Van deze vijf liedjes word je een wegpiraat

Auteur: , 134 Reacties

Muziek beweegt je. Soms harder dan is toegestaan.

Om heel hard naar Corry Konings mee te luisteren

We kennen het van de grote automerken: een samenwerking met een speakerbedrijf om zo ‘de beste audiokwaliteit’ te realiseren in de auto. Mercedes en ook Porsche hebben een samenwerking met Burmester, Audi doet het nog steeds goed met de Denen achter Bang&Olufsen en ook Harman/Kardon, Focal en Bose krijgen vaak genoeg belangstelling in combinatie met auto’s. Dat is logisch: autorijders hechten veel waarde aan hun stereoset.

We gaven laatst al een bloemlezing over de 15 beste anti-boeteplaten. Het hoeft geen verrassing te zijn dat de muziek die je draait invloed kan hebben op je rijstijl. Waar de ondertoon van de albums in dat artikel juist ervoor zorgen dat je je hoofd koel houdt, zijn er ook nummers die het tegenovergestelde doen.

Moneybarn onderzocht dit, maar zocht voornamelijk naar de vijf grootste of meest bekende boosdoeners. Over het algemeen zijn dat nummers die op hoog tempo gecomponeerd zijn. Kijk, en vooral luister maar.

Don’t Let Me Down – The Chainsmokers (2016)
The Chainsmokers kwamen eerst nog wel eens voor in belachelijke nummers, zoek maar eens het nummer Selfie op. Die stijl paste toch niet echt, dus gingen ze meer de commerciële kant op. In de hitlijsten domineerde nummers die een goede beat combineerden met toffe lyrics. Nummers als Closer, Paris en Something Just Like This (met Coldplay!) markeerden een nieuw hoofdstuk voor het muziekduo. Het nummer Don’t Let Me Down is anders. Wel zang en lyrics, maar voornamelijk de beat als refrein eist de aandacht. En ja, als je hem hard aanzet kan er wat baldadigheid ontstaan.

Chicken Fried – Zac Brown Band (2008)
Dit nummer kwam al zo’n tien jaar geleden uit, maar goede rockplaten worden mooi oud. Typisch Amerikaans, waardoor je eigenlijk gelijk zin krijgt in een dikke Amerikaanse roadtrip. Maar vanwege het tempo dus ook zin krijgt in hardrijden. Minder ideaal, maar wel met een lekker gevoel.

Back in Black – AC/DC (1980)
Het intro van dit nummer zegt genoeg. Iedereen kent het en de echte liefhebbers van rock draaien de plaat het liefst knalhard. Het gros van de AC/DC-nummers had hier kunnen staan, maar Back in Black is op het hoogste tempo gemaakt. Die zou dus volgens de meetmethode de grootste boosdoener zijn van de rockband.

Party in the USA – Miley Cyrus (2009)
Wie had dat gedacht: de dochter van Billy Ray Cyrus timmert lekker aan de weg. Begonnen als actrice in kinderprogramma’s en nu al vele jaren zangeres. De omstreden nummers zoals Wreckingball laten een hele andere kant zien van de Amerikaanse, maar daarvoor maakte ze hele beschaafde muziek. Zoals Party in the USA, met lyrics die bijna iedereen met de geboortedata 1998 tot en met 2005 helemaal uit zijn kop kent. Dat zorgt ervoor dat er tijdens het meezingen niet echt wordt gelet op de weg, kennelijk.

American Idiot – Green Day (2004)
Ondergetekende zette dit nummer op om een impressie te krijgen en ineens kwamen er twee keer zoveel woorden per minuut op het scherm. Green Day staat vooral bekend om ‘gevoelige’ rocknummers zoals Wake Me Up, When September Ends en Boulevard of Broken Dreams. American Idiot is hard met een lekker hoog tempo, waardoor niet alleen typen maar ook autorijden ineens een stuk leuker wordt. We houden je vooral niet tegen om te genieten, maar kijk uit.134 reacties

Ik moet dan juist denken aan nummers als:

Bob Seger & The Silver Bullet Band – Her Strut (1980)
Deep Purple – Highway Star (1972)
Eddie Money – Two Tickets to Paradise (1978)
Boston – Peace of Mind (1979)
Rod Stewart – Every Picture Tells A Story (1971)

Hard rijden met classic rock uit de 70s
@toyotafortuner: bob seger – fire lake…briljant
@soulmaster: Fire Lake is ook een mooie!
@toyotafortuner: Lekker lijstje! Ik heb meestal moeite met mijn kalmte te behouden als ik aan het mee schreeuwen ben met Bob Seger’s Hollywoord nights.

