Video: 700 pk sterke RS6 vs 30 jaar oude M3

Auteur: , 24 Reacties

Een relatief nieuwe getunede RS6 laten dragracen tegen een 3 Serie van 5 generaties geleden. Dat is David vs Goliath; een snoepdief vs een baby; Cristiano Ronaldo vs Ricardo van Rhijn; Blackhawk vs proppenschieter; het Okura vs een willekeurige all-you-can-eat-sushihel. You get the picture.

BMW M3 kijkt naar Audi RS6

Bovenstaande zou allemaal kloppen mits de E30 M3 waar het hier over gaat nog zijn originele viercilinder aan boord had, maar om de dragrace nog een beetje interessant te maken is dit een exemplaar met een V10 uitgerust, we nemen aan dat het deze M3 met de 5 liter tienpitter uit de vorige M5/M6 is. Of er nog iets aan de 507 originele pk’s is gedaan weten we niet, maar de tegenstand is sowieso al een stuk beter.

Op welke van de twee auto’s zou je nu je geld zetten? De Evotech (o hai) Audi RS6 of toch het oude Bimmerbeestje met zijn grote hart?24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heb je toevallig ook een link naar de video??
@roberto: Oh, hij staat er al bij.. sorry, ongeduldig ;-)
Filmpje? Link?
Haters gonna hate. Alvast.
Dat had ik dus niet verwacht… Denk wel dat de v10 uit de 3-serie is opgepept.
nice!! geen verrasing.
Mooi om te zien dat het oude vliegvelden zijn. De rit terug is langer dan de sprint. Net als taxiën op Charles de Gaulle (45 min.), dat duurt langer dan de vlucht Schiphol – Charles de Gaulle (30 min.).
Hij heeft wel moeite om het vermogen bij de start op de weg te krijgen ^^ verder een zeer voorspelbaar filmpje.
@biohazardracer: in het begin deed hij zijn banden opwarmen denk ik ;)
Lekker zeg! Heiligschennis? Het zou me worst wezen.

Ondanks dat een E30 M3 natuurlijk stukken lichter is dan zo RS-zeecontainer, vermoed ik (gezien het verschil) dat de v10 niet helemaal standaard meer is. De bandenboer zal zo te horen wel je grote vriend zijn.
@jeanlebrun: “BMW M3 E30 V10 S85 in detail by creator and owner” https://www.youtube.com/watch?v=n93EevkOjn
“Dat is David vs Goliath; een snoepdief vs een baby; Cristiano Ronaldo vs Ricardo van Rhijn; Blackhawk vs proppenschieter; het Okura vs een willekeurige all-you-can-eat-sushihel. You get the picture.”

Nou ja…Ok de RS6 is een zwaargeneusde VW en de M3 een raspaardje dat circuits over de hele wereld domineert, maar om de RS6 nou af te doen als een proppenschieter dat is ook te weinig eer.
Een van de mooiste BMW soundtracks van de afgelopen 30 jaar in de mooiste M3 van de afgelopen 30 jaar, perfecte combinatie. Alleen wellicht een beetje nose heavy?
@celicatwincam: 106 vs 240kg, dat is dan nog zonder gearbox. Ik zou dan liever voor een 6 cilinder gaan.
Ben benieuwd wat die +140KG voorin doet met de BMW.

Anyayways had de V10 niet eerder 560pk dan 507in de echte wereld? En als je het dan toch overschroeft andere uitlaat etc etc, minder gewicht.
@reistje: de v10 had maxiaal 507PK af fabriek. De v8 4.4 heeft 560PK.
@ater: Ik dacht dat de V10 eigenlijk meer power had dan opgegeven net zoals dat de Honda NSX veel meer power leverde… Maar nu ik dyno sheets zie valt het toch tegen, zit rond de 440 at the wheels.
@ater: het was de V10 uit de RS6 die 560 pk had, of was dat 580? @reistje: En dan de 6 cilinder uit de E46 M3, dat lijkt me ideaal. Anderhalf jaar geleden stond er ook nog een leuk apparaat op autoscout, een E36 met de V12 uit een BMW 8 serie. Compleet originele look dus een leuke sleeper
@celicatwincam: de v10 van audi had 580PK. de nieuwe v8 4.0 heeft 560PK.
Op de E30 natuurlijk…
M Powerrrrrrrrrr
Klinkt niet echt als een V10.
@c-ad: ik hoor m toch duidelijk!
ik zou alsnog de rs6 pakken zonder tweifel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).