Valtteri Bottas zet Mercedes onder extreme druk

Auteur: , 26 Reacties

Under pressure.

BOT

Oefff het is zwaar om Toto Wolff te zijn dezer dagen. Al vijf jaar achterelkaar is Team Zilver onder bezielende leiding van de Oostenrijker wereldkampioen geworden, maar nu komt der Toto toch voor een grote uitdaging te staan. Volgens de Italiaanse editie van Motorsport stelt Valtteri Bottas hem namelijk voor een ultimatum: voor de Grand Prix van Monaco wil VB77 uitsluitsel over of hij volgens jaar weer bij het team rijdt. Anders gaat Valtteri naar…euhm…geen idee eigenlijk.

Dat laatste even daargelaten, is de opstelling van Bottas wel begrijpelijk. De Fin wordt bij Mercedes namelijk elke race vrijwel letterlijk in de nek gehegen door Esteban Ocon in de pitbox. Daarnaast heeft Team Zilver ook nog een andere protegé onder haar hoede die momenteel het beste maakt van een gare Williams. Tel daarbij op dat Bottas vorig jaar geen geweldig seizoen beleefde en kan je het hem niet kwalijk nemen dat hij misschien twijfelt aan zijn positie binnen het team.

Dit jaar heeft VB77 een degelijke seizoensstart gehad, met een overwinning in Australië, opgevolgd door twee tweede plaatsen in Bahrein en China. Normaal zou je daarmee de leider in het kampioenschap zijn, maar teamgenoot Hamilton deed het nog net wat beter. Desalniettemin wil BOT klaarblijkelijk het ijzer smeden nu het heet is. In teamgenoot Hamilton heeft hij in ieder geval een bondgenoot; de Brit heeft eerder al aangegeven dat hij het wel prettig vindt om zijn wingman naast zich te hebben in de garage.

Het is echter maar de vraag in hoeverre Mercedes mee wil gaan in de wensen van beide coureurs. Bottas was in het verleden eigenlijk altijd op zijn best gedurende de eerste races van het seizoen, om vervolgens (ver) weg te zakken. Plus, als ze doorgaan met Bottas, roept dat de vraag op wat ze aanmoeten met Ocon en Russell. Grootste puntje dat in het nadeel spreekt van BOT is zijn klaarblijkelijke gebrek aan leverage; als Mercedes ‘m nou geen contractverlenging geeft vóór Monaco, zou hij dan écht zijn biezen pakken?26 reacties

Bottas is gewoon een tussenoplossing. Dat weet hij zelf ook wel. Het is ook niet erg, ik zou in het geval van Bottas óók naar het beste team zijn gegaan. Het is een beetje de Jasper Cillessen van de F1.

Hij zit bij een topteam, maar is niet WK-materiaal. Ook Mercedes zal graag willen kijken naar talentvolle jonge coureurs. Hamilton zal niet eeuwig voor Mercedes blijven rijden (die gaat Schumachers record van WK’s niet zo snel pakken denk ik, dan moet ie er nog drie…).
@willeme: die laatste 4 gingen anders best lekker toch? Alles moet op zn plek gaan vallen, maar geloof mij maar dat 44 daar zijn zinnen op heeft gezet. Het enige wat hij nog kan winnen is dit. Het zal hem een nog grotere legende maken. Zeker met seizoenen als deze en vorig jaar. Imho zijn deze kampioenschappen minder makkelijk geweest dan die van Schumi of Vettel. Bottas geeft lekker tegengas tot nu toe, dus mocht er geen gezeik komen voor Monaco tussen beiden, dan zit V77 gewoon weer in de Mercedes. Al zie ik zelf wel liever Ocon!
@willeme: Zolang Hamilton bij Mercedes rijdt gaat Bottas daar niet weg. De twee liggen elkaar redelijk, Bottas kent zijn plaats Mercedes wil geen twee vechters in zijn team net als Ferrari dat niet wil. Dus Ham doet nog 3 jaar minstens Mercedes en zwaait dan af en Bottas met hem.
Ocon zit volgend jaar echt niet in die tweede Mercedes.
@bernoulli: Precies. Russel is minstens zo goed als Ocon, maar dan zonder het arrogante ego. Lijkt me in elk geval dus de betere oplossing. Zelf denk ik dat Bottas volgend jaar gewoon weer het tweede zitje bezet.
@suzikubelona: een arrogant ego is misschien niet de meest elegante karaktereigenschap om mee te moeten dealen in de dagelijkse omgang, maar wel noodzakelijk voor hen die wereldkampioen willen worden in de Formule 1.
@RRRobert: In het geval van Ocon, had hij zijn teammaat afgelopen jaar wezenlijk moeten verslaan. Dan was zijn arrogantie te verdedigen. Maar dat heeft hij niet gedaan, dus dan zou enige bescheidenheid hem goed staan.
@suzikubelona: welke arrogantie? ik vind hem best een sympathieke kerel! dat akkefietje met max buitenspel gehouden dan (hoewel de nederlander daar nog steeds de meest arrogante leek van de twee). btw zijn teammaat verslaan? hij eindigde maar liefst 7 keren hoger dan perez en dat terwijl hij 6 dnf’s had vorig seizoen..
@jonathan1996: Ik denk dat ze bij Mercedes echt wel weten wat er gebeurt als je Ocon naast Hamilton zet. Die vinden het wel goed zoals het nu is. En de DNF’s zeggen niet alles in de middenmoot,waar je al snel buiten de punten rijdt. Daar lopen de verschillen minder snel op dan bij de topteams.
@rrrobert: daarnaast nog een eigenschap: geld meebrengen, of sponsoren. Die heeft naar mijn weten Ocon niet gek veel. Komt ook niet uit een rijke familie, zelfs Max had dat beter voor elkaar.

