“Verstappen vertrekt als hij geen kampioen kan worden”

Auteur: , 49 Reacties

Dit is hét jaar dat Red Bull zich moet bewijzen.

MV33 gaat vertrekken als...

In zijn jacht naar talenten heeft Red Bull een aantal onmiskenbare parels gevonden, maar de coureurs zijn absoluut niet voor de rest van hun carrière gebonden aan de energiedrankgigant. Met het vertrek van Sebastian Vettel naar Ferrari verloor het team zijn eerste échte ster en nu Daniel Ricciardo heeft besloten zijn heil te zoeken bij Renault, ziet de renstal een tweede protegé eieren voor zijn geld kiezen. Max Verstappen is sinds enkele jaren zonder enige twijfel de nieuwe favoriet binnen het team en samen hebben zij het ultieme plan om wereld- en constructeurskampioen te worden in de Formule 1. Echter, als het team ook met Honda faalt dit doel te realiseren, hoe ziet de toekomst er dan uit voor de Nederlander?

Wel, volgens de inmiddels gepensioneerde wereldkampioen van 2009, Jenson Button, kan Max Verstappen binnenkort wel eens op zoek gaan naar een team dat beter presteert dan de zijne. In een interview met Sky Sports F1 vertelt de Britse coureur dat hij denkt dat de voorhoede door alle regelwijzigingen omtrent aerodynamica komend jaar bijzonder competitief zal zijn, maar dat dit niet per se in het voordeel van Verstappen uit hoeft te pakken.

“There are so many changes in the sport at the moment and that’s exactly what the sport needs. I think we will have three teams battling at the front and, if we do, there will be some fantastic fights.”

Hoe goed deze gevechten voor de actie en emotie op de baan ook mogen zijn, Verstappen zal volgens Button pas tevreden zijn wanneer hij dit jaar een oprechte kans heeft om voor de titel te strijden. Is dit niet het geval, dan zal hij beginnen te twijfelen over zijn team en mogelijk snel op zoek gaan naar een renstal die hem een betere kans op de eindzege zal kunnen geven.

“It’s tricky with Max. He’s always moving forward and he’s always looking for something else. He jumps into a Red Bull and he wins his first race. This year is a really important year for him to keep it moving. He has to be fighting for the championship or I think he will start asking questions about where he should be in the future.”

Hoewel Max eigenlijk nog maar aan het begin van zijn carrière staat, heeft Button wel degelijk een punt door aan te kaarten dat Verstappen hongeriger dan ooit zal zijn om de titel te veroveren. De Nederlander heeft inmiddels immers meerdere overwinningen in één seizoen op zijn naam geschreven en zal daardoor in de toekomst niet met minder genoeg willen nemen. De wereldtitel is de logische volgende stap, dus zal zich hij in een team moeten bevinden dat hem een dergelijke mogelijkheid kan bieden. Is het niet Red Bull, dan zal het een andere partij worden. Geïnteresseerden genoeg, zo denken wij.49 reacties

