Trek de straatstenen eruit met de nieuwe Alpina D5 S

Auteur: , 45 Reacties

Brute dieselpowâh met de dikke D5 S.

Van de nieuwe 5-serie (G30) was er nog geen Alpina dieselkanon. Wel was er de nieuwe Alpina B5 met maar liefst 608 pk. Dieselaars moesten geduld hebben, maar dat wachten wordt nu beloond. Het autobedrijf brengt u de D5 S. Een beul van een sedan met monsterlijke krachten.

Onder de kap een 3.0-liter zes-in-lijn, goed voor 388 pk en 800 Nm koppel! Dat enorme koppel is al beschikbaar vanaf 1.750 t/pm. Een sprintje naar de honderd is in 4,4 tellen gedaan en de topsnelheid bedraagt een keurige 286 km/u. 0-200 doet de D5 S in 17 seconden. In tegenstelling tot eerdere modellen van het bedrijf, beschikt deze D5 S over xDrive. Daarmee lijken de Duitsers M GmbH achterna te gaan. De nieuwe F90 M5 was immers de eerste M-powersedan van BMW dat geen achterwielaandrijving heeft, maar het nieuwe M xDrive-systeem.

Alpina brengt de nieuwe D5 S zowel als Sedan als Touring op de markt. De station is een fractie langzamer in vergelijking met de sedan. De Touring doet 0,2 seconden langer over 0-100 km/u en de top ligt 3 km/u lager.

Het autobedrijf heeft de orderboeken voor de nieuwe D5 S geopend. Het model beleeft volgende week zijn publieksdebuut op de IAA in Frankfurt.45 reacties

Oeh lekker hoor! Misschien wel een van de laatste diesel kanonnen ooit…..
Die Halfords naam en typeletters blijven wel afzichtelijk lelijk, maar die laten ze vast ook wel gratis voor je weg.
@trustmeiamanengineer: Hmm, zo heb ik die letters nog nooit bekeken. Ikzelf vind het wel goed staan en onmiskenbaar Alpina, maar misschien dat de buitenwereld daar dus anders over denkt.

‘Oh dikke BMW, deze is helemaal getuned joh.’
@granlusso: jij behoort zelf niet tot “de buitenwereld? “
@hplh: Nee, want ik it dan natuurlijk in die Alpina!
@granlusso: +1 :,)
Mooi ingetogen pakketje zo. Netjes hoor. Knap vermogen voor een 3l diesel! Wil em wel als Touring, de sedan vind ik niet super.
@E34M5Touring: 3l diesel zou ik altijd voor een touring gaan. Anders moet je er zo’n grote caravan achter hangen voordat je op 3.5 ton zit… dan heb je zeker wel kinderen of neem je wel eens wat werk mee naar huis als je dit besteld :-)
Zelfs als Alpina weet dit model me niet te imponeren. Door dit model zie je pas hoe mooi de f10 was.
@aarsgewei: ja die lage gril aan de voorkant is mij ook iets te uitbundig. Een soort van kwijl bekkie
Het blijft een stinkdiesel
@maotje: dat ruik je niet als je erin zit.
@beefcake: Precies. Daarom is het onbegrijpelijk dat er zoiets als een diesel cabrio wordt gekocht. Wat denken de mensen dan? ” Lekker weertje buiten, tijd om wat dieselwalmen op te snuiven” ?
@beefcake: moet je eens achteruitrijden met je ramen open.
Ben niet eens zo onder de indruk van de 0-100 tijd. Vmax is ook niet wauw. Wel erg leuke auto hoor!
@fmgarcia: Dat komt omdat vermogen je naar de Vmax brengt. Met 800nm koppel en relatief zo weinig vermogen is de motor karakteristiek gezien meer geschikt de landbouw.
@fmgarcia: de bmw f10 M5 is even snel naar de 100, dus persoonlijk vind ik dit best wel indrukwekkende cijfers.
Onder de 4 seconden is alleen besteed aan 911 turbo’s en Gtr achtige auto’s en onder de 3 sec alleen nog maar elektrische 4wd auto’s

