Verstappen: “Vettel is niet extreem goed”

Auteur: , 31 Reacties

Shots fayaaaad.

handgebaar

Max Verstappen en Sebastian Vettel mogen dan broeders van een andere moeder zijn, maar dat houdt Max niet tegen om zijn ongezoute mening te geven over de Duitser. Nota bene in de Gazetta dello Sport heeft MV33 Sebastian een verbaal tikkie gegeven door te stellen dat hij de viervoudig wereldkampioen geen heel speciale rijkunsten toedicht.

De Italiaanse media viel natuurlijk toch al over de Duitser heen nadat deze om de oren gereden werd door zijn jonge teamgenoot Leclerc in Bahrein. Verstappen is niet te beroerd om olie op het vuur te gooien. Hij geeft aan dat hij niet verbaasd is dat Leclerc Vettel kan verslaan, daar Ricciardo dat immers ook al gedaan heeft in 2014. Volgens Max is Vettel best een goede coureur, maar hij heeft de Germaan naar eigen zeggen nooit gezien als ‘een tovenaar’. Verstappen heeft in het verleden natuurlijk menig robbertje uitgevochten met Leclerc op de karts en als voormalig teamgenoot van Ricciardo kent hij het talent van de Ozzie als geen ander.

Het een zal waarschijnlijk niks met het ander te maken hebben, maar als we ons laten vangen door het moment heeft Vettel vandaag wel weer even teruggemept. In de kwalificatie at hij Verstappen de kaas van het brood (verslag) om wél een tweede run te kunnen maken in Q3 en de tijd die hij neerzette was uiteindelijk ook genoeg om Leclerc af te troeven. Kan Vettel er dan misschien toch nog een tandje bijzetten en zijn positie bij Ferrari redden, of rijdt Max volgend jaar al voor Ferrari?31 reacties

Hah, de snor praat en zingt Italiaans, dus zal hij het roze blaadje ook wel lezen inderdaad. Goochelde vakkundig die tweede run foetsie. En Max op zijn beurt die van Gasly. Twee vliegen in een klap, als dat geen toveren is!
@hamerhaai: haha zo is het ook weer.
Je hoeft niet perse altijd het beste te zijn op de baan soms is “the complete package” belangrijker voor een topteam. Je moet in de beste auto zitten. En die krijg je door je gedrag op en naast de baan. Verstappen kan misschien wel beter zijn, maar dat was Alonso ook. Maar als je je altijd als enfent terrible gedraagt kom je niet altijd toe met alleen talent.

Vettel is in mijn optiek vorig jaar sportief gegroeid en als mens gegroeid. Dat is niet van alle coureurs te zeggen over vorig jaar.
@gebruikersnaam3:

Dat ben ik eigenlijk niet met je eens. Als je kijkt naar de grote kampioenen, dan zitten daar een paar ‘klootzakken’ tussen. Prost, Senna, Schumacher, Lauda: allemaal best onmogelijke rijders.

Het tweede punt wat geen hout snijdt, is dat Vettel sportief en als mens gegroeid is. Zijn haar op de lip is inderdaad gegroeid, maar Ik zie eigenlijk geen vooruitgang sinds zijn periode bij de Red Bull. Hij maakt de afgelopen seizoenen relatief veel (domme) fouten. Hij komt dikwijls gefrustreerd over, zowel in interviews als over de babyfoon/boardradio.

Ik denk dat het een hele aardige jongen is, die Vettel. Naast de baan is het misschien wel de vriendelijkste persoon.

Aangezien het de bedoeling is om Verstappen te bashen (aanname van mij, vanwege je vorige reacties), denk ik dat het leuk is om te zeggen. Echter, wederom snijdt het geen hout. IK vind dat de Nederlander sinds Monaco vorig jaar behoorlijk gegroeid is als coureur. Het feit dat ie met matig materiaal 3e in het WK-klassement staat, onderstreept dat.

