Video: Audi R8 doet gevaarlijk wedstrijdje met motoren

Auteur: , 73 Reacties

Met je auto een stel snelle motorfietsen bijhouden? Kleine kans dat je dat gaat winnen. Alhoewel, met een Audi R8 V10 kom je aardig in de buurt. Helemaal als je alle verkeersregels aan je laars lapt.

Audi R8 V10 achtervolgt motoren

Deze R8 V10 rijder uit Brazilië, doet in ieder geval z’n best om zijn medepassagier en zichzelf in levensgevaar te brengen. Rechts inhalen, over de vluchtstrook en bumperkleven. En dat allemaal bij een snelheid ver boven de 200 km/u. Blijkbaar hebben meneer en mevrouw geen besef van waar ze mee bezig zijn. Ze willen de motoren graag een poepie laten ruiken, koste wat het kost.

De Kawasaki en Suzuki bijhouden lukt ze overigens prima, bij 265 km/u zit de R8 de Kawasaki Ninja ZX10R nog steeds op de hielen. Eindelijk komt vrouwlief dan met het idee om te stoppen, voordat de motorrijder gaat vallen. Goh, verstandig hoor!

Check het op autojunk.nl.73 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En jij maar denken dat Nederland problemen heeft met onnodig links rijden…
@NiNja: rijden ze daar misschien net zoals in Amerika: keep your lane. In plaats van dat voortdurend naar de rechterbaan trekken zoals wij hier doen.
Dat is deze kerel -> http://www.youtube.com/user/BMWPowerV10/videos

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@ot92: Allebei Portugees :)

OT:
Deze mafkikker geeft de motorrijder(s) geen enkele ruimte voor een fout.
Als hij toch moet remmen om te herstellen (indien dit nog nut zou hebben) ligt hij direct on de R8.

Aan de ene kant snap ik de kick wel maar, aan de andere kant, zij zijn overduidelijk geen partij voor de R8 dus wat hij nou stoer zit te doen…
@lou-tennant: In beide landen spreken ze Portugees, maar die kerel woont gewoon in Brazilië.
@ot92: tussen Rio en sao paulo inderdaad! Mooie gekken die Brazilianen :-D
@lou-tennant: bedoel je niet andersom? Dus dat de R8 geen partij zijn voor de motor? Het lijkt mij dat iedereen weet dat als een beetje motor even serieus gas geeft hij een R8 makkelijk achter zich houdt, op welke snelheid dan ook.
@RRenault: zeer correct gesteld, Renault! Wanneer de ze deze motoren eens deftig aan hun oor trekken zou de R8 al snel verdwijnen in het ijle!
@RRenault: Ik ben het met je eens, heb de indruk dat hij vooral met zichzelf aan het “racen” was want die motorrijders hebben op geen enkel moment moeite gedaan. Die waren echt niet aan het doorrijden. Zet een goede piloot op een 1000cc sportmotor en die R8 komt er niet aan te pas, behalve als het om topsnelheid zou gaan dan kan die iets rapper maar het duurt een eeuwigheid om de laatste 20-30 km/h te overbruggen. Zulke motoren zijn gewoon veel sneller in acceleratie.
Soms zijn die brommercoureurs ook knap vervelend. Dat ze tussen het verkeer doorkruipen vind ik geen probleem, dat ze bij een verkeerslicht schuin voor je gaan staan wel.
Hoe vaak ik al niet reageer op groen om dan weer te moeten remmen voor zo’n sukkel.
Dus mijn tip voor de brommercoureurs onder ons, prima dat je vooraan wil staan, maar geef dan ook gas bij groen, anders kost het je geheid een keer je rechter enkel.
@tupperware: Daar heb je een punt!
Net zoiets als mensen die links voorsorteren, en dan bij groen de rechter-rij helemaal voorbij laten gaan om vervolgens achteraan aan te sluiten. WAAROM?!
Geef die Audi bestuurder AUB een motorfiets, zodat als ie een ongeluk veroorzaakt, alleen zichzelf om zeep helpt, en geen onschuldige medeweggebruikers…Dwaas.
@SimonMc:
Welnee, lost zichzelf op
– voelt zich Senna
– eindigt als Senna.
Want hij is geen Senna.
@desjonnies: Maar waarom eindigde Senna dan wel als Senna ondanks Senna wel Senna was?
@black.wizard: Technische fout, dat weet een liefhebber toch?
Wat een sjap, owja voordat iemand anders het zegt; “typisch een Audi rijder”
@civicfk3: scheelt dat Civic rijders de braafste jongetjes van de klas zijn.. kom meer aso’s in civics en golfs tegen dan in audi’s ;-)
@heri: Heb toch meer bumperklevende Audi’s dan wat anders hoor. In die mate zelf, dat ik me afvraag of men een cursus bumperkleven geeft, bij de aankoop van een nieuwe Audi.
@SimonMc: als er vaak bij jou gekleefd wordt, doe je toch iets verkeerd
Holy shit hij kan wel lekker sturen!
@stefstuntpiloot: Buiten dan het punt waarop een oplettende andere bestuurder zijn rijvakwissel niet doorzet (2:04), anders hadden we dit filmpje niet gezien vermoed ik…
Geweldig! En best verantwoordelijk gedrag. Eer de andere weggebruikers het door hebben is hij er allang voorbij. Kan ook prima op de 5 baans A2 :-) alleen die klote trajectcontrole…
@VeniVidiVici: de zaterdag voor die aan ging heb ik de 250 nog gereden daar
Nice. Hij heeft wel te veel fast en furious gekeken.
Bruut. Belachelijk hoe stabiel die R8 ook is rond de 250.
oh geweldig dit.. Zou nooit in nederland kunnen maar als je in zo een land woont.
Leuke race;-) 0-300 op een rechte weg wint die r8 alleen nooit, om over tussen de files door nog maar te zwijgen:p Wel is dat weggedrag van r8 zeer stabiel op hogere snelheid
Doe mij dan maar de sl amg van laatst die reed gewoon weg bij die motoren. En daarbij is een sl vele malen mooier als een r8. Is mijn mening.
@gerjan: Klopt, sl is vele malen mooier maar in dat filmpje ook veel gevaarlijker op zo’n “80km” weg met tegenliggers en zijwegen.
Heel erg onverantwoord, onveilig voor mede weggebruikers en slecht voor het milieu etc…