Ook staat Baker Street bij mij regelmatig op van Gerry Rafferty, de sax schiet er ook snel in.
@danoontjepower: ook 2 erg goede nummers.

Aanrader voor als t weer wat rustiger moet/kan: Night Moves!
Petitie voor een AB Spotify lijst:
@creative: Autoblog rocklijst ben ik mee bezig 💪
@dieselkameel: deel hem als ie af is!
@720s: https://open.spotify.com/user/55142c4dxsgxww7c5pmmtxdfu/playlist/42A3YTGHMeigtYVjoNuhb2?si=tW6I4BeOQ2CjfZZb7nlc2Q
@dieselkameel: Suggesties even laten weten! Alleen maar ouwe rock
@dieselkameel: nice! heb hem even globaal doorgespit en ik herken de meesten wel (ben niet zo oud dat ik al die nummers bewust heb meegemaakt, haha).

Heb zelf een lijstje met mijn favo pre-2000 nummers, zit misschien wat nuttigs tussen:
https://open.spotify.com/user/d5a97g64szfqidpx1s1wfwoua/playlist/0ts4used4HkQFTVcKH7zo3?si=pJPiCN-bQ8iioXLylP_XZA
@720s: Dan zal ’t je ook wel verbazen dat ik begin 20 ben, vind de muziek van voor de jaren 80 het beste, ik heb een voorkeur voor vergeten helden zoals Rory Gallagher of nummers waarvan je denkt wie was dat toch ook alweer. Ik zal eens in je lijstje kijken!
@dieselkameel: whole lotta rosie – ACDC, I wanna rock – twisted sisters, de rollendr stenen, toto, om maar wat te noemen
@dieselkameel: George Thorogood & the destroyers – Gear Jammer
@dieselkameel: kijk maar even hierin, veel oude rock die ik draai als ik in de auto of op de motor zit:

https://open.spotify.com/user/hw1hmj3gqvw5pvs127fmrvxbc/playlist/1zeORyl54pffdf9m2rBcD7?si=eYbG9NSqRiSZGTc4qMNliQ
@dieselkameel: Volgens mij staat hij er nog niet tussen maar hij hoort er natuurlijk wel bij.
https://www.youtube.com/watch?v=HQmmM_qwG4k
@dieselkameel: Lekker lijstje hoor!
@dieselkameel: toplijst!
@dieselkameel: great list 👍 200 kph al gehaald 😅😎💪
@creative: misschien nog wat van metallica? Enter sandman, through the never? Of Life is a highway – Joe Cochran? Cats in the Craddle? Are you gonna go my way-Lenny? Here I go again- Whitesnake? Should I stay or should I go- The Clash?
@creative: dan maak ik als parttime dj wel een Autoblog EDM lijst.
@jochempie: Autoblog EDM playlist: https://goo.gl/11jS4H

Ik zal ‘m steeds aanvullen en af en toe bijwerken.
@jochempie: zo’n lijst heb ik ook, voor inspiratie heb ik een linkje voor je (zit ook andere stijl dan EDM in maar wel grotendeels elektronische muziek):

