Toyota GR Supra Racing Concept is een geoliede machine [update]

Auteur: , 7 Reacties

Het merk koos voor een opvallende introductie.

Eindelijk kunnen we kennis maken met de Toyota Supra. Nog steeds geen productiemodel, maar wederom een concept. In Genève staat de GR Supra Racing Concept, waarbij GR staat voor Gazoooo Racing.

Toyota omschrijft het concept als een voorbode op het uiteindelijke productiemodel. Dat de Supra in een racy livery in Genève staat is geen complete verrassing. De combinatie Supra en racerij gaan hand in hand. Toyota wist de GT500-klasse van het GT-kampioenschap met de vierde generatie Supra vier keer op naam te zetten. Daarnaast heeft de Supra twee keer meegedaan aan de 24 uur van Le Mans. Dat was in de jaren negentig. De GR-racing stickers zijn dan ook een knipoog naar vroeger.

Het wachten op de productieversie duurt wel lang. Al jaren worden we geplaagd met teasers, concepts en andere ongein. Kom op, Toyota, gas op die lolly!

UPDATE: gisteren zat het Amerikaanse Autoblog aan tafel met de geestelijke vader van de Supra, die tot grote teleurstelling van de puristen kon melden dat de wagen geen handgeschakelde versnellingsbak krijgt. Zonde, maar begrijpelijk.7 reacties

Man man man. Tegen de tijd dat dat ding op de markt komt valt hij al in de youngtimer regeling
Toyota is waarschijnlijk bang dat de uiteindelijke productie versie zo tegenvalt bij het publiek dat ze hem niet uit durven te brengen. Een beetje hetzelfde verhaal als destijds met de lexus lfa toen ie uitkwam waren de prestaties al achterhaald en het uiterlijk was ook niet erg geliefd.
@jwcroy82: dit kan alleen maar tegen gaan vallen ja. Tuurt te lang en de naam Supra is te beladen
Dus deze is eigenlijk minder sportief dan de Yaris GRMN. Want alleen de allersportiefste versies krijgen volgens Toyoda de toevoeging MN. En dat heeft deze niet… Zal wel een uitzwaaidieseltje worden dan.
@cossiekiller: Of, wat logischer is, staat GR voor Gazoo Racing. Wat Toyota gebruikt voor hun raceteams. Aangezien deze Supra is gebouwd naar het GTE-reglement, maar (voorlopig) niet mee geraced zal worden.
Ik kan maar niet wennen aan dat pijp smoeltje in het midden van de bumper
Ziet er veelbelovend uit. Alleen wel een ielig uitlaatpijpje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).