Tesla V10: dit is de grootste update ooit

Auteur: , 45 Reacties

Smart Summon, Netflix, Spotify en nog veel meer.

Tesla V10: de grootste update ooit

Tesla is dolblij deze week eindelijk zijn langverwachte software-update te introduceren. Het gaat om V10, oftewel Versie 10.0. Met de update komen Tesla’s te beschikken over allerhande nieuwe voorzieningen op het gebied van vermaak, maar dat is niet het enige. Daarnaast zijn er vernieuwingen op het gebied van veiligheid en brengt Tesla het Smart Summon naar zijn modellen.

Laten we beginnen met dat laatste. Hier is namelijk al lange tijd veel over te doen. Smart Summon is heel simpel gezegd een manier om opgepikt te worden door je eigen auto. Tesla omschrijft het vooral als een handige feature voor wanneer je met handen vol boodschappen bij de uitgang komt, of wanneer je simpelweg geen zin hebt om door de stromende regen naar je auto te hobbelen. Peak consumerism, maar wel geinig. Het is uiteraard alleen beschikbaar voor eigenaren die ‘Full Self-Driving Capability’ of Enhanced Autopilot hebben aangeschaft.

Afgezien daarvan komt Tesla dus met een bootlading aan opties voor entertainment. Zo is er voortaan Tesla Theater, waarmee inzittenden gezellig kunnen kijken naar Netflix, YouTube of Hulu. Het nieuwe “car-aoke” brengt een hoop muziek, die vervolgens door de reizigers kan worden meegezongen. Daarnaast is er ondersteuning voor Spotify en kunnen mensen podcasts beluisteren. Met het nu beschikbare Tesla Arcade kunnen verschillende videospellen worden gespeeld.

Tenslotte zijn er upgrades gekomen voor de beveiliging van Tesla’s. Het merk heeft bijvoorbeeld verbeterd hoe beeldmateriaal van de dashcam en andere camera’s wordt opgeslagen.

Op het moment is de update enkel nog voor de Verenigde Staten, maar daar moet spoedig verandering in komen. De updates worden namelijk in ‘batches’ uitgerold, wat betekent dat de update in de nabije toekomst ook naar Nederland zal komen.45 reacties

