Ultieme supercarveiling: Veyrons, Carrera GT, MC12, e.v.a. [updated]

Auteur: , 22 Reacties

Deze hypercars hebben wel een tijdje staan te verstoffen, want ze werden 21 maanden geleden al in beslag genomen.

Wat moet het fijn zijn om regeringshoofd van Equatoriaal Guinee te zijn, of een kind daarvan. Het Afrikaanse mini-staatje (10x minder inwoners dan Nederland) even boven de evenaar is relatief rijk aan olie, dus als je een beetje bovenop de apenrots zit profiteer je daar flink van.

Bovendien schijnen de inwoners gemiddeld het laagste IQ ter wereld te hebben (het gemiddelde is 59, wat ons doet concluderen dat bijna elke inwoner daar een helmpje op heeft en een persoonlijke begeleider), niet heel verwonderlijk als de post ‘onderwijs’ 1,6% van je begroting opslokt. Met een beetje zakelijke slimmigheid (of een regeringsleger aan je zijde) heb je derhalve niet zo veel binnenlandse concurrentie.

Zo kon het dat de zoon van de president een aardige collectie supercars opbouwde, die zich in Frankrijk bevonden, in de chique wijk Foch. Om de een of andere reden (neo-kolonialisme volgens de slachtoffers, want de Fransen hebben het nog steeds op de zwarte man gemunt) werd dit moois in beslag genomen door de Franse autoriteit die zich specialiseert in inbeslagname van goederen verkregen met crimineel geld, danwel door belastingontduiking.

Binnenkort, op 8 juli, zal de collectie onder de hamer gaan, en deze negen voertuigen staan te koop: een Arnage, Phantom, Azure, 599 GTO, Carrera GT, Veyron 16.4, MC12, Veyron Grand Sport, en Maybach 62S. Kortom: zo ongeveer het duurste wagenpark dat geld kan kopen, maar nu met een ultiem lage prijsstelling (€ 40.000 voor de 62S bijvoorbeeld, maar het tienvoudige voor de MC12)

Wat er precies met de overige twee wagens, een Enzo en een Aston Martin V8 600LM, is gebeurd weten we niet, maar ze vallen in ieder geval niet onder de veiling. We vermoeden dat er, gezien de zeldzaamheid van sommige wagens, een behoorlijke interesse voor zal zijn. We houden jullie op de hoogte!

Met dank aan Jeff voor de tip!

Update 08-07: Inmiddels zijn de negen wagens afgehamerd. Ze brachten in totaal 2,8 miljoen euro op. Koopjes dus!22 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
21 maanden stilgestaan? Geen onderhoud? Zullen wel geen topprijzen bereiken vermoed ik.
@Vincegail:
Nope, daar gaat Hollande het lek niet mee boven krijgen….
Hmm die broeklands zou een mooie vervanger zijn voor mijn 360, volvo 360 dan, geen modena…
4 ton voor een MC12.. Dat is toch niet slecht..
Wil die mc12 wel hebben,
@kenner:
Dan moet je bieden….
€180.000,- voor die Carrera GT. Serieus geen geld voor dat ding. Lees net dat een Aston Martin Vantage bijna het dubbele moet opleveren. Makkelijke keuze…
Iedereen die denkt, koopje! Dit is een veiling, genoemde bedragen zijn minimum bod. Geheid dat hier gewoon marktconforme bedragen geboden gaan worden.
@Larick: en BTW, en veilingkosten…
De MC12 en de Carrera GT blijven toch geweldige wagens! @saimun: waar zie je een brooklands? Het is toch een Bentley Arnage ;)
@toyotafortuner: foto 14.
@quattromeister en deladude: excuses. Ik moet niet lezen en tikken tegelijk, dat is multitasken en dat is alleen voor vrouwen.
@toyotafortuner: En die cabrio is een Azure, geen Arnage
Hebben hebben hebben!
Over het feit waar deze kerel zijn geld haalde zullen we het niet hebben zeker…
inspiratieloze meuk ..

misschien als ik ooit de 59 puntjes behaal kan ik deze “gouden ringen” ook waarderen ..
@lincoln: Inderdaad het gemiddelde lease park is spannender….
@lincoln: MC12, Enzo, Brooklands, Azure…

Sorry heren maar saai is wel het laatste wat ik deze collectie zal noemen. Voorspelbaar misschien, maar zet hier maar op de oprit hoor…

Die Bugatti’s verpats ik wel, kan ik mooi de rest van onderhouden en misschien nog wat meer fraais.
Die blauwe Veyron komt mij wel bekend voor. Is die niet een paar jaar geleden in NL geveild voor €610.000,- door Van Vliet Cars? Werd daarna geëxporteerd.
@audiworker: Dacht ik ook al aan, die “nederlandse” Veyron was alleen zwart van binnen, deze grijs als ik het goed zie.
Die Chroom met Bordeaux rode Veyron is wel serieus mooi zeg. Combinatie (Kleur, chrome, wielen, leer) klopt gewoon, erg fraai.
40 rooie voor een maybach 62s…
Ik ga een ticket boeken yooooo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).