Toyota FT-1 is een gespierde show-off

Auteur: , 36 Reacties

Dit krijg je als de Lexus LFA copuleert met een Toyota GT86: een extreem uitgedoste cocktail van scherpe lijnen, een lange motorkap en een ver naar achteren geplaatste cockpit.

De Toyota FT-1 is een conceptcar waarmee de Japanners de designrichting voor de toekomst willen weergeven. Naast designelementen van klassiekers uit het verleden, zoals de 2000GT en GT86, is dit dus waar Toyota heen wil met haar volgende sportieve modellen. Toyota benadrukt overigens dat de FT-1 zelf niet in productie zal gaan, wel zeggen ze dat het een opmaat is naar eventuele opvolgers van de 2000GT en de Supra. Over motorprestaties laat Toyota zich niet uit, maar dat geeft niet, aangezien het slechts een fugazi is.

Je kan er wel mee spelen. In rijden zelfs. Vanaf morgen is-ie namelijk te downloaden in Gran Turismo 6. Het racespel voor de PS3 waar eerder BMW en Mercedes al virtuele racers voor bouwde.

Een video van de FT-1 en zijn bewegende spoiler is te zien op Autojunk.
Toyota FT-1 is een gespierde show-off36 reacties

Love it, pls make it and verandert er niet teveel aan. Ziet er prachtig uit en het ziet er eens volledig anders uit.
@MC959: Toyota benadrukt overigens dat de FT-1 zelf niet in productie zal gaan.
Ziet eruit als een GT-R killer!
@pvanderw: Ziet er zelfs een beetje uit als de GT-R. Die daklijn lijkt bijna sprekend. Verder zie je ook wel stijlelementen van de LFA. Maar wat mij betreft een erg geslaagde concept!
@bueno: Inderdaad heeft duidelijk de daklijn van de GT-R.
Zou nochtans een mooie echte Supra opvolger geweest zijn !
Mooie auto, alleen net een klein beetje te druk naar mijn smaak. Iets minder lijnen en gaten had hem net wat rustiger, en voor mij mooier gemaakt. Maar dat is dan waarschijnlijk ook precies wat er gebeurt wanneer ze hier een productiemodel van maken.
@GT4Ever: Ohja, en dat glas in de motorkap hoeft van mij ook niet. Geeft een beetje een Corvette Z06 gevoel waar het naar mijn idee ook niks toevoegd: ‘Zie mijn mooie plastic kleppendeksel afscherming!’
@GT4Ever: Volgens mij bedoel je de ZR1 :) Die heeft ook een motorkap waar je doorheen kan kijken
Soort concept waar je een tijdje bij stil moet staan om te waarderen. Zitten toch stijlelementen in die best innovatief zijn.
Ferrari heeft zo te zien echt een trend gezet met dat F1 – remlicht. Eerst Infiniti en nu Toyota!
Die neus vind ik te veel van het goede, voor de rest mag hij best als Supra-opvolger op de markt komen.
Toyota en de Supra-saga duurt onderhand net zolang als het uitbrengen van een middenklasser bij Alfa Romeo…
Direct uitbrengen
@Soulmaster: En Supra noemen, ik ben voor, en als ik het geld had zou ik hem kopen.
Ben ik de enige die dit echt gruwelijk lelijk vindt?
@MJB: Smaken verschillen natuurlijk. Ik vind het wel een mooie auto geworden. En ik denk dat iedereen het met me eens is dat dit tenminste geen grijze muis is. Maar kan me ook voorstellen dat mensen dit te veel design vinden.
@bueno: Uiteraard verschilt dat, ik was alleen benieuwd of ik nou zo’n uitzonderlijke mening had of dat er meerdere waren met dat idee. En inderdaad, het is wel wat anders dan de zoveelste standaard Audi, Volkswagen of Peugeot in grijstint. Wat dat betreft zie ik dit ook liever op de weg.
@MJB: alleen de voorkant en die derde remlicht zijn echt verschrikkelijk lelijk!
@MJB: hier nog eentje. Wat een roomelige belijning heeft deze wagen
Wauw, heerlijke auto om te zien!
Vanaf de voorwielen naar voren toe even iets anders bedenken, maar verder erg geslaagd concept! Vooral die bips, met difuser, hoge spoiler en mooi geïntegreerde auspuff!
Prachtige auto, op de voorkant na!
Voorkant een normale grille geven, F1 neus weg en dan is het echt een supergave wagen!
Mooie voor een vorm-volgt-functie-bak, zeker ook met die F1-neus, hooguit beetje te Amerikaans. Maar een doorkijkslip kan echt niet meer anno nu.
Oehhh als de 2000GT en Supra opvolgers hierop gebaseerd gaan worden gaan die heel gaaf worden! Ben super benieuwd.
Beetje een mix van GT-R en de Corvette C7
Oehlala, wat een sexy concept! Alleen wat jammer nou dat het bij een concept blijft
Wauw! Erg geslaagd concept, naar mijn bescheiden mening. Die spiegels, ook erg mooi gedaan! Snap overigens wel dat sommigen het wat teveel van ’t goede vinden.Toch jammer, weer een mooi concept die niet gebouwd gaat worden..
0_0


*gaat schone onderbroek aantrekken*
Ze kunnen ons blijven gek maken met speculaties, teasers en concepts. Maar een Supra opvolger komt er gewoon (nog) niet..
Dit is wel gedurfd van Toyota!

Nou maken ze zo’n conceptcar, om een concept te bewijzen neem ik aan, maar mag je bijvoorbeeld zelf deze auto na gaan bouwen? Is een concept meteen gepatenteerd? Net zoals die Peugeot en Citroen conceptcars die er verschrikkelijk bruut uitzien maar er toch niet komen?
Mmoie Celica opvolger.
Fugazie hahaha
In gran turismo 6 is hij fantastisch

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).