TopGear regelt een nieuwe Reasonably Priced Car

Auteur: , 21 Reacties

Wat wordt de opvolger van de Liana, Lacetti, Cee-apostrophe-Dee en Vauxhall Astra?

TopGear-2016

Het is bijna zover, volgende week zondag, nadat Max ‘en passant’ even de Grand Prix van Monaco op zijn naam schrijft, gaan we met zijn allen naar beroemd daywalker Chris Evans en zijn posse kijken. Tenminste, dat is waar Chris en de BBC op hopen. De hypemachine draait nog steeds op volle toeren, getuige het feit dat er eerder vandaag nóg een trailer langskwam waarin Chris en Matt het internet opgaan om te zoeken naar goede tweedehands deals. Of het publiek echter ook echt warmloopt voor het nieuwe TopGear valt nog te bezien.

Enfin, inmiddels hebben we ook wat meer informatie over de inhoudelijke veranderingen aan de show. De TopGear-track in zijn oude vorm zal niet meer gebruikt worden voor het ‘Star in a Reasonably Priced Car’ segment. In plaats daarvan is er een nieuwe baan gecreëerd waarin zowel asfalt als offroad-stukken zitten, inclusief een ‘jump’ en een basin met water waar doorheen gereden moet worden. De auto waarmee dit terrein bedwongen moet worden is een rode MINI Cooper met aangepaste vering. Vanwege deze toevoeging van een stukje onverhard krijgt het item ook een andere naam, namelijk ‘Star in a RallyCross Car’.

Elke week zullen twee bekende mensen het circuit betreden, maar nog onbekend is of die het tegen elkaar gaan opnemen of met zijn tweeën in de auto plaatsnemen. Hoe dan ook lijkt (gemaakte) hilariteit gegarandeerd. Is dit een goed idee, of blijf je dit segment traditioneel zoals de meeste autoliefhebbers gebruiken om even een zakje pinda’s uit de kast te halen? (via Radio Times)21 reacties

Bij de ouwe stijl was het doorspoelen. Rallycross lijkt wel geinig, maar eerst zien dan geloven
@dunhozzie: haha, ik dacht dat ik de enige was.😅
@dunhozzie: inderdaad skipte ik ook bijna altijd dat stukje. Behalve met Diaz :)
@dunhozzie: Hopelijk ook met Joker lap
Tsja, wordt gewoon afwachten hoe het zal zijn. Ga zeker wel kijken.
Op mij hoeven ze niet te rekenen. Ik ga dit nieuwe Top Gear gewoon een kans geven, maar omdat de Indy 500 diezelfde avond verreden wordt hengel ik hem later wel binnen via de torrentboer.
@Edge: jeej, kijken hoe een paar amerikaanse mannen 2000 keer naar links sturen. dan ga ik toch voor chris evans…
@gwnbmw: 800 ;-)
@bfvo: 200 rondjes maar? watjes…
Okeeeeee….. en waar zit de echte verandering dan in het programma… Top gear word alleen maar een succes als ze radicaal veranderen, ditto voor The Grand Tour.
Kom op Top Gear, zet Max nog eens in die Liana. Kan-ie dat record ‘en passant’ ook nog even pakken.
@RRRobert: DAT!
Zo te zien willen ze niet te veel geassocieerd worden met het oude trio dus gaan ze maar de oude content iets aanpassen. Of dit een goede zet is? ‘A star in a RallyCross car’ klinkt echt heel afgezaagt.

Ik vond ‘a star in a reasonably priced car’ best een leuk item en mag van mij gewoon weer gebruikt worden op het oude circuit. Ze worden toch wel constant vergeleken met die oude Tridente, dus wat maakt het uit?

Toch loop ik wél warm voor dit programma. De houdsbaarheidsdatum is nog voorbij imo. Sterker nog, ik denk dat deze change of team wel goed is. Ik hoop alleen dat hiermee het ‘overgescrypte’ weer even verdwenen is. Ik ga lekker kijken nadat ik weer met een traan op mijn wang het wilhelmus heb gehoord.
@87sandyd: Als je dit hoort willen ze inderdaad een eigen draai geven aan het Top Gear concept, en dat juich ik van harte toe. Maar als je dan naar die trailer gaat kijken, zie je dat ze andere elementen zoals het misbruiken van de Reliant Robin gewoon schaamteloos gekopieerd hebben van hun voorgangers.
@Edge: ze kunnen het toch nooit goed doen. Als ze hetzelfde doen zijn het na-apers. Als ze het concept een beetje veranderen is het hetzelfde maar dan anders dus k*t. En als ze alles anders doen is het kl*te want alles was vroeger beter
Ik ga lekker kijken en dan mijn oordeel vormen. Zou zeker vermakelijk kunnen zijn. Mini Cooper is wel een wat vreemde keuze voor een rallycross auto tenzij hij behalve de veren ook verder aangepakt is. Wel goed dat het een Brits merk is, nou ja Brits….

Ben benieuwd, ga zeker kijken, wel wat later want vlieg dan net terug uit China. Maar zelfs hier leeft het. Had het er net nog over met mijn klant hier. Leuk.
@sketcher: In welk opzicht is de Mini Cooper vreemd voor rallycross? In de top van het rallycross rijden ze ook rond met voornamelijk verbouwde B-segment hatchbackjes, dus om dan een Mini Cooper onder handen te nemen is nog niet zo gek.
@sketcher: De Mini’s rijden anders ook met de officiele rallycross mee. Als is dat volgensmij de countryman.
Natuurlijk ga ik kijken. Keek al toen die lange, die kleine en die met dat lange haar er nog niet aan mee deden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).