Verrek: Chinezen bouwen keurig ogende SUV

Auteur: , 27 Reacties

Neem de scherpe lijnen van een Evoque met een flinke scheut Koreaanse SUV, en dan krijg je dit: de Bo Yue, van Volvo's moederbedrijf Geely.

Wanneer we hier op Autoblog een Chinees product behandelen, dan is het negen van de tien keer een schaamteloze goedkope kopie van een westers model. Deze Bo Yue heeft als gezegd wel duidelijke trekjes van bestaande designs, maar toch krijgen wij er niet meteen de gedachte bij dat hij het beste gedijt op een brandstapel of in een autopers. Het is verder aan de lezer of hij het mee eens of oneens is.

De Bo Yue wordt verkocht door Geely’s submerk Emgrand, em is duidelijk als zodanig herkenbaar aan zijn grille. Modern is ‘ie ook, want hij krijgt sowieso Apple Carplay mee. Plannen om hem hier op de markt te zetten zijn er nog niet, wat geen groot gemis is, maar aan de andere kant zou deze SUV een stuk minder straatbeeldverontreinigend zijn dan bijvoorbeeld dit Landwind-gedrocht van pisbakkenstaal.27 reacties

Interessanter design dan de gemiddelde Volkswagen.
@garp: Zolang de betrouwbaarheid van zo’n ding minder blijft dan van een tfsi blijft het hier niet verkopen.

China is nog altijd ster in een planned obsolescence.
@martinus: Goed argument…

Alleen is het niet de vraag hoe lang het duurt voordat de Chinese autofabrikanten kunnen tippen aan de betrouwbaarheid van een Volkswagen, maar de vraag wanneer de consument ervan overtuigd is dat een Chinese auto net zo goed kan zijn…

Ik geef het een jaartje of vijf.
@martinus: Ik betwijfel of ze daar niet al zijn. Qua auto’s heb ik geen ervaring maar er zijn genoeg hoogwaardige Chinese producten . En ja ze produceren ook zeer veel dingen van lage kwaliteit en replica’s maar dat is simpelweg omdat er veel vraag is naar goedkope producten. Veel van de hoge waardige

Door bijvoorbeeld samen te werken met bedrijven met meer ervaring of proven-technologie te gebruiken moet het ze lukken om een beter product te maken dan VW. Die naar mijn mening de laatste 10/15 jaar echt te vaak ondermaatse kwaliteit leveren.
@martinus: ja een slechte tfsi kan veel olie verbruiken of diesels kunnen sjoemel software hebben.
@martinus: oja een tfsi is helemaal perfect?
Het frontje doet me vanuit deze hoek heel erg aan Nissan denken. Voor de rest ziet het er inderdaad meer dan prima uit, hoewel dit niet iets is dat ik zelf zou kopen
@dikdraak: idd, en de achterkant vind ik een combinatie tussen ford kuga en kia sorento, wat best goed zou lopen onder de ouderen die een goedkope hoge instapper zoeken.
Ziet er behoorlijk dik uit! Als het hier op de markt zou komen zou ik het eventueel overwegen, als de bouwkwaliteit, gebruikte materialen en rijeigenschappen op niveau zijn.
Ziet er made in China uit
Van alles wat, niet slecht.
Haval bouwd tegenwordig ook best aardige SUV’s die niet gekopieerd lijken te zijn.

Nog een concept maar binnenkort in productie
http://www.carnewschina.com/wp-content/uploads/2015/04/haval-concept-r-shanghai-1.jpg?97ba00
@sketcher: Spijt mij dat ik je verbeter maar bouwd… sorry, daar kan ik niet zo goed tegen. No offense.
@mercedesclk350: Dat jij daar niet tegen kan daar hoef je je niet voor te verontschuldigen want daar heb ik helemaal geen last van, so no offence taken :) Bovendien verbeter je me niet maar wijst me alleen op mijn fout.

*bouwt dus, ik spreek/schijf nauwelijks nog Nederlands maar ben wel de enige waarvan mijn 3 jarige het moet leren dus verbeteren mag altijd. Dit was gelukkig meer een typefoutje dan gebrek aan kennis.
@mercedesclk350: p.s: Spijt mij dat ik je verbeter? Hoort daar niet Het voor om het een mooie zin te maken?
@sketcher: Dat kan, ik doe het altijd zo, maar kennelijk “what goes around comes around”…

Als je ergens anders vandaan komt dan vind ik DT fouten niet eens zo erg, dat is ook gewoon lastig, zeker voor mensen die niet groot zijn geworden met de taal.
@mercedesclk350: Nee ben Nederlander maar woon er al bijna 10 jaar niet meer.
Zien jullie nou wel, Chineesjes, ook zonder één op één een Evoque te kopiëren kunnen jullie best nette SUV’jes tekenen!
Beetje jeep cherokee, niet slecht verder netzoals die borgward BX7, zal het niet erg vinden om er in gezien te worden
Ik vind hem echt heel netjes!
Wat gebeurt er met deze auto als je over een pothole rijdt?
13 in een dozijn suv met een nog te bewijzen kwaliteit, wie durft?
Ziet er goed uit. En je kan bij iedere auto wel elementen vinden van andere auto’s, maar daar let je niet zo snel op bij bekende merken.
Ook Apple iPhone is made in China en van een uitstekende kwaliteit met prima garantie. Waarom zouden de auto’s dat niet zijn vanaf nu? Chinezen leren zeer snel, net als de Japanners in de jaren 70/80 en de Koreanen in de jaren 80/90. Laat maar komen!
*made in Taiwan. Grotendeels.
Ze kunnen het wel! Het gaat vaak mis bij de communicatie, dat kunnen ze niet. Ze luisteren dus ook niet naar kritiek.
Mij iets te veel vouwen en kreukels in het plaatwerk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).