Mooi artikeltje luchtfietserij natuurlijk. Natuurlijk zal Max wanneer Redbull hem geen kampioen kan maken verder kijken. Geen nieuws toch?
@dutchdriftking: dat zijn veel van de artikelen van ikschrijfookoverautos. Hij is ook clickbait kampioen op autoblog. Dan lees ik toch veel liever de artikelen van Willeme.
@hiostu: ik lees het liefst de comments van @lincoln en de rest die er geagiteerd op reageert
@str8six: haha ja ik ook!
@str8six: is Lincoln niet stiekem gewoon het alter ego van Wouter ofzo…lekker de boel opstoken…
@hiostu: Eens.
@dutchdriftking: dat verder kijken kan nog wel is een puntje worden..
1) als in eens uit het niets Leclerq de titel pakt bij Ferrari dan zal hij ongetwijfeld Max niet in de andere auto naast zich willen ook al wordt Vettel weggebonjourd.. Dus Ferrari No go.
2) Als Ocon na een paar races Bottas gaat vervangen naast Hamilton dan komt Max ook niet in een Mercedes te rijden..
3.. tja tijd voor iets anders dan maar.. Helaas nooit WK geworden.
Ik hoop dat ik t fout heb want ben ook gewoon een Max fan maar t zou zo maar kunnen lopen zoals ik t schets.
De tijd zal t leren.
Button weet als geen ander dat het met Honda niks gaat worden natuurlijk. Ik denk zelf overigens dat Mercedes uiterst dominant zal zijn dit jaar. Onder andere omdat de meeste teams de auto’s waarschijnlijk een langere wielbasis zullen geven om de grotere benzinetank een plaats te geven. Merc rijdt al jaren met die W0x Langs rond, dus die hebben wat dat betreft alweer een voordeeltje te pakken.
@jaapiyo: Hoezo? Zonder Honda was Button nooit wereldkampioen geworden in 2009. Honda stapte uit de F1 en verkocht de hele boel aan het management onder leiding van Brawn.
@stradale888: dankzij Honda geld misschien, niet dankzij hun motor.
@stradale888: precies, Brawn had voor Honda een prima auto gemaakt, toen de “dream of Power” Honda motor vervangen was, werden ze meteen kampioen.
@mashell: de dubbeldeksdiffusor had volgens mij meer impact dan de Mercedesmotor. Dit waren de jaren voor de triestige hybridemotoren…door de hoge ontwikkelingssnelheid van de andere teams hing button zijn kampioenschap op het einde van het seizoen trouwens nog aan een zijden draadje.
@chrisvis: Precies. Met de dubbele diffuser hebben ze dat kampioenschap weten binnen te slepen. In het begin van het seizoen waren ze niet bij te houden.
Zoowww .. die gast zegt dingen ..
Echt jonguh .. die dingen die hij zegt jonguh ..
@lincoln: Huts
Kom op zeg. Als Ferrari en MB de afkoopsom hadden willen betalen en Ves naast of ipv Vet en Ham hadden willen zetten, had ie daar nu gezeten.
Je kon aan Ric zien: hij wilde wel, maar mocht niet aanschuiven bij Fer en MB.
Ves kan dus wel gaan kijken voor een beter team als t niet lukt, maar als dat zo is, betekent het dat MB en Fer er dus nog voor liggen en dan zie ik die 2 oudjes en de 2 talenten (mits die het goed doen), lekker blijven zitten.
@gregorius: wie is Ves?
@sirprize: Vestappen
@joostie: VER dus. Niet VES. Al een tijdje niet meer.
@gregorius: uh, Mercedes/Lauda wilde VER al contracteren, waarvoor VER bedankte…

Ik citeer:

Lewis Hamilton en Max Verstappen in één team… Dat zou een explosief maar geniaal duo zijn. Niki Lauda dacht hier ook zo over en heeft daarom in de zomer van 2017 Max Verstappen benaderd om te tekenen bij Mercedes.

Dat laat de Lauda aan het Oostenrijkse ORF weten. Vorige zomer zat Max bij Red Bull Racing niet lekker in zijn vel, door de tegenvallende RB13. Mercedes hoopte hier gebruik van te kunnen maken en de Nederlander te laten tekenen bij hun team.

“Er zijn gesprekken geweest met Max en zijn management”, zo begint Lauda. “We hebben hem geen specifiek bod gedaan, maar we zagen een combinatie van Lewis en Max zeker zitten”, aldus de Oostenrijker.

Maar plotseling kwam het nieuws naar buiten dat Max niet had getekend bij Mercedes, maar zijn contract netjes verlengd had bij Red Bull. Volgens Lauda was dit erg slim van Red Bull-adviseur Helmut Marko.

“Helmut heeft het slim aangepakt. Hij wist wel wat er speelde en hij heeft ervoor gezorgd dat Max erg snel tekende bij Red Bull. Zoiets kan gebeuren in de Formule 1”, complimenteert Niki zijn landgenoot.