Maar on-ge-loof-lijk hoe mooi die R8 door die lange doordraaiers heen gaat. Zo stabiel, ook met aanremmen. Volgende keer even op een circuit doen ;-)
heerlijk! Alleen zo jammer dat dit zo afgekeurt word in nederland :(
@spykerboy: raar hè…
ik vindt het levens gevaarlijk! iemand zal maar gaan inhalen zonder in zijn spiegels te kijken! ik hoop niet dat er veel van dit soort idiote in nederland rijden. wel een prachtige auto die R8.
@bmw1m: ‘ik vindt’……
@bmw1m: Wie is er dan gevaarlijk bezig?! Iemand die apatisch achter het stuur zit zonder te spiegelen, of iemand die bewust hard/ sportief rijdt? De eerste persoon is naar mijn mening veel gevaarlijker bezig.
eigenlijk valt het nog wel mee, heb zelf erger gedaan in mijn M3 een jaar geleden ofzo toen ik hem nog had… mogen ze in nederland nog wel wat van leren inplaats van het braafste jongetje ter wereld te spelen…
@spykerboy: chill! Jou rijgedrag bevalt me wel :-) :-) :-)
@spykerboy: stoer hoor!
@spykerboy: In Istanbul is zo’n rijgedrag ook normaal. Na de eerste keer zoiets meemaken is het volkomen normaal, maarja… dit maak je ook niet echt mee in Nederland he.
@ot92: Ow jawel hoor. Maar als Afrojas zo rijd sloopt ie meestal zijn auto al naar 200 meter. Dus het gebeurt hier niet zo lang.
@spykerboy: jeetje man, vet hee!!! gaaf verhaal enzo
@spykerboy: snotneus!
@spykerboy: niet luisteren naar de andere! gewoon zo blijven rijden, ga ik ook doen als k me rijbewijs heb ;p
@spykerboy: Spelletjes op je PS3 tellen niet, hoor !
Een vrouw als deze moet je houden! Mooi ook hoe ze op het einde elkaar even het duimpje toesteken
Belachelijk gewoon. Het is (veel) te druk op de weg om dit soort gedrag ook maar enigszins te kunnen verantwoorden. Laat die mensen maar lekker een paar weekjes vrijwilligerswerk doen bij mensen die aan het revalideren zijn door dit soort apengedrag…
Iedereen zit wel te zeuren over hoe gevaarlijk alles wel niet is. En dat is het ook ik keur het ook niet bepaald goed. Maar kom op dit is toch wel wat we stiekem willen zien allemaal. Dus dikke 10
2:48 was wel erg link. Ook een paar andere van zijn videootjes bekeken. Ik hoop dat ie niet te veel onschuldigen meeneemt in zijn val – enkel een tijdsvraag wanneer dit gedrag goed fout gaat.
Een goed antidote voor videootjes als deze is wat crashcompilaties te bekijken, rij je direct wat rustiger en alerter…
Wat een idioot.
Even het morele aspect buiten beschouwing latende, geloof ik niet dat die motoren voluit gaan. Anders had de R8 ze no way bijgehouden.

Begrijpelijk op zich, gezien de hobbels en het feit dat ze een spijkerbroek aanhebben….. Heb wel eens filmpjes gezien van vergelijkbare Kawasaki’s die bij 300km/u in de begrenzer vliegen, dan was dit hooguit halfgas.
Iemand heeft teveel GTA gespeeld
Ik vond het wel vermakelijk. Die motorrijders konden alleen niet rijden (ik rij motor, ik mag dat dus zeggen). Nou snap ik het wel, ze zitten in hun spijkerbroekje e.d. Dan zou ik ook niet voluit rijden.

