Verstappen krijgt fatsoenlijke ‘Party Mode’ van Honda

Auteur: , 32 Reacties

Goed nieuws voor de Nederlander.

Verstappen krijgt fatsoenlijke 'Party Mode' van Honda

Sinds de scheiding tussen Red Bull en Renault in kannen en kruiken is, grijpt de energiedrankgigant praktisch iedere mogelijkheid aan om zijn vorige motorleverancier een flinke dolksteek tussen de ribben te geven. In de meest recente aflevering richt Red Bull wederom zijn verbale pijlen op Renault, door te beweren dat het van Honda wél een volwaardige Party Modus krijgt.

Het is absoluut niet de eerste keer dat Honda, dat nog altijd zijn sporen moet bewijzen in het tweede turbo-tijdperk van de Formule 1, door Red Bull de hemel in wordt geprezen. Volgens de Oostenrijks-Britse equipe voldoet Honda op nagenoeg ieder gebied aan zijn wensen en is de krachtbron niet alleen krachtiger, maar ook nog eens betrouwbaarder. Nu komt daar bovenop dat Honda de auto’s van het team een volwaardige ‘party mode‘ zal geven.

Het is uitgerekend Helmut Marko die zijn mond open heeft gedaan over de komst van een party modus. Tegenover Motorsport.com vertelt de oud-coureur en talentenjager (en vernietiger) dat Honda hiermee binnen het team heeft gezorgd voor een nieuwe boost aan optimisme.

“The figures make us really optimistic, also with regard to the increase in performance. For the first time we can also celebrate with a ‘party mode’! The Honda engine is already slightly above the Renault engine. If you combine our GPS data with the data provided by Honda, we’ll be in the Mercedes and Ferrari region.”

Marko geeft toe dat dit niet betekent dat het nu ineens Mercedes en Ferrari zal overtreffen, maar als het hiermee binnen handbereik van zijn directe concurrenten kan komen, dan zullen de kwaliteiten van de auto mogelijk de rest van het gat kunnen dichten. En als de betrouwbaarheid van de Honda-krachtbron beter is dan die van de Renault, dan heeft het mogelijk een reële kans op de titel.

Ergens is het hilarisch dat Red Bull nu door het dolle is door de komst van een dergelijke motorstand, want vorig jaar nog pleitte het team voor het afschaffen van de feestmodus, omdat Renault op dit gebied vreselijk achterliep t.o.v. Mercedes en Ferrari.32 reacties

Zou Helmut tegenwoordig een Biostabill dragen? Hij is de laatste paar maanden zo positief…. hij zit vol nieuwe positieve energie sinds bekend is dat men naar Honda geswitched is.
@gertjan2012: haha. Bruno Santanero!!! Wie kent hem nie?
@gertjan2012: het zijn onzekere tijden voor rb tot de 1ste race, de sponsors en de fans trekken de honda deal in vraag. Wat op zich normaal is als je de geschiedenis van honda over de laatste jaren bekijkt. Strategisch is het belangrijk om positief in het nieuws te blijven zodat de sponsors niet afhaken tot aan de 1ste race. Ik kan dan ook begrijpen waarom helmut marko dergelijke uitspraken moet doen. Besturen van een dergelijke team vergt meer dan alleen een team, auto opstellen. Hij moet ervoor zorgen dat iedereen, bestuurder, mechanieker, sponsor en fans aan boord blijven, en tegelijk moet hij zien dat de team zo vaak mogelijk wint. Het is gemakkelijk om te zeggen dat er negatief/positief nieuws is, maar ik denk niet dat in een dergelijke positie niets of bijna niets zo maar in de pers komt. Er zal een groep media verantwoordelijken raad geven over wat al dan niet gezegd mag worden.
@acizane80: je slaat de spijker op de kop. Ze waten afgelopen winterstop ook super content met de ontwikkelingen bij Renault. Zie hoe dat ging.