@slickrick: En een rs3/4/6 bijvoorbeeld zonder al teveel aanpassing ook. bedoelde juist icm de awd het brute koppel en de mega snelle bak dat ik eerder 0.2 eraf had verwacht. Vmax is te verklaren ja.
Heel gaaf! Alleen: Alpina bouwt toch al heel lang auto’s met xDrive??
@granlusso: Klopt, Alpina heeft weleens eerder 4wd geleverd onder de noemer Allrad
Leuke tegenhanger voor de M550d Xdrive denk ik zo, doen ze goed. Net wat minder power, maar waarschijnlijk net dat beetje extra om zo toch beter te presteren! Gaaf
@ds3thp: Ja 12 hele pk’s minder… Maar dan wel 40Nm koppel meer, die 250 toeren eerder beschikbaar is.
@ds3thp: ja.. en de Alpina is 2500 euro duurder dan de M550d (in Duitsland).
De eerste Alpina die ik onwijs lelijk vind. Maar dat is meer de schuld van BMW dan van Alpina.
Een blauwe met de full monty graag. Dus met badges en striping
Alpina .. voor al uw stickers velgies en chippies ..
@lincoln: je bent er weer, helaas het houd niet op niet vanzelf.
@batavus:

Het ultieme gezegde voor zwakkelingen ..
@lincoln: ach lieverd het komt wel goed..
@batavus: *het houdT niet op vanzelf. ( Ik ben er ook nog steeds ).
@SimonMc: rofl!!
Ding raak je aan de straatstenen niet meer kwijt zul je bedoelen!
Mwah, liever een F10 op benzine. Maar als ’t dan toch moet… In het Alpina blauw zonder type aanduiding graag!
Heel mooi hoor maar die uitlaatjes…. manmanman wat een armoede….
Toen ik te titel las dacht ik huh Volvo.
@giertjuh: Jep… Jammer dat Volvo nooit een grotere diesel heeft gehad dan de D5. Mijn ouwe heer heeft een D5 met ruim over de 250 pk en meer dan 500nm koppel. Ik moet zeggen het rijdt en klinkt heerlijk.
Jammer dat ze de topsnelheid niet van hoger hadden kunnen maken van deze Alpina dat was helemaal leuk geweest. Zet hem maar voor de deur, in het donkerblauw en niks geen stickers of benamingen van Alpina er op.
Alle Lambo’s en Aston aan de kant, hiervan wil ik een rijtest zien !
Een hele snelle tractor.
Kan nog steeds moeilijk wennen aan de nieuwe 5. De F11 was gewoon een prachtbak eigenlijk, ik zie die F10/F11 eigenlijk wel een beetje zo’n auto worden als de E39 nu is, wordt wel oud, maar blijft begerenswaardig en bruikbaar, verwacht ook dat heel veel e39 rijders op den duur overgaan op de F10/F11
@undifined1: heb juist het tegengestelde. De F10 was met z’n zachte vormen wel mooi maar bepaald niet stoer en werd maar al te vaak in te donkere kleuren besteld die het model niet kon hebben. De huidige straalt een stuk meer degelijkheid uit. Zeker de touring is erg goed gelukt.
Moet voldoen lijkt me.
Mwah… Ik had er meer van verwacht. Als 7-serie klopt de Alpina, maar dit is twijfelachtig. Toch maar op zoek naar een D5 van de F10 LCI.
Wat een heerlijke auto’s vooral de sedan.
Dit ziet er niet uit. Lelijke spoilers, teveel typeplaatjes. En helaas is de voorraad velgen die Alpina in 1984 bestelde nog steeds niet op. Ik zie geen enkele reden waarom je dit zou kiezen boven een BMW van BMW.
@mashell: Restwaarde is iets beter dan een standaard BMW om 1 ding te noemen. Persoonlijk zou ik toch liever voor een goed aangeklede M550D gaan, maar dat terzijde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).