Tesla-stank veroorzaakt dodelijk ongeluk

Auteur: , 27 Reacties

Hoewel de elektrische Tesla Model S niet bijdraagt aan de smog, bereikt de smug gevaarlijke niveaus.

Tesla Model S

Hoewel de plannen er zijn, is een Model S nog niet autonoom gestuurd. Dit moest Navindra Kumar Jain (63) concluderen toen hij achter het stuur in slaap viel. Hij werd ruw uit zijn droom van weidse groene velden gehaald toen fietser Joshua Alper voor zijn bumper terecht kwam en de klap niet overleefde.

Een verschrikkelijke ervaring die je hoopt nooit mee te hoeven maken, maar als het je overkomt, is het wel zo netjes om de verantwoordelijkheid op je te nemen. Jain schuift de schuld liever af op een ander, en dan is de auto een makkelijk doelwit. Echter, het is deze keer eens niet het oude vertrouwde verhaal over een acceleratiepedaal dat blijft hangen of falende remmen, maar de geur van een nieuwe auto.

De pensionado had de Model S nog maar 10 dagen in bezit toen hij Alper schepte. Omdat hij de “sterke geur” in de auto niet kon verdragen, gooide hij een luchtverfrisser naar binnen. Deze chemische dampen vond hij blijkbaar beter te pruimen. Zo goed zelfs, dat hij dit als reden aandraagt waarom hij achter het stuur in slaap is gevallen.

Jain werd aangeklaagd door Alpers familie voor roekeloos rijgedrag, maar om de één of andere vreemde manier geloven zij de afgelegde verklaring. Nu is Tesla de gebeten hond. Hoewel de Model S mechanisch in orde was, wordt de auto in kwestie nu gezien als “defect en onredelijk gevaarlijk bij gebruik op normale, beoogde en voorspelbare wijze”. Zal de EV-fabrikant ook in het verhaal stinken? We wachten de reactie van hun advocaten af. (Via Santa Cruz Sentinel)27 reacties

De familie snapt ook wel dat er bij tesla meer geld te halen. Amerikanen met hun aanklaag gedrag…
@rolov: echt te walgelijk… en met wat pech kiest de jury ook de kant van de familie omdat ze zo zielig zijn…
@rolov: inderdaad, behoorlijk kinderachtig, zowel van de dader als de nabestaande… Wat een ongelofelijk ongelovige verklaring ‘die lucht’…. Zwak…
Hmm hier zit een luchtje aan
@mrci: moest je daar lang over nadenken?
@bmw135i: nee ik rook ut al.
@bmw135i: nee ik rook ut al
@bmw135i: nee ik rook ut al.
@mrci: Dit zaakje stinkt.
@k-man: Stinkt jouw zaakje?
Belachelijk die claimcultuur in amerika, nog even en een moordenaar gaat het de maker van het pistool aanklagen omdat de trekker zo makkelijk is over te halen. Gewoon keihard straffen die gappie.
@lambo4all: misschien is dit waarom vuurwapens zijn uitgerust met een veiligheidspal.
Die plastic dampen bij nieuwe auto’s zijn ook niet echt prettig. Maar kun je daar niet tegen dan moet je auto gewoon laten luchten voordat je er mee gaat rijden.
@mashell:
Of maar weer terug naar de beton harde plastics van de jaren tachtig.
Het is ook al in verschillende studies aangetoond dat de weekmakers in de automaterialen van tegenwoordig erg ongezond zijn.
@Original_Arnoud: Of je steekt lekker een peuk op in je nieuwe auto, zo weg die stinklucht..
@norge:

Dan ruil je hem in voor een andere stinklucht….
Ik heb liever een dikke walm van weekmakers in mijn auto als peukenlucht
@timberleek: Die dikke walm van weekmakers kan je ook in een spuitbus kopen, gebruiken de autodealers om een auto “nieuw ” te laten ruiken…Nadat ik er jaren in gerookt heb :)
@norge:

Dat werkt tijdelijk. De rooklucht komt er gewoon weer doorheen.
@Original_Arnoud: In de jaren tachtig stonken nieuwe auto’s ook al hoor. Dat is niet iets ‘nieuws’
Wat een ongelooflijke respectloze klootzak ben je dan. Je rijdt iemand dood, en komt dan met zo’n slap excuus. Ik zou het wel weten, de bak in.
En wij rennen achter de VS aan, over tien jaar zullen de rijkeren hier er net zo vanaf komen.
Zoals dit zestienjarige jochie, een dodelijk ongeluk veroorzaakt maar papa’s advocaten weten de boel naar hun hand te zetten

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2690/Opmerkelijk/article/detail/3591674/2014/02/06/16-jarige-jongen-ontwijkt-celstraf-dankzij-rijkeluisziekte-affluenza.dhtml
Tuurlijk gelooft de familie van de aangereden kerel degene de bestuurder van de Tesla.
Immers, als ze winnen van de bestuurder krijgen ze misschien een paar honderdduizend dollar.
Wint de bestuurder van Tesla, krijgt hij miljoenen schadevergoeding.
Een kleine onderlinge overeenkomst tussen de dader en de familie ( pakweg 50/50 ) en je kan er donder op zeggen dat de familie akkoord gaat met die b*llsh*t van de bestuurder.
Als de auto in de ogen van de bestuurder, dan had die bestuurder maar zo verantwoordelijk moeten zijn om niet met die auto te rijden. Wat kan het leven toch moeilijk zijn. +10 jaar voor het niet willen opnemen van verantwoordelijkheid in een geval waar het heel erg duidelijk is wie verantwoordelijk is.
Echt te zot voor woorden…

En als dit niet lukt gaan ze zeker de producent van die luchtverfrisser aanklagen? Omdat er niet op de bus staat dat je er slaperig van kan worden en het dus niet in je auto moet spuiten?
Pfff, die moet aardig tekeer gegaan zijn met die luchtverfrisser, zo snel wordt je daar niet door bedwelmd toch? Bij mij slaat die zooi doorgaans op m’n keel en ogen.

Ennehhh, raampje open was niet echt een oplossing om van de stank af te komen?
Dat geld krijgt hij nooit, dat is al bekend namelijk. De geur van een Model s is alleen leer wat normaal is. Denk als je in een Peugot stapt het veel erger is.
@dahlback:
Yep, daar Peugeot de interieurs voor Audi maakt, ruikt een Peugeot hetzelfde als een Audi.
Die laatste zijn inderdaad slaapverwekkend dus zo bekeken zou dat ook voor het edele Peugeot op kunnen gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).