Wat een mens allemaal doet om zen auto te verkopen …
Zou mooi geweest zijn als je een V10 OTA kon downloaden.
@berlinetta: zou mooi zijn als er een BMW V10 in zat…
En ik maar denken dat de Tesla een dikke V10 zou krijgen…
@toyotafortuner: laten we wachten op v12 🤣
@tortuga: Eerst komt de VR11 nog.
via Android app
En *trommelroffel* eindelijk ramen sluiten en openen met de app. Ter info: Spotify is er al, alleen nog niet in de US (Slacker).
@stfu: serieus? Wow, eindelijk. Ik ben al jaren bezig met uitvogelen hoe die vier knopjes met pictogrammen van ramen werken, fijn dat het eindelijk minder omslachtig kan!
Die verwachting had ik ook van BMW toen ik 5 jaar geleden mijn 5 serie kocht. Elk half jaar een nette software update met wat nieuwe features enzo. Viel me vies tegen. Zelfs voor de navigatiekaart moet je betalen.
Dat wordt dus opletten bij supermarkten om niet aangereden te worden door loslopende Tesla’s!
@reactief: de grote vraag vindt ik dan nog steeds wie is de schuldige als een tesla iemand aanrijdt, vooral op een parkeerplaats kan zomaar een kind ergens tussenuit schieten
@mikespek: de bestuurder is nog altijd verantwoordelijk
@b00st: bestuurder? Of bedoel je eigenaar?
@escort77: degene die op de knop drukt om de handeling in autonoom gang te zetten. De bestuurder dus.
Sensatie artikel weer wat zonder denken wordt overgenomen. Jullie weten toch ook wel dat smart summon (technisch werkt), maar door de EU verboden wordt? Daarom werkt de Autopilot qua functies/gebruik in de US ook veel beter als in de EU. Technisch werkt het hetzelfde, alleen wetgeving beperkt eea héél erg in EU.
Mooie tijden komen er aan voor Tesla rijders, nu eind 2019 / begin 2020 alle superchargers nog even ombouwen naar V3 (niet voor hogere (piek)snelheid, maar voor het niet hoeven delen van snelheid van de stalls). Ik kan niet wachten :)
@TheMaster: in de EU lopen we inderdaad voor op de VS met bescherming van de consument op de wilde ideeën van het bedrijfsleven.
Leuk toch, dat ze dit zo doen. Overigens wel jammer dat men net Netflix gaat aanbieden nu dit op z’n retour is….
@dutchdriftking: is Netflix op retour? Waar moet ik naar overstappen dan? (Oprechte interesse).
@marc94: disney
via Android app
@jpoers: ik heb niks met Marvel of Disney films. Dus kan vrijwel alles gelijk overslaan daar.
@marc94: Disney Apple TV en Amazon prime pikken hun stukjes in. Het versplinterd allemaal helaas…
@dutchdriftking: ze komen erbij. Mensen schaffen die diensten aan naast netflix. Check de abbo facts eerst.
@marc94: retour? Netflix de schrijvers van GoT exclusief gecontracteerd om series te schrijven…. (hoewel ik geen GoT fan ben, wel grote stap!) Tevens nieuwe Peaky, El Camino, Le Casa etc….
@dutchdriftking: op 1 jaar hebben ze er nu 26 miljoen klanten bij. Dat is hun sterkste groei ooit op jaarbasis. Dus voor je beweringen doet, check even je bronnen alvorens fake news te verspreiden.
Zou een 10 jaar oude Tesla net zo verouderd voelen als een 10 jaar oude smartphone?
@wildewesten: nee want zelfs de Model S uit 2012 krijgt V10.
@flutterby: Ik neem aan dat de hardware in de tussentijd wel is doorontwikkeld, en dat de software voor de nieuwe hardware wordt geoptimaliseerd. Ik kan mij dus voorstellen dat de nieuwe software in een oude tesla minder soepel draait.
@robert110: Waarschijnlijk rijden de Model S uit 2012 inderdaad niet meer met de originele infotainmentsysteem rond en zijn ze onder garantie (meerdere keren) vervangen.
@flutterby: nope. Mijn S uit 2013 heeft nog steeds zijn originele systeem
@flutterby: Volgens mij hebben die eerste Tesla’s ook helemaal geen camera’s e.d. om de auto heen, dus daar gaat autopilot nooit werken.
Meh, een Model 3 in z’n meest basale uitvoering volstaat prima. Geen behoefte aan gadgetry.
via Android app
@amghans: je hoeft het niet te gebruiken he
@stfu: Waarom betalen voor prullaria waar je geen behoefte aan hebt ? Dus basisversie.
Smart Summon, Netflix, Spotify, Youtube, dé zaken waar elke autoliefhebber van droomt.
Ik zit eigenlijk te wachten op een tesla omgebouwd met een v8 turbo ofzo.
Zou mooi zijn als dat eens voorbij komt op ab
@bassiebmw: dan kan je beter andersom denken, een ICE auto met een body van een tesla er op, werkelijk alles is anders aan het platform van een electrische auto dat een tesla ombouwen geen beginnen aan is. Mocht je het willen proberen, wel een 0.8L motortje nemen, anders past het niet in de frunk.
“Wauw, that looks cool!
Now this is how you sell real crap!”
Grootste update ooit is nogal overdreven (clickbait?). Bovendien zullen we in NL alleen de games en netflix krijgen.

Ben benieuwd hoe ze om gaan met de premium features die na het eerste jaar niet meer gratis zouden zijn. Deze zouden in abbo vorm aangeboden gaan worden en komen daarmee ook voor de SR+ beschikbaar. Jaar is bijna voorbij en nog niks gezien.

Hoe doen ze dit in de us?
Games en Netflix. Wat moet je ermee in een auto????? Ga autorijden!
@depsycholoog: in een autonome auto zijn die features natuurlijk wel heel erg heel erg belangrijk.
via Android app
@depsycholoog: waarom zit iedereen dan met z’n mobiel als ze ergens stilstaan? Oh ja..
Ben benieuwd naar V10.
In mijn model S uit 2014 heb ik bijvoorbeeld niet alle games. (Nou en, chess heb ik wel, doe ik nooit) toch hoop ik dat youtube het wel doet. (Ja ik kijk wel eens youtube als ik 10-15 min laad)Wel denk ik dat de summon hier minder geavanceerd is. Standaard summon werkt hier al anders dan US. Werkt hier bijvoorbeeld niet via de key fob.
@sjoerd_hovels: Klopt, de EU verbied de autopilot zoals die in de rest van de wereld werkt omdat alle Duitse en Franse auto’s nog niet zo ver zijn en de EU liever heeft dat we die auto’s kopen ondanks dat ze slechter zijn. Zodoende maken ze de Tesla gewoon wettelijk waardeloos zodat het lijkt alsof een Seat of een audi net zo goed is.
we kunnen dat ‘autonieuws’ van testla beter verbannen naar apparata… nog ff wachten en het wordt net zo irritant als de verplichte windows updates op dinsdagochtend
Het heeft een batterij, is mobiel en je kunt er op gamen. Is het een Nintendo Switch of een Tesla V10?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).