Vernieuwingen voor de Bentley Continental GT

Auteur: , 13 Reacties

Om het nieuwe jaar fris en fruitig in te gaan is de Continental GT van een modeljaar update voorzien.

Subtiele vernieuwingen maken de Bentley Continental GT W12 of V8 nóg begeerlijker. De Continental GT Coupé met W12 is voortaan te krijgen met een panoramisch glazen dak. De optie kost 3.150 pond, omgerekend 3.670 euro. Het geheel is gemaakt van polariserend glas zodat men helder naar buiten kan kijken, zonder dat de zon op vervelende wijze naar binnen schijnt. Daarnaast is de optie High Gloss Carbon Fibre voortaan leverbaar op alle modellen.

Bentley weet trots te melden dat de Continental GT in bijna ontelbare mogelijkheden is te configureren. Het gaat namelijk om 7 miljard verschillende configuraties. Als Bentley-klant kun je de nodige middagen sparren met de verkoper over de ideale specificatie van jouw model.

De Continental GT V8 komt met de nieuwste generatie 4.0-liter V8 uit de rekken van de Volkswagen Groep. Het blok levert 550 pk en 770 Nm koppel. Het model sprint in 3,9 seconden naar honderd kilometer per uur. De topsnelheid ligt op 318 km/u. De Convertible is met een sprint van 4,1 tellen naar 100 km/u een tandje langzamer. Standaard rolt de Continental GT op 20-inch velgen. Optioneel kun je tot 22-inch jetsers krijgen op de Bentley. Spelen met de configurator van de modeljaar update Continental GT op deze grijze vrijdagmiddag kan hierrr.13 reacties

Wat is er mis met een good old sunroof? Lekker frisse wind en ongefilterde zonnestralen. Zo’n panoramadak is frustrerend omdat ie niet open kan. Dan krijg je een broeikas.
@intimrasiert: mee eens, een panaramadak dat niet open kan is een armelui’s oplossing, heeft op een luxe auto niets te zoeken. Wel een slimme zet van Bentley, de Conti klant die dit niet aanstaat die koopt er gewoon een cabrio bij.
@intimrasiert: Ik heb het nut van een panoramadak sowieso nooit begrepen. Het is duur, kan kapot, wordt warm in de zomer en maakt de auto een stuk zwaarder (op een plek waar je dat echt niet wil).
@berlinetta: Omdat wat extra zonlicht in de auto in sommige gevallen als prettig wordt ervaren…
Mwa, kan mooier! Het panoramadak is nu vierkant en de achterruit rond. Panoramadak en achterruit optisch door laten lopen met zwart tussenstuk bijvoorbeeld.
@usbeetje: ze hadden de ruit door moeten trekken en dan alle hoeken afronden.
Hij is niet lelijk hoor, veels te groot maar dat zijn alle autos tegenwoordig. Ook niet dat ik er ooit een zou kunnen betalen, dus mijn mening doet er niet echt toe.

Maar wat vind ik die Conti toch een saai ding. Doet alles perfect. En Golf voor de nouveau riche. Een hele grote, zware, snelle en onpraktische Golf.
Een donkergroene graag met congnac-kleurig leer, heerlijk.
Wat is het toch een heerlijke bak. Een donkerblauwe met wit interieur graag.
Liever een Rolls in dit segment.
Jammer dat er niet iets is gedaan aan de grille. Die is veel te groot en ‘2D’. Anders echt een perfecte auto, in donker groen/blauw/rood.
@mrb: die correctie van die, te grote en te rechthoekige, grille is voor de facelift.
Dat groene interieur, wat bruut zeg. Zulke specs zul je helaas niet vaak tegenkomen, net als de auto an sich trouwens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).