Thaise replica’s zijn lachwekkend

Auteur: , 25 Reacties

Maar toch ook wel knap, als je bedenkt dat de vaklieden niet meer dan een simpele schets als voorbeeld kregen.

911 replica

Kunstenaar Tobias Rehberger begon zijn bizarre project in 1999. Met alleen zijn geheugen als referentie tekende hij auto’s, die een Thaise werkplaats vervolgens moest bouwen. Er werden geen maten gegeven, slechts de eis dat een persoon van normale lengte achter het stuur zou passen.

Het begon allemaal met een Porsche 911. Vanuit de verte gezien lijkt bovenstaande replica er wel op, maar een versimpelde versie ervan. Hij heeft Kever koplampen en waarschijnlijk een Kever chassis, wat eigenlijk wel goed past bij de platte vormen en scherpe randen. Heel basic, een gedachte die vorm heeft gekregen.

mclaren f1 replica
Een jaar later werd er opdracht gegeven voor een McLaren F1 replica, die de Thaise naam Yam Koon Chien meekreeg. Iets gedetailleerder dan de 911, maar nog steeds vreemd om te zien. Hij lijkt zelfs niet helemaal symmetrisch te zijn, alsof we in een lachspiegel kijken.

mercedes slr mclaren replica
De Mercedes SLR McLaren replica die volgde kreeg vreemde, blauwgetinte koplampen. Wilde Rehberger de werklieden iets duidelijk maken door met een marker de units op de schets in te kleuren?

alpine replica
Voor de Renault Alpine (Tod Man Plaa) werd de workshop gebeld met instructies. De plaatjes moesten ze er zelf maar bij bedenken. De gelijkenis is nog zeer verrassend!

kever replica
De Kever die we hier zien is gebaseerd op de schets van Hitler zelf, die hij maakte om een auto voor het volk (Volkswagen) vorm te geven. Al lijkt de “replica” op de eerste VW prototypen, is hij nog mijlenver verwijdert van de echte Kever.

Het is interessant om te zien hoe een bepaald idee over het design van een auto zo verschillende conclusies kan hebben, afhankelijk van de mensen die ermee aan de gang gaan. Al is het resultaat herkenbaar als zijnde een “kopie” van het origineel, heeft de schets een compleet andere auto op de weg gezet. We kunnen lachen om het knullige plaatwerk, maar toch zou ik het niet erg vinden om met zo’n uniek idee op wielen rond te rijden. Je hebt niet altijd een blitse, dure auto nodig om gezien te worden. (Via Jalopnik)25 reacties

Die porsche is wel gaaf!
@fa5test:
Aan de voorruit te zien is die zijn leven begonnen als Mini.
Zeker grappig gedaan dan.
@jrk68: precies. Ik denk er ook een mini in te zien (en geen kevertje).
@fa5test:
GTA Vice City style :)
Uniek idee, echt tof om zo aan de slag te gaan :D
Altijd nog beter dan die chinese namaakmeuk,
Dit is wel te waarderen.
Die McLaren F1 replica heeft wielen die ik toevallig te koop heb staan.
DIe porsche hadden ze 40 jaar geleden als kitcar moeten verkopen!
Die Porsche doet me aan zo’n Darda racebaan autootje denken.
Die alpine ziet er nog wel leuk uit eigenlijk hoewel t gedeelte achter de motorkap mij nogal doet denken aan de lancia fulvia (waar je je overigens ook niet voor hoeft te schamen)
Ondanks dat het verre van goede replica’s zijn (ook al zijn ze niet perse zo bedoeld) is het nog altijd beter dan wat ik ooit qua carrosseriebewerking zou kunnen doen.
@ej20g: nee hoor, gewoon stoppen met facebook.
@betonstaal: dan zit je toch echt bij de verkeerde. Ik spendeer vrijwel geen tijd op facebook, liever face to face.
Hahaha ik schoot serieus in de lach bij het zien van de “porsche” en dat hield niet op toen ik naar beneden scrollde hahaha
Doe Alpine ziet er zeer, zeer netjes uit…Snap alleen even niet waarom ze de bandjes niet even opgepompt hebben.
@FrankypankyV8:
Doe = Die…

[/schaammodus]
Als hij er maar plezier aan heeft
Zo te zien heeft die McLaren F1 replica schade gereden net voor de shoot.
@E34M5Touring: Als je de voorbumper bedoelt: dat hoort volgens mij zo…
Hmm, die C111 is wel een beetje heel treurig… Lijkt alsof ze wat elementjes van een C111 op een Mini Marcos hebben geplakt…
Je kan het ook kunst noemen.
Hahaha, die 911 ziet er precies hetzelfde uit als tien jaar geleden in GTA Vice City :P
Geinig, jammer van al dat werk want meer dan een kunstobject kan het niet zijn. Gelukkig kosten de manuren van die mensen maar een habbekrats.
Geweldig!
In Europa zou men het kunst noemen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).