Mocht Verstappen vorig jaar niet hebben bijgetekend bij zijn huidige team, dan had Max volgend jaar misschien voor de Duitsers gereden. Lauda was namelijk vrij zeker van zijn zaak.

“Wij hebben bij Max naar het totale plaatje gekeken. We wisten bijna zeker dat Max en Lewis bij elkaar zouden passen. Daarnaast heeft Lewis al-tijd een teamgenoot nodig die hem tot het uiterste pusht”, sloot Lauda af.

Bron: https://www.autobahn.eu/9444/niki-lauda-erkent-dat-er-gesprekken-zijn-geweest-tussen-mercedes-en-max-verstappen/

@rollingstoned: Lewis presteert het beste onder druk, maar is inmiddels zo geroutineerd dat hij zonder druk ook kampioen wordt zoals we afgelopen seizoen gezien hebben.
@mashell: ja en als hij geen races wint dan komt hij onder druk te staan waardoor hij weer gaat winnen. Zo lust ik er nog wel een paar 😂
@rollingstoned: Lewis heeft altijd een teamgenoot gehad die hem tot ’t uiterste pushed…🤔 Begint met ’n B… etc
waar naartoe dan? renault?
@gitaarknul: Naar Amerika
@gitaarknul: dat dus. Alleen als Hamilton stopt na meer dan 7 titels, zie ik Max nog verhuizen naar Mercedes of Ferrari. Tot die tijd zitten Vettel, Leclerq, Bottas en mogelijk die griezelige Ocon ‘m nog in de weg
@dsdh: verstappen en hamilton in hetzelfde team. bottas krijgt slechts 1 jarige contracten, en ik denk dat mercedes toch liever verstappen als ocon heeft.
@gitaarknul: met Red Bull mee naar de formule E, dat is toch de toekomst.
@gitaarknul: Die brug heeft Max ook al verbrand.
Tja naar mijn mening kunnen alleen de fabrieksteams tegenwoordig meedoen om het kampioenschap. Mercedes en Ferrari zitten goed zolang Hamilton blijft, als Ocon komt gaan ze Verstappen daar niet naast zetten. Zelfde geld voor Leclerc bij Ferrari. Renault zou een optie zijn als ze mee gaan doen maar dan moet Max wss nog even sorry zeggen over eerdere uitspraken. Red Bull heeft tot nu toe geluk gehad groot talent aan te kunnen trekken en daarmee flinke resultaten te boeken maar ik zie ze de komende jaren geen titels pakken als er geen budget Cap komt. Denk dat Max in een vrij lastige positie zit eigenlijk ondanks z’n talent
@edftw:
Red Bull is met Honda defacto nu ook een fabrieksteam.
Renault gaat geen titels pakken zonder budget cap, of ze moeten hun investeringen verdubbelen ipv het huidge halfslachtige beleid.
@harrie: een fabrieksteam is een team van een autofabrikant dat zowel motor als auto zelf maakt. Daarvan zijn er drie in de F1. RBR is gewoon een klant van Honda. De nummer één klant, maar dat waren ze ook al bij Renault.
@edftw: nee hoor, Max heeft ze voor het uitzoeken. Zowel Ferrari als Mercedes hebben interesse in hem.
Vettel weet weer niet te scoren met Ferrari en zwaait af, Hamilton naar Ferrari, Max naar Mercedes.
Bottas rijdt dit jaar alweer plompverloren rond dus wordt gewipt. Russell imponeert en komt naast Max, ten koste van Ocon die van zijn vroeg pensioen mag genieten in de Formule E.
@harrie: mag ik jouw glazen bol eens lenen?
@harrie: Ocon is al met vervroegd pensioen gestuurd. 😜
@harrie: Ik zie Hamilton never nooit niet naar Ferrari gaan.
@HZW: waarom niet schumi heeft iets dergelijk al gedaan. Dus onmogelijk is het niet.
@HZW: Inderdaad. Ik zie hem eerder stoppen. Wat is er nou nog te bereiken bij Ferrari voor hem?
