Tesla Model 3 verliest bumper een uur na aflevering

Auteur: , 64 Reacties

Gewichtsbesparing yo!

Model 3

Je zal maar net je gloednieuwe auto in ontvangst hebben genomen en na een ritje valt er een niet geheel onbelangrijk onderdeel van de auto. Het overkwam Rithesh Nair. De eigenaar reed met zijn kersverse Model 3 door een fikse regenbui. Toen hij arriveerde op zijn bestemming kwam hij tot de stomme verbazing dat de achterbumper niet meer op de Tesla zat. Hij deelde zijn verhaal op Twitter. Vervolgens reageerde een andere Model 3-eigenaar dat hem iets soortgelijks is overkomen.

Een woordvoerder van Tesla heeft gereageerd op het voorval. De Amerikaanse autofabrikant laat weten onderzoek te doen hoe dit heeft kunnen gebeuren en dat er contact is opgenomen met de eigenaar. Zo bestaat bijvoorbeeld de kans dat Nair door een bijzonder diepe plas heeft gereden, wat de bumpers losgerukt kan hebben. Of dit normaal is, is een tweede. Bij een Mitsubishi Colt uit 1996 zou dit kunnen gebeuren ja, maar een gloednieuwe auto mag dit natuurlijk niet overkomen.

Het is afwachten wat Tesla’s bevindingen zijn en hoe de Amerikaanse autobouwer dit gaat oplossen om toekomstige gevallen te voorkomen. Elk nadeel heeft zijn voordeel: de Model 3 komt pas in 2019 naar Nederland en dan zijn de meeste kinderziektes er wel uit, althans dat hoop je dan. (via InsideEVs)64 reacties

waarschijnlijk een foutje in de early pedestrian collision avoiding detection system sensor…
Stomme Tesla’s ook. Zijn ze nou nog steeds niet 100% perfect?
@el-loco: 100% perfectie is wat Musk zelf nastreeft, maar je mag toch wel verwachten dat een bumper blijft zitten waar ie hoort?
@el-loco: een nieuwe auto kopen die 62% perfect is heeft ook zijn charmes
@gove: Niet iedereen wilt een Alfa.
@fejjie: haha je was mij net voor
@fejjie: maar wel een Italiaan hé?
@fejjie: of een VAGje
@gove: vandaar de populariteit van Alfa
Goh, wie had gedacht dat een groot bedrag “shortcuts” zou nemen om een dergelijke vraag te bedienen. Verwacht dit soort dingen meer en meer…
@goodolddays: je bedoelt die vraag uit Wallstreet neem ik aan?
@goodolddays: bedrag = bedrijf. Graag gedaan
Dan ben je ook wel een droplul hoor als je niet hoort/merkt dat je je achterbumper verliest.
@evdw: ik vind dat nog niet zo gek. Als het gebeurd is in een zware regenbui hoor je ook een hoop andere geluiden dan alleen een achterbumper die losraakt. Zeker als het in 1 keer gebeurd.
@sportevo: Dan zou je hem nog altijd moeten zien in je achteruitkijkspiegel. Tenzij die er ook afgevallen is natuurlijk.
@evdw: ik zit inderdaad continu in mijn spiegels te kijken of er geen onderdelen van mijn auto vallen.

Ook hierbij is het mogelijk dat het je niet opvalt in je spiegel, zeker als je bij hevige regenval misschien beter op de weg voor je kunt letten. De vraag is ook hoeveel je nog kunt zien door de spray achter je auto aan.
@evdw: wellicht maakt de Model 3 wel meer vreemde ‘bijgeluiden’
@evdw: hij heeft er waarschijnlijk een sportuitlaat op.
Ik voel een software update aankomen.
@alfalfa: hehehe
@alfalfa: tightenbumperscrews.exe download in progress…
Wat zeurt ie nou. Deze man heeft tenminste al 95% van een model 3. De meeste hebben op een email dat de aanbetaling is ontvangen nog niks…
Misschien kan dhr. Musk een nieuwe bumper aan de auto vasttwitteren.
Hoe kunnen mensen dit premium noemen het is gewoon niks vergelijke met Audi BMW Mercedes echt shit
@mercedesgl500: hoe noemde jij Mercedessen dan een jaar of 15 geleden? Ik hoop niet premium! Of Audi’s die 500 liter olie per jaar er door janken…is dat ook premium?🧐
Niet vreemd als je de wanhopige productie mania ziet bij Tesla.
Alles is eraan gelegen om targets te halen en dat gaat NOOIT gepaard met het behouden van kwaliteit.

