“Vettel heeft het Verstappen-complex”

Auteur: , 17 Reacties

Het staat op papier, dus het moet wel kloppen.

Als een stel ongelukkige magneten trekken Sebastian Vettel en Max Verstappen elkaar aan. Of we het kunnen wijten aan de grote hoeveelheden Red Bull die beide coureurs in hun leven hebben geconsumeerd, of dat de onvoorwaardelijke liefde van Helmut Marko de twee verbonden heeft in het lot weten we niet, maar het feit is dat beide coureurs meermaals met elkaar in aanraking zijn gekomen.

Terwijl sommige journalisten de schuld vrijwel volledig leggen bij Ferrari en het daarbij behorende sigarettenbestuur, kijkt het Duitse Bild door een totaal eigen vizier naar de situatie. Volgens hen heeft Sebastian Vettel het voor ons nog onbekende Verstappen-complex!

Vettel mag het blad misschien verteld hebben dat dergelijke incidenten tussen alle coureurs kunnen gebeuren, volgens de Duitsers is het wel héél opmerkelijk dat juist deze twee coureurs dusdanig vaak met elkaar in aanraking zijn gekomen. In twee jaar tijd hebben de viervoudig kampioenen – één toekomstige – elkaar liefst zesmaal gevonden. Tijdens de Mexicaanse Grand Prix van 2016 begon het onderling gekibbel, daarna wisselden de twee verf uit in Engeland (2017), Singapore (2017), Mexico (2017), China (2018) om vervolgens afgelopen weekend wederom in de clinch te komen liggen.

Voor een kwaliteitskrant als Bild is het gemakkelijk om een patroon van dergelijke incidenten te bestempelen als een complex. Wie iets dieper in de huidige staat van de sport duikt, zal ontdekken dat het waarschijnlijk eerder te maken heeft met het feit dat we de Formule 1 vandaag de dag op kunnen splitsen in twee klassen. In de eerste klasse vinden we Mercedes, Ferrari en Red Bull. De tweede klasse bestaat uit de rest. Heel vreemd dat ze regelmatig met elkaar in aanraking komen, is het m.i. niet per se.17 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Recht lullen wat krom is – da’s het enige wat hier is gebeurd. Ferrari als team faalt, Vettel als coureur faalt en hun trots en ego’s voorkomen dat ze de oorzaken bij zichzelf zoeken. Ware sporthelden onwaardig.
@RRRobert: pcies , succes is een keuze,…….falen ook
@justsomebody: “Succes is het vermogen om keer op keer te falen zonder daarbij je enthousiasme te verliezen.” Winston Churchill
En dat zijn dan zogenaamd goede coureurs. Ik rijd al 10 jaar schadevrij.
@rrrobert: Inderdaad, maar zeer menselijk. Deze gasten worden op handen gedragen en ze denken dat ze beter zijn dan de ‘rest’ van het veld. Dat ze deze zinloze acties dan, zogezegd, niet zien komt omdat ze zo gepamperd worden door hun team en entourage dat ze denken bijna ongenaakbaar te zijn. Ik heb het gevoel dat ze wel weten dat ze dingen verkeerd aanpakken en dat maar al te goed weten ook, maar het is gemakkelijker om het op de andere te steken dan hand in eigen boezem steken. (Kijk nog maar eens naar Grosjean die tijdens de safetycar spinde in Baku – dacht ik – en de schuld op een ander stak)

Top Sport, waar veel geld in omgaat, als discipline is allang kapot gemaakt door datzelfde geld. Kijk maar naar sporters die niet zoveel verdienen. Die zijn meestal dichter bij de aarde dan al die omhoog gevallen mannekes/vrouwkes!
Die twee komen zo vaak in aanraking omdat de één sneller is dan de wagen zou moeten zijn terwijl bij de ander van alles mis gaat.
Uiteindelijk rijd deze wel in de snellere wagen, maar de angst regeert wanneer die ‘ene’ ingehaald moet worden.
@awesome: ook verstappen heeft zichzelf aan het begin van dit jaar kapot gereden.
Kijkend naar de stand zijn er zijn natuurlijk wel meer dan maar 2 ‘klassen’ in de huidige F1; 1a met Mercedes en Ferrari, de ‘net-niet’ klasse 1b RB. Een 2e middenmoot met Renault en Haas en dan de rest.
Ben benieuwd hoe volgend jaar gaat tussen Hamilton en Verstappen als ze beide om de WK titel strijden.
Wordt dan waarschijnlijk een “Twee vechten om een been en de 3de loopt er mee heen” verhaal.
Waarbij Leclerc dan wereld kampioen wordt.
@HZW: tenzij Honda de nieuwe Renault-kneus is en Renault net alle kinderziektes eruit heeft weten te krijgen, met een lachende Australier achter het stuur.
@lippie: hahah zou heel hard zijn
@lippie: ik hoop het voor Ricciardo. Of iig gelijkwaardig materiaal als waar hij nu mee rijdt.
Maxi boy is zeer zeker geen toekomstig kampioen zoals hij nu rijdt.
Ik vind ’t een beetje een Story-gehalte krijgen F1 nieuws. Dagenlang doorzagen over een incident en nog verder uitdiepen en nóg verder… Mss dat ’t andere lezers boeit, maar ik vind ’t inhoudelijk weinig toevoegen aan ’t hele onderwerp. Vettel heeft een verkeerde inschatting gemaakt. Ennn door!
Toekomstig wereldkampioen?
@toniominestrone: dat is wel wat het gros die er verstand van heeft verwacht inderdaad.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).