@miata93:
Schijnbaar een eervol dingetje, voor die petjes fabrikant rijden.
Daarnaast zie ik Hamilton wel er voor aan om alles op alles te zetten om Vettel te laten zien dat het echt wel kan in een Ferrari, wereldkampioen worden.
Als die zich maar niet Verstapt.
Max zal nooit ergens tweede rijder willen (en kunnen!) zijn. Dat beperkt wel enorm zijn opties om naar Ferrari of Mercedes te verhuizen. Een gevalletje alles of niets. En ik vraag me af of die teams dat risico willen nemen. Het siert hem, maar het is ook wel een risico.
Formule 1 wordt in de toekomst electro motor met Fuel-Cell.
Houdoe!
Er zijn 2 absolute talenten in F1 voor de toekomst en dat zijn Leclair en Verstappen. Deze 2 gaan in de toekomst bij de topteams rijden. In vergelijking met deze 2 is de rest opvulling en de topteams zullen ten alle tijden deze 2 proberen te contracteren.
Lijkt mij dat als Ocon echt zo goed zou zijn hij nu gewoon een zitje zou hebben, het feit dat Bottas mag rijden en niet Ocon zegt toch genoeg. Geloof er niets van dat Ocon Verstappen zou kunnen blokkeren bij een overgang naar Mercedes.
Hartstikke leuk natuurlijk, maar als chef nou eerst eens een seizoen zonder crashes rijdt, en daarna pas gaat janken over het team cq de auto…
@astonmajin: Als hij een betere auto verwacht, of in ieder geval een auto verwacht, met motor die beter presteert, dan boven de 90-95% dat die auto-motor-combinatie, die die combinatie uiteindelijk blijkt te leveren in het begin van het seizoen. En hij zit zelf al op de volle 100%. Dan kan het gebeuren, dat het in zijn jonge jaren niet vlekkeloos verloopt en hij dus fouten maakt, of te hard pusht. Maar dat zijn leermomenten die iedereen in de top tegenkomt.
Dat hij klaagt, is omdat hij zelf vindt, dat het niet aan hem ligt, maar aan de auto en hij heeft gelijk. Hij heeft er immers alles aangedaan, om 100% vol vertrouwen, in volle kracht en enthousiasme voor de dag te komen. Dat door toedoen van anderen, hij dan moet compenseren, daar had hij niet op gerekend en dat omschakelmoment kwam iets later binnen, dan had gekund, maar dat is ook jeugdig enthousiasme. Maar ook bij Verstappen viel uiteindelijk het kwartje, geholpen door Red Bull en uiteindelijk ook door Renault. Verder heeft hij toch een mooi seizoen gedraaid. Dat gaat hem dit jaar niet meer gebeuren. De verwachtingen zijn hoog, maar wel in bepaalde mate.
Button zegt niets raars, maar het is ook een open deur.
Want het gaat wel lukken met Verstappen en de Red Bull Honda combinatie, waarom? Omdat Max nou eenmaal niet de snelste motor in zijn auto hoeft te hebben, maar wel de beste combinatie motor en auto. En die levert men bij Red Bull, daar zorgt ook de grote baas Mateschitz, die wil namelijk ook geen gezichtsverlies en zijn geïnvesteerde geld omgezet zien in resultaten, daarbij worden zij volledig gesteund door Honda, dat naast het opgelopen gezichtsverliezen, nu eindelijk wel met de juiste combinatie kunnen werken.
Het zal niet altijd vlekkeloos verlopen, maar het gaat wel lukken.
Daarnaast is ieder team altijd geïnteresseerd in iemand, met de capaciteiten van Verstappen, gewoon omdat ieder team resultaat wil zien van zijn inspanningen en investeringen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).