Video: Audi klaar voor titanenstrijd met Porsche op Le Mans

Auteur: , 42 Reacties

Audi verwelkomt zijn Duitse rivaal voor de 24 uur van Le Mans door de Porsche 919 Hybrid te vergelijken met een klassieke tractor. Aan zelfvertrouwen dus geen gebrek in Ingolstadt.

Porsche vs. Audi

Oké, de tractor in kwestie is dan wel een Porsche Master, maar juist daarom is Audi’s boodschap luid en duidelijk: wij hebben Le Mans de laatste vijftien jaar twaalf keer gewonnen, dus bring it on! Porsche heeft nog altijd de meeste (16) overwinningen op zak, ook al dateert de laatste alweer uit 1998. Saillant detail is overigens dat Joest Racing Porsche destijds de overwinning bezorgde en nu verantwoordelijk is voor de fabrieksbolides van Audi.

Het belooft dan ook een hete strijd te worden, volgende week op Circuit de la Sarthe. Porsche is op volle sterkte terug, met een fabrieksteam in de LMP1-klasse en gaat het gevecht aan met Audi (en met Toyota, maar die tellen nu even niet mee). Audi staat met twaalf overwinningen tweede op de recordlijst en wat is er mooier dan in een rechtstreeks duel Porsche naar de kroon te steken?

Audi toont zich met onderstaande video alvast een meester in het spelen van psychologische spelletjes. De Audi R18 e-tron quattro scheurt namelijk van het hoofdkantoor van Audi in Ingolstadt naar de thuisbasis van Porsche in Stuttgart en passeert onderweg op topsnelheid een Porsche-tractor. Het blijft echter niet bij die ene, gevoelige tik, want even later krijgt Porsche een warm welkom. In Audi-stijl.

Bekijk het welkom van Audi op Autojunk.42 reacties

Benieuwd wie er mag winnen van VAG..
@norge:
Ik gok op Toyota, en daar hebben zij niets over te vertellen..

OT: bij dit filmpje komt er 1 gezegde bij mij boven.., Hoogmoed komt voor de val.
@tupperware: Dit is het nivo van een Audi rijder. De Audi is de penis verlenger.
@tupperware: hoogmoed komt voor de val? Is het jou enorme kennis wat jou heeft laten gokken op Toyota?

Audi ftw
Hahaha heerlijk!!!!
geef audi eens ongelijk om porsche te vergelijken met een tractor
@henkhupelschoten:
Beetje flauw hè, zelf rijden ze al jaren met zo’n agrarische diesel achterin.
Alleen voor het geluid hoop ik al dat ze niet winnen, niet dat ze dit jaar enig zicht op een zege hebben gehad in het WEC.
Jammer dat de Porsche op Spa 2 rondjes in z’n noodloop ging anders had die het Toyota nog knap lastig kunnen maken.
Maar goed, ik kijk al uit naar de komende week.
@tupperware: HAHA

“Agrarische diesels” zegt ‘ie. Die dingen zijn momenteel wel een van de beste motoren die zijn gemaakt!

En ik moet eerlijk zeggen, dat ik het geluid ook erg gaaf vindt klinken. De auto ziet en maakt geluid als een ruimteschip!
@exotic:
Ik hoor het al, jij bent nog nooit op Le Mans geweest, als die dingen langskomen hoor je alleen wind en banden ruis. Zelfs de vogeltjes klinken beter..
Over de “betrouwbaarheid” van 0000 is al genoeg geschreven, Google even op problemen, ligt je droom gelijk in duigen..
@tupperware: 1 van de redenen dat ik mijn a8 aan de wilgen heb gehangen. door en door onbetrouwbaar
@Soulmaster:
Beter aan de wilgen hangen dan in de wilgen..
@soulmaster: op zich niets eens erg. Maar als de onderdelen dan ook nog kneiterduur zijn.
De best verkopende Porsche heeft ook een tractor-motor … van Audi :)
@dawwg: de eerst Audi rs had een motor van Porsche.
Mooie propaganda video van VAG.Zitten we weer in de perestrojka of zit het bestuur tegenwoordig in Pyongyang? Kan ook.
Als dit van Italiaanse fabrikanten afkomstig was, noemden we het karakter. Sick
via Android app
Dit subtiele moddergooien vind ik echt heerlijke reclame. Audi heeft ook een foto op Twitter gezet: ‘Welcome back’ achterop de achterspoiler van een R18, zo subtiel, zo geniaal.
Vorsprung durch marketing budget…