Nu kunnen deze motoren net de 300 halen (echte kilometers), de R8 heeft dan een kilometer of 20 extra over. Als ze allebei dus voluit zouden gaan, zou de R8 winnen.
@lemster: het zijn allemaal idioten. Als je dit wil doen huur dan een circuit af. Desalniettemin denk ik dat de Audi in een rechte lijn volstrekt kansloos is. De GSX doet 205PK op 164 kg. Qua acceleratie is er niet veel dat in de buurt komt. Uitzonderingen daargelaten, maar deze R8 is dat zeker niet.
@lemster: Ik mag dan wel pas 16 zijn maar het resultaat van rond de 280 in je spijkerbroekje onderuit gaan zal bij 250 wel zo’n beetje hetzelfde zijn lijkt me
Aan de witte tellerplaten te zien lijkt me dit toch een R8 GT?
@jeanclaude: R8 v10 600 hp staat er. Ik denk niet dat het de GT is maar de Abt versie.
Bevestigd weer alle vooroordelen over Audi-rijders :-( Wat ’n idioot! Denkt die nou echt dat je ’n motor eruit rijdt?!? Zelfs ’n echte supercar, zoals ’n MP4 zal er nog moeite mee hebben, laat staan zo’n opgevoerd Volkswagentje.
-=edit: gedraag je een beetje, en hou het ontopic. Laatste waarschuwing.=-
ooja: hier nog een x die man in zn bmw m5. Hij tikt de 335 aan.
http://www.youtube.com/watch?v=Z_yovS43etw
Doe er even wat foto’s bij van hoe het eruit ziet als zo’n Audi met 250kmu bij Jan Modaals Renault door de achterruit vliegt.


Is wel zo objectief. Hard rijden is natuurlijk stoer, maar hersens die over 12 vierkante meter asfalt verspreid liggen is natuurlijk veel stoerder.
@bozewolf: Moet je wel eerst hersens hebben… Zo te zien zat dat niet in het optie-pakket van deze Audi-rijder…
Ik vermoed dat ik wat verwend ben door holywood maar dit zag er echt zo gek nog niet uit.
Gevaarlijk, associaal,… maar nog echt niet zo absurd en zeker niet spannend om te zien.
Dit soort filmpjes zijn alleen maar leuk als minimaal 1 van die gasten (motor/auto) zichzelf in puin rijdt.
Grappig dat de meeste Nederlanders dit gedrag onacceptabel vinden omdat er andere mensen in gevaar worden gebracht, terwijl het zelf de meest egoïstische weggebruikers zijn die ik heb meegemaakt. Maar natuurlijk wel met een veilige 95km/h op de linkerbaan. Iets met meten en twee maten?
@donotfeed: leg dat eens uit. Persoonlijk vind ik Nederlanders niet de meest asociale weggebruikers. O.a. In Afrika en Indonesië heb ik toch echt veel gevaarlijkere en grotere aso’s gezien als ooit in Nederland. Ook menig China of Rusland filmpje laat echt grotere aso’s zien.. Of komt het door de persoonlijke ervaringen met de “Nederlandse” weggebruiker.
Ik denk eigenlijk dat de motorrijders wel vol gas gaan, meeste mensen gaan er gelijk vanuit dat dit de nieuwste 1000cc motoren zijn. Maar de Zx-10 en gsxr1000 zijn al erg lang in productie. Als dit gewoon modelletjes zijn van meer dan 10jaar oud dan zijn ze niet zo rap meer. Kan me niet voorstellen dat iemand die nieteens de moeite neemt een motorpak aan te trekken of überhaupt handschoenen wel geld uitgeeft om zijn motor goed te onderhouden.
@wynand: euh de zx10R en GSXR1000Z staan bij Suzuki en Kawasaki nog gewoon in de prijslijst met een 2013 model. Hoezo al 10 jaar uit productie… Get your facts straight.
@soes750: Ik zei dat ze al erg lang in productie zijn, niet dat ze uit productie zijn. Goed lezen;) Verder wens ik je veel succes met een 750 uit 2001. Ja tot de 200 heeft de Audi het erg moeilijk maar daar boven op een hobbelige weg met bochten en amateurs op de motor geloof ik best dat de motoren op hun limiet rijden.
@wynand: daar heb je een punt. Even overheen gelezen. Excuus.
@wynand: daarnaast, beide motoren gaan absoluut niet voluit. Zelfs met mijn eigen 750 GSX R uit 2001 zou ik deze Audi R8 er nog uit kunnen rijden. Niet dat ik zo zou rijden, maar qua acceleratie en misschien zelfs topsnelheid zou de Audi daar al heel, heel, heel erg veel moeite mee hebben.
Duidelijk een ZX6R die ver volgas zit in zn 6 versnelling( top 260-270 km/u). Is echt geen ZX10R, daar gaat de Audi niet zo mee kunnen spelen.
zoals hierboven ook al iemand opmerkte wat een vrouw
ik ben compleet verliefd op zijn vrouw/vriendin die van mij had me kapot geslagen als ik zo zou rijden
Nice! bij zon vent stap ik zo nog een x in.
hij wel ziet alles..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).