Toeschouwer Isle of Man TT doet idioot, wordt van eiland verbannen

Auteur: , 30 Reacties

Jij niet oppassen? Jij wegwezen!

Toeschouwer Isle of Man TT doet idioot, wordt op de boot gezet

De Isle of Man TT is per definitie al één der gevaarlijkste wedstrijden op aarde, maar wanneer toeschouwers niet weten hoe ze zich moeten gedragen, wordt de risicofactor enkele malen vermenigvuldigd. Dit was recentelijk het geval, toen een 67-jarige man het angstaanjagende parcours verscheidene malen betrad, voorafgaande aan een testsessie.

Hoewel de man, die geïdentificeerd wordt als James Ford, meermaals door marshals verteld werd dat hij zich aan de regels moest houden en het parcours niet betreden mocht, had hij lak aan de woorden van de officials. Zelfs nadat de marshals zich als een eenheid om hem verzamelden en dreigden de politie erbij te halen, bleef hij agressief en strijdlustig. Als een ware malloot Brit, wist hij nog uit te kramen dat hij met geen mogelijkheid zou vertrekken. Zo riep hij: “I’m not moving. If you send police you’d better make sure they’re big lads.

Dat hoefde Ford niet nog eens te zeggen. De politie was snel ter plaatse om de pannenkoek in te rekenen. Dat is maar goed ook, want op de plaats waar de man op de baan liep, worden snelheden van ruim boven de 200 km/u behaald. Was hij niet weggehaald, dan had het ongetwijfeld catastrofale gevolgen gehad. De capriolen van Ford zorgden er overigens voor dat de sessie met twintig minuten uitgesteld moest worden. Tenminste tachtig rijders moesten hierdoor wachten.

Ford mocht vrijwel direct bij de rechter verschijnen. De Brit mag in eerste instantie vier weken doorbrengen in de gevangenis en wordt bij vrijlating niet minder dan vijf jaar verbannen van het eiland. Een bezoek aan de TT kan hij de komende jaren dus mooi vergeten.

De Isle of Man TT wordt dit jaar verreden tussen 26 mei en 8 juni. (Bron: BBC)30 reacties

Flensje
De ellende is dat als zo’n pannenkoek aangereden zou worden, je het hele gezeik krijgt over of de TT nog wel mag bestaan. Dit zijn het soort mensen die de meest domme dingen verboden krijgen.

Beetje van die Tesla autopilot crashers.
@pielemuis: *wentelteefje.

Tijd voor een edit-knop!
@pielemuis: Ze hebben hem doorverwezen naar de Beekse Bergen…
Oude kaas
Wat is dat toch met die Engelsen vandaag?
Heerlijk lik-op-stuk. Terechte straf. Ik had ook zo’n mafkees als collega: “ik heb nergens een aanvraag gezien tot het afsluiten van deze weg voor de Tour de France dus ik steek gewoon over.” Ik heb hem maar aangemoedigd in het kader van Darwin rules (meer volgautos en motoren dan wielrenners).
@papageno: Heb te doen met jullie werkgever..
Mooie en terechte straf. Niks boete of eventjes schoffelen. Meteen een paar weken brommen en een paar jaar oprotten van het eiland. Van mij had hij ook levenslang van het eiland verbannen mogen worden.
Misschien ook iets voor bij ons als je rode kruizen negeert? Gewoon meteen 4 weken zitten en 5 jaar niet meer op die snelweg komen.
@antoonniels: Niet uit NL verbannen aub. Dan zitten ze bij ons (Belgie):P
Anders volledig eens! In Belgie zie je het nog vaker dan in NL
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@f31bmw320d: anders is het nou een verbrande pannenkoek ……
Nou moeten we niet doen alsof dat uitstel zo erg is. We hebben het over een eiland naast Engeland waar ze niet rijden als er regen is. Elk jaar wordt de helft uitgesteld of gecancelled.
Maar ik heb er weer zin in! Heerlijk die summary’s of the day op de Britse tv.
Moeten ze ook met de tegenstanders van zwarte Piet doen
67 jaar oud en nog niet wijs geworden. Dan ben je echt een tosti die het vet niet op het ijzer waard is.

Gelukkig is de levensverwachting bij het lage volk niet al te hoog. Met een beetje mazzel is deze tortillawrap voor de rest van zijn leven verbannen van de tt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).