Video: 17 minuten ‘analoge’ supercars [F40, Zonda, e.v.a.]

Auteur: , 59 Reacties

Holy mama, sweet mother of God, praise the Lord and pass the ammunition! Hier moet je even goed voor gaan zitten. Met de gordijnen dicht. En een pallet tissues. En een goede geluisdsinstallatie. Deze mega-multitest is meer NFSW dan een koffer vol films van het Magma-label. Al nieuwsgierig?

F1, SV, en Ferrari op een rij

Mozes kriebel, het is lang geleden dat ik zo lang een grijns op het gezicht heb gehad, dit is genieten van een formaatje ‘gabbertonnen’. In een tijd waarin een nieuwe generatie hypercars op het punt staat het stokje van de vorige generatie over te nemen, komen de heren van Evo met een video die een hommage is aan die modellen waarbij het nog echt op de (kwaliteiten van de) bestuurder aankwam.

Onvergeeflijke scheurmonsters waarin elke grove fout keihard afgestraft wordt, en die nog niet tot de nok toe afgevuld zijn met computerhulpjes, waardoor zelfs een zwakbegaafde blinde spastische grotbewoner met softenon-armpjes en klompvoeten ze moeiteloos recht zou kunnen houden. Neen, hier komt het aan op snelle reflexen, oefening en een onberispelijke oog-hand coördinatie.

De aanwezige auto’s: een Ferrari F40, F50, Pagani Zonda (met 7,3 liter V12), Noble M600, McLaren F1, Porsche Carrera GT, en Lamborghini Murcielago LP670-4 SV. Alleen de laatste is met zijn flipperbak een ietwat vreemde eend in de bijt, maar dankzij de V12-soundtrack is het hem vergeven.

Wellicht is het item ietwat overgestyleerd in de teksten, maar de beelden en vooral het geluid zijn fabeltastisch, met de o-zo-orgastisch klinkende Carrera GT als onbetwiste nummer 1. Maar dit zal u niet verbazen, uw auteur is een uitgesproken fan van V10 screamers:

P.S. Die McLaren F1, dezelfde die het fameuze jaren ’90 snelheidsrecord in de boeken reed, piept wel vervaarlijk, nietwaar? Maar hij heeft dan ook al 155.000 kilometer gereden..

Met dank aan iedereen voor de tips!59 reacties

155.000 in een McLaren F1, fantastisch!
Ford gt past hier eigenlijk ook wel bij.
@idylan: ik denk dat je dan meer geld geeft aan benzine voor de GT dan voor de verzekering van de F1!
@themanjeroen: En dan?
@themanjeroen: Ze hebben de McLaren voor deze test verzekerd voor 5 miljoen pond (nog te weinig, naar het schijnt. Prijzen van McLaren F1’s gaan skyhigh op het moment). Als er iets mee gebeurd zou zijn, konden ze EVO magazine opdoeken.
-edit: nutteloze bijdrage-
@imba: Wat voor beroep heb je, dat je dat oordeel kan vellen???
@4x4wheels: Geen beroep voor nodig. Een halve hersencell of meer is voldoende.
De Lambo en oa de Noble zijn vergeleken met de rest zijn niet bijzonder genoeg of hebben simpelweg niet de legendarische status waardoor ze dus niet in het rijtje passen.
@imba: ik vind dat de noble er juist wel bijhoort, het is weliswaar een nieuwe auto maar in zekere zin hetzelfde.
Gemiste kans dat alles vanuit de Mc Laren gefilmd is. Die beelden hadden heel wat “fabeltastischer” gekund.
@larsdeijsbeer: Van Metcalfe himself:

EVOTV 4 hours ago
Thanks for all the very kind comments, it’s great to be able to share our experience of driving these fabulous cars via YouTube.
Many of you have asked why Henry did all the commentary from the McLaren, the reason is evo is a magazine first and for most, so priority had to be given to getting the magazine feature shot during our time with the cars. The F1 proved the best car to film from (so Henry said..) & left the other cars free for the rest of the team to drive for the magazine story.
HM
typisch Britse humor ..