Dit is waar de andere merken het verschil gaan maken, productie draaien en de verwachte afwerking en kwaliteit daadwerkelijk halen.
Dit is nog maar het begin voor Tesla, er komen veel meer issues.
@turbobrick: maar, in hemelsnaam, wanneer gaan de andere merken het verschil maken? Ik ben er helemaal voor hoor, maar het is ondertussen beschamend om te zien hoe lang het allemaal duurt. En dit is natuurlijk al lang niet meer “het begin” voor Tesla. Kritiek is helema top, maar dit is een beetje een overtrokken reactie om te roepen na één bericht dat er een bumper is losgekomen. Lang niet zo erg als EGR sensoren, riemen en gordels van inferieure kwaliteit, me dunkt.
@2wheeler: De traditionele merken kunnen zich dit soort dingen niet veroorloven. Als men zo’n product koopt van bijv. Audi of Mercedes verwacht men dat ie perfect is. Dat de levertijd kort en on spot is. Als er bij BMW morgen bumpers van 3 series af vallen valt iedereen over elkaar heen om te zeggen hoe belachelijk dat is. Bij Tesla liefhebbers gooit men dat onder de noemer, start up company start up problems. Daar is veel meer credit bij de kopers als het fout gaat. Die credit hebben Merc etc. niet meer. Dus zullen zij het product perfect voor elkaar moeten hebben bij uitlevering. Ik vind het niet gek dat men er de tijd voor neemt. Zij kunnen zich niks fouts veroorloven en zitten zeker niet te wachten op Tesla’ish productieproblemen bijv.
@E34M5Touring: zowel bij de traditionele merken als bij Tesla mag dit niet gebeuren. Laatstgenoemde staat al niet bekend om zijn kwaliteiten bij ex- en interieur. Echter, ik snap niet waarom het zo lang moet duren dat er een E, 5 en A6 met concurrerende elektrische aandrijving op de markt verschijnt. Zet eenzelfde elektrische aandrijving als de Model S in deze modellen en je hebt al 3 veel betere auto’s. Juist omdat deze modellen al decennia lang ontwikkeld worden.
@2wheeler: Maar worden al decennia ontwikkelt als ICE auto. De Model S is van meetaf aan als electro auto ontworpen. Dus plaatsing van accus etc. is er optimaal in ontworpen. Dat kun je niet een op een overnemen op bijv. een A6. De lay out is gewoon anders. Daarbij, als Tesla morgen alle bestelde auto’s uitlevert zit je grofweg aan 650/700k auto’s totaal. In 15j. BMW doet jaarlijks ruim 2x zoveel. Dus hoe groot is die markt nou echt? Ik weet ook wel dat het nog enorm gaat groeien maar vooralsnog snap ik best dat de ‘grote jongens’ nog geen enorme haast hebben. Eerst alles goed uitontwikkelen en dan pas introduceren. Daarom vind ik het zo knap van Jaguar. Denk dat weinig mensen hadden verwacht dat zij als een van de eerste mainstreamers met zoiets zouden komen.
@zesinlijn: Ja en die is er 1 op 1 ingegaan… Thanks for playing.
@e34m5touring: tsja, ik debk dat de markt een enorm stuk groter wordt als men EV’s van de gevestigde orde kan kopen. Dat de lay-out anders is, is volkomen begrijpelijk. Ik had alleen verwacht dat er de afgelopen 10 jaar wel een platform ontwikkeld had kunnen worden. Van Jaguar had ik het ook niet verwacht, net als dat ik niet verwacht hem veel te gaan zien eigenlijk.
@2wheeler: Eerste productie run komt bijna volledig naar NL. Dus die gaan we wel zien denk ik. Ik weet natuurlijk niet hoe ver BMW/Audi oid. die platforms van te voren klaarmaakt. Ik neem aan dat de huidige 5 serie qua platform een doorontwikkeling is van de vorige. Denk dat alle next gen platformen in ieder geval de mogelijkheid hebben tot full electric. Volgens mij is Audi daar al mee begonnen met de nwe A6 en A8.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik snap je punt heel goed. Denk alleen dat de mainstream jongens prima weten wat de beoogde afzet is en dus hoeveel haast ze moeten maken met die modellen. Want laten we wel wezen, als een van die mega bedrijven besluit volle bak in te zetten op EV’s moet dat ook zo geklaard zijn, zeker met dergelijke R&D budgetten etc.
@E34M5Touring: dan gaat het waarschijnlijk in één keer heel snel ja. Wat mij betreft moet dat ook wel na zo veel jaar, maar soit. We gaan het allemaal meemaken, ik ben benieuwd wie de eerste grote stap durft te zetten na Jaggggg. Bevalt de GTI nog? Zonder al die elektro meuk lekker boenderen?
