Uitslag Formule 1: Grand Prix van Hongarije 2019

Auteur: , 98 Reacties

Gewoon vooraan wegrijden en naar de finish cruisen dan maar?

VER

Het worden barre zomerweken na vandaag. Vier weken lang zullen we het moeten doen zonder F1 race. We moeten maar hopen dat er net als vorig jaar nog iets van een silly season losbarst om de tijd te doden. Maar eerst staat nog de Grand Prix van Hongarije op de kalender. Onder de rook van Buda en Pest wordt ook dit jaar weer snoeihard gescheurd, hoewel de gemiddelde snelheid niet zo hoog is op het schamperend ‘Micky Mouse baantje’ genoemde circuit.

Maar who cares. Voor ons Nederlanders is het na gisteren nu al een speciale Grand Prix. ‘Wij’ hebben namelijk eindelijk een pole sitter afgeleverd aan de F1 wereld. Hij heet Max Verstappen en is de zoon van Jos. Na zeven zeges was het gisteren eindelijk raak: met achttien duizendsten van een seconde greep Max de pole voor de Mercedes van Bottas. In de afgelopen races kwam Max echter niet altijd goed van zijn plek. Dus is de vraag: verzilvert Max de beste startpositie en rijdt hij makkelijk vooraan weg, of moet Verstappen er vandaag ook weer keihard voor vechten?

Start
Zoals straatpoëet 2pac het al omschreef zal Max het voelen: All eyez on me. Eerder in het jaar hadden we ook al een debutant op pole in de vorm van Charles Leclerc. Die verknalde toen een beetje zijn start. Bezwijkt Max ook onder de druk? Neen. Of nou ja, niet genoeg voor de rest om te profiteren. De zilverpijlen zijn wel degelijk wat beter onderweg naar de eerste bocht, maar Max zit aan de binnenkant en kan zijn positie verdedigen. Ook al omdat de twee Mercs met elkaar in de slag gaan.

Bottas zit in de mangel en wordt opgevreten door Hamilton. In de bochtencombinatie na de eerste bocht raken de zilveren elkaar daarbij en loopt Bottas schade op aan zijn voorvleugel. Leclerc profiteert direct en gaat ook voorbij aan de Fin, Vettel volgt als het veld voor de eerste keer over het rechte stuk raast. Mercedes meldt Bottas dat hij schade heeft aan zijn vleugel en haalt de wingman van Hamilton daarna naar binnen voor een nieuwe neus. In de herhaling zien we vervolgens dat niet alleen Hamilton Bottas raakte, maar Leclerc ‘m daarna ook nog een kusje gaf. Het leven is hard als je Valtteri heet vandaag.

Zo goed als de start voor Verstappen verloopt, zo matig is ‘ie voor diens teamgenoot Gasly. De Fransman moet meteen al de beide McLarens voor zich dulden en ook Raikkonen gaat hem voorbij. Pierre sputtert in de rondte in de tweede helft van de top-10 zoals we inmiddels van hem kennen. Dat wordt weer een lange dag voor PG10. In het achterveld is het Giovinazzi die terugzakt, terwijl Ricciardo een paar plekjes wint. De Ozzie is op de harde banden gestart, dus als het meezit kan hij vanaf de laatste startpositie misschien nog wat puntjes sprokkelen op het circuit waar hij ooit de zege pakte.

Mid Race
Al snel blijkt dat Hamilton de enige is die Verstappens tempo kan volgen. De Ferrari’s daarachter verliezen binnen no-time tien seconden op MV33 en de McLarens daarachter nog veel meer. Verstappen en Hamilton wisselen snelste ronden af, maar Hamilton maakt geen aanstalten Max echt aan te vallen. Hij blijft op een gepaste afstand van zo’n twee seconden achter Max rondkarren.

