Touringcar verongelukt in Duitsland, minstens 11 gewonden

Auteur: , 32 Reacties

Wederom valt een ongeluk te betreuren waar een touringcar bij betrokken is.

Touringcar

Op de Duitse A73 in het zuiden van Duitsland is een Roemeense touringcar uit de bocht gevlogen. Het gevaarte kwam hierna op z’n zij in de berm terecht. Bij de crash raakten in elk geval 11 personen gewond, waarvan drie ernstig.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend, al houdt de politie rekening met de mogelijkheid dat de chauffeur te hard gereden zou hebben. Bovendien regende het op het moment van de crash. Alle gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving overgebracht. Onder de 11 gewonden zijn twee kinderen.

Eerdere ongelukken met Duitse touringcars

In korte tijd is dit nu al het derde incident waarbij een touringcar betrokken is. Gisteren nog negeerde een dergelijke bus een rood kruis op de Nederlandse snelweg, waarna het voertuig op een botsabsorber klapte.

Kort daarvoor werd een Duitse toerbus van de weg geplukt omdat de chauffeur een paar Schnapps teveel op had.

Vandaag veel touringcars op de Nederlandse wegen ivm bekerfinale

Wie vandaag de A6, de A12 of de A28 trotseert moet rekening houden met flink wat touringcars op de weg. Ongeveer 500 van dergelijke bussen komen vanuit het noorden richting Rotterdam, in verband met de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle. Dat u het weet.

De politie laat vandaag trouwens ook van zich horen. De vakbonden willen voordat de wedstrijd begint een parachutist op het veld laten landen om zo het cao-conflict onder de aandacht te brengen. De KNVB is not amused, maar gaat niks tegen de actie doen.

Foto: zomaar een touringcar32 reacties

Touringcars rijden altijd 100/110 als ik ze zie mag dat?
@lorddisick: Ja. Meestal wel tenminste, als een bus aan bepaalde eisen voldoet mag deze 100km/h. De meeste, zoniet alle touringcars voldoen daar aan.
@lekbak: Bedankt voor deze informatie, Koos. We gaan nu kijken in de regio Gelderland-Zuid, waar agenten Joost en Erik een opvallende Mercedes op hoge snelheid voorbij zien komen.
@lorddisick: google anders even op ”T100-bus”, dat zijn de bussen die je bedoeld
@knipperlichtje: oke thanks! Ik snap t nu helemaal
Gelukkig is er niemand dood en hopelijk komen de gewonden er weer lekker bovenop. En wat betreft die politieactie; ik vind het een goed plan. Zo wordt het Nederlandse voetbal ook weer eens een beetje interessant om naar te kijken.
Dat Duitsland groot is weet ik, maar dat Roemenië daar ook bijhoort is nieuw voor me. Of heeft de Roemeense bus een dubbel paspoort?
@goed_koopman: foto: zomaar een touringcar.

Daar gaat je grappige opmerking.
-edit: thanks! Is aangepast-
Anders geven we elk ongeluk in de wereld een plekje op autoblog?

Verder over die politie actie weer, ik vind dat de politie hun macht misbruikt om hun demonstratie te leiden. Als andere mensen zo zouden demonstreren tegen hun loon, dan wordt het gezien als veel te veel overlast, en dan mag dat weer niet.