https://open.spotify.com/user/d5a97g64szfqidpx1s1wfwoua/playlist/2PDhYJzV9W3r1XHtmNYgZ1?si=fm8lG_RRTLCxlj_ZvyBhCA
American idiot en geen dont stop me now of highway star, ongeloofwaardig lijstje.
Ik word meer een wegpiraat van Ophidian ofzo. Keihard rauw op je dak, dwars door merg en been. Maar niet echt van deze toch redelijk mainstream commerciële allemansvriendjes (iig chainsmokers / miley cyrus / green day). Die laatste is overigens dan weer zo’n sum41 opvolger voor semi obstinate tieners die nog niet zo goed weten wat ze met hun leven moeten. Van die muziek voor slechte tienerfilms als eurotrip. Maar ieder z’n ding uiteraard!
@markie123: Noem jij Green Day nou een ‘opvolger’ van Sum41? Think again… Toen Sum 41 net hun debuutalbum hadden uitgebracht (in 2000 was dat kennelijk), had Green Day er al zeven in hun discografie, dus wie is er nou eigenlijk een slap aftreksel van wie?
@henrie: Haha, dan is het gewoon iets dat ik in m’n jeugd wat gemist heb. Toen was het vooral linkin park, sum41, system of a down etc. Dank voor je verheldering.
@markie123: Conrad maakt mooie dingen. Ben ik helemaal met je eens. Nothing is Real (met Angerfist) blijft bij mij hangen, maar Butterfly VIP, Middle Children, Abandon en Ilusion ook.
@stephane8200: M.i. echt uniek in wat hij doet… Ook nummers als forgotten moments en so many sacrifices duren van de ene kant een eeuwigheid maar blijven gewoon steengoed op een bizarre manier. Fijn dat iemand mijn (wan)smaak deelt :)
@markie123: haha :D Ik zie het zeker niet als wansmaak. Collega van me kent hem trouwens goed en hij is ook gewoon een goeie kerel. Ben helemaal met je eens dat hij de opbouw, verschillende lagen en ‘ritmes’, vaak met goeie samples, geniaal in elkaar zet. Krijg ik niet voor elkaar in Ableton.
@stephane8200: Haha gaaf, leuke vrienden. Hoop dat er 15 december bij ghosttown nog een mixje van voorbij komt :) Cheers en fijne avond!
@markie123: wie weet ;) Dank je en jij ook!
@markie123: sum41 slap aftreksel van Green Day. Deze man….
@olivier420: Sorry als ik je posterhelden die aan de muur op je zolderkamer hangen heb beledigd vanuit mijn enorme onwetendheid. Ik begrijp dat je dan in een emo bui daar veel moeite mee hebt, anders zou je je zin niet op die manier eindigen. Ik hoop dat je desondanks toch kunt bijkomen vandaag en nog een beetje van het weekend kunt genieten.
@markie123: Haha wauw. Zo was die niet bedoeld hoor, maar gaaf dat je er zo op ingaat.

Drink er nog een!
Van Mozart ga ik harder rijden, ik wil dan zo snel mogelijk uit de auto
Hmmm, allemaal niets aan. Maar die Miley Cyrus was een stuk lekkerder tijdens de opnames van dat nummer. Die is er op achteruit gegaan zeg…
@viezefreddyw: Helemaal geflipt idd, zonde.
Van Highway to Hell krijg ik ook een zware rechtervoet
@shibby: ik wou het net zeggen!!
Hmm voor mij de laatste tijd:

Textures – New Horizons
Devin Townsend Project: Offer Your Light
Lamb of God – Still Echoes
Scar Symmetry – Parenthesis in Eternity
@racerx: en racerx natuurlijk 😊
@drdre1: Technical Difficulties van Racer X zorgt inderdaad ook wel voor een zware rechtervoet ;)
Met green day ben ik het eens, de rest niet. Bij mij zijn het veel linkin park nummers waardoor ik gas ga geven, metname Given Up
Jebroer is wel leuk toch tijdens een ritje
@boomhauwer: Ik heb helemaal geen broer.
@boomhauwer: Als m’n broer begint te zingen volgt eerder een noodstop bij de eerstvolgende bushalte.
Primal Concrete Sledge – Pantera
Domination – Pantera
Whiplash – Metallica

Die werken bij altijd wel goed

@321rr123: *bij mij
@321rr123: now we’re talking. King of the kill – Annihilator, Seeking – B>Thong, Exodus – War is my Sheppard en natuurlijk Pantera – vrijwel alles
@321rr123: Mensen, bedelf deze man onder de plusjes!
@321rr123: Pfohhh dit is een lekker lijstje zeg.