Hamilton is mijn inziens absolute buitencatogerie. Die heb ik nauwelijks kunnen betrappen op smerige acties en weet altijd te winnen. Dat zal ook aan de Mercedes liggen, waarschijnlijk. Maar dat is juist een coureur die mentaal véél sterker is dan Vettel.
@willeme: dat mag jij vinden. Het is idd mijn mening dat Max geen complete rijder is. Hij mist finesse en intellect, zowel in als uit de auto. Ik ben het met je eens dat Hamilton buitencategorie is. Sportief, snel en commercieel een goed ‘product’.
@gebruikersnaam3: Ik ben het er ook wel mee eens dat max buiten de auto zaken handiger kan verworden, maar ik vind dat juist wel wat hebben. Het gaat over racen en emoties, het zou wat mij betreft juist goed zijn als meer coureurs zo zijn. Het is soms net of je naar een aantal politici zit te kijken, alles is veel te wel overwogen en alle emoties worden diep weggestopt.
@willeme: dat Hamilton buitencategorie is, is geen mening maar een feit.
@okdoei: @willeme: toch zakt HAM ook door het ijs als ‘ie echt onder druk staat. In 2007 gooide hij zo het WK in het putje. In 2008 kwam het nog net goed, maar niet omdat HAM zo koeltjes bleef in de laatste race (verre van). En hij heeft zich hoe je het ook wendt of keert toch een WK laten afsnoepen door Rosberg. In mijn ogen was het fameuze incident in Spanje ook een direct gevolg van het feit dat ROS de eerste vier races gewonnen had en HAM flink onder druk stond om het momentum om te draaien. Canada 2011 was ook geen geweldige actie…En zo zijn er nog wel wat incidentjes geweest met oa Massa en Maldo. Kortom, het is inderdaad makkelijk om je neus schoon te houden als je 1) natuurlijk wel heel goed bent maar 2) vooral ook veruit de beste auto hebt en de meeste races alleen je teamgenoot hoeft te verslaan.
@jaapiyo: uhm, in 2007 vergooide zijn team de titel, misschien wilde die liever fernando als wk. In china werdt hij te lang buiten gehouden door het team.
En in spanje was het toch echt ros-berg die zijn mercedes vakkundig naar de binnenkant Roste met een merkwaardig snelheidsverschil. Of dacht je dat lewis erachter zou blijven rijden als een eckte gentlemen?
@koeckenbacker: dus het team reed zich op koddige wijze vast in dat grindbakkie in China en torpedeerde in Brazilië vervolgens bijna Alonso de baan af waardoor Hammie totaal onnodig terugviel naar P8? Toight!
@jaapiyo: was je toen al fan? Ik weet niet of je in china zn banden gezien had, maar t is nogal wiedes als je daarmee de grindbak in glijdt. In brazilie stopte zijn versnellingbak ermee, wat hem heel veel tijd koste. Deze man heeft meer geschiedenis geschreven in zijn eerste jaar, en had dat nog veel meer kunnen doen als alonso niet wat voorkeur kreeg.
@willeme: niet helemaal met je eens. Senna was in mijn optiek (op basis van oude interviews en de documentaire) juist heel sympathiek. Prost was/is inderdaad een lul met vingers.
-edit: nutteloze bijdrage-
@willeme: persoonlijk was ik niet echt een liefhebber van hamodilton tot ik de spottify podcast had beluisterd. Daar begon mijn mening te veranderen. Speelt hij politiek, zeer zeker maar hij kan het ook spelen, dat kan niet van iedereen gezegd worden. Hoe je het went of keert hij word een zakenman gezien zijn kleding lijn en al de rest dat hij doet. Die politiek correctheid heeft hij nodig voor een carrière na f1. Talent, dat heeft hij mijn vraag is hoe hij zou zijn als hij in een rb zou rijden ipv gasly.
Hij moet z’n grote klep houden en op zondagen consequent goede prestaties neerzetten,
@vetnek: Het is natuurlijk niet zo dat hij even spontaan op de koffie is geweest om dit even te verkondigen. In een groot interview worden heel veel dingen gevraagd, waaronder hoe hij de krachtsverhouding tussen Vettel, Ricciardo en LeClerc ziet en daar heeft hij gewoon netjes op geantwoord. Het is vooral dit artikel dat er weer een hele rel van probeert te maken. Lang leve de journalistiek.
Oei Max, misschien moet je eerst zelf eens presteren vooraleer je zulke uitspraken doet. Je hebt je net laten ringeloren in de qualifying door Vettel zijn tovernarij.
Vettel hoort bij de elite van de sport, maar ik begrijp Max ook wel een beetje.

