Uit deze uitlaat komt het resultaat van 350 pk

Auteur: , 20 Reacties

Goed nieuws: aan de andere kant zit nog zo'n stortkoker.

Je hebt tuning en je hebt tuning. Aan de ene kant van spectrum vinden we goedkope zelfbouwprojecten en aan de andere kant vinden we producten die de originele fabriekskwaliteit lijkt te overstijgen. Brabus behoort absoluut tot de laatste groep. Sterker nog, ze hebben zelfs een fabrikant-status. Sommige auto’s worden dermate ingrijpend aangepakt dat ze een eigen typegoedkeuring krijgen.

Ondanks de bizarre specificaties van deze B700 is dit een bijzonder milde vorm van tuning. De B700 is namelijk een vermogenskit voor de AMG E63. Deze zorgt voor een stijging van 88 pk, waardoor het totale maximale vermogen, geheel verrassend, 700 pk is. Het koppel gaat ook omhoog en wel met 100 Nm waardoor je maar liefst 900 Nm tot je beschikking hebt.

De 0-100 is gewoon kolderiek. Drie-komma-twee seconden! Voor een twee ton groot slagschip is dat bijkans belachelijk. De topsnelheid is begrensd, niet op de gangbare 250 km/u, maar precies 300 km/u. Brabus is nog aan het kijken of deze nog hoger gelegd kan worden. Ok, de specs zijn nu behandeld. Dan door naar het uiterlijk! Want zijn de wijzigingen wel zo geslaagd?

Aangezien dit een blog is, morgen we een eigen mening geven: ik vind hem geweldig. Sterker nog, hij is mooier dan de E63 waarmee Wouter gereden heeft. De ‘B’ in de grille hoeft van mij niet zo, maar verder is het geheel nog redelijk beschaafd. Ok, die uitlaten zijn misschien iets te dik, maar het is ook een dikke auto. En ze zijn tenminste echt.20 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Sneller op de 100km/u dan de nieuwe Ferarri. Leuk.
@wildewesten: ook duurder dan de nieuwe Ferrari..
@jochempie: ja? Wat mag zoiets in totaal kosten dan?

On-topic: Dat “spuit-alles-maar-zwart” stijltje wordt ook wel het Shisha Lounge pakket genoemd. Doe mij maar het normale AMG uiterlijk.
@jorden: €241.001,18
@jorden: een beetje Brabus gaat voor vier Euroton over de toonbank.
@jochempie: dan heb je wel een hele dikke te pakken hoor, je hebt genoeg mooi spul voor “slechts” 2 -2.5 ton
@2wheeler: ja, dan heb ik het wel over een Rocket.
Ik denk als je al dat geld erin hebt gestoken dat je heel trots op de B in de gril hebt
Normaal ben ik altijd de eerste die meteen ‘ORDINAIR!!’ roept, maar in dit geval kan het nog net door de beugel, auto ziet er redelijk ingetogen uit. Al moet die B op de voorkant er wel af, net als dat die rode accenten in het interieur ook een beetje té zijn.
@granlusso: +1, zat me alleen af te vragen of dat als je het rode ook in het zwart zou doen, het geheel binnen niet teveel zwart zou worden.
@dunhozzie: Ik zou voor lichte bekleding gaan in combinatie met een zwart interieur. En als het zwart moet zijn, zou ik voor een grijs, wit of beige lijntje gaan, dat breekt het nog een beetje.
Doe mij maar 700 echte paarden dan… Da’s meer waard :)
@tjorque:

Ik denk dat de paardenslager zal kijken of die water ziet branden als jij op de bonnefooi met 700 paarden aan komt zetten.
@radeox: “schat? We eten morgen lasagne. De rest van het jaar ook…”
@karhengst:

Met een beetje pech, peuzelen ze jou ook nog op.
@radeox: de business case is nog niet helemaal uitgewerkt, maar volgens mij kan he zaken doen met zo’n voorraad paard…
Niet slecht maar nog altijd überplebs-tuning zoals al hun verzinsels.
Doe maar niet.
Ik hou niet van zwarte auto’s (=subjectief, ik weet het )
Ik hou niet van gesmokede (of hoe je dat ook schrijft) ruiten (=subjectief, ook dat weet ik)
En ik hou helemáál niet van een carostep interieur met rode accenten (en iedereen met een béétje goede smaak zou daar het zelfde over moeten denken)
Verder een aardige, maar niet opwindende, auto
Tja, wat moet je ermee? Heel hard rechtdoor gaan.
Een gitzwarte auto op een beurs fotograferen, het blijft een uitdaging.. Ik zie nu alleen één grote klomp glimmend zwart.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).