Als Grosjean als eerste de pits opzoekt vanaf plek negen komt Hamilton echter toch stiekem een stukje dichterbij aan Max. Bereid hij zich voor op een undercut? Het voordeel voor Max is dat de twee Ferrari’s nog net binnen één pitstop zitten van Hamilton. Dus als LH44 nu zijn stop maakt zit hij tegen twee rode staarten aan te kijken. Eigenlijk zou Max misschien het tempo wat omlaag moeten gooien zodat dat zo blijft…

Max klaagt over de radio dat zijn bandjes richting het einde gaan, maar het team laat hem buiten. Kennelijk is de pitmuur er juist op gebrand Max vóór de Ferrari’s weer naar buiten te loodsen. Aan het eind van ronde 25 haalt het team VER naar binnen. Nagels bijten aan de pitmuur. Het gaat vooralsnog allemaal goed. De pitstop is prima en Max komt vlak voor de neuzen van de Ferrari’s weer de baan op op de harde banden. Nu is het de vraag wat Hamilton doet. De Brit liet op de radio weten dat zijn banden nog best goed aanvoelen en zijn team roept ‘Stop…Hammertime’.

Doch hoe hard Hamilton ook rijdt, Verstappen gaat nog harder. De Nederlander zet op de harde band de snelste ronde neer en houdt zo het gaatje naar Hamilton klein genoeg om hem weer voorbij te gaan als de Brit stopt. Aan het einde van ronde 31 komt HAM dan eindelijk binnen. Zijn stop is niet super en hij komt zo’n vijf seconden achter Max weer de baan op. Wel heeft hij nu natuurlijk wat nieuwere banden dan onze landgenoot. Binnen een paar rondjes is het gat dan ook al gereduceerd tot een kleine drie seconden. Verstappen heeft de zege nu met één hand vast, alleen is het hopen dat hij in zijn enthousiasme om Hamilton achter zich te houden niet teveel van zijn harde banden gevraagd heeft. Die moeten immers het einde van de race halen.

Achterin het veld zien we een hard gevecht tussen Norris en Magnussen. McLaren heeft Lando op het oog (weer) op een raar moment naar binnen gehaald, waardoor deze terug is gevallen achter thug life K-Mag. Dat terwijl Sainz gewoon lekker doorrijdt. Gevoelsmatig gebeurt dat iets te vaak bij het team uit Woking.

Maar onze ogen worden snel weer gegrepen door de twee mannen vooraan het veld. We krijgen namelijk helemaal geen slow burner richting het einde van de race, want Lil’ Lewis blijkt op zijn (versere) harde banden veel meer snelheid te hebben dan Verstappen. De kampioen komt met rasse schreden dichterbij en valt Max uiteindelijk ook echt aan. Max verdedigt de binnenkant op het rechte stuk, maar heeft daardoor een matige exit uit de eerste bocht. In de tweede bocht probeert Hamilton het aan de buitenkant. Max moet weer laat op de remmen en schiet daardoor net iets verder door dan hij zou willen. Daardoor kan Lewis het richting de snelle linker nog een keer proberen. Even lijkt hij voorbij Max te zijn, maar hij moet dan de bocht nog halen. Dat lukt niet, dus kan Max zijn positie weer innemen.

Na dit incidentje houdt HAM zich even koest, althans op de baan. Over de radio maakt hij zich deste drukker. Lewis verzucht: “What more can I do?”. Het team laat weten dat hij vooral de druk op Verstappen hoog moet houden, maar Lewis zegt dat hij dat niet kan. Verstappen spookt duidelijk door het hoofd van de Brit. Maar andersom is dat ook het geval. Verstappen wil namelijk weten waarom hij opeens geen W10 direct in de achteruitkijkspiegel meer heeft. Hoopvol vraagt hij of HAM misschien schade heeft na zijn excursie naast de baan. Maar helaas voor Max is dat niet zo. Stiekem komt Lewis alweer een beetje dichterbij voor de volgende slag.

Maar dan een interessant moment. In plaats van het duel nog een keer mano a mano aan te gaan met Verstappen, stopt Hamilton voor een nieuw setje mediums. Team zilver en/of LH44 hebben er kennelijk geen vertrouwen in dat hun veelwinnaar Max Emilian kan kraken in direct gevecht. Max heeft dus sowieso al gewonnen, ongeacht of hij de race wint. Hamilton vraagt zich over de radio ook af of dit wel een strak plan was. Hij had immers toch al de versere banden. Maar ja, hij is zelf degene die naar binnen stuurt.