@2wheeler: Ja bevalt heel goed. Heeft me echt verrast. Rijdt fijn, motor trekt als een beer en maakt, zeker voor een stock pot, een mooi geluid. Ben er nog content mee!
@2wheeler: ik vind het te belachelijk voor woorden dat een bedrijf wat al 20 jaar auto’s bouwt niet eens het productieniveau kan halen en daarbij ook nog eens geen kwaliteit kan leveren. Wellicht had Tesla zich eerst maar eens over kwaliteit moeten buigen in plaats van voorop te willen lopen op de huidige auto-industrie. Dat een bepaald onderdeel niet de kwaliteit heeft welke je er van verwacht oké, maar een bumper die er af valt? Het is voor Tesla de redding dat de bestaande autofabrikanten nog weinig muesli verkopen anders had Tesla geen noot verkocht en was het al lang ter ziele.
@rhellema: dat mag je vinden natuurlijk, echter is dit één incident. De achterlamp van de New C3 bevat een fout vanuit de fabriek waardoor die van mijn broertje al 5x vervangen moest worden. We hebben het hier over een producent die volgend jaar 100 kaarsjes mag uitblazen.
@2wheeler: Dat is een productie probleem bij een toeleverancier, heeft in mijn opinie niets te maken een niet gemonteerde bumper.
Hoe moeten we het anders noemen als dat ding er na een uur afvalt.
@wimof: ik begrijp je reactie niet helemaal
@2wheeler: ho, slip of the finger. Ik gok dat het gaat over het achterlicht, die is zodanig gemonteerd dat er vocht in loopt. Productiefout dus, niet van een toeleverancier.
@2wheeler: ik ben van de veronderstelling uitgegaan dat het achterlicht niet waterdicht is.
Een montage fout zou erger zijn indien men daar 5 x een achterlicht voor vervangt.
Nog een leuke anekdote, ik had vroeger een strijkijzer waar het waterreservoir halfrond was maar in de naad scheurtjes vertoonden en langs daar lekken, 4 heb ik er gekocht en toen kwam ik op het idee om die naad vol met superglue te laten lopen.
@E34M5Touring: Aan de andere kant: bij Tesla staat het vooral in de spotlight. Ik zal voor nu alleen mijn eigen ervaring beschrijven: laatste 2 nieuwe Mercedessen ook tig problemen toen die nog nieuw was. Na 5 jaar ging nog meer stuk. Als het meezat een A-klasse ter beschikking, anders mocht je op de fiets naar huis.
Mini Cooper S ook al 2 recalls binnen 2 jaar, en van mede AB lezer begrepen dat zijn hele motorblok vervangen moest worden. Elk merk heeft deze shit, nog steeds. Weliswaar minder knullige als bij Tesla. Maar zij nemen het in ieder geval wel serieus.
@crepito: Sorry, ik snap de relevantie van jouw ervaringen in deze niet zo goed. Ik stel enkel dat Tesla een veel grotere gunfactor heeft. Waarbij dit soort zaken onder de noemer startup wordt ‘goedgepraat’. Dat punt zijn de mainstream merken allang voorbij. Die komen niet weg met afvallende bumpers of 6mnd durende schade reparaties. Tesla wel. Daarom nemen de mainstreamers veel meer tijd om de boel echt goed te krijgen. Tesla heeft die ruimte niet want die hebben geen vet op de botten. Dus die Model3 MOEST eruit op dat moment. Met als gevolg, veel productieproblemen en flinke afwerkingsmissers her en der. Dat soort dingen kunnen bijv. BMW en Merc of Audi niet hebben. Die staan juist bekend om hun afwerking (of dat terecht is laat ik in het midden). Zijn die merken perfect? Nee. Krijgen die daar ook gezeik over? Absoluut. Zie TSI, DSG, turbo’s op de BMW diesels, prince motoren van de MINI, roest/electronica bij Benz, etc etc.
@2wheeler: De rest heeft wat in te halen en komen als de boel echt klaar is.
Qua styling, afwerking en productie draaien heeft de rest decennia ervaring.
Kijk wat mensen willen is hun favoriete auto electrisch .. ze willen niet persee een mega iPad als zenuwcentrum maar gewoon hun vertrouwde Audi, Bmw, mini of wat dan ook maar dan helemaal EV.
Laten we wel wezen, afwerking zoals een Audi gaan ze never nooit niet redden bij Tesla en als je voor 1 tot 2 ton een Tesla koopt dan heb je niet direct het gevoel dat je in het topsegment zit.

