Valet-dienst geeft Panamera aan verkeerde mee

Auteur: , 36 Reacties

Kan gebeuren?

Valet-dienst geeft Panamera aan verkeerde mee

Carlo DiMarco, Porsche-liefhebber en eigenaar van een Panamera, kan er niet om lachen. Hij parkeerde z’n Panamera bij een Hilton-hotel in de stad Houston (Texas) en drukte de valetparker nog even 50 USD extra in de handen om er zeker van te zijn dat z’n vierwieler netjes zou worden behandeld. Helaas voor DiMarco liep het anders.

De volgende dag was z’n auto namelijk foetsie. De sleutels waren door het personeel aan een man gegeven die helemaal niet de eigenaar van de Panamera was. Deze persoon vond het verder niet nodig om de sleutels en/of de Porsche terug te geven en dus zit DiMarco met de gebakken peren.

Komt nog eens bij dat het hotel z’n handen van de zaak af haalt door te stellen dat de valetdienst verantwoordelijk is. De parkeerdienst zelf is wel verzekerd, maar alleen tegen beschadiging. Tot overmaat van ramp is de verzekering van DiMarco bereid om slechts de helft van de waarde van de Panamera te vergoeden.

Overigens is het al een jaar geleden dat de man zijn Porsche kwijtraakte, maar hij is nog steeds bezig om de waarde van zijn trots op wielen vergoed te krijgen. Volgende keer toch maar gewoon een taxi pakken. Of anders lekker Uberen. (Via NY Daily News)36 reacties

Wat een probleem. Kan hij tenminste meteen een nieuwe bestellen. Bij voorkeur gewoon een 911
@mrrallycross: of je besteld nu gewoon een mooie auto.
@mrrallycross: Heb je het gelezen? Slechts de helft wordt uitgekeerd door z’n verzekering. Bij de valetdienst vangt hij tot nu toe bot.
@Jochempie: die man heeft toch meer dan genoeg
@mrrallycross: wel top dat jij in de portemonnee van een ander kunt kijken!
@mrrallycross: Die man had misschien maar één droom in het leven, het bezitten van een dure auto. Heeft daar al z’n zuurverdiende spaarcenten ingestoken en dan kom jij ‘m vertellen dat ‘ie niet moet zeuren omdat ‘ie toch wel een nieuwe kan betalen?
@Jochempie: ja, dan ga je denk ik ook wel naar het Hilton en duw je de vallet parking 50 ballen in z’n hand
@mrrallycross: dan nog, die man heeft toch geld genoeg. Dus als jij je Renault Megane kwijtraakt en je krijgt de helft uitbetaald en een Inwoner van Zimbabwe zegt: “hij heeft genoeg geld” vind je dat ook normaal….
@87sandyd: in geval van een Mégane moet je juist blij zijn dat hij weg is…
@mrrallycross: hilton is in Amerika gewoon een doorsnee business hotel. Nothing special
@mrrallycross: bekrompen jaloerse reactie
@mrrallycross: ja wat maakt 60k meer of minder nou uit he
Wat een nachtmerrie zeg, dit verwacht je in een Mr. Bean aflevering, niet in het echt.

Erg slecht van Hilton dit.
In Murica kunnen ze alles sue’en, maar hier zit na een jaar nog geen schot in…
Die parkeerdienst geeft toch gewoon je auto weg. Dat lijkt me dan stelen en als ze daar niet voor verzekerd zijn moeten ze het maar uit eigen zak betalen.
@redbee5: Ik verwacht ergens een clausule in de trant van; “bij het afgeven van uw sleutels vrijwaart u [valetparkeerbedrijf] van alle zaken waar we geen verantwoordelijkheid over willen nemen of geen verzekering voor konden krijgen.”
@Gulli: ja, maar er is ook nog zoiets als een verwachting. Wat mag je redelijkerwijs verwachten van een bedrijf dat voor veel geld je auto bewaakt stalkt: dat ze hem op zijn minst terugbrengen. Dan kunnen ze zich wel willen laten vrijwaren, maar ik denk niet dat je daar altijd zomaar mee wegkomt. We willen allemaal wat verkopen en onze diensten aanbieden, maar onze verantwoordelijkheden willen we niet nemen. Ik vind het schandalig!
@jaspervdwinden: *stalkt=stalt
@jaspervdwinden:

En DAT is dus het verschil tussen een goed rechtssysteem en de bananenrepubliek Murica
Carlo DiMarco is al sinds 2014 overleden, http://thedo.osteopathic.org/2014/08/former-aoa-president-carlo-dimarco-remembered-leader-educator/ :)
@Duell: heeft ie in ieder geval nog even snel zijn Porsche laten verdwijnen alvorens hij zelf verdween…
@Duell: er zijn ook meerdere mensen die Piet van Dijk heten :)
@apriliarsv:

Ach, heel simpel gezien heet Clint Eastwood ook gewoon “Kees van Oosterhout”…
Hij heeft notabene 50 dollar tip betaald om ze auto kwijt te raken
Je zou er maar werken. Lekker zeg, 50 dollah vor een mooi auto weg zetten.
@sjaakjwt: in Vegas verdien je goud met valetparking. De tips zijn gigantisch .
@rolov: Moet je eens naar Club 55 gaan aan de Côte, 100 euro fooi is een ongeschreven regel daar.
Dit is zeker een probleem in Amerika. Outsourcen om dingen goedkoper te krijgen. De ondernemer die de valet regelt bespaart dus op verzekeringen. Waarschijnlijk betaalt hij zijn personeel geeneens, want die doen t voor de tips.
Maar ja, ga je aan die Mexicaan vragen of zijn baas een diefstal-verzekering heeft als je je auto afgeeft?
En in sommige gevallen kan je er geeneens voor kiezen om niet mee te doen met de valet.
En je kan dus ook al niet meer verwachten dat een 3e-klasse hotel keten zoals het Hilton ervoor zorgt dat de verwante ondernemers kwaliteit leveren.


Hadden we trouwens niet een paar jaar geleden een vergelijkbaar geval met een Porsche bij schiphol-valet?
Amerika kennende zou je de valetparking toe h helemaal moeten kapot aanklagen?
Ik denk dat het verzekeringstechnisch een probleem is dat er geen sprake van diefstal is. De auto is gewoon aan de verkeerde meegegeven. Daarom parkeer ik mijn Legend van 750 euro altijd zelf. Gewoon geen risico nemen.
“Aan een verkeerde meegegeven” yeah right.. Dit is gewoon een opgezet systeem waarmee ze autodiefstallen plegen denk ik.
Gaat om deze gast:
https://www.youtube.com/watch?v=O5G7K-PUMrU

En afgezien van het feit dat ie naast de Panamera ook nog een oerdegelijke Cayenne en bakken met geld heeft, is het wel erg zuur dat iedereen een andere kant op kijkt en hij met andere woorden bot vangt. Only in America..
Wat mij opvalt is. Er wordt niet gesproken over een registratie systeem. Met een nummer of cardsysteem of dergelijke. Om dit soort dingen tegen te gaan. En beveiligings beelden daar is toch op te zien wie en wat er precies met dit specifiek geval in contact is geweest.
Da’s pech, auto weg ;)
Nou ik geef mijn auto na lezen van dit niet meer mee aan valet parking.
Kan gebeuren..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).