Tesla sloopt ramen Cybertruck tijdens de introductie (video)

Auteur: , 91 Reacties

Nee, dat was niet 'part of the show'. Of houdt Tesla iedereen voor de gek?

Tesla sloopt ramen Cybertruck tijdens de introductie (video)

Tesla verraste vandaag vriend en vijand met een pick-up zoals de wereld nog nooit gezien heeft. De Cybertruck heeft een bijzonder robuuste uitstraling dankzij de hoekige vormgeving en het roestvrijstalen plaatwerk. Het is niet alleen de bedoeling dat de truck er onverwoestbaar uitziet, maar dat hij dat ook daadwerkelijk is. Dit wilde Elon Musk tijdens de introductie even demonstreren, maar dat ging niet helemaal vlekkeloos.

Oké, het eerste gedeelte van de demonstratie ging goed. Collega Franz had de eer om een sloophamer in de roestvrijstalen zijkant van de kersverse Tesla te rammen. De Cybertruck kwam daarbij inderdaad ongeschonden uit de strijd. Ter vergelijking had een deur van een Ford F-150 even daarvoor eenzelfde behandeling gekregen, maar die bleef uiteraard niet heel. 1-0 voor Tesla.

Om te demonstreren dat de ruiten eveneens onverwoestbaar zijn, werd vervolgens een metalen bal tevoorschijn gehaald. Bij een vergelijking van losse stukken glas bleef de het kogelvrije glas van Tesla inderdaad intact, waar dat bij dat normaal glas niet het geval was. Toen Franz – met expliciete toestemming van Elon – de metalen bal echter tegen de ruit van de Cybertruck smeet, bleef deze helaas niet heel. Oeps… iets te hard. Helaas voor de carrière van Franz sneuvelde bij de wat voorzichtigere tweede poging de andere ruit ook.

Aangezien dit niet de bedoeling was leverde dit even een ongemakkelijk moment op voor Elon. Of was het stiekem toch wel de bedoeling en is het gewoon een pr-stunt? Hoe dan ook, de rest van de introductie stond de Cybertruck met twee gigantische barsten in de ruiten op het podium. Gelukkig heeft Tesla nog alle tijd om dit te fixen, aangezien de levering pas over twee jaar begint. Het is wel de vraag of je onverwoestbaar glas moet willen, want als je met je veiligheidshamertje in een zinkende auto zit kun je daar nog wel eens spijt van krijgen.91 reacties

Een flinke barst in de reputatie van Tesla.
@donvincenzo: Lijkt me sterk dat iemand dankzij dit incident geen vertrouwen meer heeft in Tesla. Ik vind het maar wat mooi, zo’n faal. Komt wel weer goed.
@jochempie: Je bent geen ster in het herkennen van glasheldere woordgrapjes?
@donvincenzo: Waarschijnlijk belt ie nu met interpolis 😂
@donvincenzo: natuurlijk wel, als ik er serieus op in ga heb ik kennelijk een hogere standaard voor mijn humor.
@donvincenzo:

Gewoon een software update en het probleem is gefikst.
@hubert: Nieuwe versie van Windows zeker?
@donvincenzo: sterk!
@donvincenzo: Vandaar dat er een bug in zat!
@donvincenzo: sooo… hij is op dreef! Hahaha..
Yeah right. Dit klinkt meer als meer media-aandacht krijgen.
En dan bij de launch van de auto: “kijk, we hebben het gefixed!”
@kliko: er zijn 26 reacties en er is er eentje die het snapt …. jij. Bewuste strategie ….
@kliko: inderdaad. En is er niet een wettelijke verplichting dat een ruit ingetikt moet kunnen worden door de brandweer?
@rvvm: Niet meteen dat ik weet. Sowieso komt de brandweer wel door elk kogelwerend glas, alleen duurt het (veel) langer.