Nu is Tesla king omdat het praktisch de enige is met een EV die er ook mooi uitziet maar zodra als Audi, Volvo, BMW en consorten mee doen dan is het niche van Tesla snel weg.

Vwb de bumper, er zijn veel meer klachten over afwerking maar ook over herstel na bijvoorbeeld een aanrijding. Niemand wilt maanden wachten op een reparatie.
Veel Noren zijn ook best wel klaar met Tesla op dit vlak.

Kijk eens naar de nieuwe Jaguar EV. Praxhtig ding, doet prima mee en kijk eens naar de prijs.
@turbobrick: volgens mij spreek je jezelf tegen. Precies de reden dat ik het niet begrijp is dat deze merken alles al lang en breed op orde hebben. Interieur, exterieur, bouwkwaliteit, klantenbestand, pedigree, werkelijk alles is op orde door die decennia ervaring. Wat is dan het excuus om straks, 9 a 10 jaar na de introductie van de eerste Model S, pas met een elektrische concurrent te komen? Waarom duurt het een decennia voor deze megabedrijven om enkel en alleen een elektrische aandrijving te verzorgen, de rest hebben ze immers al.
@2wheeler: het is niet een kwestie van niet kunnen maar van niet willen.

Een Tesla bevat geen hoogstaande techniek, maar is eigenlijk een conventionele auto volgepropt met penlite batterijen waardoor deze 2.200 kilo weegt en waarbij het dasboard is vervangen door een iPad. Om over de niet uitontwikkelde veiligheidsassistentie systemen maar te zwijgen.

De bestaande merken willen niet op een dusdanige manier auto’s produceren en leveren maar doen dat pas als deze 100% doordacht, veilig en uitontwikkeld zijn. Doordat het nog niet mogelijk was om met de bestaande accu techniek (dus niet op de Tesla manier) een auto te produceren met een bruikbare range hebben de bestaande merken nog geen Tesla Model S tegenhanger geïntroduceerd.

De verwachting is echter dat dit de komende 2-3 jaar volop gaat gebeuren. Persoonlijk zie ik dan nog weinig toekomst voor Tesla.
@cupsport: Dit is natuurlijk onzin. Niet kunnen is zeker wel een ding. De kennis hebben de Premium merken nog lang niet. Uiteraard worden de technieken van de batterijen beter. Zoals dat met alles gaat maar 10 jaar later nog geen elektrische auto hebben is belachelijk. Vervolgens komt jaguar met een halfbakken auto en iedere journalist wordt omgekocht met een tripje Portugal. Zou Tesla al beter afgewerkt moeten zijn? Ja zeker. Hoort een bumper los te komen? Nee. Maar er staat ook niks over de omstandigheden. Ik ben weleens de koplamp kwijt geraakt van een Hyundai nadat ik door een plas water reed. Hoort het? Nee. Is het een artikel waard op autoblog? Natuurlijk! Is een goede clickbait
@cupsport: niet willen? Porsche roept al jaren dat ze een Tesla killer op de markt willen brengen, Jaguar komt nu eindelijk met een EV en binnen VAG en PSA heb je wat halfslappe EV’s. Nee sorry, niet willen gaat er niet in bij mij. De range van een Tesla is trouwens voor het leeuwendeel gewoon meer dan voldoende hoor, of rij jij meer dan 400km per dag? Dan behoor je inderdaad niet tot de doelgroep.
@2wheeler: heel simpel, ze hebben het destijds niet al te serieus genomen.
Daarbij wilde ze hun investeringen, met name in het diesel segment, terug verdienen.
Na de problemen in het diesel gebeuren met het gesjoemel en zeker nu diesel in de Verdomhoek zit is met wat laat begonnen alternatieven te zoeken.
Mind you dat vele merken al vele jaren met hybrides bezig waren maar 100% electrisch is toch ff wat anders.

