Vandoorne: ‘meer opties dan alleen McLaren voor 2017’

Auteur: , 36 Reacties

Het lijkt erop dat ook onze Zuiderburen iets om voor te juichen hebben volgend jaar.

Stoffel Vandoorne

Eerder werd ze al een toekomstig wereldkampioen door de neus geboord toen deze besloot te gaan racen onder Nederlandse licentie, dus de Belgische hoop is nu gevestigd op Stoffel Vandoorne. De jonge Vlaming is derde piloot bij McLaren en kwam begin van het jaar al eens in actie toen Fernando Alonso door een zware crash in Australië de volgende GP in Bahrein moest missen. Hoewel Vandoorne indruk maakte, moest hij de race erna zijn stoeltje gewoon weer afstaan aan de Spanjaard.

Het mooiste zou zijn als Stoffel Vandoorne volgend jaar een van de vaste rijders van Mclaren is. Er gaan al langer geruchten dat Button het gesappel bij McLaren zat is en ook van de kant van Alonso hebben we dergelijke verhalen gehoord. Beiden lijken echter niet van plan zelf het bijltje er bij neer te gooien en dus zal de keuze bij het team liggen. Een keuze die momenteel gaat tussen Button en Vandoorne, aldus Motorsport.com.

Mocht McLaren toch voor de veteranen kiezen, dan is daarmee volgens Vandoorne zeker niet zijn kans op een stoeltje voor 2017 verkeken. ‘Het liefst zou ik voor McLaren rijden […] als dat niet lukt, dan zijn er gelukkig nog andere opties.’ Een van de geïnteresseerden zou Renault zijn. De teambaas van het Franse fabrieksteam, Frédéric Vasseur, was al eerder Vandoornes teambaas bij ART.36 reacties

Zou erg leuk zijn, hebben we een aantal keren per jaar Belgie – Nederland.
@camber24: ja! kunnen Nederland – Belgie eindelijk een keer winnend afsluiten, want met voetbal lukt het niet.
@magnumsing: wacht maar tot november…
@camber24: Hoop dat Stoffel dan ook een Tag heuer achter zijn billetjes heeft..
Het zou best leuk voor hem zijn toch?
@dutchdriftking: voor wie niet…
@bartjeeh: button…
Hopelijk neemt dan ook het aantal zure reacties af van enkele van onze zuiderburen iedere keer dat Verstappen ter sprake komt.

Ik begrijp dat Vandoorne geen management heeft op dit moment. Knap als hij dit voor elkaar krijgt op zijn uppie.
@pomoek: Voorlopig staat Nederland nog op achterstand ten opzichte van de zuiderburen wanneer het gaat om behaalde successen in de F1.
@toniominestrone:
Bedankt voor uw zure reactie, bent u overigens bijzonder goed in !
Werkzaam in een azijnfabriek ?
@desjonnies: U in het uithangen van het zogenaamde orakel van AB.
@toniominestrone: O absoluut. Maar dat neemt niet weg dat de prestaties van Verstappen buitengewoon zijn. Dat gezegd hebbende. Het is natuurlijk maar een gewoon mens. Net als elke F1 coureur maakt hij fouten. Hij zal in zijn carrière ook nog regelmatig stommigheden laten zien.
@pomoek: wordt u betaald door Max als levend reclamebord ? Anders is hij wel goed hoor, maar toch moet je die jongen (nog) niet verafgoden, cfr. justin bieber indertijd.
Stoffel ook, één goede race, nog een lange weg te gaan, ik wens hem echter al heb beste toe!
@pomoek: Heel dat getouwtrek om Max tussen Nederlanders en Belgen raakt sowieso noch kant noch wal als je ’t mij vraagt. Die zure reacties waarover jij het hebt zijn er aan zowel aan de ene kant als aan de andere kant… maar allemaal zijn ze kinderachtig!

Hoe je het ook bekijkt kan je niet ontkennen dat Max van zowel Nederland als België wat mee gekregen heeft. Max heeft zelf gekozen om te racen onder Nederlandse vlag dus het zij zo, dat heeft bijzonder weinig gevolg voor mij (en jullie allemaal veronderstel ik). Zelf heb ik de Belgische nationaliteit en heb ik er beslist geen moeite mee om Max als Nederlander te zien, dit weerhoudt me er ook niet van om trots te zijn op wat hij presteert.