Ik denk dat we vrij weinig van Ocon meer gaan horen in de F1. Wellicht succesvol in andere klasse’s zoals FormuleE (waar Mercedes nu ook zit met Wehrlein).
@hamerhaai:Ik dacht niet dat Wehrlein nog verbonden was aan Mercedes. Was dit vorig jaar niet ontbonden in de hoop nog een F1 zitje te bemachtigen bij een team dat niet met Mercedes motoren rijdt?
Ik zou zeggen, Bottas wieberen, Max erin. Max vs Hamilton = gegarandeerd spektakel
@dsdh: Alonso in de Red bull zal je bedoelen. Dat zie ik nog veel liever.
@fmgarcia: jij hebt f1 cafe gekeken ! Mee eens trouwens, ook een gave combi. Maar zie max graag verhuizen
@dsdh: Gelukkig heb ik dat niet gezien.
@fmgarcia: Als Alonso voor je team kiest, dan zou ik me als teambaas ernstig zorgen maken. Die gast maakt alleen maar verkeerde keuzes.

Of hij maakt de teams gewoon zelf van binnenuit kapot.
Ik verwacht niet zo heel veel verschuivingen, de meeste coureurs hebben contracten tot eind 2020.
in 2021/2022 zal er wel wat kunnen gaan gebeuren.
Bottas lijkt me iemand die met de juiste psycholoog echt wel zeer consistent kan rijden. Hij moet gewoon iceman gewijs niet denken en gewoon rammen en gaan!!
Waarom Bottas niet wissel met Verstappen? Gewoon een tijdelijke wissel, doen ze met voetballers ook wel eens, uitwisselen naar andere clubs..zet Toto meteen een nieuwe trend in F1-land.
Hij mag God op zijn bloten knieën danken dat hij dit jaar nog voor Mercedes mag rijden.
Bottas heeft in. 2018 een prima seizoen gereden. Op een aantal momenten heeft hij een plekje moeten opgeven voor LH en een paar keer dikke pech gehad. Het was allemaal niet uitmuntend maar ik denk best in orde. Gewoon laten zitten die man.
@pomoek: typisch een coureur van het type Barichello en Massa ,aardige 2e rijders maar brengen hun team nooit naar een hoger plan.
Helaas Bottas… Toto belt al elke maand naar Max (die zegt alleen dat zijn naam Haas is)
Tja de “want anders…” ontbreekt een beetje aangezien er niet echt teams meedoen voor de prijzen waar hij terecht kan. Laten we hopen dat ze Bottas niet droppen voor die droplul van een Ocon. Wat een misselijk ventje is dat. En ook nog eens niet goed genoeg om Lewis het leven moeilijk te maken. Dus kansloos plan om Ocon te tekenen.
Yep, Mercedes zal serieus onder de indruk zijn :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).