Finish
Verstappen is toch ook niet helemaal zeker van zijn zaak. Hij realiseert zich al snel dat hij nu vastzit aan zijn huidige set banden, want als hij nu nog zou wisselen gaat Hamilton voorbij. Het goede nieuws is dat de opmars van Lewis niet direct als een gek losbarst. Het verschil is twaalf seconden met nog tien ronden te verrijden. Dat moet Max kunnen redden zou je zeggen, desnoods op het canvas.

Om het spann0nd te maken laat de regie in ronde 62 zien dat Hamilton Max gaat bijhalen over zes rondjes. Dat zou dan ronde 68 zijn, in een race die 70 ronden duurt. Het wordt dus toch nog ontzettend nagelbijten. Gelukkig moet HAM onze VER niet alleen bijhalen, maar ook nog inhalen. We zien de KLABBABBER al bijna op ons netvlies verschijnen.

Met vier rondjes te gaan sluit Hamilton aan. Hoe zit het met de exit van Max richting het rechte stuk? Niet best. Max is een zittende eend. Zonder drama gaat Lewis voorbij aan Max en op weg naar de zege. Als we eerlijk zijn had LH44 in zijn Merc ook meer snelheid dan MV33. Maar het is na zo’n race toch een bittere pil, ook voor de hoop dat het WK weer een beetje leven ingeblazen zou worden voor de zomerstop.

Intern bij Ferrari is er ook nog een gevecht gaande. Vettel is later gestopt dan Leclerc en heeft de betere banden onder zijn auto. Ook hij profiteert daarvan en haalt de Monegask in voor het laatste trapje op het podium. Qua snelheid was Ferrari echter helemaal nergens vandaag, dus de rode brigade moet vol aan de bak.

Verstappen gaat ondertussen nog even nieuwe banden halen om de snelste ronde te rijden. Ook dat zal proeven als een heel klein troostprijsje. Max heeft zich zeer kranig geweerd, maar aan het eind van de rit was de macht van Mercedes toch net te groot. Red Bull moet er nog een of twee procent bijvinden. Dan kan Verstappen het gevecht écht aangaan met team zilver.

Achter de Fezza’s is het Sainz die wederom lekkere punten ophaalt voor McLaren, hoewel zoals eerder aangehaald die punten eigenlijk Norris toekwamen. Gasly wordt dan toch nog zesde, maar ja, het contrast met Verstappen is natuurlijk enorm. Raikkonen gaat lekker de zomer in met een zevende plek, voor Bottas die na zijn vleugelwissel aan het begin van de wedstrijd niet verder terug kan vechten dan P8. Norris is negende en Albon gaat in de slotfase nog naar het laatste puntje, hoewel de manier waarop hij dat deed nog onderzocht wordt door de stewards.

Al met al was het wellicht niet het resultaat waar we op zaten te wachten vandaag, maar we hebben op een andere manier dan bij de vorige races wel weer een mooi gevecht gezien. Hamilton is nog even koning, maar de abdicatie zit eraan te komen. Heel misschien gebeurt het al na de zomer…

UPDATE 1: Fernando Alonso heeft de race ook gezien en er een mening over gevormd.

UPDATE 2: De race duurde vanmiddag drie rondjes te lang voor Verstappen. Het had allemaal anders kunnen zijn met een beetje hulp van Gasly.

UPDATE 3: Max denkt dat Lewis vandaag vooral won omdat zijn Merc heel snel is.

