TVR is eindelijk terug (op papier tenminste)

Auteur: , 22 Reacties

Na het nodige Russische mismanagement leek het negende leven van TVR dan toch eindelijk verbruikt. Maar nee, het merk is terug en heeft vandaag deze tekening naar al haar bestaande klanten gestuurd.

In 2012 worden de fabriekspoorten van TVR voor wat dan lijkt definitief gesloten en sindsdien is er inderdaad geen auto meer gebouwd. Toch gaan er al langere tijd geruchten dat TVR onder leiding van de Britse selfmade-miljonair Les Edgar een doorstart wil maken en afgelopen zomer kwamen er zelfs de nodige hoopgevende geruchten naar buiten over een Cosworth V8 en een door Gordon Murray getekende koets. Sounds promising.

Onlangs kregen TVR-bezitters en andere potentiële klanten een tekening met begeleidende tekst op de digitale deurmat. Een teasertje, maar wel eentje die al behoorlijk wat prijsgeeft van de lijnvoering van TVR’s jongste creatie. Volgens Edgar wordt de auto sneller dan een Sagaris, je weet wel, die brute sportwagen met opzij gerichte uitlaten en schitterende transparante spoiler. Wanneer we het eindresultaat te zien krijgen? Begin volgend jaar waarschijnlijk, maar het blijven Britten, dus zeker weten doe je het nooit.

Met dank aan @carreza voor de toevoegingen!22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gaaf ontwerp! Erg mooi!
Ik ben bang dat ze dit doen om de investeerders warm te houden. Maar we zullen zien of er ook echt iets gaat komen. De tekening ziet er goed uit.
Dat zou wel erg gaaf zijn als ze het redden. TVR is eigenlijk het enige sportwagenmerk wat ik gaaf vind. Zo heerlijk no-nonsense en met bulten karakter.

Ik heb nog een week als een klein meisje gegiecheld na een middag in een chimaera 4.0, wat een brute machine was dat zeg!
@lekbak:
No-nonsense?
Ik vind het juist de grootste branie die je kan verzinnen. MAAR, deze branie weet zijn grote bek ook waar te maken met zo nu en dan zelfs angstaanjagende rijeigenschappen. En dat is waarom ook ik zo’n zwak voor het merk heb. Een TVR is wat zijn uiterlijk doet vermoeden.
@Original_Arnoud: een TVR is weinig meer dan een buizenchassis, een plastic carrosserie, een halfslachtig interieur en een dikke motor. Geen bekrachtigingen en geen abs (al zal dat op de nieuwe wel verplicht worden) en weinig gewicht. Best een puur ding dus, iets wat ik no-nonsense noem.
@Original_Arnoud: Een tvr doet idd wat zijn uiterlijk doet vermoeden , stuk gaan!!
Man man wat een armoedig slechte gebouwde auto’s, de motoren halen bij lange ook niet de fabrieks specs vaak. Spectaculair zijn ze wel, maar kopers ho maar door de grote kwaliteitsproblemen in het verleden.
Nu maar hopen dat de kwaliteit beter is dan vroeger.
Mooie tekening
* Maar nee, het merk is terug en heeft vijf dagen geleden deze tekening naar al haar bestaande klanten gestuurd. ;)

Dit is trouwens nog niet helemaal het definitieve ontwerp, wel een zeer goede indicatie. Verder wordt de nieuwe TVR uitgerust met de iStream Carbon technologie van Gordon Murray (je weet wel, hetzelfde chassis als de Yamaha Sports Ride Concept). Klanten die al één van de LE exemplaren besteld hebben krijgen dit kosteloos, voor de toekomstige orders is het bijbetalen.

Hoe en wanneer we meer gaan horen van TVR?
Wel, begin volgend jaar al, dat staat ook in die brief. Dan krijgen we een update over de nieuwe fabriekslocatie, specs van de Cosworth V8, het prijskaartje en de start van de leveringen.
@Carreza: top toevoeging !
@Carreza: Thanks, heb het artikel even aangevuld!
Sorry, geen idee!
I am sexy and I know it..
Ziet er wel gaaf uit met die front side pipes.
Ja maken !!!
Dat is even lekker, als die dan ook weer klinkt als vanouds 👍
De render/concept ziet er iig best goed uit.
Ziet er heel erg gaaf uit.
Laten we het hopen…..
Tja, die velgen / banden en rijhoogte geven natuurlijk geen realistisch beeld. De praktijk zal eerder zoiets als dit zijn:

http://static.autoblog.nl/images/wp2015/tvr-is-terug-550.jpg
Hadden ze niet beter eerst een paar van die dingen gebouwd, en ze dan even op de oprit van hun “bestaande klanten” (haha) gezet? Zou betere reclame zijn, en er zouden vast meteen enkele bestellingen op volgen ook…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).