Trek je portemonnee voor peperdure bandenset van een Veyron

Auteur: , 29 Reacties

Kerst is misschien net een maand geleden, maar het is nooit te laat jezelf te trakteren.

Voor wie het na al die jaren nog niet duidelijk is geworden: de Bugatti Veyron, dat is gewoon een vreselijk dure auto. Niet alleen de aanschafprijs is een monsterlijk bedrag waaraan alleen de allerrijksten zich kunnen wagen, ook het onderhoud kost jaarlijks tienduizenden euro’s. Zodoende is het niet vreemd dat ook de banden en velgen de nodige euro’s kosten.

De eerste tekenen dat het gebruiken (en misbruiken) van een Veyron in de centen kan lopen, kregen wij alweer tien jaar geleden, toen Trust-baas en Bugatti-liefhebber Michel Perridon dacht dat hij zijn logge Veyron wel eens over het circuit van Zandvoort kon knallen. De beste man bevond zich luttele minuten later in de grindbak van de Audi S-bocht, alwaar hij muurvast stond. De rekening: 118.000 euro.

Hoewel het bij dit incident niet precies duidelijk werd hoeveel de banden en velgen op zich hebben gekost, hebben we door de jaren heen verschillende prijsindicaties zien verschijnen. En eerlijk is eerlijk: mals is het bedrag dat betaald mag worden allerminst. Mede omdat de banden door Michelin op een speciale manier aan de velgen zijn gelijmd, zodat deze door de grote krachten niet zomaar van elkaar losgewerkt kunnen worden, zijn ze gruwelijk duur. Naar verluidt kost het ruim 30.000 euro, maar hogere bedragen zijn ook genoemd.

Een hoger bedrag komen we ook tegen bij deze advertentie op eBay, waar een schijnbaar nieuwe velgenset van de Bugatti Veyron wordt aangeboden voor liefst 100.000 dollar. Het gaat om een origineel setje dat nooit is bijgewerkt. Volgens de verkoper kost een soortgelijke vervangingsset bij Bugatti liefst 150.000 dollar, maar daarover hebben wij zo onze twijfels. Wie wanhopig genoeg is de banden en velgen over te nemen, moet overigens wel op het profiel letten. De eigenaar schrijft namelijk dat 15 procent van de banden is verbruikt.29 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zijn zo te zien geen winterbanden, anders zou het een mooie winterset zijn.
Een nieuw set velgen met verlijmde banden die voor 15% op zijn, de man is met gebruikte banden en een nieuw set naar Michelin gegaan om te laten verlijmen? Fishy.
@foramen: ik denk dat die velgen niet zo nieuw zijn. Op foto 7 zie je wat lakschade en ook foto 9 ziet er niet uit als een nieuwe velg.
Ideaal om onder je getunede Passat te leggen! Het maakt het geheel toch nog net iets chiquer.
Best geld voor banden uit week 25 van 2013…
@volvo480gtt: dot is veel geld ja
@volvo480gtt: Op zulke oude banden wil je toch niet dik 400 km/h gaan rijden? Vermoedelijk zijn dit voor Bugatti ‘versleten’ banden omdat de banden oud zijn en de velgen waarschijnlijk op zijn (je mag maar een aantal keer banden op Bugatti velgen zetten). En een verkoper probeert er een slaatje uit te slaan.
@dare2think: ik gok dat iemand die Bugatti Veyron geld heeft dit niet koopt. Wie dat wel koopt geen idee… ik zou die persoon direct onder curatele laten stellen. Zo veel geld voor een setje 2e hands velgen…
Ik denk dat de beste man nog héél lang met z’n velgen blijft zitten. Andere Veyron bezitters hebben de wielen zelf al en hebben poen zat dus zitten niet op tweedehands spul te wachten. En onder andere auto’s passen ze niet.
@venividivici: maar na (dacht ik) 4 keer banden wisselen eist Bugatti dat je ook de velgen wisselt…
Dan kunnen deze nog eens van pas komen!
Alsof ook maar één Veyron-eigenaar een nieuw setje wielen via Ebay gaat kopen.
@berlinetta: veyrons beginnen ook al aardig te verjonnieen
Banden zullen ws droger zijn dan kurk, een jaartje of 5 toch zeker, en dat doet meestal niet veel goeds aan de rij-eigenschappen.

Overigens heb je er helemaal niks aan, veels te overpriced, ga ik toch liever naar Jetcars voor de vaste, lage prijs.
@ghost: +1 voor de laatste zin.
Goeie foto’s van het profiel en loopvlak ook.
Passen mooi onder een golf 5 tdi !
Het ultieme genot van Golf V, A3 1.6 tjoenerts. De heilige graal voor het betere Autostyle-volk.
Die banden / velgen moeten toch sowieso om de paar jaar vervangen worden?
Dus dit is helemaal niet bruikbaar voor een Veyron eigenaar.

Maar goed, vragen kan natuurlijk altijd! Krijgen zal hij het niet verwacht ik.
VAG concern dus passen wellicht ook onder een getuned Golfje 🧐
Maak je wel de blits mee bij de volgende McDonalds carmeet.
Dit is dan ook zo’n verkoper zeker die als je daar aankomt even tussen neus en lippen door laat weten dat 1 band een prop heeft maar dat je er wel mee kan rijden.
Vragen kan altijd, krijgen is de kunst.
Wil ik wel onder m’n fout verlaagde Golf.
Voor dat geld in een kartonnen doos??
Doe er even wat anders omheen dan…
150.000? Lul niet…
Perridon en trust zijn al een tijdje niet meer samen
Die bedragen gaan werkijk nergens meer over.
Setje gewoon kopen en die 2013 banden vervangen voor een Wanli of Linglong. Ik sluit een topsnelheid van 500kmh dan niet uit.
Ze zeggen wel eens dat het opvoeden van een kind tot zijn 18e ook minimaal een ton kost. Dan koop ik liever 15% versleten Michelin-rubber dan 15% versleten Durex-rubber.
Op youtube staan videos zat met aftermarket velgen onder bugattis zonder te verlijmen. Heb nog geen films gezien waar ze in de prak staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).