Met een reciprozaag, een glassmaster of een halligan tool.
@rvvm: dan zou een echt armoured BMW of Mercedes ook niet mogen…
@kliko: precies.
Verkeerde ruitjes gemonteerd 🤣
Apple doet tenminste nog enige moeite om je een overpriced product in een mooi jasje te verkopen. Musk slaat dat gewoon over en denkt: “Ach, de sulletjes kopen het toch wel dus waarom moeite doen.”. Het is een soort van minachting.
@rick-dos: Het staat je vrij om ‘m niet te kopen.
@jochempie: Joh? Zo dan…
@rick-dos: hij verkoopt niets meer dan een vleesgeworden mening, en het kan niet voorkomen worden dat iemand het als een belediging op zal vatten, toch?
@rick-dos: Ik woon hier in Canada..heel veel pick up truck eigenaren hier (van de bekende grote 3 ).. werken hard voor hun $ ..zijn trots op hun ride…en nu zie je Elon met dit haha verprutste ontwerp…er zal nauwelijks interesse zijn hier in Noord Amerika…ze zijn hier nogal ” traditioneel.”..Tesla techniek OK..maar dit ontwerp slaat helemaal nergens op….
@snowbird: Ik zie het ook niet een succes worden onder de traditionele pick-up volk. Vlak echter de Tesla fanboys niet uit. Die zien dit ineens als iets stoers en moois, kunnen ze roepen dat ze kogelwerende ramen hebben en natuurlijk FOMO. Het lijkt eerder een grap dan iets serieus.
@snowbird: Klopt.
Maar dit gaat ook helemaal niet het definitieve ontwerp worden. Tesla gaat eerst de hele aandrijving onthullen, en constant teasers de wereld in gooien. Hoe gekker, hoe beter.

Ikzelf woon in B.C. en hier zijn ze best wel nieuwsgierig, meer omdat de brandstofprijzen hier ruim $0.13 hoger zijn dan in de rest van het land.
Maar met dit ontwerp, gaan ze het niet redden. Dat weet Elon zelf ook wel….
@snowbird: dat zei ik in het andere draadje ook al. Ik denk dat Rivian veel meer kans maakt.
@rick-dos: Smaken verschillen! Ik vind het juist vet eruit zien. Eindelijk eens een auto die er echt anders uit ziet dan de rest.
@reactief: Zeker en daar is niks mis mee. Ik zelf ben ook van het “anders” maar naar mijn mening is hier niks “anders”‘ aan. Dit tekende we al toen we op de kleuterschool zaten. Bij mij moet “anders” ook wel een hoge mate van creativiteit bevatten en dat mis ik hier totaal. De rendering van de pickup van Tesla was ook anders en daar werd ik persoonlijk wel enthousiast van, maar dit is gewoon een vorm van minachting richting je publiek.
@Rick-dos: Dat zeg je zeker ook over schilderijen van Karel appel , Jackson Pollock of Willem de Kooning..?
@olivier420: Ga je dit nou echt met kunst vergelijken?
@Rick-dos: Haha nee. Zeker niet, vind het zelf ook vrij lelijk.

Maar van die kunstenaars wordt ook vaak gezegd dat het door kinderen kan worden geschilderd.

Was beetje een inside joke die iets te inside was.. :-)
@rick-dos: Nogmaals. Smaken verschillen. Het is natuurlijk onzin dat iedere kleuter dit kan tekenen. En dan over minachting spreken…
@rick-dos: De kunst van het weglaten, zouden meer automerken moeten doen. Ik vind hem wel tof
@sketcher: Dat is zeker een kunst. Een kunst die Tesla duidelijk niet onder de knie heeft. ;)
@rick-dos: de kunst van goedkoop produceren, en dat dan via marketingpraktijken opblazen…meer is het niet
@dwfc: deze is ook ‘maar’ $39K.
@stephane8200: vanaf. Deze die er stond was 69k
@Rick-dos: lekker paar stevige glazen azijn gehad op de vrijmibo? Zet je lolhoed eens op en neem het allemaal niet zo serieus, knap je van op.
@rick-dos: ach ja… een beetje afzeiken vanaf de zijlijn is natuurlijk altijd makkelijker dan zelf iets nieuws neer te zetten en daarbij fouten durven maken.
@trasimo: Ach ja, het is net zo makkelijk om als een cheerleader langs de zijlijn te staan en te zwijmelen over Musk terwijl je met stront overgoten wordt en daarvoor ook nog dankbaar bent.
@rick-dos: Tsja… ik rijd zelf z’n Model 3 (long range AWD) en laten we het er maar op houden dat jij en ik blijkbaar een andere definitie van stront hebben.
@trasimo: hij praat toch niet over jouw model 3?
Of vind je het vervelend dat de schepper van Tesla wordt tegengesproken?
@bitd: die truck is 90% gewoon algemene Tesla techniek die in alle modellen voorkomt en dat is in mijn ogen (en zo’n beetje van de hele wereld die er verstand van heeft) alles behalve stront. Ik vind ‘m trouwens ook lelijk, maar kan het gedurfde wel waarderen in plaats van die eenheidsworst vanuit Ford en consorten.