juist die periode schreeuwde de fabrikanten het uit hoeveel modules ze wel niet in een auto konden proppen ..
Ik vroeg mij af: “Waar is Chris Harris?”. Maar blijkbaar is ie al een tijdje weg bij EVO… Wist ik niet.
@pjp911: Chris Harris dood?
@alcantara: kanaal “Drive”!
@pjp911: Ook al beweren ze van niet, ik denk dat EVO het vriendelijke doch zeer dringende verzoek van Ferrari heeft gekregen om Chris Harris de laan uit te sturen nadat ie dat artikel op Jalopnik had geplaatst over hoe Ferrari hun auto’s prepareert voor journalistentests.
Ik zit op werk en ik dacht “even snel een stukje kijken en dan thuis vanavond alles zien”. Dat dacht ik 18 minuten geleden en nu heb ik het hele filmpje gezien.
Die lambo that sound!!!
Niks klinkt beter dan de F50, of zal dat aan mijn B&O Cinema set liggen :-)
@keesje1987: http://www.youtube.com/watch?v=AsXTS0hDxjE @ 1:10
@imba: Klinkt helemaal top, maar nu zijn mijn buren boos… Bedankt :-p
@keesje1987: Wel een B&O Cinema set kopen maar niet eens een vrijstaand huis hebben…
@alcantara: Nee klopt, is dat erg?
@keesje1987: Moet je aan je buren vragen.
-edit: offtopic bijdrage-
@darrock: Zo dan, slecht geslapen ofzo?
@darrock: hij plaatst net zulk soort opmerkingen over B
@kor1: Jep inderdaad :-)
Altijd je moeite om de filmpje van evo te bekijken, alleen hadden ze hier iets meer mee kunnen doen. Ook leuk zijn die diarees van harry. Ziet gewoon dat ze liefhebbers zijn van auto’s. En er nog (goed) geld mee verdienen ook. Enige jaloezie is toch wel aanwezig.
@Burdy: “Ook leuk zijn die diarees van harry” – Bah….
@sir_smokalot: LMFAO. Foutje bedankt……
@sir_smokalot: Z’n Evo Diaries zijn daarentegen niet te versmaden.
2 Merken die het verst zijn gegaan wat betreft het uit de weg gaan van compromissen.
De een met de ultieme gewichtsverdeling en de ander met een motorblok dat direct aan het chassis is bevestigd.
De rest is bijzaak.
Ik was toch wel wat teleurgesteld in dit filmpje, omdat de andere auto’s niet uitgebreid worden besproken. Ik had graag wat meer filmwerk (en geluid) uit de andere cockpits gezien/gehoord. Maar aan de andere kant is Evo sterk in het maken van teasers, ze doen het alleen om je lekker te maken voor hun blad (wat helaas nergens in Nederland te koop is, ja via internet).
Maar de boodschap is helder, de analoge auto zal nooit worden overtroffen door de nieuwere generaties. En dat geldt wat mij betreft voor elke auto. Liever een Peugeot 205 of Caterham dan een nieuwe Clio of BRZ.
@midasracer: Meen je dat nu? Kan je de EVO niet bij een beetje deftige tijdschriftenhandel krijgen? Ik kan je anders wel aanbevelen een abonnement te nemen. Scheelt ongeveer de helft met de prijs die je in de winkel betaalt en je krijgt speciale ‘collector’s editions’ (=ander plaatje op de cover).
@Vincegail: Hoogstens op Schiphol. Alle Engelstalige bladen zijn eruit (in ieder geval bij de Bruna en de Read shop). En de Bruna eigenaar zei dat ook de Duitse bladen eruitgaan (maar vind ik niet prettig lezen, dus koop ik nooit). Allemaal crisis ellende.
@midasracer: Je kan EVO in best wat plekken in Nederland krijgen, hangt er even vanaf waar je zit. Zowel in Amsterdam (Waterstones), Den Haag en Rotterdam (misschien nu niet meer nu Selexyz dood is)

’t is wel aan de prijs dus inderdaad, een abonnement is altijd aan te raden. Ze lopen meestal wel wat achter helaas (1 a 2 weken later dan in UK)
@oranginas: wat is aan de prijs? Kan je beter de iPad editie kopen voor 4,5€
@oranginas: Buiten de Randstad dus nergens. Vroeger hadden we nog een speciaalzaakje met bladen. Had ook alle kitcar magazines. Maar die is ook foetsie.
@midasracer:

