Video: ABT Audi RS6 doet 0-160 km/u gigasnel

Auteur: , 45 Reacties

Audi's RS6 is geen watje, zeker niet als je er een ABT-chipje in hangt. Met 700 pk en 880 Nm is de achterruit niet veilig voor vliegende labradors.

Audi RS6 trekt sprintje

Vroeger was je al heel wat als je station 150 pk onder de kap had, tegenwoordig heeft de gemiddelde middenklasser dat ook. Wie een beetje indruk wil maken moet minstens het dubbele meenemen. ABT heeft dat met de RS6 Avant goed begrepen en schroefde de 4.0 TFSI op tot een bizarre 700 pk. En omdat cijfers misschien weinigzeggend zijn, waren een paar Spanjaarden zo vriendelijk de acceleratie van 0 naar 160 km/u op video vast te leggen. Als je de launch control gebruikt staat de teller, na een flinke slok benzine, op die snelheid. Wel even uitkijken dat je skibox er door de g-krachten niet afvliegt en je hond goed aangelijnd achterin zit.

Check de video op autojunk.nl45 reacties

Heerlijk ook die 22.5l/100km :)
@ruffie:
Yep, en dan klagen er hier mensen over de actieradius van een EV, maar met dat verbruik rij je ook van pomp naar pomp.
@tupperware: maar die tank heb je in 2 minuten weer vol slimmerik
@melkkoe:
Knappe vent die 80 liter tankt in 2 minuten maar idd, je kan wel iets (understatement) weer op pad.
Mijn punt blijft echter wel overeind, zeker jij loopt altijd te jammeren over de actieradius van EV’s terwijl die voor 90% van de ritten ruim toegankelijk is.
@tupperware: ja slimmerik maar valt het jou niet op dat 95% van de mensen zijn autokeuze aanpast op die ene keer per jaar dat ze op vakantie gaan? Kortom, dat 90% van de ritten met een ev kan maakt de kopers niet uit. Want doordie 10% zullen ze de wagen nevernooit prive aanschaffen.
@tupperware: en bovendien, met 1 op 4 kom je nogsteeks 320km ver. De enige ev die dat haalt is de testa, maar niet als je hem zo rijdt als hierboven!
@melkkoe: en na een week is je portemonee leeg, slimmerik :)
@tupperware: Dat komt omdat je met een EV niet van pomp naar pomp kunt rijden, nouja kan wel, je hebt er alleen vaak niets aan tenzij je een rust pauze van ongeveer 8 uur wilt houden in plaats van de 10 minuten die je nodig hebt om te plassen en te tanken! (:
@tupperware: Misschien heeft de chauffeur heel de tijd sprintjes zitten trekken. Dan krijg je snel zo’n verbruik. Als ik een berg oprijd in de Alpen dan verbruikt mijn wagen zogezegd meer dan 30 liter per 100 km
@ruffie: Deed gisteren 176km/u met 11l/100km. :-)
@ruffie: als ik een beetje doortrek met mij 3.0 dieseltje verschijnt de 20l/100km ook al snel. Best wel te doen dus volgas met een rs6..
@jbvh:
viel mij ook al op, bij m’n 3.0d hoef ik niet eens zo heel hard op te trekken om het metertje op 20l/100km te krijgen (verder kan het metertje niet). Bij audi nemen ze kennelijk het gemiddelde over een vrij lange tijd.
@super: Of het is gewoon heel irrelevant om te weten wat je op een bepaald tijdstip verbruikt. Als je daar blij van wordt kan je gewoon op een knopje duwen (als de auto niet te oud is en een boordcomputer heeft) en lees je het gemiddelde af. Relevanter, doch cijfers die waarschijnlijk nog steeds liegen.
Wat een chaotische kilometerteller zeg. Daar zit totaal geen logica in.
@tupperware: grote cijfers en streep eerst
– om de 10 km/u ( 0 – 10 )
– om de 20 km/u (10 – 50)
– om de 30 km/u (50 – 100)
– om de 40 km/u (100 – 260)
– om de 60 km/u (260 – 320)
Punten staan om de 5 km/u, boven de 100 om de 10 km/u.
Tussen de 70 en 100 km/u staat een punt teveel (om de 30/4=7,5 km/u)
of een punt te weinig.
@T16: vanaf de 80 gaat hij om de 10 km/u.. Dus is het 70, 75, 80, 90, 100, etc.
@kommatje: Ah, zo zit het dus. Best wel logische schaalverdeling dus.;-)
@tupperware: Je moet wát hé… Anders kom je in de knoop met zulke topsnelheden.
Gelukkig kan je de snelheid ook digitaal in je centrale display krijgen. Dus is het, ook voor mensen als jij, duidelijk. (trouwens, de toerenteller is veel interessanter in auto’s als dit)
@numpty:
Nope, juist in een auto als dit wil je in 1 oogopslag zien of je wel of niet te hard rijdt.
U is bekend met het fenomeen trajectcontrole?
Juist bij snelheden die daar van toepassing zijn is deze teller 1 grote chaos.
Een toerenteller is cruciaal op een raceauto of een niet geblazen sportauto, niet op een oceaanstomer die toch alleen maar hard rechtuit kan.
