Topsport: Europese verkeerspolitie houdt flitsmarathon

Auteur: , 22 Reacties

Oké jongens, kilometer 30...nog iets meer dan tien te gaan. Heeft iemand nog een reserve accu bij?

flitsen

De Europese verkeerspolitie gaat vandaag op de sportieve toer. Gedurende een periode van 24 uur flitsen ze iedereen de moeder. Het officiële doel is de Euro-burger na te laten denken over de gevolgen van het overtreden van de maximumsnelheid. Wij denken echter dat de five-oh stiekem een nobeler doel heeft, namelijk de gewone man (m/v) op de straat zich te voor een dag te laten voelen als een door een paparazzo belaagde celeb in Hollywood.

Voordat je na gaat denken over waar je vanochtend allemaal te hard gereden hebt op weg naar je werk en probeert na te gaan of je iets opvallends in de berm hebt gezien: de meesten van jullie hoeven je geen zorgen te maken. De Nederlandse politie doet namelijk niet mee aan de Europese actie. Niet echt sportief van ze, maar goed. Onze gewaardeerde Belgische lezers en flitsende (har har) zakenlui die zich regelmatig over de grens bewegen voor werkzaamheden moeten wel oppassen. Buurlanden België en Duitsland doen namelijk wel mee aan de flitsmarathon, evenals Luxemburg.

TISPOL (de Europese organisatie voor verkeerspolitie) geeft aan dat de plaatsen waar geflitst wordt vooraf bekend worden gemaakt, omdat de actie niet bedoeld is om een zak geld binnen te halen. Desalniettemin werden bij de vorige flitsmarathon 36.500 mensen op de bon geslingerd voor te hard rijden. 107 mensen verloren hun rijbewijs. Je bent gewaarschuwd.22 reacties

blijf het vreemd vinden dat te hard rijden op de snelweg nog steeds gezien wordt als een grote veroorzaker van ongevallen terwijl de stijging aan ongevallen te wijten valt aan vanalles, behalve de snelheid. Ik blijf voorstander van snelheidshandhaving, want het speelt een rol, niet alleen in oorzaken maar ook in consequenties, maar ik zie zoveel liever handhaving als t gaat om mobiel gebruik achter het stuur en huftergedrag/gevaarlijk gedrag. lekker boeiend dat iemand 140 rijdt ipv 130… maar prima, flits maar een eind weg, ik rijd nog maar zelden te hard in NL, want je komt toch niet eerder op je bestemming aan…
@rnej: dat laatste durf ik te betwijfelen (kijk maar naar de tijd op je navi), maar voor de rest ben ik het met je eens. Hoe vaak je niet mensen zowat van baan ziet wisselen omdat ze met die telefoon bezig zijn. Het is gewoon achterlijk dat de mens zo tegennatuurlijk (want veiligheid zou belangrijkste moeten zijn) doet wanneer je er een telefoon bij houdt.
@beefcake: laat ik het anders zeggen dan; je komt niet significant eerder aan. Als ik van rotterdam naar maastricht rijd op zondagochtend heeft 160 rijden tov 130 wel zin, maar dan nog.. kwartiertje? meh…
@rnej: Ik rij van omgeving rotterdam naar omgeving drachten al snel 20 minuten sneller dan mijn ouders die rustig rijden (maximale snelheid). Als je dat 30 tot 50 keer per jaar doet tikt het gewoon aan. En dan doe ik niet eens heel erg gek trouwens.
@lekbak: true, maar de gemiddelde nederlander rijdt 50 km woon-werk in de spits… die zijn niet veel eerder op hun werk hoor :) maar rijd lekker door zou ik zeggen! ;)
@rnej: Ik rij maar zo’n 52 keer woon-werk per jaar maar meestal wel zo’n 250km enkele reis. Ik denk dat ik morgen maar wat rustiger aan ga doen ;-).
@lekbak: Als je veel kilometers per jaar doet dan tikt dat inderdaad aan. Ik rij er zelf 80-100k per jaar, aantal bekeuringen ligt rond de 2-3 per jaar.
Ik vind ook dat ze eerder werk moeten maken van gsm achter het stuur, hufter gedrag, onnodig links/midden rijden, etc. Maar dat zal moeilijker te controleren zijn zeker?
Ik ben er wel van overtuigd dat je dat soort zaken door een “simpelere” agent kan laten doen; dat verdient de overheid terug na enkele dagen… Maar wie ben ik:-)
@unknown32: Ja laat het de handhaving doen! Beter dan twee uur discussiëren met 6 man over een boete van €30,- als je fiets dubbel staat geparkeerd. Heb zelfs ziek gebeuren dat ze politie erbij riepen omdat ze het zelf verbaal niet konden oplossen. Top idee om die mensen boetes van €350,- te gaan laten uitschrijven!
@fmgarcia: Als je iets misdoet en je krijgt een bekeuring dan moet je dat er maar bijnemen vind ik. Betalen en niet zeuren. Doe ik ook met mijn bekeuringen.
@unknown32: Zeker waar, maar in Amsterdam zijn ze gewoon ontzettend onduidelijk wanneer je nou wel of geen boete krijgt. ik accepteer m ook altijd gewoon zonder discussie, maar die boa’s zijn onnodig aan het schrijven.
@rnej: betere en overzichtelijke wegindeling werkt veel beter inderdaad. Voor 80 km wegen, met al die zijwegen. Of in de bebouwde kom. Daar gebeuren de meeste ongelukken door onduidelijke verkeerssituaties.
Tja, landelijk doet men wellicht niet mee, de eerste mooie dagen (zoals deze week) is het altijd raak, opletten dus voor de gemeentelijke boeven in de berm.
Dat de Nederlandse hermandad niet meedoet heeft een oorzaak, ze houden 365 dagen per jaar 24/7 een flits marathon .
@desjonnies: Dat valt reuze mee. Ik ben alweer een jaar of 5 boetevrij in nederland en ik rij daar waar mogelijk altijd 15 tot 20kmh te hard. En dat is niet dankzij flitsmeister want mijn telefoon word niet gebruikt in de auto…
Ik rijd 1 keer per week buiten de spits op en neer Groningen-Amsterdam. Als ik dat met 160 ipv 120/130 doe scheelt dat mij ongeveer 15 tot 17 minuten per enkele reis. Ik vind dat best een aardig verschil. Ik heb dan (zeker op de a6) ook niet het gevoel dat ik iets gevaarlijks doe.
@hijman85: wel opletten he A6 Almere staat bijna dagelijks een flitser ivm de werkzaamheden en snelheid is 90
via Android app
@hijman85: groningen ring staan ze nu ook dagelijks
TISPOL ..

Zijn er al zoveel stichting aap stichtingen dat ze het in de 6 letters moeten afkorten ??
Hulde aan de NL-politie. De Belgische collega’s hebben speciaal voor vandaag de flitsvuilbakken (ja, ze bestaan echt!) bovengehaald. Heeft dus geen klote te maken met verkeersveiligheid.
En dit lees ik nu. Net terug van dik 400km door Belgie kachelen… Niet dat de kans op een boete groot is, want heb uren in de file gestaan…. wat een waardeloos land is ‘t toch.
@trustmeiamanengineer: ik heb er met 1000 km opzitten door Denemarken en Duitsland. Hopelijk flitsen ze in Denemarken ook van voren?
Gedurende een periode van 24 uur flitsen ze iedereen de moeder🤣🤣🤣🤣

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).