ja .. feit wil dat ze net zo analoog zijn als een cd speler ..
Dat gepiep staat los van de km stand van de McLaren. Die piepende remmen hebben meer te maken met de remblokken die in deze test niet zo aangesproken worden als waar ze voor gemaakt zijn.
Die F1 blijft voor mij toch de ultieme supercar. Prachtig om te zien, mechanisch dik in orde enz. enz. Jarenlang naar zitten staren (1:18 dan :-))
@terazino: ik staar nog steeds, naar een zilverkleurig Autoart model van 130 euri. Zijn geld meer dan waard. Met pincet om de paneeltjes te openen en een vergrootglas voor de details. Zelfs de kofferset en het goudfolie ontbreekt niet.
@midasracer: say what? Ik heb daar 200 euro aan gegeven! Wel heel coole hé, met echt bladgoud in de motorruimte, alles van bagage erbij in koffertjes en een certificaat! Heb je ook de zilveren?
@technopatat: Ja de zilveren, is de mooiste. Beetje rondshoppen kan veel geld schelen. Ik heb de mijne op Marktplaats gevonden.
@midasracer: Jup, maar ik had het gepre-orderd bij een lokale schaalmodellen winkel :)! Khad wel gedacht dat het aan de hoge kant was, maar kvind het nog steeds z’n geld waard! Zalige auto, zalige details ook!
@technopatat: Dan zou je ook moeten overwegen het boek “Driving Ambition” te kopen. Ik heb er indertijd nog eentje voor 60 euro van Ebay kunnen plukken, maar ze stijgen hard in waarde. Dit boek bedoel ik:
http://www.ebay.co.uk/itm/Driving-Ambition-The-Official-Inside-Story-of-the-McLaren-F1-/111141944391?pt=UK_Sports_Memorabilia_ET&hash=item19e0937c47
Alles maar dan ook echt alles over de F1 met veel foto’s tijdens de ontwikkeling van de auto, technische problemen en oplossingen, schetsen van Gordon Murray enz. Ik heb het als een thriller uitgelezen, adembenemend mooi. Dan weet je zeker, dit is de beste auto ooit gebouwd.
@midasracer: Wist ik al heel lang hoor, enneuh dat boek heb ik al ;)! Ik heb het enkele jaren terug nog nieuw gekocht voor weer wat meer geld :p! Maar ik wou geen 2ehands riskeren :D!

Staat mooi op de kast bij m’n andere 2 boeken van m’n favoriete merken ;)!

@technopatat: Wow dat Pagani boek. Is dat de moeite waard om te kopen? Zo ja, wat is de titel en wat kost die?
@midasracer: Als je dat boek gelezen hebt besef je dat er eindelijk een auto het waard is om de opvolger van de Mclaren F1 genoemd te worden als ultieme hypercar! Superverhaal van die auto, enorm interessant ook met vele weetjes en alle chassis’s van de Pagani Zonda’s tot aan de tricolore + land van verkoop en leuke weetjes (zoals achteraf uitgevoerde modificati’s ed…)!

Enorm de moeite waard dus! Ik heb het wel gekocht bij Pagani zelf toen ik het bedrijf bezocht heb. Ik heb het echt nog nergens anders zien liggen vrees ik! Het boek noemt: Pagani, The Story of a Dream! kostte me 180 EUR maar ik heb het met veel plezier gegeven aan de vriendelijke dame achter de receptie :D!
@technopatat: Dank je wel. Ik ga er zeker achteraan!
Als je dan toch eens 7 wagens mag uitzoeken voor een rijtest, kan je denk ik niet veel beter zitten dan dit.
1 CGT
2 F40
3 F50
4 Zonda
5 M600
6 Lambo
@toyotafortuner: en de f1 staat dan op 0 mag ik hopen? Dat die zelfs niet in je lijstje staat doet toch zeer ze! Wat ik niet zou doen voor een ritje in zo een machien :(!
Ik had het filmpje al gezien (meerdere keren…) en het artikel gelezen (de plaatselijke Primera besteld ze speciaal voor mij, voor 11 euro). EVO is een briljant magazine (ik mis alleen de eerste 20 edities) dat de video’s maakt om het tijdschrift te verkopen, in tegenstelling tot Drive en consorten.
Het mooiste moment van het hele filmpje was vanuit de Carrera GT en dan vooral dat geluid, ongeëvenaard
Ik kan hem niet meer bekijken? En nu? Iemand suggesties?
De Porsche lijkt mij de beste gok wat kwaliteit, rijplezier, betrouwbaarheid en veiligheid betreft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).