Waar ik ook heel heel gelukkig van word, is Orion. Dat rustige opbouwen en dan die bass die erin trapt van Cliff. Als ik vanuit m’n werk rij is dat altijd precies waar de traject controle op de A4 stopt ;-).

Deftones, Metallica, Arctic Monkeys enz enz. Dan ben je snel in Oostenrijk( of waar je heen wilt)
Chicken Fried rock noemen is echt heiligschennis in de country scene. Niet meer doen!
Een nummer met de nieuwe buurvrouw van schuin tegenover, daar trap ik het gaspedaal verder voor in.
Bij mij gaat het eigenlijk pas echt fout (lees: plankgas) als Headhunterz voorbij komt op de radio of via Bluetooth. Als je naast me zou rijden, kun je precies zien wanneer de climax of het refrein bereikt wordt.
Limp bizkit -Breakstuff Evil activities-Nobody said it was easy
@rob5nismo: hot dog van limp bizkit is ook geweldig, net als Rollin
@peug206: Limp bizkit vind ik toch wel een redelijk goede band
Spiderbait – Black Betty
@neleev: Need for Speed – Underground 2.
@dailydriver: yes! Rocket Ride was ook een goeie.
Chris Rea- Auberge
Of ik nou ‘Rooting for You’ van London Grammar op heb staan, of ‘Bleed’ van Meshuggah, voor mij maakt het geen bal uit. Ik rijd er niks anders om…
En het hele album Music for the jilted generation van The Prodigy.
@menaz: probeer dan Refuses ook eens. New noise bijvoorbeeld.
@menaz: check ook eens de “wake up “van the Prodigy. Bij vele niet bekend maar is ook zeer lekker nummer welke ooit op een back to min ve gezet is.
Op back in black na staat er geen enkel nummer tussen die mij kan bekoren.
Classic rock vind ik wel tof pop, country en college rock doen mij weinig. Om nog wat “bejaarden” rock op te noemen die ik vaak in de auto afspeel:
All Along the Watch Tower – Hendrix
Free Bird – Lynyrd Skynrd
Don’t Fear the Reaper – Blue Oyster Clut
Cokaine – Eric Clapton
Achielles Last Stand – Led Zeppelin
LA woman – The Doors
Child in Time – Deep Purple
Fortunate Son – CCR
You Never Can Tell – Chuck Berry
@shiva:
Bejaarden rock en dan niet eens de Rollings Stones noemen, tssssk ;-)
Toen ze ook al oud werden gevonden, maar ondertussen is dit ook al meer dan 20 jaar geleden:
https://www.youtube.com/watch?v=JtFfmd9lAHA
hzr via Android app
@shiva: is dat niet het standaard lijstje van de arbeitsvitamine?
Een dergelijk lijstje opstellen en dan Prodigy – Breathe vergeten.
@breinstein: doe dan diesel power ;)
@t1mothys: of eventueel wake up. Hyperspeed of spitfire van the Prodigy ook lekker hoor.
Killing Joke – Love like blood
Gimme fuel, gimme fire, gimme that which I desire!
@C6_R: And I burn, turning my direction, Quench my thirst with gasoline!
Ho
Ram – Ramsterdam ( Jorn van deynhoven remix). En anders Armin van Buuren – Shivers ( Alex M.O.R.P.H. red light dub remix)
Hoe kunnen we Golden Earing – Radar Love vergeten. Een auto klassieker.
Matig lijstje. Alleen AC/DC en Green Day zijn de moeite waard.
Hoog tempo is niet alles, luister maar naar Love Sosa van Chief Keef. Thank me later
Foo Fighters – These Days

Absolute topper om het weekend mee tegemoet te rijden!
@autodidact: …en voor de lange nachtelijke ritten Bear’s Den – Auld Wives of The War on Drugs – An ocean in between the waves.
Killing in the name – en met uitbreiding alles van Rage Against the machine
Hardstyle of wat hardere trance zijn voor mij rijbewijs-gevaarlijke muziek. Goed plan trouwens: top 2000 van beste platen voor in de auto.
@dper4mance: dj caine – kendall duck, gaan we gelijk een stapje (of 2) verder! Als je harde trance digged is harde techno in de vorm van Fatima Hajji misschien wel lekker voor de afwisseling.
@2wheeler:

Fatima is altijd meer dan prima keuze.

