Video: bizarre politieachtervolging op straalbezopen trucker

Auteur: , 24 Reacties

Normaalgesproken horen we niet zo veel uit Wit-Rusland, de laatste dictatuur van Europa, maar vandaag bereikten ons beelden van een superlange politieachtervolging waar in totaal meer dan 80 keer is geschoten. Hoe dat afliep?

*Hips*

Ergens vorige week kreeg de Wit-Russische politie een melding van een truck, beladen met allerlei Fords, die niet heel koersvast was. Toen zij de bestuurder probeerden aan de kant te zetten, was deze niet heel coöperatief. Wat heet: de 30-jarige chauffeur blockte oom Agent al slingerend, en zie dat dan maar eens op te lossen..

De methode die de politie koos was een simpele: heel veel kogels afvuren op de banden van de Scania (o.a. op 3:25 gaat er een band naar de knoppen), en stenen naar de truck smijten (@5:00, wtf?!). Toen dit niet heel veel leek te helpen mikten ze op de brandstoftank, waarin we 11 kogelgaten tellen. In Nederland was men in het kader van de veiligheid al lang afgehaakt, maar dit is Nederland niet, verre van dat zelfs.

Kogelgaten

Na een achtervolging over een afstand van 150 kilometer, waarin hij ‘slechts’ 3 ongelukken wist te bouwen, werd de trucker uiteindelijk uit zijn cabine gesleurd toen hij zonder diesel kawam te zitten. We vermoeden dat hij bij zijn aanhouding een knuppeltje of 2 in de nek heeft gehad, maar als je al flink teut bent voel je daar niets van. (bron: Intex, via Jalopnik)

Die truckers toch, als ze al niet onder het rijden hun genotsknots door de palm laten sjezen, dan zetten ze de boel wel dronken op stelten.. Foei. VIDEO! (mirror)

KliK!24 reacties

Voor een bezopen bestuurder is zijn voertuigbeheersing van grote kwaliteit!
@gash: Ik vraag mij ook af of de chauffeur uberhaupt gedronken heeft. Zoveel voertuigbeheersing,. krijg ik niet voor mekaar met een borrel op. Sterker nog: Veel in Nederland rijdende truckers zouden de boel bij de eerste keer berm toucheren al op z’n kant hebben liggen,… Verende lading (auto’s/busjes) is niet helemaal het lekkerste om me te rijden.


Zou het niet gewoon gaan om een gevalletje ‘ gejat ‘ ? Busjes staat ook netjes en goed vast op de wagen trouwens :-)
@stamp: Dat vroeg ik me ook af, hij weet die combinatie iedere keer mooi op te vangen als hij begint te schuiven.
Ik dacht dat dit de normale gang van zaken was in Wit-Rusland??
Geef die man een racelicentie!
Rijbewijs afpakken, (als hij die al heeft) en nooit meer het beroep van chauffeur uit laten oefenen.
Wat zijn dit voor ziek incapabele agenten…? Vormen net zoveel gevaar als die trucker
Die rijdt veel te goed om bezopen te zijn?
Heftige achtervolging, maar nette wegen daar. Ook de rest van de verkeersdeelnemers anticiperen goed. PSA doet (of deed) ook goede zaken, gezien de vele Xantia’s en de Politie-406’en.
denk niet dat hij bezopen is maar gewoon slingerd voor de politiewagens…heb al andere filmpjes gezien
Dit zal wel het hardste zijn wat die Fords ooit zullen rijden…
Hij had z’n lading wel erg goed vastgezet!
De agenten gooiden die stenen toen ze geen kogels meer hadden, hierdoor hoopten ze de voorruit te slopen en hierdoor het zicht van de chauffeur te belemmeren.
Wat nou als er een kind oversteekt?
Wie van de agenten rijdt er?
@heidi: Gelukkig de rechter.
@heidi:

Dat vroeg ik me ook al af.
Maar de grotere vraag is, waarom rijden ze met een rechtsgestuurde auto?
@carmasterr: Camera is gespiegeld, als je kijkt naar het stuk waar hij de stenen opraapt zie je dat op het kleine beeld de rechter uitstapt maar op het beeld naar voor zie je dat hij gewoon van links komt.
Je zou die chauffeur toch even helemaal naar de klote schoppen… Wel eerst even het cameratje uit
Toch wel één van de gekste die ik gezien heb tot nu toe.
Politiemenneke staat stenen te gooien? Had beter z’n pistool kunnen legen op die vrachtwagen.
@c-ad:

Misschien was die ook al leeg.
Niet erg verbazend na zo´n lange rit.
In amerika hebben vrachtwagens een beugel achterop. als je daar tegenaan rijdt gaat de vrachtwagen op de rem, en de chauffeur kan daar niks tegen doen. En de politiewagens hebben een beugel voorop die precies de juiste hoogte heeft daarvoor. Goed systeem.
Gooit die agent daar nou 2 donuts tegen die truck?
Rusland de laatste dictatuur in Europa? Laat me niet lachen, Nederland is ook een dictatuur in de vermomming als democratie. We zijn allemaal slaafjes van het grootkapitaal. Daar kunnen die marionetjes in Den Haag ook niets aan doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).