De volledige uitslag
1. Hamilton – Mercedes
2. VERSTAPPEN – Red Bull
3. Vettel – Ferrari
4. Leclerc – Ferrari
5. Sainz – McLaren
6. Gasly – Red Bull
7. Raikkonen – Alfa Romeo
8. Bottas – Mercedes
9. Norris – McLaren
10. Albon – Toro Rosso
11. Perez – Racing Point
12. Hülkenberg – Renault
13. Magnussen – Haas F1
14. Ricciardo – Renault
15. Kvyat – Toro Rosso
16. Russell – Williams
17. Stroll – Racing Point
18. Giovinazzi – Alfa Romeo
19. Kubica – Williams

DNF
Grosjean – Haas F198 reacties

Slim gespeeld van Mercedes, sterk gereden van Hamilton. Red Bull heeft 30 seconden zitten ‘slapen’, kan gebeuren. In elk geval wéér een puike race gezien. Nice.
@willeme: ik had hem met 15 rondes te gaan naar binnen gehaald nog voor rode banden. Toen had Hamilton nog niet zo veel tijd goed gereden. Zodra die in vrije lucht kwam, was het gedaan.
@willeme: eens, ik denk dat als ze na de pitstop van Hamilton naar rood waren gewisseld ze wellicht nog om de overwinning hadden kunnen racen.
@pomoek: Ze hebben bij Mercedes het perfecte moment gekozen om te wisselen. Achteraf gezien hadden ze moeten wisselen. Horner gaf aan dat naar binnenhalen geen optie was: dan zou Hamilton voor liggen.
@willeme: Horner zei dat ze niet konden garanderen dat Max weer voor kwam te liggen…
@rufctr01: Hamilton was in z’n eerste ronde meteen 3 seconden sneller. Max kwam hoe dan ook achter Hamilton.
Tactisch perfect van Mercedes en Hamilton. Klasse gereden. Zonde, gegokt en verloren voor Max. Driver of the day is Hamilton natuurlijk…
@brammetjedeb: oh, en sainz voor gasly….
@brammetjedeb: oh, en beide McLarens weer voor de beide Renaults. Die bovendien met een double zero points eindigen.

Oh, en Russel die in de trage Williams Lance Stroll weet voor te blijven en ook maar weinig te kort komt op Kvyat), mag ook als een kleine overwinning worden beschouwd. Dit wordt tegelijkertijd alleen wel een pijnlijke situatie voor Kubica; zó kansloos achteraan finishen, doet het ergste vrezen voor de rest van z’n carrière in de Formule 1.
@brammetjedeb: Ja een, de stemming zegt wel wat anders maar Hamilton heeft 20 seconden dichtgereden in 15 ronden of zo. Echt wel knap. Ik vind het prima zo. Bottas is intussen geen partij meer voor Lewis en het gat met Max is ook groter geworden, dus als Lewis fan, een prima dag. Complimenten aan de reactie van Max!
@gebruikersnaam3: precies. En vettel podium ook top!
@brammetjedeb: driver of the day is Max Verstappen, je hebt zeker niet opgelet😂😂