Zou overigens wel lekker zijn als ze de eerste races eens niet deden op circuits waar kracht belangrijk is. Dan kan je vast een gat proberen te slaan en sta je sterker met de psychologische oorlogvoering.
@gertjan2012: wauw, nostalgie. Nog uit de tijd dat Tineke tot 10 kon tellen zonder 2x in haar broek te plassen.
Zolang het niet afgeschaft wordt zou ik er ook heel blij mee zijn. Lijkt me eerder logisch dan hilarisch.
Kunnen we niet gewoon stoppen met deze tegenstrijdige berichtgeving? Elke week is het 3 keer stront en 3 keer feest bij Honda. Geloofwaardigheidsniveau van het nieuws (en daarmee dus autoblog) daalt wel behoorlijk.
@bartteeuwen: je kunt er ook voor kiezen om sommige berichten niet te lezen Bart
@bartteeuwen:

Dat ben ik niet met je eens. Ik zal het even kort uitleggen hoe ik het zie. Bij Autoblog verslaan wij het nieuws, we bedenken het niet zelf ;-). Dus als er diverse malen tegenstrijdige berichten naar buiten komen, zullen wij daarvan melding maken.

De reden is natuurlijk simpel: deze motor is enorm belangrijk. Met de coureurs en het chassis zit het waarschijnlijk wel snor. Maar het is de Honda motor waardoor het seizoen enorm succesvol wordt. Of een debacle. Of meh. Daar zullen we uiteraard ook melding van maken.

Zoals een Engels gezegde luidt: don’t blame the Messenger ;-).
@willeme: er staat een foutje in je tekst, het moet natuurlijk zijn: Bij Autoblog verslaan wij het Verstappen & Red Bull nieuws, want dat levert lekker veel kliks op. Nieuws over andere teams posten wij een stuk minder omdat we daar minder kliks op krijgen en dus voor ons minder interessant is.

Want anders hadden ze natuurlijk gisteren al lang het artikel geplaatst over het feit dat ze bij Mercedes deze winter hun motor alweer 12 PK krachtiger hebben weten te maken en ze de marge in de ontwikkeling van de pk’s en brandstofverbruik vergroot hebben. Een krachtigere motor dus die minder brandstof verbruikt, en het einde is bij Mercedes nog niet in zicht qua ontwikkeling.
@Rice09: uiteraard verslaan wij nieuws wat lezers interessant vinden. Betreft Red Bull en Verstappen wil men graag van de hoed en de rand weten.

Dat wil niet zeggen dat we de rest standaard overslaan. Ook Hamilton, Alonso en Raikkonen zijn populaire onderwerpen.
@willeme: top blijf zo doorgaan! Ik kom hier niet om nieuws te lezen over de tante van Kyvat
@willeme: vanochtend las ik nog dat er problemen zijn met trillingen die ontstaan in de honda motor op de testbank tijdens verschillende testen. Een aangetrokken F1 motorspecialist zou het probleem ook niet kunnen hebben localiseren. Daar komt bij dat honda en de testbankleverancier hun samenwerking verbroken hebben, waardoor er hoogstwaarschijnlijk een vertraging in ontwikkeling komt. Nuja wat hiervan klopt en hoeveel er wordt verteld om zand in de concurenten hun ogen te strooien weet ik niet. Maar het toont wel aan denk ik dat niet alles rozengeur en manenschijn is. Ik denk dat we vooral zullen moeten afwachten..
@jackyspriet: Dat was 3 dagen terug al te lezen op Autoblog:

https://www.autoblog.nl/nieuws/potto-hiko-ontwikkeling-honda-f1-motor-verloopt-bagger-118825
@notsobig: ohja inderdaad. Ik was niet voorbij de 4 inleidende alinea’s geraakt -_-
@bartteeuwen: ik ben helemaal eens
@bartteeuwen: mooi man! Voor de eerste race in australie zullen ALLE teams bij elkaar mindfuck berichten in het hoofd proberen te zetten dit is onderdeel van iedere topsport en het werkt
En de ontwikkeling met de F1 Honda motor verloopt toch bagger i.v.m. breuk met AVL?! Alle leuke fan opwarm praatjes ten spijt… ik ben en blijf sceptisch tot de eerste paar races gereden zijn.
Tja, en nu maar wachten tot Australië om te zien wat er allemaal van waar is.
Met een fles wodka heb je ook al een party mode.
@fiero: Mijn vriendin heeft ook een knopje waarmee je de party mode inschakelt.
@berlinetta: mijn vriendin heeft er 3! Met 2 kan ik volume en frequentie aanpassen, erg handig. De andere is full party mode.
@berlinetta: de mijne 3 knopjes en 3 plug-ins. Bij de ene plug-in hoor ik d’r niet meer, bij de andere des te meer.
@fiero: een fels vdoka is eedrer over en uit moode …


