Unieke BMW M3 is een kleurenexplosie

Auteur: , 35 Reacties

Willen we méér of minder kleur?

De BMW M3 is inmiddels 30 jaar in de Verenigde Staten en dat vraagt om een feestje. Op de SEMA-show in Las Vegas doet BMW daarom een jubileumeditie van de M3 uit de doeken, waarvan er maar één is gemaakt. Overigens onthulde BMW eerder vandaag de ook wat M Performance goodies voor de M5.

De “American Edition” betrad de wereld ooit als een ‘gewone’ handgeschakelde M3 met Competition Package, maar is inmiddels verre van doorsnee. Voordat de M3 in kwestie naar de SEMA-show vertrok, ging hij eerst langs bij BMW Designworks in Californië, waar ze besloten de wagen te hullen in Frozen Red II Metallic.

Dit is echter nog maar een fractie van het totale aantal kleuren. De binnenzijde is namelijk waar het pas echt lachen wordt. Open je de deur, dan zie je plots een interieur dat zogenaamd aan de vlag van de Verenigde Staten zou moeten denken. In werkelijkheid is het niet meer dan een onduidelijke clusterfuck die een of andere BMW-fanaat om onbegrijpelijke redenen toch op de kop zal willen tikken. Om nog verder met je hersenpan te spelen lieten ze op plekken als de rug van de stoelen zwart leer zitten. Gewoon, omdat ze de wereld willen zien branden.

Terug aan de buitenkant worden we gelukkig nog begroet door een aantal welkome verrassingen. Deze M3 is namelijk nog even langs de M Performance afdeling geglipt en heeft er wat fraaie onderdelen gescoord. Zo plaatsten ze er nog een achterspoiler op, die volledig uit carbon is vervaardigd, en hingen ze er een ander uitlaatsysteem onder. De wagen staat op glimmend gouden schoenen die aan de voorkant 19″ meten, maar aan de achterzijde 20″ zijn. Tot slot zorgen andere schokdempers voor een verbeterde wegligging.35 reacties

Vrolijk ding ..
Hou ik wel van ..
Ook een manier om van je reststukjes leer af te komen.
Rood wit blauw.. als ze er nou ‘olland op schrijven doe ik een bod =0
Van buiten vind ik hem nog wel leuk. Mooie kleur met dito velgen. Carbon gebeuren en de spoiler had er van mij wel af gemogen. Interieurkleuren moet je van houden maar geinig is het wel.
@viezefreddyw:
I’m in your camp, die buitenkant (minus de taartschep achterop) is best geinig qua carrosserie- en velgkleur. Interieur was beter zwart gelaten.
@amghans:

Las Vegas ..
Daar koopt iemand in een Hawaï shirt zo een ding gewoon in 5 seconden steggelen ..

Ga je toch niet met standaard leasemeuk staan ..
@lincoln:
Ongetwijfeld en dat moet die Hawaii-hemder ook vooral doen, mijn zegen heeft-ie. Maar daarom hoef ik ’t nog niet mooi te vinden.
@amghans:

In perspectief gezien willen mensen op zo een evenement niet in een vleermuizengrot stappen ..

Misschien dat ze het wel zo bestellen ..
Goed mogelijk ..
Gelukkig zie je de stoelen niet als je er op zit…
Ik had liever de exterieur kleuren ook binnen gezien… Of andersom
Ik vind de velgen dik. Dat is het dan ook wel.
Op de radio zijn zeker exclusief nummers als het Amerikaanse volkslied, God Save America en Born in the USA van Springsteen te horen?
@edge:

God save america !!
Am i from german blood ..

Just another verwarde man dus ..
Waarom doet BMW precies hetzelfde bij elk speciaal model? Ze flikkeren de gehele M Performance-catalogus op de auto, spuiten er een kleurtje met een hippe naam op en schroeven een lelijke vleugel achterop. En die stoelen zien eruit alsof ze Pimp My Ride daarvoor hebben ingeschakeld.
Tsja dat interieur. Wansmaak is ook smaak zullen we maar zeggen
🤢
Americam Rape…. jakkes
Minder, minder, minder! Vind het wit in het inteieur al niets laat staan ook nog blauw en rood! ‘Just because you can does not mean you should’
Minder, minder, minder!
Interieur strippen, 2 kuipjes erin en je hebt een ring canon!
@atrak: *kanon natuurlijk.
Van kleurtjes in het interieur word ik altijd vrolijk. Ik heb dan ook de daad bij het woord bevoegd (niet mijn exemplaar):

http://www.klaasdepoel.com/typo3temp/_processed_/csm_W201_-_190E_Azzurro_181_-_05_1_e96b3cbb71.jpg
@lekbak:

Is dat origineel ?? Of standaard ..
@lincoln: Het was een origineel idee van Mercedes om de Azzurro uitvoering standaard met deze bekleding uit te voeren.

Het is een veel te duur uitzwaaimodelletje van de 190. Avantgarde Azzurro noemen ze het. Ik vind het zelf best wel heel erg mooi, toen ik deze auto zag moest ik em gewoon hebben. Weg doen is tot nu toe nog niet gelukt. Ik word er nog steeds blij van.
@lekbak:

Dat soort kraaltje en spiegeltjes met een chique naam ben ik ook gevoelig voor ..

Geeft ook een goed beeld van wat de marketing industrie inhoud ..
@lekbak: Ja, maar hier krijg je dus niet direct oogbalkanker van. Dit is gewoon goed uitgevoerd!
He, die Harmann stereo heb ik ook in mijn F36. Vet kut dat ‘ie alleen maar hard kan en niet op een fatsoenlijk achtergrondmuziek standje…als ie dat kon zou ik deze oerlelijke bekleding op de koop toenemen.
Spoiler eraf, cognackleurig leer erin en afleveren voor de deur.
Een normaal interieur erin en dan zien we wel verder. Looks van buiten zijn iig snor
Ik vind hem cool!! ik houd wel van dit soort dingen, heb het niet zo op doorsnee samenstellingen in speciale auto’s…
@spykerboy:
Draag jij toevallig Hawaii-hemden ?
@amghans: nee absoluut niet zelfs….
Iemand die kleuren blind was zeker, nee dit is het echt niet…
Mozeskriebel!! Wat heb ik een enorme pijn aan mijn ogen , zowaar de neiging om de ogen te moeten uitsteken. Wat een zinloze uitvoering is het weer. BMW heeft wel ff de plank misgeslagen en dan ook wel bigtime imho. Overigens is het ook wel een uitvoering zoals ze die in de verenigde staten enorm waarderen. Geschikte auto voor Bassie & Adriaan, dat dan weer wel.
Interieur lijkt op een bowlingschoen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).