@ghost: driver of the day was Hamilton. Alleen niet volgens de stemming.
@ghost: daarom staat er ook ‘natuurlijk’ achter de zin…
Lewis Hamilton!!! Wat een fenomeen.
@750i: met zijn zwarte badmuts tijdens de volksliederen. Blijf ’t respectloos vinden, maar dat is slechts mijn mening m
@sirprize: wat is er respectloos aan dan? Je zegt dat steeds… maar ik zie het niet? Hij zet toch netjes zijn pet af?
@gebruikersnaam3: internationale etiquette (beleefdheidsregels) schrijven voor dat je je hoofddeksel afneemt bij het spelen van volksliederen. Een badmuts is in mijn boekje een bedekking van je hoofd en dus een hoofddeksel. De etiquette om de tuin leiden door twee hoofddeksels te dragen, omdat je haar in de war zit, vind ik daarom respectloos. Want waarom draagt hij die badmuts alleen als zijn haar niet ingevlochten of geschoren is. Maar ik blijf ’t herhalen: etiquette is geen wet, en het is enkel mijn mening dat ik het respectloos vind. En daar mag je het mee oneens zijn.
@sirprize: Nou en!! Het gaat om zijn prestaties tijdens de race. Je doet alaof het een wereldzonde is dat hij met dat ding op zijn hoofd staat. Niet iedereen hoeft in jouw straatje te passen.
@750i: Is het ook, bij volksliederen maak je je hoofd vrij (of ga je in de eregroet staan) ;-).
@racerx: dus alle vrouwelijke sporters verwijderen dan ook strikjes, haarbanden, staarten en alle andere zaken?
@erik2907: dames mogen volgens de etiquette hun hoofddeksel ophouden. Daarom zie je bijvoorbeeld tijdens prinsjesdag in de grote kerk alle heren hun hoed afzetten, en dames houden hem op (zodat je hun haar wat in de war zit, zoals bij Hamilton, niet ziet)
@sirprize: we hadden het toch over sportwedstrijden en niet over de kerk…?
@erik2907: “bijvoorbeeld” kent u die uitdrukking?
@sirprize: ik ben er niet van om randzaken erbij te halen terwijl we het hebben over een podium. De kerk e.d. doet dan niet terzake. Het ging hier over een sporter versus volkslied, niets meer niets minder.
@erik2907: ik probeer etiquette uit te leggen met voorbeelden. Dat noemt men onderbouwing. Prettige avond!
@750i: daarom zeg ik ook heel duidelijk dat het mijn persoonlijke mening is. Etiquette is geen wet, maar het is een uiting van beschaving. Net goed als dat je een deur open houdt voor een dame, geen scheet laat als je op bezoek bent bij de koning en je mond houdt als iemand anders spreekt. Gewoon fatsoensnormen. De enige reden dat Lewis die batmuts draagt is omdat hij bang is dat anderen zien dat z’n haar wat in de war zit. Daarvan zeg ik op mijn beurt: “Lewis, nobody cares about your hair, they care if you win the race”.
@sirprize: Precies. De enige die dan een scheet mag laten is de koning.

Overigens ben ik het met je eens, je hoort het, zeker als publiek figuur, op te kunnen brengen om het beetje etiquette dat er nog is te respecteren.
@sirprize: Hij zou eigelijk een hiphop beat onder god shave the queen moeten krijgen. Gisteren stond iedereen op boten te joelen om zichzelf te lijken, dan mag dit toch ook wel anno nu.
@sirprize: dacht precies dat, deed me nog het meest denken aan 50cent (de rapper) 10 jaar geleden.
@750i: Hij kan ontzettend goed racen, en is (wellicht) één van de beste maar toch kan ik hem niet echt uitstaan. Alles en iedereen de wereld in prijzen wanneer het goed gaat met zijn overdreven reacties maar als het ook maar 0,1 procent niet goed zit altijd wel iets of iemand waar het aan ligt en over alles zitten huilen. Enfin, jammer voor red bull en Max en goede keus door Mercedes!
@750i: Ja, met een dominantere auto is dat niet zo moeilijk…
Verkeerd gegokt en dus verloren, jammer
Max gaf aan niet meer door te kunnen op zijn tweede set. Ben benieuwd of dat zo was of dat het echt voor snelste rondje was.

Zo ja, dan zat hij er dicht op deze race. Zo nee, dan heeft RB toch nog wel 20 seconden achterstand op Mercedes. Allebei 2 stops fair square.