Ok, noog ééntje dna!
Red Bull f1 met haar grote mond kan alleen nog maar op de honda krachtbron vertrouwen. Er is geen enkele andere meer voor ze beschikbaar.
“Ergens is het hilarisch dat Red Bull nu door het dolle is door de komst van een dergelijke motorstand, want vorig jaar nog pleitte het team voor het afschaffen van de feestmodus, omdat Renault op dit gebied vreselijk achterliep t.o.v. Mercedes en Ferrari.”

Dit is waarom de Formule 1 bestuurt moet worden als een dictatuur. De teams zijn niet serieus te nemen. Die denken alleen aan hun eigen korte termijn belang. Als Liberty Media zijnde moet je je helemaal niks aantrekken van de Toto Wolfjes van deze wereld.
@riddertevoet: uiteraard dient de F1 ook niet bestuurt te worden door een Amerikaanse commerciele onderneming, die verkoopt de TV rechten en heeft verder niks te zeggen. De F1 hoort bestuurt te worden door wijze mannen met lange witte baarden uit een toren in het centrum van Parijs die moeilijk bereikbaar is door de brandende bandenstapels er omheen.
Linke uitspraken van Helmut Marko, als de Honda niet snel genoeg is en Verstappen er geen races mee kan winnen dan krijgt hij een hele horde boze jonge mannen met oranje poloshorts en met oranje brillen op achter zich aan.
Vlak het chassis niet uit komend jaar. De gewijzigde aero regels veroorzaken heel veel werk voor de teams. Dingetje is dat de downforce een opbouw is, het begint met hoe de voorvleugel de lucht stuurt over de auto. Dus letterlijk de hele auto moet aerodynamisch opnieuw ontworpen worden. En de CFD tijd is begrenst, dus de rijkere teams hebben maar beperkt voordeel. Ik denk zelfs dat teams die niet tot het einde druk waren met scoren in 2018 een streepje voor hebben aangezien ze meer 2018 CFD tijd hebben ingezet voor de 2019 auto.
Moet er wel bij zeggen dat tegenover motorsport.com Helmut ook zei dat Honda het niet voor elkaar zal krijgen om met 3 PU’s het seizoen door te kunnen komen en met dank aan de Party Mode misschien nog wel een extra nodig hebben. De tactiek van Red Bull zal vermoedelijk dan ook zijn penalties te nemen op circuits waar P5 het hoogst haalbare is om te kunnen vlammen op circuits met potentie.
Ik ben die helmut wel beu nu. Zeg gewoon eerlijkdat je onzeker bent over de toekomst en hoopt op het beste, en dat er positieve ontwikkelingen zijn, maar veel werk voor de boeg. Helmut lult zoveel omdat hij een grote vinger naar renault wilt opsteken en nu heel erg bang aan het worden is dat zijn grootspraak slechts teleurstelling gaat oogsten in 2019. Ik ga keihard lachen om rb in 2019 denk ik…
Daar zit geen woord Spaans bij.

Maar hij (Marko) heeft simpelweg wel gelijk. In de V8 tijd was de Renault ook niet het sterkste blok. Ze kwam toen eigenlijk ook altijd topsnelheid/vermogen te kort ten opzichte van de concurrentie. Het Chassis heeft dit laatste beetje altijd goed gemaakt.
En dát is precies wat hij nu zegt. Als Honda ook maar in de buurt kan komen van Mercedes en Ferrari dan kunnen we, net als in het V8 tijdperk, de rest met het chassis goedmaken.

Ook houden ze al rekening mee met vaker wisselen van motoren en dat dit een andere insteek is dan met Renault. Waarom? Simpel; Renault is een een established leverancier. Honda is aan het opbouwen.

Dat gezegd hebbende; Honda zal wel moeten leveren. 2020. Dan is Max kampioen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).