Politie die mee doet aan zulke hypocriete acties, moeten stuk voor stuk ontslagen worden.
@vr6audi: Nee, we geven niet elk ongeluk ter wereld een plekje op Autoblog. Maar als er in korte tijd meerdere incidenten plaatsvinden rondom, in dit geval, touringcars, dan melden we dat. Zeker als daarbij ook nog relevant lokaal nieuws te melden is.
@vr6audi: demonstreren cq staken is iets wat mag in een vrij land. Als je dat niet zint zijn er wel een aantal landen waar je beter naar toe zou kunnen emigreren.
@406_v6: Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat de politie best een betere Cao mag krijgen. Maar de manier waarop er gestaakt word, is erg kinderachtig.
Ik zie ook nergens in mijn bericht staan dat ze niet mogen staken, maar dat de manier waarop niet deugt.
@vr6audi: wees blij dat het nog op ‘kinderachtige’ wijze gaat.
Als ze echt zouden stoppen met werken breekt binnen no time de pleuris uit.
@awesome: Dat zou inderdaad niet goed zijn, volgens mij mag dat ook niet zomaar als politie. Maar ze hadden een beter plan van aanpak moeten hebben. De weg blokkeren van breda naar goes, dat boeit echt helemaal niemand daar in Den Haag en daar bereik je alleen maar mee dat mensen geen begrip meer hebben voor de politie. Zet dan gewoon de wegen naar de werkplekken van degene die de beslissing van hun CAO moeten nemen af, en doe dat 2x per week en steeds intensiever. Dat is veel effectiever en tegelijkertijd zorg je er voor dat het begrip van de burger voor de politie beter word/gelijk blijft.
Ben trouwens wel benieuwd wat de politie had gedaan als je met hun 60 km/h actie over de vluchtstrook er voorbij was gegaan, en wat de rechter had gedaan als je in beroep gaat voor de boete die je hoogstwaarschijnlijk wel krijgt voor rechts inhalen en vluchtstrook.
@vr6audi: de blokkeerden de vluchtstrook ook.
@vr6audi: ze hadden je als eerste staande gehouden, gevolgd door een pv; bij de rechter zou je beroep afgewezen zijn, er geldt nl. géén minimum snelheid meer op de snelweg en rechts inhalen over de vluchtstrook blijft verboden.
@406_v6: In nederland mogen handhavers toch ook niet uitlokken? Alles blokkeren op de snelweg zonder echte reden, lijkt me toch best uitlokken. Ik denk dat je nog best kans maakt bij een fatsoenlijke rechter.
@vr6audi: Waarom is er sprake van uitlokking? Je kunt gewoon doorrijden al is het dan aan max 60 km/h… niks beroerder als de gemiddelde spits.
@406_v6: Je haalt 2 dingen door elkaar. Een file is niet bewust veroorzaakt. Een groep politiemensen die expres 60 gaat rijden om zo mensen tot last te zijn en zo den haag te bereiken, is wel expres veroorzaakt en is niet met een file te vergelijken mbt uitlokking.
@vr6audi: Ik denk niet dat “uitlokking” een geldige reden is om regels te overtreden. Uitlokking – in vele variëteiten – is strafbaar op zich, maar geen verantwoording…
@vr6audi:
Jij gaat er jammer genoeg vanuit dat je perse gelijk hebt en dat klopt niet. Jouw actie om rechts via de vluchtstrook in te willen halen is juist uitlokking. Alleen omdat jij van mening bent dat de politie niet op die manier aandacht mag vragen voor hun arbeidsconflict. Jij meent zo’n inhaalactie alleen maar te mogen rechtvaardigen, omdat jij je ergert. De actie van de politie was duidelijk aangekondigd en daarom kon jij er ook rekening mee houden. Overigens is de rechter een neutrale beoordelaar die alleen maar de wet toepast en niet iemand die alleen maar fatsoenlijk is als hij begrip zou tonen voor jouw ergernis en daarop volgende verboden actie. Zodoende speel jij zelf eigen rechter en meent de wet zelf te mogen interpreteren. Als een rechter dat zou goedkeuren zouden onze wetten beter afgeschaft kunnen worden, omdat iedereen er zijn eigen uitleg aan zou mogen geven. Gevolg: Chaos op de weg en bijv. alleen maar bijval voor alle bumperklevers, omdat er weggebruikers zijn, die de wet mbt. snelheidsbeperking niet willen overtreden. Alleen maar omdat een wetsovertreder zich ergert.
@vr6audi: als je dat filmt dan ben je in no-time de held van Autoblog.
Busblog
@kaasdevies: Nee hoor, nog steeds Autoblog.
@kaasdevies: terug naar het vieze kaasblog jij…
Duitsland is niet echt een land waar ik dit verwacht.
@mrrallycross: Ongevallen? Waarom niet?
Foto: zomaar een touringcar

Waarom dan niet – lekker chauvinistisch – eentje van VDL… ?
@Esprit_de_Flandre: Mercedes maakt toch wat mooiere bussen dan Vdl vind ik. Al ziet de nieuwe touringcar van vdl er wel goed uit.
Spijtig om te lezen dat er gewonden zijn gevallen, hopelijk herstellen ze snel.

Mijn ervaring met RO buschauffeurs zijn over het algemeen positief. Zo zat ik gisteren met voetbalteam van zoontje in een touringcar van Budapest terug naar Roemenistan. In dit geval was de chauffeur -en eigenaar van bus + rijschool- vader van voetbalgenootje. Deze chauffeur is jarenlang rally coureur geweest en kent dus de gevaren, zeker met wisselende weersomstandigheden. Met grote zorg ons naar Budapest gebracht en gisterenavond laat veilig thuis gebracht. Deze man vervoerd elke werkdag personeel van een groot NL bedrijf hier in RO en ook NL delegaties. Ik laat me in ieder graag vervoeren door hem en zijn (Hongaarse) chauffeurs. Driekwart van voetbalteam lag heerlijk rustig te slapen, dus comfortabele reis gehad ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).