Maar goed, zodra hier je mening toevallig ook maar enigszins voordelig voor Tesla uitvalt word je op dit blog direct weggezet als fanboy zoals jij nu ook doet. Mooie escape voor diegenen die het moeilijk vinden om op de inhoud te blijven.
@trasimo: kijk ff in de spiegel…

Ik vind de techniek van Tesla niet zo spectaculair, maar laten we zeggen dat je gelijk hebt. Door de techniek in een veredelde broodtrommel te doen lijkt mij niet echt de bedoeling. Ik vind die Rivian R1T bijvoorbeeld wel een mooi voorbeeld van combo pickup en elektrisch.
@bitd: nouja… als zelfs de Duitse auto industrie en experts zoals Ferdinand Düdenhoffer, maar ook automerken zoals Volvo openlijk toegeven dat Tesla jaren op ze voorloopt qua EV techniek, dan kan je natuurlijk nog steeds gerust zeggen dat je de techniek ‘niet spectaculair’ vindt, maar persoonlijk vind ik dat dan weer wel best knap.

Verder mee eens wat betreft design, de Rivian R1T is een auto waar ik ook een stuk hebberiger van zou worden wanneer ik in de pickup-categorie zou willen shoppen.
@trasimo: ik denk dat Tesla ook voorloopt op John Deere… de meeste bedrijven wachten de elektrificatie af vanwege de onzinnig zware batterijen en lange laadtijden, ook Tesla heeft een probleem als een producent daar een oplossing voor heeft, want dat maakt de Tesla techniek gelijk onzinnig.
@bitd: volgens mij heeft John Deere precies niets met auto’s te maken, maar sure.

Tesla heeft sinds 2012 een zakensedan op de weg die (zeker incl. de superchargers) helemaal geen issues oplevert qua range. De traditionele automerken zijn niet aan het wachten, die weten prima waar het heen gaat. Ze proberen gewoon om zo lang mogelijk hun oude techniek waar ze zoveel jaren in geïnvesteerd hebben nog even uit te melken. Die luiheid komt ze inmiddels best duur te staan, als je de verkoopaantallen van bijv. de Model 3 ziet.

Verder geloof ik er niet in dat er zomaar ineens een bedrijf gaat opstaan dat ‘poef’ de oplossing heeft voor de zwakke punten van EV’s. In plaats daarvan geloof ik in merken zoals Tesla (en ik zie trouwens graag dat er meer serieuze concurrentie in EV land komt), die gaandeweg blijven innoveren en verbeteren.

Ik denk dat iedereen die nu loopt te schelden dat EV’s zwakke punten hebben, zich niet realiseren dat we deze tussenstap nodig hebben om straks te komen tot auto’s die wel in alle opzichten met kop en schouders uitsteken boven ICE’s.
@trasimo: dat is mijn punt: er zijn zat bedrijven die niet geloven in huidige elektrificatie.

