Toyota is opnieuw het meest waardevolle automerk

Auteur: , 17 Reacties

Toyota heeft zijn positie als meest waardevolle automerk in de Best Global Brands-lijst van paarse broekenfirma Interbrand weten te behouden. Als we de rest van de lijst bekijken, dan valt op dat de automotive sector prominenter vertegenwoordigd is dan ooit.

Misschien  was een Toyota Crown beter geweest...

Jaar in, jaar uit is Toyota de trotse aanvoerder van de lijst die elke junior marketingjongen uit zijn hoofd dient te kunnen opdreunen, of dit nou tijdens een snackpauze op het herentoilet is, of als je hem om 3 uur ’s nachts wakker belt.

Land Rover is nieuwkomer

Dit jaar is als gezegd geen uitzondering, maar behalve Toyota zien we maar liefst 12 andere automerken in de lijst, die (op gelijkblijver Honda na) ten opzichte van vorig jaar allemaal stegen. Als we dit zo bekijken dan lijkt het wel alsof de Gouden Eeuw van de autoindustrie gaande is:

#8 Toyota (10)
#10 Mercedes-Benz (11)
#11 BMW (12)
#20 Honda (20)
#31 Volkswagen (34)
#39 Ford (42)
#40 Hyundai (43)
#45 Audi (51)
#56 Nissan (65)
#60 Porsche (64)
#74 Kia (83)
#82 Chevrolet (89)
#91 Land Rover (-)

Tech verslaat automotive

Hoe groot de automerken ook zijn, ze worden met gemak verslagen door de techbedrijven in de lijst. U mag drie keer raden welk merk de lijst aanvoert. Give up? Klik dan door naar ons zusje Apparata voor de volledige lijst!17 reacties

Edit: Toyota is opnieuw het meest saaie merk.
@fejjie:
Edit: fejjie is opnieuw de meest kortzichtige reaguurder.
@qriss: helemaal niet, hij heeft gewoon gelijk. Toyota’s: auto’s voor kleurloze, bange mensen. Bang dat hun autootje stuk gaat, bang om op te vallen. Graflelijke identiteitsloze en vooral zaaddodende auto’s. Degelijk of betrouwbaar zijn ze ook allang niet meer, iedereen kakelt elkaar maar wat na in dat opzicht en voila: dit soort lijstjes zijn geboren.
@parker: het kan niet anders dat, jouw argumenten in ogenschouw nemend, jij een Toyota rijdt… Over kleurloos gesproken.
Bang zijn voor een kapotte auto? Die angst kennen wij als Toyota rijders niet, leg eens uit.
Ik word hier elk jaar weer een beetje misselijk van. Het onderzoek wordt verkocht en ge-quote als ‘waardevol merk’ en vervolgens wordt er een waarde aan gekoppeld. Gelukkig staat er een linkje in het apppaararta artikel waardoor je dus kan zien dat een gedeelte van de waardering komt uit de Rol van het merk en de Sterkte van het merk; en dat baseren ze ook weer op onderzoekjes en intern ontwikkelde methoden. Wetenschappelijk-technisch gezien is het waarschijnlijk een prima onderzoeksmethode; maar de output: uitgedrukt in een waarde, vind ik arbitrair.
Als we dit onderzoek als de waarheid zouden aannemen, dan zou je moeten zeggen dat de beurswaarde van een bedrijf vrij snel in de richting van de waardering van dit rapport zou moeten gaan nadat het rapport is gepubliceerd.
Lijkt me een pracht van een onderzoek voor een scriptie in de economie. Waarschijnlijk wordt de conclusie dat de waardering van Interbrand gewoon slecht is en ik vraag me af of ze de waardering van de rol en de sterkte van het merk vervolgens ook weer historisch testen en dat meenemen in het jaar erna.
Terug naar wat we nu lezen: op het moment je het onderzoek ‘anders’ zou doen, ook met onderbouwde en bewezen methode, zou je zo op een andere volgorde in de top 3 kunnen komen. En laten we dan nog maar niet gaan beginnen over de methode bij het opdelen van waarde over de verschillende merken binnen het bedrijf…
@gregorius: Abject en infaam! Dat is het! De schobbejakken!
Zelfs na het preview-event met de nieuwe Ford Mondeo en Ford Focus? Miljaar!
Benieuwd wie er bovenaan zou staan als het om autogroep gaat? Daimler vag tata Toyota of Honda?, land rover overigens echt niet verwacht
Knap hoe Kia aan het stijgen is! Krap 10 jaar geleden verkochten ze nog gedrochten als de Cerato, Carens en Sephia…
toch wel knap zo een Honda he, geheel volledig zelfstandig merkje, zo een beetje de laatst overgebleven in autoland.

mensen maar roepen hier dat honda zo slecht doet etc…think again
@johanw: Honda is dan ook meer dan auto’s. Vliegtuigen, bootmotoren, en vooral heel veel tweewielers.
@sir_smokalot:

Ach ja als kenner weet jij dan ook dat honda als automerk een van de meest gezonde en winstgevende merken is. De accord de meest verkochte sedan wereldwijd is en qua aantallen nog steeds meer verkoopt dan sommige bekende Duitse merken die overigens ook niet enkel auto’s maken…dus wat is je punt?
@johanw: Volgens mij is de toyota corolla de meest verkochte sedan wereldwijd.
@uselessblogger:

steker nog de Toyota corolla is de best verkochte auto wereldwijd..maar een lagere klasse als de accord..

in he segment waarin de accord opereert is het de best verkochte sedan wereldwijd.
Ach ja als kenner weet jij dan ook dat honda als automerk een van de meest gezonde en winstgevende merken is. De accord de meest verkochte sedan wereldwijd is en qua aantallen nog steeds meer verkoopt dan sommige bekende Duitse merken die overigens ook niet enkel auto’s maken…dus wat is je punt?
en wat is het waard dan ??
en willen ze het verkopen ??
en wil iemand het dan kopen ??

of is dit complete fictie van 1 of andere coke snuiver die er een internet site op na houdt ..
en is dit soort info alleen interessant voor autoblog lezers die nog onder de 14 jaar zijn ..
Ridicul, puur thermodynamisch gezien is het rendement van zo’n cyclus extreem laag. Pure energie verspilling om hiermee door te gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).