Tesla Model X eist de aandacht in Genève

Auteur: , 30 Reacties

Het nieuwste model van Tesla heeft al veel bekendheid geworven aan de andere kant van de oceaan. Hier in Europa kennen we 'm nog niet echt.

Maar dat komt nu dus verandering in. Tesla heeft de Model X meegenomen en het model staat momenteel te shinen in Genève. Uiteraard met de deurtjes open. De elektrische auto krijgt sprint met de Ludicrous Mode (P90D) in 3,2 seconden naar de 96 km/u. Puike prestaties voor een auto met een gewicht van 2.470 kg. Wie echter wat rustiger aan doet met de batterijen moet theoretisch gezien 470 kilometer kunnen rijden op één lading.

De gezins-Tesla heeft een vanafprijs van 80.000 dollar in de VS (UPDATE: 80K, geen 132K). Tesla verwacht de Model X in de tweede helft van 2016 in Nederland.30 reacties

Kijk eens aan. Ziet er nog goed uit ook. Zeker in deze kleur!
Die deuren zijn toch wel erg belachelijk…
@norge: en de prijs ook…
via Android app
@dieselaer: prijs klopt ook niet.
@stfu: $132.000 is de prijs voor de P90D, op het moment is er in de VS nog geen goedkopere versie te koop.
via Android app
@norge: het is iig een merk die lef toont. Plus gimmicks zijn cool. Vooral als het voor een makkelijkere instap zorgt. Een kinderzitje op de 3e zitrij kan je gewoon staand plaatsen ipv moeilijk bukken. Fuck yeah.
@stfu: Maar toch…had de deuren vooraan dan ook zo gemaakt…Verder is het best een aardige bak heur…
via Android app
@norge: hoe wil je dat voor elkaar krijgen?:’) Oja, nu heb je een voorruit die tot achter je hoofd doorloopt. Ook vet.
Lelijk maar wel vet
@bartjeeh: vet lelijk bedoel je?
De Model S is een prachtige elektrische auto, de Model X daarintegen…
Waar is het mis gegaan? Van de prachtige Model S naar deze walvis op wielen.
@berlinetta: toch kan je met dergelijke 0-100 tijden een hoop mensen het leven zuur maken
@bierbuik: maar hij blijft lelijk
@bierbuik: voor dat geld mag dat ook wel ja… 132 duizend euro voor het bankstel van je schoonmoeder, en het maakt geen geluid in die sprint…
Even lelijk als de Model S. Blijf maar lekker in de VS met dat gevaarte.
Niet mooi en duur! Zal er vast een doelgroep voor zijn….:-) Wat is hun doelgroep eigenlijk?
@launchcontrol: Dat waren in NL altijd leaserijders. Maar dat zal nu ook wel ophouden met de nieuwe bijtellingsnormen.
via Android app
@kilum: is niks veranderd hoor. Nog steeds 4%.
@launchcontrol: mensen die wel nadenken over milieu, klimaatverandering en alle andere ellende die wordt veroorzaakt door olie en gaswinning? En toch een superauto willen. Voila :-)
via Android app
@launchcontrol: mensen die de snelste SUV willen. De veiligste. Degene met het laagste zwaartepunt. De goedkoopste om te rijden. Altijd up to date. Schoonste. Ruim door 2 bagageruimten. Heb je nog ff?
Ugh.. Gadver.
Ik ben wel een beetje een Tesla fan, vind het leuk dat ze als relatieve buitenstaander de autoindustrie zo hebben weten op te schudden met het out of the box denken. Maar die deuren…Er is volgens mij een goede reden waarom niemand die verder toepast, ik ben geen automotive ingenieur maar ze zijn waarschijnlijk te zwaar, te duur, te kwetsbaar of iets dergelijks om ze op grote schaal toe te passen. ik geloof echt niet dat bijvoorbeeld VW of Renault (die laatsten willen ook nog wel eens met iets raars uit de band springen) nooit vleugeldeuren toepassen als er niet een belangrijk nadeel aan zit.
via Android app
@pomoek: Geloof dat Elon al had gezegd dat ie het niet weer zou doen, als ie terug in de tijd kon gaan. Toch erg complex haha.
Goede kleur, oogt veel beter dan op de eerste destijds gepubliceerde foto’s vind ik. Eigenlijk de enige echt moderne auto op heel die salon?
via Android app
Autoblog. De Model X begint daar rond de 80.000 dollar. En P90D specs kan je gewoon op de NLse site vinden. Dus 3,4 s naar de 100. Doe moeite ;)
Die ouwe vent van mij heeft een Model X in gedachte voor mijn moedertje. Ik denk dat ie zich nog niet helemaal realiseert hoe groot en duur dit ding eigenlijk is ;-)

Verder blijf ik mijn hoed afnemen voor Elon Musk en zijn consorten. In zo’n korte tijd zo’n bedrijf neerzetten, ik vind het knap. En weinig autofabrikanten die dit….
https://www.youtube.com/watch?v=JkT2fozqPjc
…in hun hoofd halen, heerlijk!
Ik heb nog nooit een auto met zulke mislukte proporties gezien.
Ehm is die prijs niet $32.000 ipv $132.000 ??
Wat een onwetende sukkels hier… Eigenaar van Models S (Belg jaja) en aandeelhouder sinds 2012. Dit is de Signature versie die bijna 2x zo duur is dan de normale P90D versie die snel volgt. Over 2 dagen is de belangrijkste dag voor Tesla. Model III zal worden voorgesteld (teaser enkel). 35K voor een snelle elektrische wagen… insane. Mijn vrouw krijgt er direct eentje als hij zo mooi is als deze. Zalig hoe petrol fans deze wagen plots lelijk vinden. Jongens…. die technologie is voorbij. En nee, dat brullen is niet stoer hoor als je optrekt. Je (klein)kinderen gaan eens goed lachen met dingen als een uitlaat. Hahaha. Verandering… het is moeilijk voor sommigen :-))))

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).