Tesla overweegt bouw eigen amfibie-onderzeeër

Auteur: , 13 Reacties

Herinner je je de onderwater-Lotus Esprit uit James Bond nog? Tesla's CEO Elon Musk kocht hem, en nu overweegt hij er een moderne versie van te maken, in zeer beperkte oplage.

Tesla Esprit

De afgelopen dagen werd in het Verenigd Koninkrijk het eerste rechtsgestuurde exemplaar van de Model S uitgeleverd, een marktdebuut waarbij de grote baas niet mocht ontbreken. De Britse pers greep de gelegenheid aan om even met Musk te praten over de toekomst: de Model X komt volgend jaar, en houdt zijn vleugeldeuren, en in 2017 komt er een kleiner model van het formaat 3 Serie, dat de helft gaat kosten van een Model S.

Bovenstaande is voornamelijk een herhaling van oud nieuws, maar desgevraagd gaf Musk aan ook te spelen met het idee van een eigen amfibie, geschoeid op de leest van eerdergenoemde Esprit:

It’s a low priority project but we can create a transformation amphibious vehicle using Model S electrics. It will look like the Esprit too but 10 per cent bigger and we’ll make it in single digit numbers, but it can be done.

De man tracht de aarde te veroveren met elektrische auto’s, de ruimte met zijn SpaceX-project, waarom dan niet de zeeën met een frickin’ submarine? Het volgende project? ‘Dat heb ik wel in het hoofd, maar hierover laat ik nog even niets los‘, aldus Musk vanuit zijn basis binnenin een inactieve vulkaan. ‘Het is in ieder geval zeker NIET een enorme robot-onderwaterspin van waaruit ik de wereld ga veroveren *kuch*. Nog koffie?

Afbeelding: een professionele impressie van onze peperdure photoshopper hoe de Tesla-onderzeeër er volgens hem uit komt te zien13 reacties

Cool die sjoep..
In tegenstelling tot de bond wagen werkt hij dus wel?
Ik ben benieuwd hoeveel een exemplaar wel niet zou gaan kosten dan. Hun 3 serie concurrent zal wel als warme broodjes over de toonbank gaan in nederland, zolang de regering niks aanpast aan de bijtelling natuurlijk, dan maakt het milieu ineens niks meer uit.
@mclarenf1lm: die Bond versie werkt ook hoor. Maar alleen als onderzeeboot, niet als auto.
Waar zou je zoiets kunnen gebruiken? Misschien om de Westerschelde “over” te komen, of om te smokkelen op de grens tussen Ticino en Italie Via Lago Maggiore. De traditionele doelgroep in de woestijn kan er niet veel mee, lijkt mij.
@spidermann: Ideaal voor drugskartels in Zuid-Amerika. Binnenkort zie je daar om de 5 minuten een Tesla vanaf het strand de zee in rijden.
@berlinetta: of tussen onze caribische eilanden te pendelen, bij gebrek aan tunnels en of bruggen ;-)
@spidermann: voor de fun?
@spidermann: tja, waar kun je je Lamborghini tegenwoordig nog gebruiken waar hij voor bedoelt is? Genoeg rijke mensen die dit echt wel willen hebben! Lekker op je tropisch eiland de visjes dichtervij bekijken, is wel een markt voor hoor.
de photoshop afdeling was vandaag zeker vrij
@MrSkyline: haha
Bij de meeste merken zou ik gereageerd hebben met ‘tuurtlijk, eerst zien dan geloven.’ Maar Musk… he gets shit done.
@dondeboer: en niet zo’n beetje, alleen al SpaceX is al behoorlijk indrukwekkend.
Photoshoplevel: master

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).