Max’ prestaties op het circuit is uiteindelijk waar het om draait, de discussie a la “Nee hij is Nederlander want hij heeft het meeste geleerd van z’n pa” of “Nee hij is Belg want hij hij is in België opgegroeid” boeit me geen reet en eigenlijk zou het niemand wat moeten boeien. Wie anders denkt kan zondag misschien beter een pannenkoek gaan eten met de rest van de vriendinnen en het daar uitvechten bij een koffie in de plaats van de GP te volgen?
@tocae: Ik ben het helemaal met je eens. Als Verstappen had besloten onder Belgische vlag te rijden was mijn enthousiasme over hem als racer niet minder geweest.
@tocae: Ik ben het volledig met je eens! Max is gewoon half Belg half Nederlander, punt. Hij racet onder een Nederlandse vlag en licentie, volledig zijn recht en ik heb er ook totaal geen probleem mee. Maar als Belg mogen wij ook trots zijn op Max. Hij is geboren hier in Hasselt, heeft leren racen (voornamelijk) op de karting in Genk, Woonde in Maaseik. Beide landen hebben meegedragen aan hem. Hier in België zegt trouwens bijna niemand dat Nederland hem gestolen heeft (wat overigens ook helemaal niet waar is). Wij zijn laaiend enthousiast over dit supertalent, enja ook omdat hij half Belg is. Maar kom op, kunnen we als landen nu niet eens gewoon samen vieren voor Max? Ook voor Stoffel trouwens. Het zijn altijd Duitsers, Britten of Spanjaarden die de F1 domineren. Nu hebben Nederland en België de toptalenten in handen en daar zouden we samen als 1 groep voor moeten supporteren. :)
@pomoek: Een zuiderbuur hier, de meesten onder ons juichen voor Max hoor. Zelfs de commentatoren op tv doen mee. Hij is nog steeds een halve Belg he (en voor toptalenten moet je sowieso juichen)
@olivierc: top!
Stoffel zal in ieder geval sneller zijn dan de schildpad.
Wie noemt zijn kind nu Stoffel?? Hey Stoffeke komde buiten spelen? Waar is ons Stofke nu.. :-)
@pinut187: is in belgië een doodnormale naam…
@gwnbmw: Zegt ook weer genoeg
@dennisjuh95: ik studeer in nederland als belg, als je van domme namen houdt moet je echt wel in nederland zijn à la Klaas-Jaap… Alsoof ze in een grabbelbak met 20 namen telkens combinaties maken. Nu ja de meest gemiddelde naam in Nederland is tegenwoordig wel Mohammed
@pinut187: ik heb ooit een klant gehad met famillienaam KOMEN, zij hadden een dochter die noemde Klaartje.
Maar Klaartje is nu jong en daarom staat die tje er nog.
Dus dat word mevr Klaar Komen.
Neem dit is geen grap
Dus kan erger als Stoffel
@acizane80: wat een ouders…….
@pinut187: Ik snap nog steeds niet wat Nederlanders zo belachelijk vinden aan Stoffel. Bauke, Beitske, Epke, Fokje, Huub, Giedo, Douwe, Het land van belachelijke namen…
@bart_vandecavey: haha, inderdaad! Stoffel zou zeker niet misstaan in NL (ik verschiet dat hier überhaupt commentaar op komt), Max is nu anders ook niet een naam waar je van wegdroomt (buiten in hondenland). Goh, wat een kinderlijke en feitelijk overbodige discussie
@pinut187: Mijn opa droeg de Groningse naam Stoffer. Zonder neefje die “Hé bezempje, kom je buiten spelen?” had meegemaakt was ik ook de klos geweest.
Australië en de volgende gp in Bahrein
Dat zou eens tijd worden. Vandoorne is nu 24 en bij de start van het volgende seizoen 25, dat is naar de hedendaagse standaarden toch wel aan de oude kant om nog fulltime F1 te gaan racen. De meeste grote talenten (Max even uitgezonderd uiteraard) zitten tegenwoordig rond hun 21 al in zo’n auto.

Ik ben overigens ook benieuwd waar Vandoorne dan heen zou kunnen. De inspanningen van McLaren om hem aan een stoeltje te helpen zijn tot nu toe echt minimaal geweest. Zoals in het artikel vermeld heeft Fred Vasseur van Renault interesse, maar dat had hij begin dit jaar ook al en toen wilde McLaren Stoffel niet verhuren. Ik vraag me af of er een of andere clausule in Stoffels contract van kracht is waardoor hij volgend jaar wel elders mag rijden, of dat ze bij McLaren eindelijk inzien dat deze jongen gewoon een F1 stoeltje verdient.
Gewoon button vervangen. Niet omdat ik hem niet mag, maar juist omdat ik het een sympathieke gast vindt die wel topgear mag gaan presenteren.
Renault zou denk ik wel een goede keus zijn, ze pompen geld in de f1 dus ze zullen volgend jaar met een sterke auto aanwezig zijn (ga ik vanuit)
mrb via Android app
Het zou voor McLaren ook goed zijn en jong talent aan te trekken. Scheelt miljoenen per jaar die ze goed voor de auto kunnen gebruiken. Want ook al is het vooral de krachtbron, de rest van de auto hoort zeker niet tot de beste.
En leuk voor Stoffel!
Zou leuk zijn voor hem.Het is hem ook gegund.Moet hij natuurlijk wel,net als Max elke race opnieuw laten zien wat hij kan.Alonso kan z’n plekje best vergeven.Doet eigenlijk niet meer echt mee,geld in overvloed,etc.Jonge garde moet je ook iets gunnen,toch?
Williams is de enige andere optie waarbij punten redelijkerwijs mogelijk zijn..
@w0o0dy: Dat dacht ik ook. Dit is voor Claire het moment om haar charme vol in de strijd te gooien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).