Verstappen raceweekend trok record aantal bezoekers

Auteur: , 33 Reacties

De VerstappenJumbo Racedagen die dit Pinksterweekeinde plaatsvonden op Circuit Zandvoort, hebben alle verwachtingen overtroffen.

RIC en VER

Maar liefst 110.000 mensen waren aanwezig bij het racespektakel, dat is ruim 10% meer dan vorig jaar. Bezoekers konden ook genieten van de eerste Ladies GT Race, de Red Bull Caravanrace en de WTCR races. Aan die laatste deed ook Bernhard van Oranje mee, die reed in een Audi RS3 LMS. Andere Nederlanders waren Tom Coronel en Michael Verhagen. Naast de RS3 reden deelnemers oa in de Hyundai i30 N TCR, Honda Civic TCR en Volkswagen Golf GTi TCR.

Publiekstrekker was uiteraard Max Verstappen, die vooral mocht spelen op het circuit. Max kwam maar liefst zes keer in actie. Op eerste Pinksterdag ging hij met Red Bull teamgenoot Daniel Ricciardo en voormalig F1 coureur David Coulthard de baan op. Een uniek moment voor racefans: drie Formule 1 auto’s van Red Bull gelijktijdig op de baan. Verstappen reed in de RB8 uit 2012 en Ricciardo en Coulthard stapten ieder in een eigen RB7 uit 2011, om vervolgens met deze Formule 1-bolides het publiek op burn-outs en donuts te trakteren. Max Verstappen liet weten:

De Jumbo Racedagen zijn voor mij een van de hoogtepunten van het jaar. Het is een mooi evenement. Ik heb me enorm vermaakt en hopelijk alle fans ook! Drie Red Bull Racing Formule 1-auto’s op hetzelfde moment op de baan, dat zie je niet zo vaak. Om dat dan ook nog in Nederland te doen, is gewoon heel bijzonder.

Verder was Verstappen veel bezig met handtekeningen uitdelen, interviews geven en hij deed wat podiumpresentaties. Ook was er vandaag voor het eerst de Red Bull Caravanrace (video).

Caravancheck33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuk maar ik ben naar het TT Circuit te gaan omdat ik toch ff iets liever een Apollo IE wou zien dan MV33 ;)
@720s: Zo zo…
@viezefreddyw: ja, 720s is van het betere soort mens :)
@jochempie: tsja, Max heb ik al eens mogen “aanschouwen”, die Apollo niet. Plus ik woon in Groningen dus dan verkleaut je niet je hele dag aan reizen.
ik ben naar spa classic geweest, kan jumbo niet aan tippen, apollo ook niet trouwens😉
@720s: fijn man. Mooi verhaal. Dan weten we dat in ieder geval.
@720s: Leuk, ik was aan het werk
@720s: ik was bij de proctoloog, man wat een geluid kwam daar uit!
Beide dagen geweest, beide dagen prima naar mn zin gehad, met een divers programma. Gisteren fris (of koud, zo u wilt, door mist van zee) en vééél te druk. Dat dan weer wel. Vandaag heerlijk weer en niet al te druk. Lekker in de duinen genieten van een biertje en de zon. Was prima vol te houden.
En natuurlijk niet te vergeten Gwen van Poorten deed ook mee!
@g60gti: En dat is?
@hight96: Een leuk meisje
@g60gti: En ze won!
@granlusso: Ja klopt super!
@granlusso: mijn hart
@g60gti: 1e geworden!
Leuk event alleen wederom een bevestiging van het feit dat Zandvoort niet geschikt is voor een groot evenement als de formule 1…Zandvoort is een logistiek drama
@maarten020: Voor nu niet geschikt inderdaad. Zulke evenementen geven de mensen die de F1 terug wil halen wel een goed beeld waar het allemaal aan schort in Zandvoort. En daar kan wat aan gedaan worden…
@venividivici: en wat kunnen we er aan doen dat het circuit van Zandvoort aan de kust ligt en het er op een mooie dag heel erg druk is met zowel badgasten als racefans? Het meest haalbare lijkt me het circuit te verplaatsen naar een goed te bereiken locatie, in de flevopolder of in de buurt van Assen.
@mashell: Denk dat die heli’s van de luchtmacht net niet sterk genoeg zijn.
@maarten020: waar zeikt iedereen over? ga met de trein, de laatste 10 minuutjes zijn druk vanaf haarlem naar zandvoort. vanaf (insert closest train station) tot haarlem is het gewoon de trein in het weekend, zit geen hond in. ga gewoon niet met de auto, goochem.