Niks gebeurt in die industrie per ongeluk. Het feit dat andere merken ergens anders destijds mee bezig waren betekent dat er elders meer geld mee te verdienen was.

Of denk je daadwerkelijk dat al die andere bedrijven achter zijn/waren ????
@turbobrick: nou dat denk ik niet, dat is gewoon zo toch? Op het gebied van EV’s hebben ze imo verkeerde keuzes gemaakt anders had je ze al wel zien rijden. Niemand vind het leuk om marktaandeel weg te geven, zeker niet aan een -relatief- nieuwe speler.
@2wheeler: Misschien zien de gevestigde fabrikanten helemaal geen heil in de accu hersenspinsels van dhr. Musk.
@tge1: dat zal het zijn ja… ik denk dat ze weer overstappen op rode diesel als mooi alternatief…
@2wheeler: Wellicht. De (diesel) V8’s rollen nog steeds volop de fabriek uit. Wat mij betreft prima.
@turbobrick: Wat betreft ICE productie heb je helemaal gelijk. Wat dat betreft hoop ik dat Tesla inderdaad van de beurs gaat. Elke 3 maanden die race voor targets zijn niet goed.

Maar ben je een beetje op de hoogte van EV problemen bij merken zoals Nissan? En de beoogde productieaantallen van ik noem een i-Pace en Kona?
Wat Jaguar en Hyundai willen produceren aankomend jaar doet Tesla in één maand. Wachttijd voor de Kona is inmiddels 2 jaar. Het gross van alle accupakketen uit de Nissan Leafs zijn al enorm gedegradeerd. Jaguar schijnt nu software problemen te hebben met de i-Pace. De range lijkt dramatisch in een aantal testen, zeg 2x zo inefficient als een Model 3.

Ik bedoel maar te zeggen… bijna iedereen kampt met problemen om goede EV’s op schaal te produceren. Ik zou zeggen.. geef ze allemaal nog wat tijd.
Gelukkig heeft Musk al dé oplossing…

🐦 Twitter August 14 2018 09:11AM

Elon: This should never happen again with any Tesla. It seems tot be a worldwide problem and not unknown by other carmanufacturers. I regret this happened, but as CEO of Tesla I am proud that our team of worldwide best software engineers have found the bug and from now on it should be fixed.

We shall never sell any Tesla to any women again.
@moveyourmind: Veel blabla en weinig anders.
Lijkt me wel nair om mee te maken zeg!
“All parts falling off this car are of the finest U.S. craftsmanship”.
@amghans: Mijn broer werkte bij een Amerikaanse firma die zijn producten in Mexico liet samenstellen.
Elke verpakking moest open om na te gaan of het ding wel werkte.
Er zat bij een bepaalde model een onderdeel niet in, gewoon vergeten te monteren.
Het was met die diepe plassen. Ik reed laatst door een diepe plas, lag de hele achteras er onder uit.
Bij Tesla sporen ze niet helemaal.
Nou, bij een Colt uit 1996 zal dit niet snel gebeuren.
Auto’s werden destijds fatsoenlijk in elkaar geschroefd, niet te maken hebbende met Co2, bijtelling, en ander gejank. Gewoon prijs voor eerlijke auto. Behalve dan zure regen. Want waar is die fabel gebleven?
Lieve mensen, ik word een beetje Tesla-bash-moe.
Ieder ongeluk dat er met een Tesla gebeurt, en ieder foutje dat er aan zo’n auto gevonden wordt, wordt breed uitgemeten in het nieuws.

Als we voor iedere stukgelopen 1.8 of 2.0 TFSI hier een nieuwsbericht hadden gehad, had deze site audiblog geheten. Ik ben in ieder geval al 3x andere Audirijders tegengekomen die hun motorretje mochten laten reviseren. En dan hebben we het nog niet over de goedkope Chinese distributiekettingen en de stuk lopende DSG-bakken gehad.
*andere Audirijders tegengekomen -> bij de garage dan dus. Op straat spreek ik ze niet zoveel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).