En jij gelooft idd dat Tesla toonaangevend is en dat de huidige modellen een opstap zijn naar iets beters, ik verwacht dat het anders loopt en dat Tesla sowieso moeite heeft om voorop te lopen. Teveel competenties onder 1 dak.
@bitd: vreemd, ik zie juist dat elke automaker wel degelijk gelooft in elektrificatie. VAG, BMW, Volvo/Polestar, Daimler, PSA, zo’n beetje elk merk communiceert de transitie naar elektrisch en kondigt het ene na het andere model aan.

Ik denk niet eens dat elektrificatie de oplossing voor de echt lange termijn is, maar het is het overduidelijk wel voor de korte tot middellange termijn. Of Tesla het gaat redden vraag ik mij ook af, zeker nu de gevestigde merken met hun diepe zakken ook eindelijk aan de slag gaan, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat Tesla over een aantal jaar links of rechts ingehaald wordt.
@trasimo: ik zie het eerder als wat window dressing van de grote producenten.
@bitd: Dat zou ook nog steeds kunnen.
@rick-dos: Zoals altijd praat je weer poep Rickie.
@robusa: Als ik poep zou praten dan zou ik mij verlaagd hebben tot jouw niveau, Robbie.
@rick-dos: Apple vergelijking gaat mank aangezien de Tesla verre van overpriced is. $39,900 . bmwtjes daar in tegen…ontwerp is ook niet echt mijn ding (nog) maar wat heb je uiteindelijk aan design nodig in een werk truck ? De laatste x dat ik een Vito zag vind ik hem nou ook niet echt het toppunt van design.
@rick-dos: Minachting? Dit is Elon Musk die zegt: “Tesla maakt een pick-up zoals ik hem gaaf vind, en als jullie het willen kopen mag dat”. Hij is direct al duidelijk geweest dat de Tesla Truck, nu Cybertruck, een design zou krijgen wat niet iedereen kan waarderen.

Ik ben juist blij met figuren als Musk, die niet mak het standaardrecept volgen maar de ballen hebben om het eens anders te doen. En dat daar dan een pick-up truck uit komt die lijkt alsof ‘ie zo van de set van Blade Runner is weggereden is toch hartstikke tof?
@Edge: Helemaal eens. Al dat geneuzel over kleutertekeningen en zegen dat kan ik ook. Wel ik hen nieuws voor je: You didn’t, Musk did.

Ik wil ‘em en ik heb een hekel aan pick-ups. Met een beetje mazzel kan de Elise gewoon achterin.
Wanneer lanceren ze de echt Cybertruck, dit is natuurlijk een grap…

@bitd: Lijkt me ook lastig om deze door de voetgangersveiligheid regels te loodsen. RVS en hoekige lijnen met scherpe punten…
@airc: ik denk dat het wel meevalt. Voorkant is niet zo hoekig
Het zal wel aan mij liggen, maar als dit hok van RVS is, en je er met een hamer op kunt slaan, betekend dat dat deze auto geen kreukelzone heeft?
@dutchdriftking: Dat zou best kunnen.

Amerikaanse trucks zitten niet in de auto categorie, en mogen daarom minder veilig zijn en meer uitstoten. Het slaat helemaal nergens op gezien de populariteit van die dingen. Als je echt zoiets nodig hebt okee, maar velen willen gewoon een pickup truck hebben.
Dan moeten autofabrikanten hun auto helemaal veilig houden en weinig uitstoot, en dan rijden er dit soort lompe bakken rond met weinig regels. Zelfs als ze niet tegen een andere crashen zijn ze onveilig. Wegligging meestal niet fantastisch en als het stormt of slecht weer is dan liggen ze soms op hun kant.
@dutchdriftking: Tevens ook de reden waarom bovenstaande Tesla maar ook zeker een truck zoals de Bollinger B1 niet zo maar even op de Europese wegen terecht komen. Hooguit als ‘vrachtwagen’.
Hier zijn op meerdere plekken deuken opgelopen. Vind dit overigens niet echt een feature als je ook kijkt naar de laatste zin
Zo’n bal gaat er bij een normale autoruit ook niet doorheen.
@cossiekiller: Voorruit niet idd, niet gelaagde zijruiten wel denk ik. Waar staat je auto, proberen we het even.
@cossiekiller: ik heb mn eigen spiegel een keer door de zijruit naar binnen gekregen.. gok dat die bal er dus ook wel doorheen gaat;)
Origami hooliganism
Lilluk ding
Hoppa en het is weet viral
@subzero079: exact dat… Dit soort shit, inclusief verbaasde reactie is allemaal ingestudeerd en show. Hoe oneindig veel kliks krijg je hiermee?
Die bol ging er niet doorheen toch?
Dit gaat zooooo hard verkopen!
Een SUV DeLorean met laadbak, alleen de flux-capacitor er nog in en gaan met die banaan.
Serieus, ik zo er nu al 1 bestellen als ik er funds voor had.

