Van deze Audi worden jullie niet blij

Auteur: , 23 Reacties

Elektrisch en autonoom, dus minder interessant voor de ware petrolhead.

Van deze Audi worden jullie niet blij

De Elaine is officieel een concept car, maar gezien het uiterlijk en de techniek onder de kap gokken we dat het ding vrijwel gereed is voor productie. Tot level 4 kan deze auto zelfstandig in de rondte rijden en da’s een niveautje hoger dan de nieuwe Audi A8. Zo is het mogelijk om de Elaine tussen 60 en 130 km/u zelf te laten rijden.

Naast het autonome gedeelte vestigde Audi de aandacht op zogeheten AI-zones. Binnen deze gebieden kan de Elaine contact maken met de lokale infrastructuur om zo zelf een laadmogelijkheid of parkeerplaats op te zoeken. Laadmogelijkheid inderdaad, want de aandrijving is uiteraard elektrisch. Het accupakket heeft een capaciteit van 95 kWh waarmee je maximaal 550 kilometer kunt rijden.

Verder houdt het PIA-systeem de bestuurder nauwlettend in de gaten. Mocht je bijvoorbeeld achter het stuur in slaap (dreigen te) sukkelen, dan zet het systeem de airco een tandje frisser. Goed over nagedacht!
23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Auwdi
Ook een petrolhead moet wel eens van A naar B terwijl hij andere dingen om handen heeft en niet in de meur van een mede-reiziger wil zitten..
@jochempie: Ik bedoel, ik moet vanmiddag in de spits naar het vliegveld terwijl er nog andere dingen geregeld moeten worden. Dan zou het bijzonder plezierig zijn als ik de auto het rijwerk kan laten doen en ik me op andere zaken kan storten. Ik druk nog wel op het knopje van de slagboom bij de parkeergarage, vooruit.
@Jochempie: Vroegah ging dat ook allemaal. Legde je de lat iets minder hoog. En plande je je werkzaamheden beter/anders.
@postzegel: En in de toekomst passen er 1,5 keer zoveel activiteiten in de dag. Ook fijn.
@Jochempie: Fijn, ik denk eerder dat je werk je leven is. Lijkt mij geen fijne gedachte.
Op zich, autonoom rijden in de file is gewoon fijn. Genoeg autos die dat nu al doen, vaak een combinatie van adaptieve cruise control met remsystemen.

Ik heb er niet zo’n bewaar tegen, alleen word ik wel een beetje bang van wat men allemaal zegt over de mogelijkheden: zo hoorde ik gisteren iemand op NPO Radio 1 zeggen dat verkeersborden in de toekomst niet meer nodig zijn, alleen op het scherm in de auto.

Dat soort dingen zorgt ervoor dat mensen alleen maar minder begrijpen hoe het eraan toe gaat op de weg en dat lijkt me geen verstandige ontwikkeling.
@granlusso: Die persoon op NPO1 zwetst maar wat. Zolang er geen gebruiksverbod voor niet-autonome auto’s geldt, zijn verkeersborden nodig. En dit zal de komende 100 jaar nog wel zo zijn.
Elaine? Dit zou toch de Q6 worden? Die is al zo vaak geplugd en aangkondigd dat je zo rond nu een productiemodel zou verwachten.
Trouwens, dan kan ik autorijden nog zo leuk vinden… Als ik een niveau 5 autonome auto voor de deur had staan, was ik zo veel vaker onderweg.. Gewoon omdat het kan! Als je de stroomkosten kunt opbrengen, kun je net zo goed de hele dag rondjes rijden! Ok, nog een idee, he.. Autonome camper. Je hoeft nooit meer naar huis! Permanent rijden met dat kreng!
@Jochempie: goed plan die autonome camper. De nacht rijden terwijl je achterin ligt te slapen en de volgende ochtend uitgerust op de camping staan! Wel een extra dekentje in de camper, omdat de airco omlaag gaat…
@chrism: leuk, allemaal van die spookcampers op de weg die met hun al lang overleden bejaarden van camping tot camping rijden.
@mashell: Als de camper geen hartslag meer detecteert gaat de airco op standje kistkoeling en rijdt automatisch richting de Monuta.
@mashell: ach, er zal ook wel een hartslag monitor systeem in komen. Gelijk autonoom doorrijden naar het crematorium dan.
@chrism: Ik schreef net precies hetzelfde, maar mijn reactie “moet nog goedgekeurd worden”.
@Jochempie: https://www.volkskrant.nl/economie/autonome-auto-s-opwindend-wacht-maar-tot-de-autonome-camper-er-is~a4485890/
@chrism: Ha, exact dat! Je hebt gewoon geen gefixeerd huis nodig, gewoon voor het slapen gaan invoeren waar je ’s ochtends wakker wilt worden, en klaar!
@jochempie: Zo doorredenerend kom je vanzelf op camping Ford Oranje terecht ;-).
@pomoek: Klopt, met oneindig rijden bestaat er een 100% kans dat je op Fort Oranje terecht komt :)
Ik hoop dat de lamborghini urus er zo uit komt te zien en dan het liefst met een v12
Ik word van geen enkele audi blij.
Zou dat ding je ook autonoom van de linkerbaan kunnen drukken?
Dat ze een beetje de gemiddelde rijstijl van de Audi-rijder erin programmeren zeg maar?
Wordt ik wel blij van, dan ruil ik mijn Zoe en S7 er samen op in. Prima ding zo te zien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).