Moge de beste Prius winnen!
Prijsvraag: hoe lang duurt de 24h van Le mans en waar wordt die gehouden?
@johnson: Hahaha, de afgelopen 5 jaar duurde het 24 uur en vond het plaats in Le Mans, france. Maar je weet het nooit zeker, dus ook dit jaar ga ik kijken of het klopt! Woensdag vertrekken, heb er nu al weer zin in… Belooft ook heerlijk weer te gaan worden.
@johnson: 23 uur, 59 min en 59 sec. op Cirquit de la Sarthe tussen Le Mans en Mulsanne.

Kom maar op met die koelkast!
@johnson: Die van mij duren 144 uur (6 dagen) en als je alle voorpret meerekent, eigenlijk een heel jaar.

ETD in Antwerpen: dinsdag 07:00 uur.
ETA in Le Mans: dinsdag 13:00 uur :D

Zin in!!!!
@johnson: Dom grapje want de 24 uur van Le mans duurt 24 uur en max 1 ronde maar altijd meer dan 24 uur dus. En het circuit de la Sarthe ligt best ver van Le Mans af…
@911GT2: dude it’s joke, don’t be anal about it
@911GT2:
Yep, het is zeker 500m lopen van Tertre Rouge naar Le Mans..
Van Audi kan je veel zeggen, maar wat betreft marketing zitten ze bij de absolute top in autoland.
Hij duurt iets meer dan 24 uur, ze worden afgevlagd in het rondje nadat de 24 uren verstreken zijn.
Hij wordt gehouden in Le Mans (ja met een hoofdletter M)
Waar 2 honden vechten om een been daar loopt toyota ermee heen hoop ik :)
Heerlijk die onderlinge strijd! Kan altijd wel lachen om die reclame Stunts!
Door de nieuwe reglementen is Audi wel benadeeld maar ze gaan er voor. 12 overwinningen op 15 is ook geen toeval meer. Mischien dat de nieuwe types Audi en Posche nog niet helemaal op punt staan dus is het nog koffiedik kijken. Toyota mag ocharme ook eens winnen, kwestie om de spanning erin te houden volgende jaren.
@speedie: “12 overwinningen op 15 is ook geen toeval meer. ” inderdaad geen toeval. Bij gebrek aan noemenswaardige concurrentie is het allemaal niet zo moeilijk. Daarom is het juist sympathiek dat ze hun concernbroeder verwelkomen. Maar het kan ook een overdrachtsprocedure zijn, bijvoorbeeld als Porsche over 2 jaar wint maakt Audi haar exit en stapt in de WRC of F1 o.i.d.
Tsjah…op zich best wel vermakelijk filmpje maar het is wel ook een beetje ‘backslapping’ tussen de twee vazallen van VW. Toch een beetje raar die ‘competitie’ tussen de twee VW teams.