Lewis was foutloos vandaag. Max ook.
Jammer, Mercedes was gewoon net iets sterker. Wel weer flink ingelopen op Bottas.
En zowel McLaren en Toro Rosso lopen uit op Renault…
Max Verstappen driver of the day? Wat een mop. Verder wel prima gereden, verkeerde call van Red Bull om niet net als Hamilton ook naar binnen te gaan. Op paar gevechtjes tussen Max en Louis een saaie race
@maarten020: gelukkig bepaal jij in je eentje niet wie DOTD wordt, maar doen vele duizenden fans van over de hele wereld dat 😉
@maarten020: Pffff wat een slap gelul weer. Er was genoeg actie op de baan. Ga dan lekker golf kijken ofzo.
@zwepp: ga lekker golf kijken ofzo, goede inhoudelijke reactie. ik ga er maar van uit dat je nog een kind bent met deze kinderachtige reactie
@zwepp: Daarmee lijk je te zeggen alsof golf saai is om naar te kijken?
@maarten020: Paar gevechtjes? Ik heb toch behoorlijk wat gevechten gezien hoor. Torro Rosso’s met elkaar in gevecht, Daniel Ricciardo met Magnussen en zo nog wel een paar. Oké, het was niet zo spectaculair als de vorige races maar al met al echt wel vermakelijk.
@maarten020: ben het met je eens. Was Hamilton vandaag.
@maarten020: Voila, ik ben het met je eens.
Terugkerend op het vorige topic, het moge duidelijk zijn wie veruit de beste is, Lewis dus.
@fileflirter: je schrijft “wie de snelste auto heeft” verkeerd 😉
@fileflirter: Niet dus, dat is Mercedes, de strategie heeft Hamilton de overwinning gegeven, dat hij kan rijden staat buiten discussie. Hij heeft enorm snel gereden, maar dat deed Verstappen ook in Oostenrijk met betere banden.
@royaledeluxe: Als Max wint is het de driver. Als Lewis wint is het weer de auto…
@fileflirter: in combinatie met Mercedes, buiten dat valt het allemaal wel mee denk ik.
@fileflirter: Je schrijft James Vowles verkeerd. Zijn strategische call heeft ervoor gezorgd dat Lewis de race kon winnen. Begrijp me niet verkeerd, Lewis Hamilton heeft geweldig gereden, maar ik vind niet dat je op basis van deze race kunt concluderen wie op dit moment de betere rijder is. Daarvoor zou de Red Bull eigenlijk nog een klein tandje harder moeten kunnen (niveau Mercedes) en zou je ze op gelijkwaardige strategieën moeten hebben. En dan het liefst ook nog een heel seizoen lang.

Voor nu mogen we als kijkers gewoon ontzettend blij zijn met Verstappen en Honda. Vooraf riepen ze overal dat 2019 een overgangsjaar zou worden en dat we pas in 2020 een serieus gevecht mogen verwachten. Dat ze dat dan nu halverwege 2019 al op momenten kunnen is gewoon heel lekker voor de sport. Zeker ook omdat Ferrari het ook zwaar laat afweten.
@fileflirter: zet Max in een Mercedes en hij rijdt Lewis het snot voor de ogen. Als hij mag.
@jeroenwz: Ja sowieso! En hij wint dan sowieso elke race. En alle kampioenschappen. En hij wordt de nieuwe F1 koning.
Moeten we eigenlijk zelf nog kijken?
@dimglor: sowieso ben je wel gek op sowieso. En ik bepaal sowieso niet wie er wel en niet moeten kijken. Dat je dat even weet.
Ik kreeg ook bijna uitslag deze race! Knap gereden van de twee mannen.
Max ging toch lekker met die Honda. 🦁
Dijk van een race
Mooi om de twijfel bij beide coureurs over de strategie te horen vlak na de wissel van Lewis.
Mooie overwinning voor Mercedes en een spannende wedstrijd.
Ik ben vaak een beetje salty als Hamilton weer wint maar dit was dik verdiend. Hij heeft echt de sokken eraf gereden om Max in te halen en dat is erg knap om zo lang zulke snelle ronden te rijden. Erg sterke strategische race geweest van Mercedes dus al met al verdiende winnaar. En Max netjes tweede en een extra puntje. Dikke prima!
Hamilton en Verstappen hebben vandaag allebei werelds gereden. Heerlijk om die twee kemphanen het hard, maar fair met elkaar te zien uitvechten. Jammer voor Max, maar die call van James Vowles om Lewis naar binnen te halen was echt perfect getimed. Daar had Red Bull zich ook niet met een tweede stop tegen kunnen verweren
@Edge: voordeel van de tweede plek en zo’n enorm gat achter je, ze hadden idd niets te verliezen. Lukt het niet ben je alsnog tweede wat je al was, lukt het wel dan win je. Max had dit gevecht alleen maar kunnen verliezen vanaf het moment dat Lewis naar binnen kwam.

