Video: 700+ pk voor Ford Mustang Shelby GT500

Auteur: , 8 Reacties

De PK-wedloop onder de Amerikaanse muscle-coupes krijgt een nieuwe impuls dankzij de heren van Ford.

Shelby Mustang GT500

En de heren van Shelby om precies te zijn. De nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 krijgt namelijk 700+ pk, zo laten ze weten in een video. Ford reageert daarmee overduidelijk op merken als Dodge en Chevrolet, die met hun Hellcats en ZL1’s al ruim meer pk’s dan de krachtigste Mustang beschikbaar hebben voor de musclecar liefhebbers. Op dit moment is de meest potente Mustang de GT350R, die overigens al helemaal niet lullig is met zijn 526 pk’s. Sterker nog, Wouter kreeg er een kleine twinkel van in zijn ogen toen hij me vertelde over zijn avonturen met die auto, tijdens de laatste Autoblog-borrel.

Maar goed, er komt dus een versie met 700+ pk. En we durven er hier op de redactie ook nog wel een paar cryptocoins op te zetten dat ze minstens voor 717 pk gaan om de eerder genoemde Hellcats de mond te snoeren. De kracht zal hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van een 5.2 liter V8 met supercharger techniek. Hier op de redactie is een nieuw vuurtje aangewakkerd onder onze intense haat voor achterbanden. We zullen helaas nog tot 2019 moeten wachten op een eerste kennismaking met deze rubbersloper. Check de teaservideo hier.8 reacties

Zoveel PK in zo’n auto maakt mij gewoon bang!
Zo en dan nu het spelletje: Wie heeft de grootste piemel?
@lekkerlinksrijden: .. waarom wil je dat weten?
@2wheeler: ach lieverd niet zo doen
@lekkerlinksrijden: ik dacht dat ik de enige voor je was :(
Op Hotrod.com wordt over een twinturbo setup gesproken. Ben benieuwd!
De vorige Shelby GT500 (supersnake wel) had er al 750. Dus ja… Wat je ermee bent is een andere vraag. 500pk is voor de openbare weg al meer dan je ooit zult nodig hebben.
Omdat je nooit genoeg pk’s kan hebben, zeker hier niet met al die Hell Cats om je heen.
Hell Cat Challenger/Charger/Jeep Grand Cherokee Trackhawk met Hell Cat motor.
ZL1 en GT 350 (R) zie je heel weinig in verhouding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).