Setje van petduo of oxidaksi heeft zelfde effect bij mij.
Oxidaksi. Lab 4
@FB_10213594414364854: is dit een verkapte boodschap aan de Russen?
Ik trap het gas altijd wat dieper in als Blashyrkh Might Ravendark van Immortal hoor. En een nummertje van Pertubator of Carpenter Brut is ook wel 150km/u waardig. :-)
Alice cooper met halo of flies live! Dan gaat het tempo wel omhoog
Ik mag het nummer Go – Moby niet meer afspelen van meerijdende familie en vrienden. Volgens hun neem ik de titel te letterlijk. Ze hebben een soortgelijke opstelling over Get Here – Oleta Adams.
Niemand die een Nederlands artiest / band oppert?
Nou, vooruit dan:
https://www.youtube.com/watch?v=puHVXRuJwoQ

Automatic Sam, goeie bak herrie, incluis bijpassende clip
@rob: oh zijn er ook wel een paar uit NL t noemen.

Maar dan kies ik toch voor aux raus.
Teriyaki Boyz – Tokyo Drift
AC/DC! Hell yeah.
Move bitch get out the way
Chief keef – dont like
Yngwie Malmsteen: Faster than the Speed of Light
DMX is voor mij toch wel de grootste veroorzaker van snelheids boetes.
Met Rock ‘n Roll van Led Zeppelin op een goede 2e plek
Ik had eens een weekend baantje in een houtzagerij, op een kwartier rijden met de auto.
Maar je kon ook in een stevig tempo binnendoor, dan was je er met 12 minuten.
En met The Outlaws / Green Grass and High Tides door de speakers was je er in exact 9 minuten en 47 seconden. Geheel toevallig precies de lengte van het nummer.
https://www.youtube.com/watch?v=rKbk_dQ8Mhg
Robert Plant – Big Log
Hier gaat het gas vooral in zodra de drummer ook vol er op gaat. Lekker powermetal of melodic death. Autobahnkilometers vreten met Amon Amart op de achtergrond heeft een haast therapeutische werking.

Maar een wat “oudere” plaat als Americana van The Offspring doet het ook altijd goed, vooral de platen die niét op de radio te horen waren.
Lamb of god, system of a down, slipknot, lomp bizkit. Oftewel de reden dat ik deze muziek niet tussen 7.00 en 18.00 afspeel in de auto.
Limp Bizkit is toch wel een goeie voor deze lijst. Maakt eigenlijk niet veel uit welke, maar begin eens met Break Stuff.
Als we het dan toch over Opa rock gaan hebben
– Hey Jude – Wilson Pickett
– Statesboro Blues – Allman Brothers
– Bullfrog Blues – Rory Gallagher
– I am the beat – the look
– Town called Malice – the Jam
– Abacab – Genesis
Eigenlijk alles van de eerste echte meidenband : the Surpremes.
@desjonnies: hèhè je bent een van de weinigen die gallagher kent
@dieselkameel: een van de meest ondergewaardeerde bluesrock gitaristen. Zowel solo als met The Taste. Verplichte kost ;-).
@dieselkameel:
Ik ben zo oud..
4 gasten in een oude Renault 4
’t Turfschip Breda.
Ik kon hem bijkans aanraken
Schraal bier, je zweette de tent uit maar man ow man wat kon die gozer spelen !
@desjonnies: Heb ontzettend veel over hem gelezen, schijt aan de commercie en muziek maken zoals je het zelf wilt. Leefden maar meer artiesten volgens zijn principe. Wat baal ik er van dat ik hem nooit live aan het werk heb kunnen zien.
Ik mis Dave Roelvink in deze lijst.
@toyotaprius: daarvan wil je tegen een boom rijden, en dat was nou net weer niet de bedoeling van dit topic. 😋
@rollingstoned: opeens moet ik denken aan de film: “The Happening”.
The things that i used to do – Chuck Berry
Brighton Rock – Queen
Het meeste van Creedence
Paar hakkuh nr’s
Hardstyle, hardcore, techno, rock, metal, hiphop, nederhop. Heel divers eigenlijk. Maar als er iets mn snelheid doet toenemen is het wel hardcore voornamelijk.
1349 – Pitch Black
@legion1349: Prima nummer inderdaad. Weinig blackmetal liefhebbers hier helaas.
The Gun Club – She’s Like Heroin To Me
The Sisters of Mercy – Lucretia My Reflection
The Cramps – Weekend On Mars
Queens of the Stone Age – Millionaire
Nirvana – Smells Like Teen Spirit