Ik had nog stille hoop dat de mediums van Lewis ook gaar zouden zijn maar die zagen er nog prima uit.
Wat een saaie race, veel van jullie kijken duidelijk met een Oranje bril op! Top strategie van Mercedes. Mooi duel tussen HAM en VER, maar verder weinig spannends gezien…
@thestino: Ehm Kmag op Stroll? De toro rosso’s? Renaults die aan het vechten waren. Sainz op p5 , Vettel die Leclerc nog even voorbij komt zeilen in de staart. Blauwe vlaggen die geen ruimte hadden, maar wel aan het racen waren. Er gebeurde echt veel, maar het was nog al spannend tussen de voorste twee. Denk dat je echt de highlights nog even moet pakken straks.
@thestino: zonder oranje bril op, wat een gave race!!!! F1 is back!
Als je zo’n race saai noemt moet je lekker stoppen met F1 kijken en iets anders gaan doen. Succes.
@escortje: Ik zal zelf wel beslissen wat ik doe en laat, ik kijk al meer dan 20 jaar F1. Ik vond aan deze race niet veel aan. Buiten de goede tacktiek van Mercedes -als je dan een beetje kan rekenen- weet je dat HAM de race nog naar zich toe zal trekken in de laatste twee ronden. Gaap!
@thestino: Tot 5 races voor de finish was het spannend, er waren twee coureurs uit twee verschillende teams die konden winnen. En nog een gevecht tussen Hamilton en verstappen en redelijk wat gevechten in het middenveld. Vond deze race zeker niet een van de leukste dit seisoen, maar saai ook zeker niet.
@carfreakjim: races=rondjes? 😊
@thestino: zat even te denken hoe lang geleden ’t was dat tijde ’s de race de #1 en #2 zo lang met elkaar hebben gestreden. Saai?
@drdre1: Gestreden? De aanval van HAM ergens in het midden van de race waar hij even té ver gaat en naast de baan komt, dan zat ik even op het puntje van m’n stoel, maar verder was er toch geen strijd? Ze hebben beide goed doorgereden, maar een strijd in mijn ogen is meerdere keren wheel to wheel tussen elkaar.
@drdre1: @thestino kijkt schijnbaar al meer dan 20 jaar F1 dus die weet wel waar hij (of zij) het over heeft.
Was verre van saai! Ook ik heb de afgelopen jaren (ver voor het max tijdperk) gavere races gezien maar deze kan in het huidige F1 tijdperk wat mij betreft niet als saai worden gekwalificeerd!
Behalve dan door onze expert met 20 jaar plus ervaring @thestino, die weet wat saai is.
Laffe taktiek van RB ( Ver had gewoon ook tegelijkertijd met Ham een pitstop kunnen doen) en echt een hele puike race van Ham die echt alles heeft gegeven, petje af
@steelfighter: en wat als Verstappen Hamilton nog een paar ronden achter zich kon houden en dan winnen? Niet iedereen heeft een glazen bol. En dan nog, als Max andere banden had genomen. Wie zegt dat hij Hamilton dan nog wel voorbij kan?
Dat is nu al 4 fantastische races achter elkaar. Het geklaag op F1 is verstomd. Wij als Nederlanders hadden het liefst anders gezien, maar wat je vooral hebt gezien vandaag is dat Hamilton en Verstappen gewoon op een andere niveau zitten. Ik heb Hamilton in lange tijd niet zo gepusht worden. Niet met Rosberg, Vettel of Bottas.