@tupperware: Blijkbaar heeft u nog nooit met een RS6 of een RS6R MTM gereden, dan zou u weten dat dit anders zit. Daarnaast, zoals ik al zei, de snelheid kán ook in het centrale midden display weergegeven worden. Dit is zelfs een weersgave in cijfers en laat dus nog veel preciezer de actuele snelheid zien dan de analoge tellers. Dat voor de trajectcontroles e.d. Probeer eens te lezen in plaats van proberen dingen te vinden om een VAG product af te [email protected]
Lijkt niet eens zo heel veel sneller dan standaard…
@ot92: abt is volgens mij ook niet echt geweldig
@melkkoe: Eigenaar van de Rs6 kon beter langs JD gaan… Die hebben laatst nog 710pk en 880nm koppel eruit gehaald.
@ot92: idd, die 10pk ga je echt merken. koekoek
@sebasjuhh: Die 10pk zal niks uitmaken, maar de manier waarop de curve loopt zal me toch beter lijken bij JD ;-)
@ot92: abt is een plug-and-play chip. Geen vag dealer die t bij monteren (herprogrammeren) t voertuig op n bank zet. Elk blok is anders….
Zoals jij zegt JD (of welke andere goeie tuner dan ook) stelt m echt af hoe t moet….
@saxoke: Ja… dat wist ik dus al…
@saxoke: de enige die de wagen goed afstelt en er ook verstand van heeft is Audi. De rest klopt alleen je portomonee leeg en verkort (de in dit geval toch al niet te beste levensduur van de motor). Dit soort wagens laat je “tunen” omdat je een enorm calimero-complex hebt of om vermogensrendementsheffing te ontlopen, maar niet omdat je dat extra vermogen in je motor nodig hebt.
@mashell: Meestal ben ik het redelijk met je eens, maar in dit geval sla je de plank toch echt mis. De instellingen die Audi (of gelijk welke fabrikant) met hun auto’s meegeeft moet overal ter wereld werken (denk aan het Oostblok “vuile benzine”, Emiraten “erg heet”, Alaska “erg koud”) Wat een lokale tuner kan doen, is je auto volledig ‘mappen’ op de omstandigheden welke in je directe omgeving (voor ons west Europa) meest actueel zijn. Dit kán zeker een performance winst opleveren, maar vooral is de winst dat je auto beter aangepast is op (inlaat) temperatuur, weersomstandigheden en kwaliteit van de brandstof. Dit zal eerder in een betere loop van de motor en dus (bij normaal onderhoud/gebruik) in een verlenging van de levensverwachting resulteren.
Daarnaast blijkt dat een auto er zelfs zuiniger van kán gaan lopen. Dat is weer interessant als je een geblazen 8 cilinder onder de kap heb.. :P
@numpty: gedeeltelijk ben ik het met jou en mashall eens… de levensduur van zo een sport motor zal waarschijnlijk al niet overdreven lang zijn. En door er nog meer uit te halen komt er toch meer slijtage op vepaalde onderdelen.
Mijn eigen auto is ook gechipt door een redelijk bekende firma die er echt wel verstand van heeft, maar de levensduur van bvb mn koppeling is wel serieus verkort. De motor is altijd wel voorzien van een beetje extra ruimte voor mee vermogen, maar dan moeten wel alle onderdelen en randorganen daar tegen kunnen.
Mijn auto gaf ook al meer vermogen en koppel dan ze in de folders aan gaven. (+2pk en +10Nm)
@saxoke: Dit heeft natuurlijk ook te maken met -hoe- je een auto getuned wil hebben.
Ga je chippen om meer pk’s/Nm’s te krijgen kan je ervanuit gaan dat er onderdelen harder slijten (Zoals vroegâh, met opgevoerde brommers) Maar ga je puur om een betere loop van je motor te krijgen is een vermogenswinst slechts een prettige bijkomstigheid.
@ot92: haha! Iig, jd heeft een goeie naam!
@ot92: Inderdaar, die mannen weten wat ze doen. Of naar Motor Technik Mayer (MTM) die weten ook van wanten met zo’n Audi.
Meh, te langzaam nee hoor xd. f*cking snel :)
Baas
Abt levert vaak niet wat er beloofd wordt, er zijn zat voorbeelden op internet te vinden van een golf R die na een ‘kuurtje’ van abt minder pk levert (zo rond de 280 290 en soms zelfs minder dan vanuit de fabriek) ipv van de beloofde 320 330, daarnaast is de 1.8 tfsi ook een bekende motor die nooit maar dan ook nooit zijn beloofde pk’s haalt na een bezoekje bij abt. Ga indd langs jd of langs mtm, de vorige RS6 mtm veegde ook de vloer aan met de vorige RS6 abt.
Ik vind hem goed. Doe mij maar zo’n station.
doe mij toch maar de G63 AMG 6×6
Waarom hoor ik toch altijd slecht reacties over abt..
maakt gehakt van ons allemaal
Voor als je zelfs met een RS6 geen meisje kunt krijgen.
@Simpson: en die moeten weten wat abt betekend?
@doezel1997: lol! Het geeft je wel de gelegenheid om een afspraakje te maken en het uit te leggen.
Vroeger was je al heel wat als je station 150 pk onder de kap had, tegenwoordig heeft de gemiddelde middenklasser dat ook.

Vroeger had je een zware auto als die meer dan 1200 kilo woog. Need I say more?
@potver7: nee hou maar gewoon je bakkes

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).