Dit is gewoon Dieselbrothers 2.0, zonder diesel. En nee, dit is geen sarcasme, ik wil er echt 1.
Ik zag gisteravond al een samenvatting hiervan langskomen. Ik moest best wel gniffelen om het moment met de ruit. Wat ik dan nog grappiger vind was het publiek. Dat ging helemaal los omdat een electrische quad in de achterbak kon EN KON OPLADEN. Ohw my gawd! Ik vind tesla een mooi merk, maar dat hype publiek…
@mrb: Ja daar krijg ik ook echt de kriebels van. Toen ik een proefrit maakte in een model3 was het echt Elon voor, Elon na, Elon zus, Elon zo. M’n vriendin vroeg heel droog of hij misschien een beetje verliefd was op Elon. Vond ie niet leuk.
Gelukkig verdween de bal niet in een panelgap.
Het ziet er natuurlijk gigantisch knullig uit, maar dit resultaat zou je krijgen bij elke kogelwerend glas. Het glas is immers natuurlijk gewoon glas, het zijn de kunststof platen ertussen die het kogelwerend maken en het glas bij elkaar houden.

Doe dit bij gewoon gelaagd glas, en het resultaat is hetzelfde: wel stuk, geen penetratie.
@luxaeterna: klinkt bekend dat “lekker stuk, geen penetratie”
Oeps, foute blog 🤣
Kogelvrij glas komt altijd vol te zitten met witte sterren. En het kan maar een paar kogels hebben: net lang genoeg om de bestuurder tijd te geven dat ie kan ontkomen.

Dit is dus normaal, en een PR-stunt.
@galverink: maar als er een paar kogels in zitten is het toch geen kogelvrij glas? 👀
Toch zou Tesla ook beter werken aan een compact model van rond de 30.000€.
@luxaeterna: dat zal vast goed verkopen in de verenigde staten.
Ik ben benieuwd of er een machinegeweer bevestigd kan worden aan de laadbak. Dat zou geweldig nieuws zijn voor de doelstelling om in het Kalifaat in 2050 voor 100% gebruik te maken van hernieuwbare duurzame energie.
Het model slaat niet aan in Wall Street, toh daalt het aandeel met – 6%
Musk zal dat wel fixen met een software update. Ondertussen is het Tesla aandeel met 6% gezakt. Dat was waarschijnlijk ook geen deel van de show.
@johnwaters: dat is strategie, dan kan hij weer 6% aandelen terug inkopen…
@tjorque: graag jouw bron voor deze stelling?
@johnwaters: de fantasie die in de grijze massa onder mijn schedelpan gehuisvest is en verder niet al te serieus bezig is met wat de koers van een gigantisch bedrijf aan de overkant van de oceaan doet.
@tjorque: in een niet zo ver verleden noemde men zoiets gewoonweg praatjes.
Is het ontwerp gedaan op een commodore 64? Ik vind het wel stoer dat hij zoiets wel op de markt zet, het is alleen niet echt mijn smaak
Het rijdende monster. Hoe je interpretatie van monster is vul je zelf in.
Ikzelf moest toch wel even lachen …
https://www.motor1.com/news/383871/tesla-cybertruck-videos/
Volgens mij was ie de avond voordien vergeten dat ze morgen een auto moesten voorstellen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).