TopGear presentator zoekt naar relevantie, crasht

Auteur: , 35 Reacties

Bijna net zo hard als de titel van dit bericht.

flintoff-harris-en-nog-iemand

TopGear was ooit vaste prik op de zondagavond voor de autoliefhebber. Even auntie Beeb aanvuren en een uurtje genieten van een autoshow mét veel humor en zonder amper vermomde infomercials, heerlijk. Het programma maakte helden van presentators Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Maar na een avondje zonder vlees, ging het allemaal mis. Het oude trio zocht haar heil bij Amazon en de BBC moest op zoek naar nieuw bloed. Tot op heden is dat een proces van hits en misses.

In eerste instantie werd Ferrari-verzamelaar en radioman Chris Evans aan het roer gezet, maar daar werd niemand blij van. Vervolgens leek de oplossing gevonden te zijn in de combo Chris Harris – Matt Leblanc – Rory Reid. Hoewel niet iedereen het met me eens zal zijn, was het programma met deze drie minstens zo vermakelijk als de gemiddelde oude aflevering van TopGear en zeker ook de gemiddelde aflevering van The Grand Tour. Doch Leblanc en Reid poetsten de plaat en werden vervangen door mensen die niemand buiten het Verenigd Koninkrijk kent. Dat op zich is helemaal niet erg, maar het feit dat ze geen Engels praten is minder overkomelijk. Ik heb het een aantal afleveringen geprobeerd, maar ik kan het gewoon niet volgen zonder ondertiteling. Nee, volgens mij ligt dat niet aan mij.

Ik kijk dus al uit naar de terugkeer van Joey (Leblanc), maar ondertussen doet een van de newbies er alles aan om relevantie te verkrijgen volgens een oud recept. Op hetzelfde punt waar Richard Hammond jaren geleden een enorme klapper beleefde met een Jet-auto, ging het fout met Flintoff toen hij net 200 kilometer per uur reed in een Time Bandit trike. Voor mensen die net als ik niet wisten wat dat is: het is een driewielige contraptie waarbij je hoofd de kreukelzone vormt als het misgaat. Ziet eruit als een goed idee.