Maar goed, we hebben 4 weken om weer bij te komen na al de spanning van de afgelopen weken. Rust is ff goed voor mijn hart…

De RBR moet nog een klein tandje harder en dan zitten ze echt op het niveau van Mercedes.
@Rick-dos: leclerc haakt een beetje af.
Die Gasly kunnen ze die niet vervangen … zelfde auto als Max en dan achter Sainz eindigen op een mega achterstand 🤨😤
@thomasthomas: Ik vraag mij ook af hoever RBR nog gaat met die gozer. Kost héél veel dure constructeurspunten zo!
Amateur..
Waarom is de titel niet “Hamilton wint in Hongarije !!!11!” ???
Of wordt dat alleen gedaan als er een tokkie uit Limburg wint?
@r525: Wat moeten we hier met zo’n trieste comment van je?
@venividivici: Naja ik vraag me gewoon af waarom daar onderscheid in wordt gemaakt. Dat begrijp ik namelijk niet helemaal.
@r525: Dat kun je je ook afvragen zonder die laag opgeleide opmerking met ‘tokkie’ erin…
@venividivici: daar heb je dan weer gelijk in, liet me een beetje afglijden.
@r525: Oké, het zei je vergeven ;-)
@r525: daar is specifiek om gevraagd door Autoblog lezers. Nogal een keiharde spoiler anders.

Er zijn mensen die uitgesteld kijken en dan direct aan de titel zijn wie wint. Dan hoef je niet meer te kijken en dus niet leuk.

Dus gewoon op verzoek van de lezers.
@peke: Maar als Verstappen wint gebeurt dat wel, daarom stel ik de vraag.
@r525: Dan wint de vreugde van de vraag denk ik.
@r525: Omdat we in Nederland wonen.

Als Hamilton wint staat het ook niet in hoofdletters geschreven bij elk ander nieuwsmedium in Nederland, autoblog is daarin niet de enige.

Als een Nederlander of Nederlands team wint/succes behaald in een bepaalde sport, waarin Nederlanders niet vanzelfsprekend oppermachtig zijn, dan staat dit bij veel andere Nederlandse media in hoofdletters geschreven.

Dat is nou eenmaal hoe het werkt.
@unknown234: Maar ‘dat is nou eenmaal hoe het werkt’ legt nog steeds op geen enkele manier uit waarom het zo werkt ;)
@r525: Tja, houd je maar van de domme. Begrijpend lezen en gedragingen in het maatschappelijke verkeer is voor jou iig vreemd.

Leef lekker voort onder die steen van je.
@unknown234: Dus omdat ik het raar vind ‘Hoe het eenmaal werkt’, steek ik mijn kop in het zand?
@r525: kom op voorspelbare troll, beter je best doen, dit is te makkelijk
@r525: Wie is hier de tokkie?
@reactief: iemand die journalisten kopstoten wilt geven omdat hij een kritische vraag krijgt, ja dan vind ik die persoon een tokkie.
@r525: Om in deze context iemand voor tokkie uit te maken zonder gewoon z’n naam te noemen vind ik ook niet echt uitblinken in fatsoen.
@reactief: Dat klopt, gewoon de vraag stellen was genoeg geweest, daar ging het uiteindelijk om.
jammer dat de concurentie zo verweg was, was Hamilton niet meer gepit
@boynoon: dan had hij ok niet zo snel zijn harde banden aan snot gereden, dus ja…
Gewoon een mooie en leuke race. Na de eerste inhaal poging van Hamilton dacht en hoopte ik dat Mercedes toch achter zou blijven. Was (helaas) niet het geval en met een call op het juiste moment gewoon de race uitslag bepaalt. Hamilton en Verstappen hebben gewoon de rest van het veld laten zien hoe het moet.

Renault was weer nergens te bekennen met hun (geclaimde) 1000pk.

Ferrari kon het allemaal niet volgen en op een seconde of 17 na ook op een ronde gezet.

Bottas viel, wat mij betreft, weer eens door de mand, evenals Gasly!

Knap gedaan van McLaren, belangrijke punten binnen gehaald!

Al snap ik soms de punten telling niet helemaal. Als je dus 1e en 8e wordt haal je als team meer punten binnen dan een 2e en 6e positie en nog eens de snelste ronde hebt ook.
Prachtige race! Dom van Red Bull om Verstappen niet eerder binnen te halen. Dan had “us Max” een wat grotere kans gehad om te winnen. Maar ja. Tweede is ook prachtig en in de voorlaatste ronde nog even het ronderecord scherp stellen. Topprestatie!
Max moet naar Mercedes, das de enige juiste weg voor titels.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).