Video: 60 jaar aan Le Mans-winnaars bij elkaar!

Auteur: , 17 Reacties

Dit doet het raceliefhebbers-hart toch wel even sneller kloppen. Een selectie van 11 iconische Le Mans-winnaars uit heden en verleden, die zich opmaken voor een rondje over het circuit.

US Muscle vs Duitse engineering

Onze lezer Michel de Wit was afgelopen weekend aanwezig bij het tafereel dat zich voorafgaand aan de 24-uursrace afspeelde, en schoot er de volgende video van.

Kennelijk waren er 11 modellen geselecteerd door een jury, en eerlijk is eerlijk, er zit van alles wat bij: de R10 TDI die in 2006 Le Mans won, de legendarische Mazda 787B (1991), maar ook snoepjes als de Porsche 917, Ford GT40, en de Jaguar D-Type. Geef toe, hoe vaak zie je deze helden allemaal bij elkaar?

Wist je trouwens dat Mark Webber volgend jaar ook in de 24 uur van Le Mans te zien is? Het gerucht ging al eerder, maar vandaag werd officieel bekend dat de 36-jarige Australiër bij Porsche heeft getekend. Het zal mij benieuwen of hij nog een speciale wrap laat ontwikkelen, met een dikke middelvinger naar Sebastian Vettel ofzo..

KLIK!17 reacties

steengoed dat die mazda ‘em even in de toeren jaagt. Het is volgens mij ook de enige die je verderop nog hoort. Terecht het ondeugende jongetje van de klas. Wat een bolide.
@dappers: Absoluut! Gaaf ook de 917, GT40, en 905!

Die Audi lijkt dan maar een suf ding. De jongste, maar moet als enige geduwd worden.. Ach, misschien is ook dat ding over 10/20 jaar gaaf.
@hamerhaai: maar wel leuk dat dindo capello hem bestuurd
@hamerhaai: Denk dat de Audi niet ”zacht” kan rijden. Anders zou deze de mensen die erom heen liepen omver rijden.
Top! Ik heb nog een klein stukje video opgenomen toen ze over het circuit reden. TZT iets uploaden :)
Het merendeel is toch wel van Porsche, dat is goed voor de toekomst.
Doe mij die Porsche 962C maar, daar had ik vroeger een bedsprei van.
Men is hier lyrisch over de Mazda maar eerlijk gezegd vond ik er nooit veel aan. Was meer fan van de Sauber C9, C11, Mercedes C291, de Peugeot 905 en veel later de Toyota TS020.
@Rick-dos: Vergeet ik helemaal de Jaguar XJR-14 te noemen. Ook zo’n gave auto.
vind het een slecht filmpje
Tering, en dan ben ik dit jaar niet geweest. Kaart vorige week nog verkocht :( In 2011 was ik er ook niet toen de 787b reed……
@loekie125: That’s what you missed mate! No more drinkin’and drivin’ then…
@lemans96: I know. Nog iets van gefilmd?
Mooi filmpje met legendarische racemonsters:-D
Was inderdaad een gaaf moment. Al deden die Mazda en Peugeot wel even pijn door m’n kater…
In ’98 heb ik het geluk gehad om nog meer Le Mans winnaars bij elkaar te zien. Niet minder dan 32 in totaal. Ik wist niet hoe snel ik overal naar toe moest hollen. Als een kip zonder kop!
Zijn de betreffende exemplarèn ook echt original?
@FeRaRi: Yep.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).