Tesla verliest goeroe aan fruitbedrijf genaamd Apple

Auteur: , 22 Reacties

Don't upset the applecar(t)?

Apple

Het lijkt erop dat iPhone-maker Apple nog steeds werkt aan het ontwikkelen van een eigen auto. Het is alweer enige tijd geleden dat we hierover schreven, namelijk in juni van vorig jaar. De vorderingen die Apple’s Special Projects Group boekt met Project Titan zijn dan ook in dichte nevelen gehuld. Desalniettemin weten we wel dat de autonome auto een belangrijk issue is voor Apple, want topman Tim Cook omschreef het ooit als ‘The mother of all AI projects‘.

Het was echter niet eens helemaal duidelijk of Apple nou echt van plan is om zélf een hele autonome auto te bouwen, of dat ze alleen techniek willen ontwikkelen waarmee andere (traditionele) autobouwers hun producten ‘autonoom’ kunnen maken. De laatste aanwinst van het bedrijf duidt echter behoorlijk nadrukkelijk op het eerste scenario, want deze luistert namelijk naar de naam Michael Schwekutsch. Tot op heden was deze beste man verantwoordelijk voor de powertrains bij Tesla. Misschien is de conclusie té logisch, maar zo’n aandrijflijn heb je niet per se nodig als je niet zelf een auto ontwikkelt.

Als er een gebied is waarop je zelfs als niet-fansla moet toegeven dat Tesla de zaken goed voor elkaar heeft dan is het wel de aandrijflijn. Wat dat betreft is het dus niet gek dat Apple interesse heeft in iemand die hier (naar zij hopen) de fijne kneepjes van weet. Maar waar Elon wellicht echt van wakker moet liggen, is het feit dat Apple dus daadwerkelijk nog bezig lijkt te zijn met het ontwikkelen van heuse auto’s. Na een dikke 10 jaar iPhone’s verkopen heeft Apple namelijk een groteske zak geld in de oorlogskas zitten, die ongeduldig wacht om uitgegeven te worden aan het volgende wereldveranderende concept. Enkele jaren geleden reageerde Elon overigens nog laconiek op alle kruisbestuiving tussen zijn toko en Apple:

They have hired people we’ve fired. We always jokingly call Apple the ‘Tesla Graveyard’.

Wie het laatst furieus lacht, lacht het best?22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Laten we het hopen. Want als Apple één ding goed kan is het bestaande producten perfectioneren.
@chrisvonmeer: Om het vervolgens voor een aanzienlijk hoger te prijs te verkopen met verouderde specs
@rike:
Staar je niet blind op specs.
@rike: Maar met de gebruiksaanwijzing van een deegroller. Daar houden consument van!
@rike: en niet compatible accessoires.
@rike: als de gemiddelde gebruiker maar 18% van de specs aanspreekt….
@chrisvonmeer: apple en perfectioneren, das ne goeien
@chrisvonmeer: Met name het ‘look & feel’ aspect. De rest niet..
@chrisvonmeer: en combineren. Want ik ben zie tot op dag van vandaag dankbaar dat ik niet met een telefoon, mp3 speler en TomTom etc in aparte devices rondloop.
Ja, ik heb alleen maar Apple in huis en erg blij mee. Duur? Zeker. Beste? Vast niet, anderen hebben vast betere specs. Maar het is een beetje de Video2000 vs. VHS .. de een is technisch misschien beter, de ander werd slimmer vermarkt.
@bischero: De VHS had met heeeeel iets anders te maken
@dieselkameel: dat is deels waar maar ben inhoudelijk voldoende op de hoogte. Licht jij het even toe of laten we het hierbij?
@chrisvonmeer: doe mij maar Pink Lady!
Als Apple inderdaad een beschamende bult poen op de bank heeft staan dan is het in elk geval duidelijk dat Apple producten schromelijk overpriced zijn …
@frank2b: Ik geloof 300 miljard.
@frank2b: weet je wel wat overpriced is? Een prijs aan iets koppelen waarvoor het product of de service niet wordt verkocht. Lijkt me hier niet het geval wel?
@bischero: Overpriced wordt in mijn wereld gedefinieerd als een te ruime winstmarge op producten waarbij arbeiders in een uitzichtloze situatie zijn afgebeuld en onderbetaald en het merk niets anders toevoegt dan een vermeende status voor de koper.
@frank2b: dan leven we in andere werelden. Zelf ben ik opgevoed met, geschoold in en werkzaam in commerciële omgevingen. Daar is winst maken niet vies.

Het erbij betrekken van arbeidsomstandigheden is niet zuiver. Dan moet je geen enkel product kopen dat van buiten je dorp komt. Sloop dan gelijk de accu uit je auto, gooi die Samsung het raam uit, want het winnen van grondstoffen voor deze producten is ook verre van gebalanceerd voor arbeiders.
Ook geen stenen vloeren meer he? Weet je hoe dat wordt gewonnen?
Ga dan ook acuut van het gas in je woning af, het gas wordt ook met winst verkocht .. met de nodige ellende in Groningen van dien.
Aan de goed onderbouwde comments hierboven te horen verwacht men niet erg veel hiervan.
Desalniettemin ben ik erg benieuwd hoe deze auto van Apple er uit gaat zien en wat hij allemaal in huis heeft. Of ik hem koop is een tweede.
Laat maar komen!
Yep, Apple lacht het laatst, net zoals alle andere automerken met hun fan-tas-tische EV’s.
Ik weet niet of jullie die prijzen al bekeken hebben van de laatste Samsung telefoons , die doen weinig onder bij die van Apple
Ben een redelijke digibeet , maar sinds in Apple dingen koop heb ik nooit meer een “mannetje” nodig om mijn apparaten weer aan het werk te krijgen
Geen virussen , geen vastlopers, wel automatische updates
@supertjeduc: inderdaaad ik heb ook geen “mannetje” meer nodig. En werkt altijd en crashed niet.
Apple moet wel, met al die melkkoeien in de stal en weinig innovatie..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).