Verzamelaar hangt caravan achter 911 Speedster

Auteur: , 34 Reacties

Zo kan het dus ook.

Verzamelaar hangt caravan achter 911 Speedster

Tegenwoordig lijkt het wel alsof alle verzamelaars hetzelfde zijn. Alle wonderlijke klassiekers worden voor honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s verkocht, om vervolgens als museumstukken achter gesloten deuren te verdwijnen en niet meer aangeraakt te worden. Gelukkig zit niet iedereen hetzelfde in elkaar.

De eigenaar van deze schitterende Porsche 911 Speedster, bijvoorbeeld, neemt zijn grijze genotstuk maar wat graag mee naar buiten. Sterker: om op zijn leeftijd optimaal gebruik te kunnen maken van zijn eigendom, heeft hij zelfs een bijzonder zeldzame trekhaak voor zijn Speedster gevonden, zodat hij zijn caravan erachter kan hangen en af en toe een dutje kan doen.

Verzamelaar hangt caravan achter 911 Speedster

Wereldwijd waren er voor de Porsche 911 Speedster slechts twee trekhaken over die precies op de auto van de verzamelaar pasten. De eigenaar, Volker Schiersch, had dan ook ontzettend geluk dat hij de juiste retrofit-kit op de kop wist te tikken. Toen de trekhaak eenmaal gemonteerd was, besloot Schiersch zijn caravan, een klassieke Hymer Eriba Puck uit 1975, in dezelfde kleur te spuiten als zijn 231 pk sterke Speedster.

De 911 Speedster van de G-serie, met zijn 3,2-liter boxermotor, is niet de eerste Porsche van de man. Schiersch had in het verleden namelijk een 75 pk sterke 356C, kort daarna volgde een 356 Speedster in een fraaie rode kleur. Toen deze 911 Speedster op zijn pad kwam, kon hij de kans niet laten gaan.34 reacties

Onzin ..
Aan 1 caravan heb je toch genoeg ..
@lincoln: inderdaad, waarom koopt die man een Porsche?!
@rob636: omdat hij nog 10 andere auto’s bezit, snap je het dan niet !
@dwfc: Neen, koop liever auto nummer 11.
Drommels, drommels en nog eens drommels!
@moveyourmind: Ariaantjuuuuhhh! Teringl…😉
Leuk optrekje wel. Dat is het dan ook wel, wat mij betreft…
@n0zem: Die moest en zou natuurlijk op de achtergrond.
Perfecte combinatie!
Een bekende van mij heeft oa een nagelnieuwe BMW 435 xD cabrio met erachter een Eriba Nova, ook een mooie combi.
@spidermann: Cabrio caravan is sowieso altijd 1
@phaeton: ideaal toch! Heb je toch een super praktische auto, alle meuk kan erachter. Je wederhelft ook blij met je keuze want je kunt ermee op vakantie. Iedereen blij!
@beardman: Dat vind ik ook. Blijkbaar verdwijnen de plusjes? Er stond 1, net als tussen cabrio en caravan.
@phaeton: PLUS 1 dus. Gloeiende….
Mijn vader heeft vroeger ook een Eriba Puck gehad, eentje uit ‘81. Die hing die dan achter de MG, waarmee die dan met ma naar de Zwitserse & Italiaanse MG-clubmeetings ging. Als klein jongetje heb ik er zelf nog een keer bijgelegen, en dat terwijl het echt een klein caravannetje is. Goeie ouwe tijd en mooie herinneren aan; vooral die keer dat wij op een pontje over de Elbe in Duitsland gingen en een willekeurige Duitser op een gegeven moment roept; “Aaaw eine MG mit ein Wohnwagen! “, een woonwagen was in mijn optiek een enorme Tabbert dus we gingen helemaal stuk want die Puck was echt mini!
Ver gezochte flauwekul. Met een caravan achter een auto, wordt elke auto een tractor; ook een sportauto.
Haahaa wat een baas! Heerlijk toch
Ik haat caravans met elke vezel in mijn lichaam. Want: het geliefde automobiel wordt op slag gereduceerd tot eoa stom trekpaard, dat anderen in de weg rijdt.
Dat gezegd hebbende: respect voor deze meneer die zich nergens iets van aantrekt.
@ghengiskhan: Het handige aan zo’n ding is dan ook dat je ‘m kunt afkoppelen.
@ jij moet dringend emigreren….vooorallleer je depressief wordt! Best niet buiten komen in de eerstvolgende manden 😉
@ghengiskhan: euh ja, want autos zijn natuurlijk helemaal niet bedoeld om praktisch te zijn en wanneer handig lasten te kunnen verplaatsen…? Ik hou ook niet van caravans maar jij stelt het wel een beetje kinderachtig :)
@davelepeef: maar ik heb een Alfa. En volgens @willeme gelden er dan 2 voorwaarden: een Alfa is rood en heeft geen trekhaak. Mijn Alfa voldoet daar voor 50% aan. Dus praktisch gebruik en zo is allemaal best, maar voor vakantie zoek je toch iets anders dan dat je thuis al hebt?
@ghengiskhan: ik heb een Alfa. Hij is grijs én heeft een trekhaak … Feitelijk een Opel dus, zoals @jaapiyo kan beamen.
@willeme: arme man. Wil je ook lid worden van het praatgroepje voor liefhebbers van pseudo-Alfa’s?
@ghengiskhan: Hahaha. Nee hoor. Mijn idee was om de auto over te spuiten in Rosso Competizione, Prodrive velgen te monteren, nieuw leer in te bouwen en de trekhaak eraf te halen. Mijn vriendin daarentegen wilde verhuizen… Erg: die wielen zitten erop, maar de rest heet nu ‘schilderen’, ‘vloeren’ en ‘meubels’.

Ik ben bang dat ik toch deel wil gaan nemen aan het praatgroepje.
Zie je niet vaak, zo’n caravan verzamelaar.
wat een held!
De lol hiervan ontgaat me ten enen male.
Caravan trekken met een luchtgekoelde motor? Ik zou zeggen veel succes als je de lage landen uit bent.
Een trekhaak kan je ook gewoon laten maken? Ik snap het gedoe niet.
@emping: heeft misschien met type-goedkeuring te maken, dat verschilt soms ook nog per land
Ik schat zo in dat de auto opnieuw gekeurd is, dat ding zal door Porsche toch niet met 1200kg toegestaan trekgewicht de weg op zijn gestuurd. Met dat in het achterhoofd had je ook wel een custom trekhaak kunnen laten maken, dat is dan de moeite (en het geld) niet meer.
Niets tegen caravans hoor, maar dit vind ik echt geen gezicht.
Dit is nou echt iets om mee naar de camping van de 24 uur van Le Mans te rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).