe gaat het met de Benz?
@viezefreddyw: Dank! Gaat goed, nog steeds een genot en plezier om te rijden!
@viezefreddyw: jij gaat nu alvast weer veel reacties plaatsen zodat je volgend jaar weer bovenaan staat :-)
@rutger97: Nee. Want het gaat over het jaar 2017. Dus wat ik nu plaats wordt niet meegeteld natuurlijk.
@viezefreddyw: jup je hebt gelijk… My bad. Was overigens als geintje bedoeld hoor!
@vonklausenburg: haha…, de NOS. Die tikken blind iets over als het maar volgens de partijlijn is.
@rulefollower: Los van inhoud is wat ik beschreef wel de werkwijze van alle media.
@vonklausenburg: Media is zeker niet mijn vakgebied, het ging meer om de negatieve ondertoon, zo gebruikelijk is als het woord Tesla valt. Dat overal media wordt overgenomen is evident. Praat het overigens niet goed…
@amg65: Zo negatief is het niet, meer sarcastisch en cynisch!
Zelfs na een nose-job blijft ’t een leilijk ding!
Tsja, het jezelf identificeren met je auto, we zien het vaker bij Tesla-adepten.
Wel achter kettingen maar voor niet. Sturen is niet belangrijk of zo?
@335istage1: of stoppen..
Moet je maar niet zulke lelijke velgen onder je auto monteren… Dan wil zelfs het asfalt de andere kant op. En dan krijg je dit 😎
Ongeval 1: Tesla schuift uit aan kruipsnelheid en raakt een steentje. Gevolg: bumper eraan. Ongeval 2: Tesla ramt een hert van circa 200-250 kg aan een snelheid van zo’n 70 km/u. Gevolg: Een sterke twijfel of die Model 3 niet gewoon zo hoort uit te zien.
Nou nou, bijzonder hoor! Volvo van mijn moeder heeft 3 jaar geleden ook een hert gekopt. Alleen wat blik- en plasticschade. Je verwacht van een moderne wagen dat hij bescherming biedt tegen dit soort dingen? Vind dat verafgoden van de heer Musk iets te ver gaan.
@maxidyne: vriend van mij heeft er ook 1tje gekopt met zn 5 jaar oude ford afgelopen nazomer. Met 70 resulteert dit in een kapotte ruit, een flink stel deuken en trillende knietjes.
@maxidyne: zal te zien zijn hoe je hem kopt… Heb een paar jaar geleden ook eens bus van het openbaar vervoer een hert zien “koppen”. Die bus zag eruit alsof hij tegen een massieve blok graniet was gereden. De buschauffeur zei dat het eveneens zo aanvoelde ook.
Niet best als je na zo lang wachten al schade rijdt. En Tesla kan vast niet snel nieuwe onderdelen leveren nu de productie van de Model 3 nog steeds niet echt vol op gang is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).