Maar voordat je denkt dat het dan wel foute boel moet zijn met Flintoff: dat is gezien de luchtige toon van dit bericht uiteraard niet het geval. De voormalig crickettspeler is zo fit als een hoentje. Als we heel cynisch zijn kunnen we dus zeggen ‘missie geslaagd‘. We hebben het immers weer even allemaal over TopGear. Waar ik wel benieuwd naar ben: kijkt er nog iemand naar die het wel kan verstaan?35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat is Top Gear?
@porsche911991: welke versnelling zou het zijn? Zoveel vragen?!?!
@str8six: fifth gear, ook dat loopt leeg.
@blackmilo: dat komt omdat de manuele zesbak nu wel helemaal is ingeburgerd, en er zelfs al sprake is van manuele zevenbakken.
Daarom is fifth gear helemaal niet meer van deze tijd.
(Om maar te zwijgen van automaten met 10 verzetten)
Wanneer komt de Heilige Koe weer terug op televisie?
@monsieurleloure: Julia Samuel was wel heet.
@jaapiyo: dat waren nog eens tijden..
@jaapiyo: die engelse vicky was ook wel om op te vreten anders
@monsieurleloure: die cowboy met zijn eeuwige turkooise hangertje. 😂🤣😂🤣🤠
@porsche928: Tiff Needell?????
Dat je hen niet begrijpt ligt dan toch wel echt aan een gebrekkig begrip van Engels. Ze spreken beter Engels dan dat een gemiddelde Hollander verstaanbaar (voor een Belg) Nederlands kan spreken.
Is behoorlijk vermakelijk deze nieuwe combinatie, ze hebben de oude chemie terug.
Matt Leblanc was niet grappig en Rory Reid hoewel perfect in reviewen had geen chemie met de andere presentatoren.
@Hupke: Ik vond juist Matt Leblanc het wel heel tof doen, Rory en Sabine daarintegen vond ik verschrikkelijk.
@Hupke: ik heb zelf ook totaal geen problemen met het verstaan van hun Engels.
@Hupke: Wat de gemiddelde Hollander spreekt, is per definitie Nederlands. De gemiddelde Vlaming spreekt Vlaams, wat geen Nederlands is. Dat de gemiddelde Vlaming de gemiddelde Hollander niet kan verstaan, is net zo voor de hand liggend, als dat de gemiddelde Duitser de gemiddelde Hollander niet kan verstaan.
@crashingduke: De gemiddelde Vlaming spreekt Nederlands. Met een Vlaams accent.
@crashingduke: die gemiddelde Vlaming die de gemiddelde Hollander niet verstaat is gewoon een aansteller…
@Hupke: absoluut niet. Chris spreekt goed Engels. Wat die andere 2 doen, lijkt er niet eens op. Maar afijn, dat geldt voor meer dan de helft van de Engelsen. (Net zoals dat voor de helft van de Nederlanders hun Nederlands geldt, dat moet ik je nageven 😉)
Die Rory lijkt me een verschrikkelijke vent.
Makkelijk bitchen en je hebt ook wel gelijk, maar kijk naar wat Nederland produceert. Fucking Bavo Galama.
@8cylinder: of nog erger…Wouter!!
Ik kijk ook graag naar de nieuwe stijl. Was ook sceptisch met het vertrek van Leblanc, maar de chemie van het huidige trio is in mijn ogen net zo authentiek als de TGT mannen
Topgear kijk ik al niet meer sinds Clarkson, May en Hammond het niet meer presenteren, nog geen enkele van de “nieuwe” afleveringen gezien.
@jeroen82: Weet je ook niet wat he mist en kun je er ook geen mening over hebben, dat scheelt weer.
@fanboy: dat is exact wat hij dus doet, geen mening geven haha.
Ergens is het fantastisch dat de drie weg zijn bij top gear. We hebben nu twee vermakelijke programma’s!
Met die twee nieuwe gasten is het juist een stuk leuker geworden… meer ‘down to earth’, Matt Leblanc was veel te ‘geraffineerd’, te ‘gemaakt’. Natuurlijk zijn de grappen gescript, dat is met nagenoeg elk comedy programma, maar met Leblanc lag dat er veel te veel bovenop. Bij die nieuwe gasten is het een stuk geloofwaardiger
Ik ben het eens met een aantal reacties hierboven: de laatste incarnatie van Top Gear is de beste sinds de Clarkson/Hammond/May-line-up. Het is nog net zo gescript als altijd, maar het komt op de een of andere manier weer een stuk authentieker over dan bijvoorbeeld met die onuitstaanbare Evans, Leblanc of Schmitz. De accenten van de nieuwe heren voegen voor mij juist iets toe, waar het Amèèèrican van Leblanc en de frequenties van Schmitz en Evans mijn brillenglazen bijkans deden barsten.
Ik vind Flintoff, Mcguinnes en Harris wel leuk. Ik heb er daadwerkelijk de tv voor aangezet. Beter dan al die gasten ervoor. En ook niet zo zelfingenomen als Clarkson.
Eerlijk gezegd vind ik de nieuwe Top Gear net zo goed als met Clarkson, Hammond en May. Allicht iets minder op elkaar ingespeeld, maar de chemie is er. Verder is Chris Harris m.i. de beste reviewer momenteel, met een mix van kennis, vaardigheid en entertainment. Ik heb er wel begrip voor dat het minder goed te begrijpen is met de accenten van Flintoff en McGuinness
Nieuwe trio doet het prima. Weer vermakelijk op de zondagavond. Matt LeBlanc wilde iets te veel Joey zijn en niet iets te veel ingestudeerd allemaal.
Ik vind het echt een goed trio! Ze maken precies echt veel lol met elkaar! Ik kan ze wel verstaan, natuurlijk is Harris wel het meest verstaanbare.
Matt LeBlanc heeft vrouwenhumor. Albert Verlinde vindt hem ook heel grappig.

Die twee nieuwe jongens doen het een stuk beter.
Ik heb amazon prime en kijk “The Grand Tour”.
Waar kan je het laatste seizoen terug kijken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).