Sinds afgelopen jaar laat Vettel niet echt meer zien dat hij bij de absolute top hoort. Mijn inschatting is dat Vettel niet meer gelukkig is bij Ferrari. Als hij mentaal niet goed in z’n vel zit dan laat hij het allemaal lopen en is hij niet meer zo scherp. Dat zag je ook z’n laatste jaar bij RBR. Iedereen roept dat Ricciardo hem dat jaar heeft verslagen, maar ik denk eerder dat Vettel zichzelf dat jaar verslagen heeft dan Ricciardo.
De stomme fout in Duitsland vorig jaar en een paar races daarna hebben volgens mij hem mentaal gebroken.
Ook nu in interviews komt hij bij mij over alsof hij er niet meer 100% er in staat.

Ik weet niet. Er is iets met Vettel. Ik denk echt dat hij tussen nu en twee jaar er de brui aangeeft.
@rick-dos: Daar zou je nog wel eens gelijk in kunnen hebben. Vettel komt af en toe wat breekbaar (bij gebrek aan een beter woord) over. Misschien is hij inderdaad wel iemand die ergens ‘gelukkig’ moet zijn om optimaal te presteren, en niet zozeer iemand die aan de snelste auto en de beste mensen om zich heen genoeg heeft.
Die Max toch, veel praten en weinig zeggen, veel rijden en weinig winnen.
@johnwaters: en toch heeft hij al een paar wereldtitels en 5 overwinningen in de F1 achter zijn naam staan en heb jij pas één of twee keer de trolley van de maand award gewonnen..
@w0o0dy: ik had liever het WK Maxi Cosy zitten gewonnen, maar je was me voor.
Tegenwoordig vind ik de site wel veel Verstappen blog lijken in plaats van AUTO. Is er nog leuk nieuws rond auto’s? Want die artikels van max bundelt ge beter in 1 lang per weekend. Nuja lokt volk gok ik. Maar em maakt het zichzelf wel moeilijk soms met zijn uitspraken (en dom soms).
AnticliMAX. Hij moet eens in de spiegel kijken. Wordt eerst maar eens wereldkampioen voordat je meervoudige wereldkampioenen van kritiek voorziet
-edit: nutteloze bijdrage-
Sorry @willeme maar max lijkt in de verste verte niet op Senna , prost of andere grote kampioenen. Ik persoonlijk denk dat hij wel snelle rondjes kan rijden en dat komt door het talent dat hij heeft. Talent om te voelen wat een auto doet met sturen , remmen etc. Maar meer talent heeft hij niet. Talent dat je nodig hebt om compleet te zijn en toernooien te winnen. Talent om de juiste mensen met je mee te krijgen. Dat mist ie gewoon en compenseerd dat door een een eikel te zijn. “ vind ik” . Het is leuk om het commentaar te horen bij een inhaal poging waar max bij betrokken is maar het gaat 9 van de 10 keer mis. Al is het iemand die al een ronde achterstand heeft of zn eigen collega. Yeah max is dificult to overtake. Rara hoe komt dat. In interviews is het ook een misbaksel met harde worden als kopstoot en verneuken. Mijn conclusie is dat het een agressieveling is die daardoor ook zn eigen toekomst om zeep gaat helpen. Mark my Words , deze jongen gaat een groot ongeluk veroorzaken en zal nooit kampioen worden.
@autopetje: de fanbase wordt al minder. Jammer, hij is zo snel.
Max naar ferrari 😂 ik heb dit al meer gehoord, vooral van de ‘kenners’. maar ik denk niet dat ze bij ferrari deze agressieve kleuter in hun team willen. TEAM

Wat max hier altijd flikt heb ik nog nooit in de f1 gezien. Altijd afgeven op anderen en zijn materiaal. Dit doe je gewoon niet, en het hoort niet thuis in de f1.
@koeckenbacker: gek genoeg zie ik hem graag in een Ferrari. Niet dat ik hem dat gun maar puur om te zien wat ie dan wel met een goeie auto presteert. Hij zal snel zijn dat zeer zeker. Maar zijn grote bek en aso gedrag icm agressie en kortzichtigheid zal m zwaar doen afgaan.
Fotomodellen zijn ook nooit per definitie extreem lekker, maar je wilt ze toch wel een keer. Prima toch!
Maar wie vind hij dan wel goed?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).