Tesla-werknemer crasht Model X, vlammen consumeren auto

Auteur: , 39 Reacties

Iemand heeft weer geluk gehad.

Tesla-werknemer crasht Model X, ontsnapt voor vlammen toeslaan

Een Tesla-medewerker is in het Amerikaanse Fremont, nabij San Fransisco, zijn week met een klap begonnen. De werknemer was onderweg in zijn Model X (rijtest) toen hij plotseling van de weg raakte en tegen een tweetal bomen botste. Bij de impact werd de auto dusdanig beschadigd dat de batterij sneuvelde en niet veel later in vlammen opging.

Ondanks de ernst van de klapper wist de bestuurder van de Tesla op tijd uit de auto te kruipen. Voordat de vlammen aan de auto begonnen te knabbelen, kon de man eruit klimmen. Volgens de politie van Fremont had de man slechts lichte verwondingen, wat betekent dat de Model X zijn werk om de inzittenden te beschermen goed heeft gedaan. Dit zou je niet snel zeggen bij het zien van het exterieur, want deze is praktisch totaal verwoest door het vuur.

Over het vuur gesproken, de politie heeft ongeveer drie uur lang moeten blussen om de brand te doven. Hierbij heeft het reactieteam de auto zelfs op moeten tillen om beter bij de vlammen te kunnen. Toen de brandweer het vuur eenmaal had geblust, gaven de techneuten bij Tesla groen licht om het wrak weg te takelen.

De politie liet in een latere reactie weten dat het ongeluk mogelijk was veroorzaakt door de vermoeide toestand waarin de bestuurder verkeerde. Naar verluidt was Autopilot niet ingeschakeld. Hieronder bekijk je de video.39 reacties

K.
@str8six: .apot?
Tja, een tankje benzine is sneller uitgefikt. Dit probleem zal in de toekomst wel vaker voorkomen.
@dutchdriftking: Een benzine tank is ook eenvoudiger te doven.
Bij accu’s heb je kans dat over een week de zooi weer gaat branden
@dutchdriftking: Tankje benzine is misschien wel sneller uitgefikt, maar ik heb toch liever een moeilijk blusbare auto waar je levend (en met weinig verwondingen) uit kan stappen dan eentje die snel uitgebrand is :/
(best veel van die Amerikaanse filmpjes waarbij er nog net op tijd mensen uit een volledig brandende auto gehaald worden door omstanders)
@fanboy: Klopt, maar het is dan nog wel iets wat we in de toekomst nog vaker gaan zien gok ik….
Toch echt wel een punt van zorg, het blussen van elektrische auto’s.
@luckyluck: gewoon een vrachtwagen zand erover kiepen, is t gelijk uit, zonder kans op een doodschok.
@rutger97: ik vond helemaal zand!
@rutger97: dan mogen ze die wel standaard klaar gaan zetten, als het grootste deel van het wagenpark elektrisch is straks.
@rutger97: lijkt me toch dat je dit met schuim redelijk snel uit moet kunnen krijgen. ipv water
@gove: nope
@gove: 🤦‍♂️sorry kan het niet laten…waaruit bestaat schuim?
@isn1981: abcd blussers. Zoek maar even op.
@isn1981: schuim bestaat over het algemeen voornamelijk uit luchtbellen.
@gove: Of een rode kiepauto met blauwe zwaailichten in plaat van een brandweerwagen met van die rolluiken.
Vind dat die auto’s wel snel in de fik vliegen. Vorig jaar ook al een Duitser levend verbrand Brrr…
@thomasthomas: brandstofauto’s vliegen veel vaker en sneller in de fik..
@stfu: ja maar die zijn er ook 90% meer.
@thomasthomas: A59 berichtgeving nog voorbij zien komen?
The Roast of Tesla.
@ghost: Dat is Elon’s marketing model.
Misschien kan Tesla een update doen voor de Falcon doors, dat die heel hard beginnen te flapperen ofzo. Waait het vanzelf uit. Of het fikt nog sneller af door de extra zuurstof, dus hoeft de brandweer geen 3u te blussen. Scheelt ook weer water en zo.
@e34m5touring: Haha, ik zie al een (brandende?) Tesla Model X wegvliegen met z’n wapperende falcon deurtjes.
Wat een stemmingmakerij weer. Elk ongeval met een Tesla wordt uitvergroot in de media, overigens gratis reclame voor Tesla. Vorige week zijn er nog 3 mensen op de A59 bij Rosmalen overleden na een eenzijdig ongeval met een paal. Nergens werd het merk genoemd. Vast geen Tesla, anders hadden ze het misschien wel overleefd….
@rvdb: Dit is geen uniek Tesla probleem. Dit is een elektro auto probleem.
Accus zijn niet zo eenvoudig te blussen, vliegen snel in de fik en kunnen over een week terwijl de bak al op de sloop staat weer beginnen te branden.
@dees: Waaruit blijkt dat ze snel in de fik vliegen? Volgens mij fikken er in NL alleen al tientallen brandstof auto’s uit.
Ik denk dat dit spul wel moeilijker te blussen is, maar tegelijkertijd is het grote voordeel dat het niet kan exploderen.
“Over het vuur gesproken, de politie heeft ongeveer drie uur lang moeten blussen om de brand te doven. “
@tortuga: scherm draaide en versturen was aangevinkt* maar het punt was dus dat politie brand moet blussen is al erg tegenwoordig
@tortuga: vandaar dat het drie uur moest duren, de brandweer had het later blijkbaar sneller voor elkaar :p
@gulli:
De grote vraag is waarom je überhaupt een auto zou blussen die niet op de weg staat, gewoon lekker af laten fikken en verder niks aan doen, er is toch niks meer te redden. In dit geval snap ik dat ze liever niet willen dat die bomen in de hens gaan, maar in het algemeen, lekker de berm in duwen en af laten fikken. Maar ja, ik zal wel dom zijn 🙈😊
Er rijdt elke dag wel een Audi A8 tegen een boom, maar daar wordt nooit over geschreven. Elke dag vliegt er wel een Toyota in de fik, maar daar wordt nooit over geschreven. Elke dag ….

Vind het een beetje zuur om elke keer maar Tesla weer in het negatief daglicht te zetten, omdat het een nieuw merk is of omdat het elektrisch is. Het is ook nog niet helemaal mijn merk, al moet ik wel steeds meer mijn meerdere erkennen. Ze hebben zich binnen een mum van tijd als een grote marktspeler neergezet, met een andere visie, maar het lijkt wel of dat de hele mediawereld alleen maar uit Nederlanders bestaat. Afzeiken, niet in geloven of negativiteit omhoog halen. En dan nog zo groot worden, chapeau!
Los van het feit dat accu’s moeilijker te “blussen” zijn moet je er ook bij stil staan dat door de accu-brand de meest giftige stoffen de lucht in worden gespoten. Daarbij kan de accu neem ik aan niet meer gerecycled worden wat waarschijnlijk inhoudt dat je beter al die tijd met een benzine auto had kunnen rijden.
LOL ..

Dik 15 autobranden per DAG in NL ..
@lincoln: en ook allemaal branden ZONDER autopilot, je zou toch denken dat dit minstens zo nieuwswaardig is als dit schokkende incident (mag ik het nog een incident noemen?!) in fremont, aan de andere kant van de oceaan.
@bmohnee:

In NL bestaan geen moordpartijen ..
Louter schietincidenten ..
@lincoln: Komt Elon goed mee weg in de nederlandse media. Je zou haast een patroon gaan zien.
San Fransisco? Jongens toch, jullie zouden beter terug naar school gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).