Nou ja hopelijk kan Toyota nu wat zand in de marketingmolen gooien. Het zijn toch muv een paar jaar waar Peugeot voldoende grijpstuivers had om leuk mee te doen grotendeels holle overwinningen geweest de laatste jaren…eens kijken wat ze kunnen tegen een serieuze inzet van Toyota en hopelijk in de toekomst meer merken (kom op Ferrari, doe het gewoon…)
@jaapiyo:
Er komen sowieso meer merken, Nissan is al bevestigd voor 2015.
Naast het Zeod programma draaien ze een LMP1 programma, al verwacht ik dat die nog een jaar of 3 nodig hebben om een serieuze concurrent te worden. Toyota is nu ook bezig aan zijn 3de seizoen, al zaten die er van het begin qua tempo goed bij.
Porsche zit er qua tempo ook goed bij, nu maar hopen dat ze de betrouwbaarheid op orde hebben, dat was dit seizoen nog niet helemaal het geval.
Porsche heeft vorige week nog twee fikkies gehad bij de testdag, problemen blijkbaar bij hun ERS-H (Energy Recovery System – Heat) dus veel warmte die niet omgezet kon worden in nuttig bruikbare energie –> brand in de tent.

Op Spa hadden ze ook al problemen met hun wielophanging, die niet tegen rijden over curbstones bleek te kunnen.

Vrees dat Porsche vnl. “Fast but Fragile” gaat blijken te zijn.

Na zonsopgang als de Porsches zijn uitgevallen, zal het een Audi-Toyota gevecht worden.

En de voortekenen wijzen op een Toyota overwinning.

(Ook al omdat Audi een beetje zwaar gekloot wordt door de “equivalence of technology” bullshit die er voor zorgt dat auto’s in de 2MJ (- Audi) klasse benadeeld worden tov van de auto’s in de 6 MJ klasse (Toyota en Porsche).

Jammer genoeg gaat een evt. Toyota overwinning nu geminimaliseerd worden. Terwijl ze veruit de beste wagen hebben, met de beste technieken aan boord.

Ik zou graag een heel A4-tje volpennen met de hoe en wat en waaroms, omdat ik weet dat deze post meer vragen oproept dan dat ie beantwoordt, maar het is een beetje laat voor mij en het wordt hoog tijd om te gaan slapen.
voor het eerst van mijn leven dat ik hoop dat Toyota een race wint
Kan iemand misschien die regel wijzigingen toelichten?
@arii: ik meen dat er 4 ‘subklasses’ zijn in de LMP1-hybrid, ingedeeld naar accucapaciteit (van twee tot acht megajoule). Hoe groter je accu, hoe minder brandstof je per ronde mag gebruiken. Dat is zeg maar om te compenseren voor de tankstops die je niet nodig hebt….een beetje ridicuul eigenlijk.
Waarom laten ze dit niet vrij? wie er in 24hr de grootste afstand heeft afgelegd in winnaar. Kies maar wat je wilt; veel (zware) accu’s, geen accu’s of iets ertussenin.
@p993:
Nope, er is maar 1 klasse LMP1 Hybrid, daarnaast is er nu een LMP1 klasse die voor niet fabrieksteams te behappen is.
Het klopt dat er keuzes zijn maar die keuze is dus vrij.
Niemand heeft Audi verplicht om voor de 2 megajoules optie te kiezen.
Ondanks dat het Porsche is, en dus geen koekenbakkers zijn, heeft Audi een ton aan ervaring en als er iets belangrijk is om deze wedstrijd te winnen… Verder interesseren die Audi’s me geen lor want ze klinken als opgevoerde stofzuigers. Klinische, snel, betrouwbaar. Maar spannend: nee. Dan liever dit: https://www.youtube.com/watch?v=az39eqLIbyU
Briljante video! (Ook al hoop ik dat Porsche wint)
Er zijn al 2 races verreden in het endurance championship; deze werden beide door Toyota gewonnen. Dat waren dan wel 6-uurs races en geen 24-uurs, maar ik zou m’n geld toch op Toyota zetten….dan nog hoop ik dat Porsche een flinke tik aan Audi gaat uitdelen!
(kan het spotje overigens erg waarderen)
Ik wil niet zeuren, maar de Porsche in het filmpje is geen Master, maar een Super Export 329. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).