spa is veeeeel erger, zelfde geldt voor hungaroring.
@gwnbmw: Amen. Pro-tip: neem niet de directe trein die vanuit Amsterdam naar Zandvoort gaat, maar de pendeltrein Haarlem-Zandvoort. Die is veel minder druk.

Pro-tip 2: auto gratis parkeren bij station Haarlem Spaarnwoude
@metalmike: ik kom uit rotterdam, maar over het algemeen een goeie tip!
@metalmike:
Ik zette m’n auto bij Nieuw-Vennep (kwam ook uit richting Rotterdam). Dat is ook gratis… Heerlijk rustig in de trein naar Amterdam Sloterdijk. Daarna was het wat drukker ;)
Afgelopen zondag geweest, op de drukte na van gelegenheidsfans was het een prima dag. Dat het een commercieel feest is moge duidelijk zijn. Desalniettemin een leuk programma, het driften is mijns inziens nogal afgezaagd en pauper, maar de herrie van verschillende soorten auto’s op de baan maakte veel goed. Het gegil van de F1 wagens was prachtig, ik heb letterlijk een traantje weg gepinkt.
en dan willen ze daar ook nog een echte F1 wedstrijd gaan organiseren, de file stond nu al bijna tot aan Amsterdam. Keep on dreaming. Als er een Formule 1 naar Nederland gaat komen zal die op het TT-Circuit gaat plaatsvinden ondanks dat er iemand van het Koninklijk Huis de baas is van het circuit op Zandvoort.
@Soulmaster: ik was vorig jaar in Monza en tot aan milaan en 20 km daarvoor stond er file, maar daar is ook een GP, file hoort erbij. Maakt het juist mooier zodra je eindelijk de auto’s van dichtbij hoort en of ziet!
@Soulmaster: ik was met de trein. Maar 10 min lopen van circuit. Terugreis ging supersnel. Elke 10 min wel een trein naar Amsterdam. Vervolgens meteen overstappen naar mijn eindbestemming. Geen file, gewoon een zitplaats. Was gewoon top. Hadden meer mensen moeten doen.
Ik ben de zondag geweest voor de 2de keer, we gaan ons er maar niet meer aan wagen. volgende keer gewoon lekker naar Assen.
Ik ben ook zondag gaan kijken. Vond het een prima dag. Veel leuke dingen op de baan en alles volgde elkaar snel op. En dat geluid van die F1-auto’s… man man man wat een oorverdovend kabaal is dat. Kippenvel.

Ik ben verder wel verbaasd over hoe fout alle weerberichten het hadden. 22 graden, zon en weercijfer 10 stond er. Dat heb ik geweten met mijn tshirt en korte broek. Had beter een winterjas aan kunnen trekken.
@berlinetta: Inderdaad, uiteindelijk ben ik toch verbrand daar hoor!
Zondag was uiteindelijk de leukste dag qua programma. Wat mij enorm stoorde waren de paupers met campingstoelen die nog slechter waren dan het niveau SBS6. Kabaal, duwen, afval in de duinen gooien, stinken. Walgelijk…
@vonklausenburg: ja dat soort mensen komen er helaas altijd op af. Stoorde ik me ook aan.
Jumbo dag op Zandvoort overgeslagen. Deze zomer wel weer op bezoek bij het TT circuit in Assen bij de Gamma racing days. BOSS klasse, kom maar op!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).