@720s gevoelige Green Day nummers als Platypus bedoel je 😜

https://www.youtube.com/watch?v=OlDvfOgahUs
Alias befger – wij zaten.
Pff zoveel tracks maar gooi er even een paar in.

Wake up – the Prodigy
Speed – atari teenager riot ( ja zat later ook in een bizar slechte film )
Sepultura – ariase
Artic monkey – i bet you look got on the dance floor
Underworld – moaner

En als je echt van je rijbewijs afwilt gewoon setje van oxidaxi of lab 4 . Misschien voor old Skool gevoel Tom Harding of captain tinrib.
In de categorie ik wil blazen:
Jeremy – Pearl Jam
Orion – Metallica
For whom the Bell tolls – Metallica
Before I forget – Slipknot
Romans – John Coffey (Nederlands!)
– release the beast – korsakoff

Voor de relaxte autorit zonder kotsen van de bijrijders:
– Alles van de Zac Brown band (hulde autoblog), Kenny Chesney, Tim McGraw etc…

hzr via Android app
De snellere nummers van Rammstein zorgen er bij mij altijd voor dat ik harder ga rijden. Zit een lekkere drive in.
Ik ga harder van (hard)rock en metal. Within Temptation en Fleddy Melculy e.d.
Of anders kneiterharde techno van Charlotte
@bmw2coupeeigenaar: Terwijl ik dit lees hiernaar aan’t luisteren: https://www.youtube.com/watch?v=v0fba-T8Uzk. Couldn’t agree more.
ITT: iedereen die het niet eens mee is met deze vijf liedjes of die er vijf andere heeft. Fine. Als we dat dan gaan doen:

The Prodigy – Voodoo People (Pendulum Remix) = instant boete shit.
Initial D Soundtrack, nuf said.
The Offspring – No Brakes
Doom 2016 Soundtrack – Rip and Tear

Ik luister het liefst naar rechtdoor techno, daar zit ik dan ook als een idioot op de dansen in den auto, maar echt zin om mijn pedaal plat te stampen en elke bocht tiphielend en veel te aggressief insturend te pakken, hopend op een kont die zegt “fuck your grip, have some diff slip”, dat krijg ik van bovenstaand lijstje.
Nu ben ik musikaal best breed onderlegd en daardoor staat er best al aardig wat leuks hierboven benoemd. Tevens gaan mijn tenen krullen als ik een opmerking lees over GreenDay die vooral bekend zijn van gevoelige rocknummers. Degene die dat schrijft heeft vast Dookie nog nooit gedraaid.
Om zelf ook nog een toevoeging te doen qua boete-muziek, van eigen bodem nog wel: Noisia.
Als duw in de goede richting kan ik de volgende nummers van Noisia aanbevelen:
Collider
Into Dust
Shellshock
Split the atom
Machine Gun

Als je veel kilometers moet maken dan doet Jon Hopkins het ook altijd wel goed bij me, met name het album Immunity.
@gewoondirk: muzikaal, zo moeilijk is het niet.
Ik zou van deze 5 nummers ook heel hard gaan rijden. Om dan vervolgens een mooie boom of muur uit te zoeken om tegen aan te rijden.
Stevie Ray Vaughan: Rude Mood
Red Hot Chili Peppers: Parallel Universe
Melissa Etheridge: Like the way I do

Lang geleden was een bochtig deel van mijn route naar huis perfect voor Melissa.
Als ik de wagen (mijn dienst-Citroën AX) volledig uitwrong, kon ik binnen dat nummer precies thuis komen als ik het aan het begin van de route aanzette. Mooie tijden, begin jaren ‘90…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).